Citati koje ste sačuvali
- Jaca
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: Citati koje ste sačuvali
Razočarenje možeš doživjeti samo ako imaš očekivanja. 

bolje biti malo lud nego malo pametan
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Mora biti da život postoji po nekom višem načelu,
a ne samo po besmislu, po zlu, po ludilu.
Meša Selimović
a ne samo po besmislu, po zlu, po ludilu.
Meša Selimović
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
Prve ljubavi su kao zubi: ispadaju bez bolova i prepuste prostor novim.
Srce je bogatstvo, koje se ne prodaje i ne kupuje, nego daruje.
Jebite se deco, to je prava stvar, to vam preporucuje cika Jova Zmaj.
Ima dve vrste nesreca: nesrece koje se dogadjaju nama i srece koje snalaze druge.
Srce je bogatstvo, koje se ne prodaje i ne kupuje, nego daruje.
Jebite se deco, to je prava stvar, to vam preporucuje cika Jova Zmaj.
Ima dve vrste nesreca: nesrece koje se dogadjaju nama i srece koje snalaze druge.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-Ima ljudi koji bi sa zadovoljstvom otisli u krevet sa zenom svog prijatelja, ali bi sa gadjenjem odbili da puse iz njegove lule.
-Ima ljudi toliko dosadnih da sa njima za pet minuta izgubimo citav dan.
-Neki uživaju, kad si nešto ubrizgavaju, drugi pa kad izbrizgavaju.
-Glupani danas sve znaju, osim da su oni smo glupani.
-Ima ljudi toliko dosadnih da sa njima za pet minuta izgubimo citav dan.
-Neki uživaju, kad si nešto ubrizgavaju, drugi pa kad izbrizgavaju.
-Glupani danas sve znaju, osim da su oni smo glupani.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
ti si poslednjo blistavo zrno koje zelim u svom ludom srcu.
moja krv sto struji niz rijeku plavog oblaka protice kraj tvoje vodenice
slusam otkucaje zelje starog casovnika
spajam kazaljke da osjetim tvoje misli ka meni....
nedaleko odavde crtas balone u svojoj ljubicastoj sobi..
... pravis beleznicu nasih puteva koji se nikad ne rastaju..
uzecu te ispod ruke pomalo drsko i necujno ...
okrenucu svet oko tebe na klizalistu..
napravicu liniju koja spaja nerazdvojno
osjetices osmijeh i usnu cija zudnja nikad ne zatvara svoje latice..
moja krv sto struji niz rijeku plavog oblaka protice kraj tvoje vodenice
slusam otkucaje zelje starog casovnika
spajam kazaljke da osjetim tvoje misli ka meni....
nedaleko odavde crtas balone u svojoj ljubicastoj sobi..
... pravis beleznicu nasih puteva koji se nikad ne rastaju..
uzecu te ispod ruke pomalo drsko i necujno ...
okrenucu svet oko tebe na klizalistu..
napravicu liniju koja spaja nerazdvojno
osjetices osmijeh i usnu cija zudnja nikad ne zatvara svoje latice..

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
„Ljepota žene nije u odjeći koju nosi, u figuri njezina tijela, ili načinu kako češlja kosu. Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima, jer su ona vrata njezina srca, mjesto gdje se nalazi ljubav. Ljepota žene nije ni u crtama lica, prava ljepota odražava se u njezinoj duši. Ljepota je briga koju daje drugima i strast koju pokazuje, i ljepota žene s godinama samo raste!“
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Čovjek ide od cilja do cilja i, bez obzira ostvario ih ili ne, dolazi do onog konačnog, iza koga zjapi – ništa. Za ljude visokih umnih potencijala opasno je tragati za smislom života.
To traganje može ih odvesti u ludilo ili samoubojstvo. Daleko sam i od jednog i od drugog, samo osjećam da je moj brod otišao, da ću se ukrcati u neki drugi koji mi bude suđen i kao slijepi putnik krenuti ne znajući kamo vodi. Ne vjerujem da ću nešto otkriti neotkriveno. Prosto, ja sam čovjek koji je za svoje godine isuviše vidio, isuviše čuo, isuviše zna, a ostao sam u tunelu vlastite izgubljenosti i suvišnosti. Podsjetnik sam koga treba uklonuti da nikog više ne podsjeća, budilnik koga treba zaustaviti da nikom više ne zazvoni.
Nura Bazdulj Hubijar
To traganje može ih odvesti u ludilo ili samoubojstvo. Daleko sam i od jednog i od drugog, samo osjećam da je moj brod otišao, da ću se ukrcati u neki drugi koji mi bude suđen i kao slijepi putnik krenuti ne znajući kamo vodi. Ne vjerujem da ću nešto otkriti neotkriveno. Prosto, ja sam čovjek koji je za svoje godine isuviše vidio, isuviše čuo, isuviše zna, a ostao sam u tunelu vlastite izgubljenosti i suvišnosti. Podsjetnik sam koga treba uklonuti da nikog više ne podsjeća, budilnik koga treba zaustaviti da nikom više ne zazvoni.
Nura Bazdulj Hubijar
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
- gejsha
- Inventar foruma
Možeš li mi reći iz koje je ovo knjige?Lanci wrote:Čovjek ide od cilja do cilja i, bez obzira ostvario ih ili ne, dolazi do onog konačnog, iza koga zjapi – ništa. Za ljude visokih umnih potencijala opasno je tragati za smislom života.
Nura Bazdulj Hubijar
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
nisam lanci, ali da pokusam...
gejsha, ako se ne varam taj citat je iz romana 'rosa canina'

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
"Troje može čuvati tajnu samo ako je dvoje od njih mrtvo.
(Benjamin Franklin)"
(Benjamin Franklin)"
- gejsha
- Inventar foruma
Pročitala sam dosta njenih knjiga,ali se ne sjećam ovog citata..moguće da je iz te knjige,nju nisam čitala.Heidi wrote:nisam lanci, ali da pokusam...![]()
- Heidi
- Forum [Bot]
konacno zavrsih 'sto godina samoce'
.... pleme osudjeno na sto godina samoce nije imalo druge svrhe na zemlji. iiiii kapak!!!
.... pleme osudjeno na sto godina samoce nije imalo druge svrhe na zemlji. iiiii kapak!!!

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.
Martinu Niemöller
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.
Martinu Niemöller
Ne osvajamo zemlju, već grumen za svoju stopu, ni planinu već sliku u svome oku, ni more već njegovu gibljivu čvrstinu i odsjaj njegove površine. Ništa nije naše osim varke, zato se čvrsto držimo za nju. Mi nismo nešto u nečemu, već ništa u nečemu, nejednaki s tim oko sebe, ne isto, nespojivo.... 

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40180 times
- Been thanked: 26230 times
“Tek dah žene učini te čovjekom.”
Samo je zahvalan zadovoljan, samo je zadovoljan sretan.
Kako god sam prevrtala, ispada da nam se vecina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke.
Slucajnost odlucuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najcešce bivam dovedena pred gotov cin, upadam u jedan od mogucih tokova, u drugi ce me ubaciti samo druga slucajnost.
Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim cu proci, jer ne vjerujem u neki narociti red ovoga svijeta.
Ne odlucujemo, vec se zaticemo.
Strmo glavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog odredjenog trenutka, kad nas
samo ta prilika ceka, jedina koja nas može sacekati u toku miješanja. Ne možeš je zaobic;i, il odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.
Nisam zadovoljna takvim razmišljanjem, ali ne nalazim drugi odgovor.
Sta je onda našeu tom gužvanju?
Nešto mora biti moje.

Slucajnost odlucuje o mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najcešce bivam dovedena pred gotov cin, upadam u jedan od mogucih tokova, u drugi ce me ubaciti samo druga slucajnost.
Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim cu proci, jer ne vjerujem u neki narociti red ovoga svijeta.
Ne odlucujemo, vec se zaticemo.
Strmo glavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog odredjenog trenutka, kad nas
samo ta prilika ceka, jedina koja nas može sacekati u toku miješanja. Ne možeš je zaobic;i, il odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.
Nisam zadovoljna takvim razmišljanjem, ali ne nalazim drugi odgovor.

Sta je onda našeu tom gužvanju?
Nešto mora biti moje.

"Čudni su četinari. Bog šalje kišu, a njihovo se lišće ne ukvasi, Bog šalje sunce, a oni se ne raduju. Bog šalje vetar, a oni se ne ljuljaju, Bog šalje san i smrt drveću, a oni se zelene.
Ali kad uđes u šumu, ti osetiš da se tlo pod tvojim korakom ugiba i noga ti upada u nešto mekano i trulo. To su milijarde iglica koje su, kao suze ponosita čovjeka, nečujno i nevidljivo pale. I vidiš sitne tačkice stvrdnute smole koja je, preko noći, u času crnog mraka, kad ni najbliži susjed ne može da vidi, potekla iz srca koje se u bolu steglo."
Isidora Sekulic - "Ponos i suze"
Ali kad uđes u šumu, ti osetiš da se tlo pod tvojim korakom ugiba i noga ti upada u nešto mekano i trulo. To su milijarde iglica koje su, kao suze ponosita čovjeka, nečujno i nevidljivo pale. I vidiš sitne tačkice stvrdnute smole koja je, preko noći, u času crnog mraka, kad ni najbliži susjed ne može da vidi, potekla iz srca koje se u bolu steglo."
Isidora Sekulic - "Ponos i suze"
Sve moje ljubavi trajale su najviše sedam godina: kažu, telo se obnavlja svakih sedam godina. Uvek je predivno u početku. U sredini je još lepše. A na kraju ... zavisi od toga ko se prvi zasiti. Uvek je teško na kraju. Nikad nisam nekog volela, a da ga nisam još i "posle" volela. "Posle" ne postoji više ona povezanost glave s telom. Tad funkcioniše samo glava... Ali ipak nešto ostaje... nešto nalik na ožiljak. Ne u tužnom smislu te reči. Ostaje ožiljak koji nam služi na čast. Najlepše odlikovanje...
Francoise Sagan – Odgovori
Francoise Sagan – Odgovori
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*
I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.
I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.
- Heidi
- Forum [Bot]
Odlucio sam se za ljubav. Manje je istinito i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepse. Tako sve ima vise smisla. I smrt. I zivot.
M. Selimovic
(a odlucila se i Heidi
da znate
)
M. Selimovic