i sta mislis za sebe, jesi li mali ili malo veci narcis?Nora Ibsenova wrote: 22 Oct 2025, 13:23Vjerovatno, narcizam je odbrana na manjak samopouzdanja i samopoštovanja, sa čime ljudi koje roditelji nisu poštovali upravo i imaju problem.pizarro wrote: 22 Oct 2025, 13:21
da, ali ja govorim da takvi ljudi u sebi imaju malo vise narcizma.
Kad se roditelji različito ophode prema djeci
Moderator: spacebound
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6714 times
- Been thanked: 7910 times
- Status: Offline
Re: Kad se roditelji različito ophode prema djeci
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2681 times
- Been thanked: 4718 times
Ovisno o konkretnoj situaciji, odnosno "ciklusu". U fazi depresije sam 0 narcis, u fazi manije sam 100 narcis.pizarro wrote: 22 Oct 2025, 13:26i sta mislis za sebe, jesi li mali ili malo veci narcis?Nora Ibsenova wrote: 22 Oct 2025, 13:23
Vjerovatno, narcizam je odbrana na manjak samopouzdanja i samopoštovanja, sa čime ljudi koje roditelji nisu poštovali upravo i imaju problem.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22231 times
- Been thanked: 20322 times
Kad ti neko kaže a kako ti to tako, to su ti roditelji ovo ono, tu je najčešće problem što ljudi isključivo gledaju spram sebe pogotovo oni koji su imali dobre roditelje, a onda ne mogu shvatiti neke stvari.ironman wrote: 22 Oct 2025, 13:23 Ljudi idealiziraju ..vako je bilo i jest.
Sta sad..
Da lazem o tome kako sam divno djetinjstvo imao ili uopce odnos sa roditeljima..
Ja nisam .
Inače ljudi i u svim drugim sferama često tu prave greške kad morališu i sve ostalo gledajući spram sebe... ono kad ja ovako onda moraš i ti moći i slično. E ne može baš uvijek.
Pogotovo stariji kod nas ako šta kažeš u vezi onog što si prošao u djetinjstvu i ako je bilo loše i vezano je za roditelje, pa je ostavilo trag, po automatizmu vrlo često u tebi traže krivicu i da si previše grub prema roditeljima. Roditelji uvijek moraju biti svetinja, nema tu više diskusije i to se tako obično nameće... jest, al šipak.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9289 times
- Been thanked: 9273 times
Pa taman da smo svi narcisi to ne amnestira naše roditelje od odgovornosti
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9289 times
- Been thanked: 9273 times
"Dva djeteta ne odgajaju se u istoj obitelji. Ne postoji dvoje djece s istim roditeljima" , dr Gabor Mate
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2681 times
- Been thanked: 4718 times
Gutam njegove knjige, malo mi ga je teze slusat, previse je usporenZana wrote: 22 Oct 2025, 14:19 "Dva djeteta ne odgajaju se u istoj obitelji. Ne postoji dvoje djece s istim roditeljima" , dr Gabor Mate
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9918 times
- Been thanked: 16722 times
Kad razmislim, da je ista u mom zivotu bilo drugacije vjerovatno bih i ja bila drugacija nego sada jesam. A ja se meni svidjam bas ovakva. I zato neka. Sve je to imalo razloga.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25793 times
- Been thanked: 26338 times
Podavno jos dok sam radio u firmi jedna prijateljica radila kod nas,a znamo se cijeli zivot prica.
O svom starom,preselio je bio vec par godina.
I kaze ona,samo se sjecam lijepih stvari..
A znan pricu i znam koliko je tesko bilo i njoj i bratu i mami sa tim covjekom.
To mi ostalo u sjecanju..ta recenica.
Sjecam se samo lijepih stvari.
Valjda je svima nama u dnk ukovano to da potiskujemo ta neka desavanja..mozda ko da zastitimo sami sebe..
Valjda je svima nama u dnk ukovano to da potiskujemo ta neka desavanja..mozda ko da zastitimo sami sebe..
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51611 times
- Been thanked: 9165 times
- Status: Online
To je jedan nacin da prihvatis svoje stanje, da se pomiris sa svojom "sudbinom" i ono igraj razo boli te k. Sta bi bilo kad bi bilospacebound wrote: 23 Oct 2025, 09:15 Kad razmislim, da je ista u mom zivotu bilo drugacije vjerovatno bih i ja bila drugacija nego sada jesam. A ja se meni svidjam bas ovakva. I zato neka. Sve je to imalo razloga.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4743 times
- Been thanked: 4417 times
Nije vezano za temu ali TO mi najvise ide na zivce. I u porodicnim odnosima, i u vezama i svugdje. Ako je bio los covjek, bio je los covjek. ENDE. I kao roditelj, i kao partner. Kad neko umre, kad se neko razvede, rastane..ironman wrote: 23 Oct 2025, 10:28 Podavno jos dok sam radio u firmi jedna prijateljica radila kod nas,a znamo se cijeli zivot prica.
Ma pricaj kako jeste. Nije bio dobar covjek i gotovo. Kad umru, svi dobri. Pa nisu.
Nevezano za temu, izvinjavam se.
Last edited by uvijek_kontra on 23 Oct 2025, 21:16, edited 2 times in total.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51611 times
- Been thanked: 9165 times
- Status: Online
Nije to na prvu tako jednostavno. Govorio sam o ljudima objektivno i imo sam problema sa drugima. Onda sam poceo subjektivno ali dobro uljepsano govoriti, sutim o losim stvarima a dobre stvari uvelicam i odjednom sam svima drag.uvijek_kontra wrote: 23 Oct 2025, 15:24
Ma pricaj kako jeste. Nije bio dobar covjek i gotovo. Kad umru, svi dobri. Pa nisu.
Nije svaka prica a ni istina za javnost, treba znati kakva je publika i adekvatno se ponasati
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6954 times
A koliko sam puta cuo od poznanika, da ih otac nikad nije pomilovao, poljubio, lijepu rijec uputio..i to ostavi traga na cijeli zivot...
djeci je potrebna ljubav, da ih se voli..
djeci je potrebna ljubav, da ih se voli..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4743 times
- Been thanked: 4417 times
Blago tebi kad tako mozes.ElTriconi wrote: 23 Oct 2025, 15:32
Nije to na prvu tako jednostavno. Govorio sam o ljudima objektivno i imo sam problema sa drugima. Onda sam poceo subjektivno ali dobro uljepsano govoriti, sutim o losim stvarima a dobre stvari uvelicam i odjednom sam svima drag.
Nije svaka prica a ni istina za javnost, treba znati kakva je publika i adekvatno se ponasati![]()
Ja ne mogu jer bi crkla. Jednostavno. I zaboli me patka sta ko mislio o meni i bila ja nekome draga ili ne. To ne znaci da hodam okolo i prosipam svoje misljenje, al da meni neko dodje s tom pricom, bio je dobar vaki naki, a znam da nije, nece da moze. Te bajke nek si prica ko hoce, kod mene to ne prolazi.
Treba bit normalan, dobar covjek pa ne moras mislit sta ce ko o tebi, a ja se ponasam kako kome ide i kako ko zasluzuje. Bila to rodbina, radna kolegica ili neko s ulice.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9918 times
- Been thanked: 16722 times
Nemam ja sta prihvatati i mirit se, velika sam cura odavno, mnogi vozovi su prosli, meni nije zao, ali ima neko kome jeste. Kasno, prekasno.ElTriconi wrote: 23 Oct 2025, 15:13To je jedan nacin da prihvatis svoje stanje, da se pomiris sa svojom "sudbinom" i ono igraj razo boli te k. Sta bi bilo kad bi bilospacebound wrote: 23 Oct 2025, 09:15 Kad razmislim, da je ista u mom zivotu bilo drugacije vjerovatno bih i ja bila drugacija nego sada jesam. A ja se meni svidjam bas ovakva. I zato neka. Sve je to imalo razloga.![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30431 times
- Been thanked: 28135 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2838 times
- Been thanked: 23395 times
Meni ovo poslala