SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Causescu style...moglo bi u stilu zavrsiti?!
Habibti, ya nour el - ain... 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Almira Hadžović Džuvo, dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu:
"Ja sam prije mjesec dana, kada je organizovano naučno-nastavno vijeće bila pod direktnim mobingom, direktnim prijetnjama od Sebije Izetbegović. Rekla mi je da nije prikladno da se smijem. Rekla sam joj da se ne smijem, nego da bih najradije plakala. Na što je ona rekla da ću plakati uskoro".
"Ja sam prije mjesec dana, kada je organizovano naučno-nastavno vijeće bila pod direktnim mobingom, direktnim prijetnjama od Sebije Izetbegović. Rekla mi je da nije prikladno da se smijem. Rekla sam joj da se ne smijem, nego da bih najradije plakala. Na što je ona rekla da ću plakati uskoro".
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Nermin Nikšić:
BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović.
BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Almira Hadžović-Džuvo nakon peticije za smjenu izjavila:
Ne bojim se Sebije Izetbegović!
Ne bojim se Sebije Izetbegović!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Neviđeni pritisci vrše se na članove koji su jučer odbili da razmatraju zahtjev za razrješenje dekanese Hadžović-Džuvo. Pritisak je danas na svih pet članova UO UNSA koji su bili protiv izjašnjavanja o ovom zahtjevu. Njima od jutros telefoni neprestano zvone, prijeti im se, lobiraju ih da smijene dekanesu Hadžović-Džuvo.
Od jutros potraga traje za Velija Katicom, Almedinom Zuko, Osmanom Topčagićem, Munirom Talovićem, te studentom Medicinskog fakulteta Tarikom Selimovićem.
Oni su rekli „NE“ zahtjevu Sebije Izetbegović.
p.s.
Bravo!
Od jutros potraga traje za Velija Katicom, Almedinom Zuko, Osmanom Topčagićem, Munirom Talovićem, te studentom Medicinskog fakulteta Tarikom Selimovićem.
Oni su rekli „NE“ zahtjevu Sebije Izetbegović.
p.s.
Bravo!
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
... ili da ih ne grune tramvaj u dnevnom boravku ...SPINERKA wrote:jutros potragasamo da se ne okliznu u korito Miljacke.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Meni se ipak čini da je sve bliže Temišvar.Pasaga wrote:... ili da ih ne grune tramvaj u dnevnom boravku ...SPINERKA wrote:jutros potragasamo da se ne okliznu u korito Miljacke.
'Da mi je prezime Dodik onda me niko ne bi kritikovao'.
Sebija B.G.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Elena Čaušesku je zahvaljujući svom mužu stigla do visokog političkog položaja; postala je zamjenica premijera a ujedno i potpredsjednica vlade. Ipak je igrala još veću ulogu u politici nego što je bila u mogućnosti, imala je izuzetno snažan utjecaj na svog muža koji je vodio samostalnu politiku komunizma. Za razliku od ostalih žena diktatora koje su se borile za sveopće pravo žena, Elena se nikada nije istaknula kao feministica koja je pomagala ženama. Upravo suprotno, ona im je uskraćivala prava. Iste godine kada je posjetila japanskog cara, ona je primila počasni doktorat iako se ta njezina diploma dan danas ne priznaje jer je se smatra da je na nepošten način došla do njega s obzirom da nije završila nikakvu višu školu. Što su veću diktaturu Ceaușescovi provodili, to je stanje u državi bilo gore. Zbog toga će narod podignuti veliku revoluciju zbog koje će Elena i Nicolae izgubiti glavu. Velika rumunjska gimnastičarka Nadia Comăneci je morala emigrirati iz Rumunjske kad su se počele događati političke promjene.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
KOS je priprema godinama.
Naravno da će obaviti ono što joj je zadatak.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
... MI6KOMESAR wrote:KOS je priprema godinama.
Naravno da će obaviti ono što joj je zadatak.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Bakirova supruga TERORIŠE zaposlene u bolnici: Odredila i kakve FRIZURE moraju da imaju
Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, maltretira zaposlene u Kliničkom centru Sarajevo
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa direktorkom Sebijom Izetbegović, objavio je novi Etički poslovni kodeks koji je većina zaposlenih doživela kao vid mobinga. Glavne primedbe se odnose na prestroge zahteve u izgledu, oblačenju, kao i u vezi sa javljanjem na telefon.
Kako se navodi, Kodeks je u cilju unapređenja stručnog i profesionalnog obavljanja poslova i radnih zadataka, poslovnog i profesionalnog ponašanja, kao i radne discipline.
Kodeksom je kao i ranije strogo zabranjeno uživanje duvana, alkohola, a radnici se ne smeju drogirati za vreme obavljanja poslova i radnih sastanaka.
Hodnik bolnice
Prva stavka koja je zasmetala je da zdravstveni radnici na KCUS od sada imaju i tačno definisan način telefonske komunikacije, dok je za one koji ne ispoštuju predviđena stroga kazna.
– Na poziv odgovoriti nakon dva-tri zvonjenja, izgovoriti reči pozdrava i naziva organizacione jedinice zdravstvene ustanove. Postaviti pitanje: “Na koji način mogu da vam pomognem” – navodi se u Kodeksu,
U Kodeksu se govori i o tome kakav izgled trebaju da imaju radnici KCUS. U vezi sa ovim radnici najviše imaju primedbe na to da kosa mora biti kratka.
– Kod muškarca kosa treba uvek da bude uredna i kratka, ako koriste nakit onda je to diskretno, a ako nose bradu ili brkove treba da posebno vode računa o urednosti ovih detalja – piše u Kodeksu.
Za žene, navodi se, obavezno je da uniforma ne bude prekratka niti preuska, a šminka diskretna i usklađena sa opštim izgledom.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Mi smo demokratska država nema niko pravo određivati nekome šta će nositi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Željela je Opću bolnicu – dobila je.
Željela je biti direktorica KCUS-a – postala je.
Imala je potrebu da bude u Savjetu za nauku – postala je članica.
Smetali su joj čelnici Ljekarske komore – uklonjeni su.
I onda je došao red na Medicinski fakultet...
Saradnicima je govorila da se sve mora završiti do prvog dana posta. Ali nije uspjela. Pred saradnima je nedavno postavila novi cilj - do sedamnaeste noći ramazana preuzeće Medicinski fakultet.
I zato sutra počinje bitka na KUK-u. Tako se, naime, zove kultna kafana na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, iznad koje će u srijedu biti održana sjednica Naučno-nastavnog vijeća.
“Predlažemo samo jednu tačku dnevnog reda: PRIJEDLOG ZA RAZRJEŠENJE DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA UNSA”, piše u dopisu dostavljenom u ponedjeljak na adresu Medicinskog fakulteta.
p.s.
Ukoliko dekanesa Medicinskog fakulteta Almira Hadžović Džuvo sutra ne stavi na dnevni red prijedlog za svoje razrješenje, potpisnici okupljeni oko najistaknutije potpisnice napustit će sjednicu Naučno-nastavnog vijeća, nakon čega će održati svoju sjednicu NNV-a i izglasati smjenu aktualne dekanese. To što prijedlozi nisu temeljeni na Zakonu o visokom obrazovanju – ne predstavlja nikakav problem.
Krajem maja, ona i njeni saradnici, 58 potpisanih, uputili su zahtjev za SUSPENZIJU dekanese Medicinskog fakulteta. Nakon što je rektor odbio njihov prijedlog – zahtjev za suspenziju, sa istim potpisima, preko noći je preinačen u zahtjev za RAZRJEŠENJE.
Željela je biti direktorica KCUS-a – postala je.
Imala je potrebu da bude u Savjetu za nauku – postala je članica.
Smetali su joj čelnici Ljekarske komore – uklonjeni su.
I onda je došao red na Medicinski fakultet...
Saradnicima je govorila da se sve mora završiti do prvog dana posta. Ali nije uspjela. Pred saradnima je nedavno postavila novi cilj - do sedamnaeste noći ramazana preuzeće Medicinski fakultet.
I zato sutra počinje bitka na KUK-u. Tako se, naime, zove kultna kafana na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, iznad koje će u srijedu biti održana sjednica Naučno-nastavnog vijeća.
“Predlažemo samo jednu tačku dnevnog reda: PRIJEDLOG ZA RAZRJEŠENJE DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA UNSA”, piše u dopisu dostavljenom u ponedjeljak na adresu Medicinskog fakulteta.
p.s.
Ukoliko dekanesa Medicinskog fakulteta Almira Hadžović Džuvo sutra ne stavi na dnevni red prijedlog za svoje razrješenje, potpisnici okupljeni oko najistaknutije potpisnice napustit će sjednicu Naučno-nastavnog vijeća, nakon čega će održati svoju sjednicu NNV-a i izglasati smjenu aktualne dekanese. To što prijedlozi nisu temeljeni na Zakonu o visokom obrazovanju – ne predstavlja nikakav problem.
Krajem maja, ona i njeni saradnici, 58 potpisanih, uputili su zahtjev za SUSPENZIJU dekanese Medicinskog fakulteta. Nakon što je rektor odbio njihov prijedlog – zahtjev za suspenziju, sa istim potpisima, preko noći je preinačen u zahtjev za RAZRJEŠENJE.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
bruda ako budes dolazio tu svrati u kuk tu ja vise vremena provodim nego na faksu
🐽
Hannibal wrote:bruda ako budes dolazio tu svrati u kuk tu ja vise vremena provodim nego na faksu
--aaaaa jos uvijek je -kuk-- jel jos uvijek -zub- na stomatologiji