MOSTAR
Moderator: Krokodil Behko
-
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: Zašto mostarke masovno padaju u nesvijest?
za mostarce ne znam ,al znam sto zenicani padaju u nesvjest 

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
ja se sićam da su mostarke padale i u moje vrime 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Ovo smo radili kao djeca...ne sjecam se tacno postupka.... zadrzis dah pa te neko pritisne na grudni kos i kad pusti samo se srusis dole bez svijesti.

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Krokodil Behko wrote:
Među prvim razredima srednjih mostarskih škola vlada pravi trend padanja u nesvijest, potvrdilo nam je to više profesora i djelatnika mostarskih srednjih škola. Sugovornici Dnevnog lista, koji iz razumljivih razloga žele ostati anonimni, kazali su da se takvo što ranijih godina nije događalo. “Postotak padanja u nesvijest se povećao za hiljadu posto. Mahom se radi o djevojkama kojima iz čista mira dođe zlo nakon čega izgube svijest.”
Uzroci nesvjestice
“Među dečkima se takvo što ne događa”, kazao je sugovornik Dnevnog lista i profesor u mostarskoj srednjoj školi.
Profesorica iz jedne od škola smatra da su uzroci padanja u nesvijest različiti. “Ja sam pedagog i već dva desetljeća radim s djecom. Više je razloga takvih događanja. Tu je i puno glume pa pojedinim učenicima gubljenje svijesti posluži kao dobar izgovor za eskiviranje usmenog odgovaranja ili pisanja kontrolnih ili pismenih vježbi. Mi, profesori, možemo postupiti na jedini mogući ispravni način, a to je pozvati Hitnu pomoć, iako smo u najvišem broju slučajeva i sami svjesni da se radi o glumi. Drugi uzrok je privlačenje pozornosti na sebe. Treći i isto toliko bitan razlog je opća iscrpljenost koja vlada među srednjoškolcima. Ta mlađa populacija dane provodi na društvenim mrežama. Nerijetko se događa da dočekaju jutro uz svoje pametne telefone ili uz računalo. Oni se time hvale nama profesorima. Ne razumijem roditelje koji ne kontroliraju što to njihova djeca rade po cijele dane i noći”, kazala je sugovornica Dnevnog lista.
Opis simptoma
Njezina kolegica, također profesorica, opisala je kako izgleda jedan “pad u nesvijest”.
“Učenica najprije počne uzdisati i prevrtati očima. Onda se oko nje strči cijeli razred vičući u panici: ‘Zovite hitnu! Zovite hitnu!’ Unesrećena učenica se zatim počne tresti cijelim tijelom i ispuštati zvuke koji sliče na gušenje. Ubrzo zatim dođe Hitna pomoć i u većini slučajeva ustanovi da nema nekih vidljivih znakova tjelesnog stanja koji ukazuju na ozbiljnu bolest ili tegobu. Nerijetko zbog ovakvih slučajeva izgubimo po čitav sat”, kazala je profesorica.
Iako se radi o pravom trendu, profesori su dužni pozvati stručnu medicinsku pomoć. Jedan roditelj je čak sugerirao nastavnom kadru škole da, ako njezina kćer ponovno padne u nesvijest, više ne zovu Hitnu pomoć nego isključivo nju jer, kako je sama priznala, njezina kćer simulira nesvijest kako bi izbjegla odgovaranje.
Profesori s kojima su novinari Dnevnog lista razgovarali su svjesni da se može dogoditi da se nekome od učenika zaista dogodi stanje kada je medicinska pomoć nužna. “To su osjetljive stvari kojima moramo prilaziti s velikom ozbiljnošću. Sutra se može dogoditi da neko dijete zaista ima napadaj ovoga ili onoga, a da ga netko doživi kao simulatora zbog onih koji su ranije glumili. Apeliramo na srednjoškolce da se dozovu pameti i prestanu glumiti jer su to ozbiljne stvari”, upozorili su profesori.
U mostarskoj Hitnoj pomoći apeliraju na srednjoškolce da ne preskaču redovite jutarnje obroke i da smanje unos kafe i cigareta. Slučajno ili ne, svi naši sugovornici su istaknuli da se još nikada nije dogodilo da neka od učenica padne u nesvijest na zadnjem satu, kada više ne postoji bojazan od ispitivanja za ocjenu.
Ma sa njima samo treba fino porazgovarati i oni će shvatiti da to nije lijepo raditi

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Elfudin
- Poneki mu pročitamo
Ja znam da hercegovke padaju u nesvjest od nas sarajlija

Horde Zla 1987
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9446 times
- Been thanked: 11198 times
Napadnuti antifašisti u Mostaru

Na svečano obilježavanje oslobođenja Mostara pristigao je veliki broj osoba iz raznih gradova BiH poput Sarajeva i Konjica. Također, stigla je i manja grupa ljudi iz Slovenije.

Također, u okviru obilježavanja 70 godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma 1945-2015 položeno je cvijeće i na spomen obilježju na Musali.
- drugrankovic
- Inventar foruma
Re: Napadnuti antifašisti u Mostaru
vse zločince? a hercegovačke ustaše bile med i mlijeko?
neka obeljezavaju ljudi, to je istorija to su činjenice... jes treba slaviti fašizam...
neka obeljezavaju ljudi, to je istorija to su činjenice... jes treba slaviti fašizam...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Super je slaviti komunizam.... vidjeli smo krajnji rezultat istoga... i još ga se nismo otarasili 

Habibti, ya nour el - ain... 

- drugrankovic
- Inventar foruma
slavi se pobjeda nad fašizmom... ne brkaj babe i žabe... to što je tebi miliji fašizam je državu i vodilo u pm...

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Po čemu si ti zaključio da sam ja fašista....drugrankovic wrote:slavi se pobjeda nad fašizmom... ne brkaj babe i žabe... to što je tebi miliji fašizam je državu i vodilo u pm...

U vašim sklopovima ne postoji opcija - normalan, koji želi naprijed ... obožavate mahanje zastavama, busanje u prsa i nositi uniforme ....

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7709 times
- Been thanked: 18171 times
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
greeneyes wrote:Smrt Fašizmu, sloboda narodu!

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9446 times
- Been thanked: 11198 times
Antifašizam nije komunizam, niti je antikomunizam fašizam.
Konstatujem da vinovnici ovog napada, očito razmišljaju drugačije. a oduzeli su stadion Veležu.
Mislim da je njima Veležova petokraka u grbu, više šaka u oko nego zastava ISIL-a
To što sam rekao za petokraku, nema nikakve veze s komunizmom, jer za neupućene, to nije isključivo obilježje komunista, čak i ako govorimo o crvenoj petokraci.
Konstatujem da vinovnici ovog napada, očito razmišljaju drugačije. a oduzeli su stadion Veležu.
Mislim da je njima Veležova petokraka u grbu, više šaka u oko nego zastava ISIL-a

To što sam rekao za petokraku, nema nikakve veze s komunizmom, jer za neupućene, to nije isključivo obilježje komunista, čak i ako govorimo o crvenoj petokraci.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
A men' ne treba sloboda, fino meni ovako.storm wrote:greeneyes wrote:Smrt Fašizmu, sloboda narodu!i tebi sine, i tebi

Samo sabura
- drugrankovic
- Inventar foruma
storm wrote:Po čemu si ti zaključio da sam ja fašista....drugrankovic wrote:slavi se pobjeda nad fašizmom... ne brkaj babe i žabe... to što je tebi miliji fašizam je državu i vodilo u pm...
to je po onoj ako nisi komunista automatski si fašista ....samo mi i oni postojimo... to su vam nabubali u mozgove zato je i završilo sve kako je...
U vašim sklopovima ne postoji opcija - normalan, koji želi naprijed ... obožavate mahanje zastavama, busanje u prsa i nositi uniforme ....
koji zeli naprijed?

pa 1941 se taj "normalan" citaj rvat vrco unazad, da kolje srbina, kao 1914, i 1991 ponovo unazad...
kako objashnjavash da je rvatska jedina koja uvijek profitira u jugoslaviji dok to trubite srbima?
1918 i 1945 ulazite kao poraženi iz debakla, oba puta izlazite kao pobjednici jer ste 1918 spasili guzicu od kolonizacije italije u londonskom miru, a potom i 1945 istru sebi ostavili... da ste bili kao rvatska i porazeni bila bi tu debela pushagija...
zaista nema smisla... samo to čovjek da pogleda i sve mu jasno a ti pričaj domoljubne fantazmozgarije...
niko drugi tu profitiro nije no vi... gubitnici, koji ulaskom u jugu spasavaju dupe, i oba puta je ruse i izlaze kao pobjednici, a srbi izlaze uvjek sa pogromom nad njima...
bolje cutat srecko

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Pa što ne kazu ko su te dvije uhapsene osobe?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Nije lako biti antifašista sada kada fašista više nema. Ubiše ih skoro neke budale bocom. Prije sto godina dok je bilo fašista bilo je puno lakše biti protiv njih jer se oni nisu gađali nikakvim bočicama. Svi su bili fini. A nama ostali ti stari neki nazivi a ustvari ovi što bacaju boce su huligani a ovi što ih fataju ekolozi.
Po šumama i gorama,
naše zemlje ponosne,
ide grupa ekologa,
boce oni odnose.
Po šumama i gorama,
naše zemlje ponosne,
ide grupa ekologa,
boce oni odnose.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...