samo ne bogara i baca stolice ko ja..

Moderator: Krokodil Behko
Dal ćeš oprostit masamunetu te ga nastavit citirat?Shadow wrote: 14 May 2024, 19:49Ja ba ne znam.
Dobih 5 zabrinjavajucih recenica izazvanih mojim besmislom.
Sto bi dalje pisala. Nemam sta. Vidis da ih se kasnije nakacilo i ne brojim koliko. A niko od njih ranije da upita sta sam mu to tako strasno rekla.
A sad cemo lijepo pustit.
I nije baš, ali uz (pro)širenje vidika dosta toga može biti. Općenito mislim za našu ljudsku vrstu,
ina wrote: 15 May 2024, 12:04I nije baš, ali uz (pro)širenje vidika dosta toga može biti. Općenito mislim za našu ljudsku vrstu,Kai wrote: 14 May 2024, 19:46![]()
![]()
![]()
Elementarno![]()
A da nije muških koju bi žena divlju životinju pripitomila![]()
nevezano samo za ovu temu.
A za to drugo.. ne znam. Do sad lično nisam nikoga pripitomljavala.
Upravo tako. Ima naravno i on pravo da ima takav stav, mišljenje i ostalo.ina wrote: 14 May 2024, 19:10 Matan tvrdi da je dobro imati nekoga koga voliš, i ko te voli.. i ako ste zajedno još bolje, u bilo kakvom materijalnom stanju. Što je sasvim ok.
Reče ipak i ovo u čemu se ni ja nisam složila i ne slažem...
mislim da zivot bez zena muskarcima ne bi trebao imati smisla..
i zenama bez muskaraca..
Zašto ne bi trebao imati smisla?
Poznajem (a vjerovatno i svako nešto slično) čovjeka koji je ostao sa troje djece (umrla mu supruga). I sad njegov život ne bi trebao imati smisla.. U datoj situaciji može biti nepotpun i tužan život ali ne i besmislen. Pored djece, roditelja, braće, prijatelja. Itekako da ima svog smisla.
Isto tako svako poznaje i nekoga ko je sam.
Iz trećih ili desetih razloga. I nebitno da li m ili ž
Ali ima i prijatelje, roditelje možda, braću, posao itd Naravno da i taj život ima smisao.
Mislio sam na mladost..ina wrote: 14 May 2024, 19:10 Matan tvrdi da je dobro imati nekoga koga voliš, i ko te voli.. i ako ste zajedno još bolje, u bilo kakvom materijalnom stanju. Što je sasvim ok.
Reče ipak i ovo u čemu se ni ja nisam složila i ne slažem...
mislim da zivot bez zena muskarcima ne bi trebao imati smisla..
i zenama bez muskaraca..
Zašto ne bi trebao imati smisla?
Poznajem (a vjerovatno i svako nešto slično) čovjeka koji je ostao sa troje djece (umrla mu supruga). I sad njegov život ne bi trebao imati smisla.. U datoj situaciji može biti nepotpun i tužan život ali ne i besmislen. Pored djece, roditelja, braće, prijatelja. Itekako da ima svog smisla.
Isto tako svako poznaje i nekoga ko je sam.
Iz trećih ili desetih razloga. I nebitno da li m ili ž
Ali ima i prijatelje, roditelje možda, braću, posao itd Naravno da i taj život ima smisao.
Predsjednica Federacije Lidija Bradara pomilovala je Ivana Miškića, mladića iz Tomislavgrada koji je, vozeći pod utjecajem alkohola, u martu 2022. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe – dvadesetogodišnja Jasmina Selimović i tridesetogodišnji Mustafa Tiro.
“Usvaja se zamolba za pomilovanje osuđenoj osobi:
-Miškić Ivan, sin Dražana i majke Monike (…). Presudom Kantonalnog suda Livno broj 10 0 K 005681 23 K od 15.02.2023. godine, za krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. KZ F BiH, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci.
Da se djelomično oslobodi od izdržavanja kazne zatvora za period u trajanju od 4 (četiri) mjeseca”, navedeno je u odluci Lidije Bradara koja je objavljena u posljednjem broju Službenih novina Federacije BiH, piše portal Istraga.
Dakle, predsjednica Federacije je za četiri mjeseca skratila izrdžavanje ionako mizerne kazne (godinu i po zatvora) koju je Kantonalni sud u Livnu izrekao Ivanu Miškiću koji je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, a jedna teško povrijeđena.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests