A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće(
Kuća ili stan?
Moderator: spacebound
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Re: Kuća ili stan?
Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno.
A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće(
). 
Samo sabura
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Da sam nosila pivo, skrho bi mi sve na kamaru, ovako bi me ostavio da lezim na nosu...novus balkanicus moj 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2951 times
Posmatram vas,citam...
Odakle uopste dilema,pitanje...kuca ili stan....
Odakle uopste dilema,pitanje...kuca ili stan....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- greeneyes
- Hadžija

Heidi wrote:Da sam nosila pivo, skrho bi mi sve na kamaru, ovako bi me ostavio da lezim na nosu...novus balkanicus moj
Samo sabura
- Heidi
- Forum [Bot]
A tek dok strica ogradu sa onim velikim makazama....a kapljice znoja se igraju po njegovim bicepsima hahahah 
Ajd necu vise, izvinjavam se. Otvorit cu blog.
Ajd necu vise, izvinjavam se. Otvorit cu blog.
Nisam lijenčina... Možda dio mog stava, pored činjenice, da sam naviknut na stan, grad.. Leži i u tome, da se moj posao sastoji uglavnom od građenja, uređivanja, adaptacija kuća (i stanova) pa kad se konačno vratim u svoj dom... Glavom mi proleti - give me a breakgreeneyes wrote:Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno.![]()
A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće().
A kako rekoh... Pod stare dane.. Kuća, ranč, Posavina majka
Habibti, ya nour el - ain... 
- greeneyes
- Hadžija

Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom.storm wrote:Nisam lijenčina... Možda dio mog stava, pored činjenice, da sam naviknut na stan, grad.. Leži i u tome, da se moj posao sastoji uglavnom od građenja, uređivanja, adaptacija kuća (i stanova) pa kad se konačno vratim u svoj dom... Glavom mi proleti - give me a breakgreeneyes wrote:Vi'š kako Heidi i u tome teškom poslu nadje nešt' pozitivno.![]()
A dobro, Stormaga je u pravu. Svako ima svoje poglede na mjesto stanovanja. Samo je i Zagorka u pravu. Ko malo više voli ljenčariti za njega je stan dušu dao, a ko iole voli štošta raduckati za njega se kuća i okućnica ubila. A i što se tiče djece bolje im je u kući, tačnije oko kuće().
A kako rekoh... Pod stare dane.. Kuća, ranč, Posavina majka
Samo sabura
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Jao, jao nema robovanja kuci a ono sto se ima za raditi i uraditi sluzi kao rekreacija i psihicko opustanje. Svi grade i prave prema svojim mogucnostima i zeljama. 
@Storm, nisi tip koji se u tome vidi i to je to. Lijen ili vrijedan nema veze. Ko uziva u prirodi nista mu nije tesko. Ja sam dijete sa asfalta i betona ali naprosto uzivam u mirisu zemlje.
@Heidi
znas ti da je ljubav na "selu" ....
Danas sam bas mjerkala dvoriste i kontala sta bih za ovu godinu novo ubacila.
@Storm, nisi tip koji se u tome vidi i to je to. Lijen ili vrijedan nema veze. Ko uziva u prirodi nista mu nije tesko. Ja sam dijete sa asfalta i betona ali naprosto uzivam u mirisu zemlje.
@Heidi
Danas sam bas mjerkala dvoriste i kontala sta bih za ovu godinu novo ubacila.
- Heidi
- Forum [Bot]
Sta je ljubav na selu? 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2951 times
Heidi wrote:Sta je ljubav na selu?

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Tako ću i ja jednog dana...imam svoja drva, vodu, biti će i hrane....samo da za struju skontam još (očekujem do tad neka tehnička riješenja) internet će biti javno dobro do tad, znači nula trokova prema vanjskom svijetu ...i eto me u kućigreeneyes wrote: Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

storm wrote:Tako ću i ja jednog dana...imam svoja drva, vodu, biti će i hrane....samo da za struju skontam još (očekujem do tad neka tehnička riješenja) internet će biti javno dobro do tad, znači nula trokova prema vanjskom svijetu ...i eto me u kućigreeneyes wrote: Ma ne mislim bukvalno na tebe, a i da mislim ta ima veze. A moguće d aje i do toga, jednostavno ti prekipilo vazda u sitom tom poslu. Neka živi svako gdje mu paše. Vidio si nedavno onu vijest za čiku u Zen'ci što živi u pećini. Boli njega neka stvar šta će drugi reći, živi čo'ek gdje mu je lijepo. Bar nema nikakvih briga o raznoraznim računima, ratama i sl., niti će podbuhnuti od plača za Fahrom.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5177 times
- Been thanked: 7304 times
Stan... ali sanjarim o maloj kucicu, dvoristu i u odredjeno doba suho lisce ispred vrata.
I jos jednu manju drvenu kucicu. Negdje u Bosanskom zelenilu... u koju niko nikada ne bi uziv'o osim mene. Samo moj kutak.
I jos jednu manju drvenu kucicu. Negdje u Bosanskom zelenilu... u koju niko nikada ne bi uziv'o osim mene. Samo moj kutak.
Svijest ima sidrište.
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Za razliku od Stormage ja jesam lijen, sto bi mogao biti zgodan razlog za davanje prednosti stanu oko kojeg se u svakom slucaju ima cackati manje....ali nije samo u tome stvar.
Jer, razmislim li bolje, moja odbojnost prema zivotu u kuci nije sasvim racionalna i tu se jednostavno ne osjecam dobro. I kao vrlo mali urlao sam kao sirena kad me je vuklo u goste na nekoliko dana ili sedmica po kucama; likovi mojih najmilijih pretvarali su se namah u crne siluete iskezenih zuba i zakrvavljenih ociju koji zele da me scepaju i odvuku u na odmore u kucu, bez obzira na silna uvjerenja kako je zelenilo divno i da je to za moje dobro. Istina trcao sam za loptom po livadi, penjao se po drvecu i brao voce u basti ali mi je u glavi bio samo povratak na ispucali beton, na basket u skucenom haustoru gdje su kosevi bili postanska sanducad i na fudbal u betonskom parku cije je daske sa klupa neko davno odvalio da bi bolje licile na golove a klackalice istesterisao da ne ometale tok igre i izazvale ozljede.
Oronuli neugledni neboderi za mene su bili raj na zemlji.
Sad sam ipak dosta razumniji i savitljiviji, ali svejedno me ponekad prilikom pogleda na naslagana drva i okrecene sljive spopadne neka mracna jeza i ne bude mi dobro.
Evo jedna za Zagi
[ytube][/ytube]

Milost, sve cu priznati & sve potpisati; izdiktirat cu sva imena, samo nemojte vise
Jer, razmislim li bolje, moja odbojnost prema zivotu u kuci nije sasvim racionalna i tu se jednostavno ne osjecam dobro. I kao vrlo mali urlao sam kao sirena kad me je vuklo u goste na nekoliko dana ili sedmica po kucama; likovi mojih najmilijih pretvarali su se namah u crne siluete iskezenih zuba i zakrvavljenih ociju koji zele da me scepaju i odvuku u na odmore u kucu, bez obzira na silna uvjerenja kako je zelenilo divno i da je to za moje dobro. Istina trcao sam za loptom po livadi, penjao se po drvecu i brao voce u basti ali mi je u glavi bio samo povratak na ispucali beton, na basket u skucenom haustoru gdje su kosevi bili postanska sanducad i na fudbal u betonskom parku cije je daske sa klupa neko davno odvalio da bi bolje licile na golove a klackalice istesterisao da ne ometale tok igre i izazvale ozljede.
Oronuli neugledni neboderi za mene su bili raj na zemlji.
Sad sam ipak dosta razumniji i savitljiviji, ali svejedno me ponekad prilikom pogleda na naslagana drva i okrecene sljive spopadne neka mracna jeza i ne bude mi dobro.
Evo jedna za Zagi
[ytube][/ytube]
Heidi wrote:Sjoo, ne bi propustila da mi coek cijepa drva, ono, nag do pasa....a ja ga posmatram sa ubaljenog prozora u verandi....
Milost, sve cu priznati & sve potpisati; izdiktirat cu sva imena, samo nemojte vise
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
- greeneyes
- Hadžija

"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."
Nura Bazdulj Hubijar
Nura Bazdulj Hubijar
Samo sabura
- Chloe
- Žena za sva vremena

greeneyes wrote:"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."
Nura Bazdulj Hubijar
Ne tebi Zeleni nego Nuri ....
- Heidi
- Forum [Bot]
Jah, svi bi tako zivjeli ali se niko ne usudjuje, sta li....
Odoh na pauzu, umorila sam se.
Odoh na pauzu, umorila sam se.
- greeneyes
- Hadžija

Znam, nisam ja svakako navikao na to da mi neko metne srculence.Chloe wrote:greeneyes wrote:"Do nedavno sam mislila da, kad bih se ponovo rodila, ništa u životu ne bih mijenjala. Sad mislim da bih promijenila – sve. Živjela bih izvan grada, družila se sa zemljom, zrakom, vodom, nebom, sa pticama, psima, konjima, cvijećem i travom, i klonila se zlih ljudi."
Nura Bazdulj Hubijar![]()
Ne tebi Zeleni nego Nuri ....
Samo sabura