Kuća ili stan?

Sve o održavanju doma.

Moderator: spacebound

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times
Status: Offline

Re: Kuća ili stan?

Post by greeneyes »

Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno. :D.

A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće( :valja ). :oo
Samo sabura
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Da sam nosila pivo, skrho bi mi sve na kamaru, ovako bi me ostavio da lezim na nosu...novus balkanicus moj :ljub
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2951 times

Post by Pasaga »

Posmatram vas,citam...
Odakle uopste dilema,pitanje...kuca ili stan....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Heidi wrote:Da sam nosila pivo, skrho bi mi sve na kamaru, ovako bi me ostavio da lezim na nosu...novus balkanicus moj :ljub
:rozi
Samo sabura
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

A tek dok strica ogradu sa onim velikim makazama....a kapljice znoja se igraju po njegovim bicepsima hahahah :noga

Ajd necu vise, izvinjavam se. Otvorit cu blog.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

greeneyes wrote:Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno. :D.

A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće( :valja ). :oo
Nisam lijenčina... Možda dio mog stava, pored činjenice, da sam naviknut na stan, grad.. Leži i u tome, da se moj posao sastoji uglavnom od građenja, uređivanja, adaptacija kuća (i stanova) pa kad se konačno vratim u svoj dom... Glavom mi proleti - give me a break :D.
A kako rekoh... Pod stare dane.. Kuća, ranč, Posavina majka :trlja
Habibti, ya nour el - ain... :srce
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

storm wrote:
greeneyes wrote:Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno. :D.

Nisam lijenčina... Možda dio mog stava, pored činjenice, da sam naviknut na stan, grad.. Leži i u tome, da se moj posao sastoji uglavnom od građenja, uređivanja, adaptacija kuća (i stanova) pa kad se konačno vratim u svoj dom... Glavom mi proleti - give me a break :D.
A kako rekoh... Pod stare dane.. Kuća, ranč, Posavina majka :trlja
Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom. :D.
Samo sabura
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Jao, jao nema robovanja kuci a ono sto se ima za raditi i uraditi sluzi kao rekreacija i psihicko opustanje. Svi grade i prave prema svojim mogucnostima i zeljama. :)

@Storm, nisi tip koji se u tome vidi i to je to. Lijen ili vrijedan nema veze. Ko uziva u prirodi nista mu nije tesko. Ja sam dijete sa asfalta i betona ali naprosto uzivam u mirisu zemlje. :grana

@Heidi :ljub znas ti da je ljubav na "selu" .... :D. :D.

Danas sam bas mjerkala dvoriste i kontala sta bih za ovu godinu novo ubacila. :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Sta je ljubav na selu? :oo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2951 times

Post by Pasaga »

Heidi wrote:Sta je ljubav na selu? :oo
Image

:obrve
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

greeneyes wrote: Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom. :D.
Tako ću i ja jednog dana...imam svoja drva, vodu, biti će i hrane....samo da za struju skontam još (očekujem do tad neka tehnička riješenja) internet će biti javno dobro do tad, znači nula trokova prema vanjskom svijetu ...i eto me u kući :oo
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

storm wrote:
greeneyes wrote: Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom. :D.
Tako ću i ja jednog dana...imam svoja drva, vodu, biti će i hrane....samo da za struju skontam još (očekujem do tad neka tehnička riješenja) internet će biti javno dobro do tad, znači nula trokova prema vanjskom svijetu ...i eto me u kući :oo
:sok Cccc, žene ni u priči .... :D. :D.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Možda bude u nastavku priče :D.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5177 times
Been thanked: 7304 times

Post by ina »

Stan... ali sanjarim o maloj kucicu, dvoristu i u odredjeno doba suho lisce ispred vrata.

I jos jednu manju drvenu kucicu. Negdje u Bosanskom zelenilu... u koju niko nikada ne bi uziv'o osim mene. Samo moj kutak. :D
Svijest ima sidrište.
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by niska grana »

Za razliku od Stormage ja jesam lijen, sto bi mogao biti zgodan razlog za davanje prednosti stanu oko kojeg se u svakom slucaju ima cackati manje....ali nije samo u tome stvar.
Jer, razmislim li bolje, moja odbojnost prema zivotu u kuci nije sasvim racionalna i tu se jednostavno ne osjecam dobro. I kao vrlo mali urlao sam kao sirena kad me je vuklo u goste na nekoliko dana ili sedmica po kucama; likovi mojih najmilijih pretvarali su se namah u crne siluete iskezenih zuba i zakrvavljenih ociju koji zele da me scepaju i odvuku u na odmore u kucu, bez obzira na silna uvjerenja kako je zelenilo divno i da je to za moje dobro. Istina trcao sam za loptom po livadi, penjao se po drvecu i brao voce u basti ali mi je u glavi bio samo povratak na ispucali beton, na basket u skucenom haustoru gdje su kosevi bili postanska sanducad i na fudbal u betonskom parku cije je daske sa klupa neko davno odvalio da bi bolje licile na golove a klackalice istesterisao da ne ometale tok igre i izazvale ozljede.
Oronuli neugledni neboderi za mene su bili raj na zemlji.
Sad sam ipak dosta razumniji i savitljiviji, ali svejedno me ponekad prilikom pogleda na naslagana drva i okrecene sljive spopadne neka mracna jeza i ne bude mi dobro.

Evo jedna za Zagi :ooo

[ytube][/ytube]
Heidi wrote:Sjoo, ne bi propustila da mi coek cijepa drva, ono, nag do pasa....a ja ga posmatram sa ubaljenog prozora u verandi....:bali
:sok
Milost, sve cu priznati & sve potpisati; izdiktirat cu sva imena, samo nemojte vise :oo
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."

Nura Bazdulj Hubijar
Samo sabura
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

greeneyes wrote:"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."

Nura Bazdulj Hubijar
:srce

Ne tebi Zeleni nego Nuri .... :zubi
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Jah, svi bi tako zivjeli ali se niko ne usudjuje, sta li....:nokti

Odoh na pauzu, umorila sam se.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Chloe wrote:
greeneyes wrote:"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."

Nura Bazdulj Hubijar
:srce

Ne tebi Zeleni nego Nuri .... :zubi
Znam, nisam ja svakako navikao na to da mi neko metne srculence. :D.
Samo sabura
Alien
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alien »

Nekad kuća...sad stan.
Post Reply

Return to “Dom”