Hidžab, nikab, burka
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7578 times
- Been thanked: 17782 times
- Status: Offline
Re: Hidžab, nikab, burka
Mnogi neupućeni kažu kako u islamu žena nije ravnopravna s muškarcem. Naravno da ima milion primjera na osnovu kojih su došli do tog zaključka (mislim na ove šite i vehabije) i kao ljudima je tobože žao tih žena.
I onda kad pokrivena žena odluči da zarađuje svoj hljeb (kao ova u prvom primjeru) ili kad djevojčica odluči da se bavi nečim što voli (kao drugi primjer) ti isti koji se ko fol bore za prava pokrivenih muslimanki ih tlače i diskriminiraju.
Kolike samo probleme izaziva način nečijeg oblačenja.
I šta koga briga kako se ko oblači.
I kako ko izgleda.
I onda kad pokrivena žena odluči da zarađuje svoj hljeb (kao ova u prvom primjeru) ili kad djevojčica odluči da se bavi nečim što voli (kao drugi primjer) ti isti koji se ko fol bore za prava pokrivenih muslimanki ih tlače i diskriminiraju.
I kako ko izgleda.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
U tome je poenta svegaMaja wrote:Mnogi neupućeni kažu kako u islamu žena nije ravnopravna s muškarcem. Naravno da ima milion primjera na osnovu kojih su došli do tog zaključka (mislim na ove šite i vehabije) i kao ljudima je tobože žao tih žena.
I kako ko izgleda.

niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9303 times
- Been thanked: 11063 times
- Status: Online
Da sam ja vlasnik firme,u njoj bi se sve,odvijalo onako,kako ja zelim.U Konzumu u Vitezu nisu mi dali da radim jer nosim maramu
Pa prema tome,ovo je bezveze primjer. Ako covjek ne zeli,takvu vrstu oblacenja,
u njegovoj ffirmi,a ne krsi nikakav zakon,.. u cemu je problem?
Ni ja ne bih dao zenama u burkama,da mi rade u firmi. Marama moze,samo ako je
u skladu sa oblacenjem,za predvidjeno radno mjesto. dakle u proizvodnji i trgovini,
ne bi moglo.
Carobnjak,pametnije bi ti bilo,da pises o obespravljenosti BH radnika svih vjera.
Naravno da se radnice,vjesaju zbog cokoladice,sve dok se u prvi plan isticu razlicitosti
i to nazor i po svaku cijenu. Da su radnici,zadovoljni sa svojim standardom,nacin
oblacenja,ne bi ni bio toliko bitan,kako njima,tako i musterijama.
Da ponovim,u mojoj firmi - moja pravila. Sve dok ne krsim zakone.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ne razumijemo se,ne smeta meni(btw imam pokrivenu prijateljicu).Kimono je kimono,ja za drugi ne znam.Naravno da nekom ne treba dati otkaz zato sto ima maramu,ali se dobijaju i zbog sitnica,pa nista danas ne cudi.Ja samo kazem ako bi se ja odlucila pokriti,da onda nebi nosila farmerke,visoke izazovne stikle sa crvenim lakom(sto sam vidjela na pokrivenoj zeni)nebi se bavila necim sto podrazumijeva caputanje sa drugim zenama dok me gomila muskaraca gleda,a zna se da je borba zena izazovna muskarcima.Jedno je uciti,studirati,baviti se pravom,ekonomijom itdisl,to postujem,ali izlaziti u klubove gdje se alkohol toci,nositi uske hlace,majice isl.nekako mi to ne ide uz obavljanje namaza i pokrivanje.Ne znam,mozda ja i grijesim,ti vjerovatno znas bolje,ali nekako mislim da poslanik nebi odobravao neka navedena ponasanja.((p.s.gledaj ovu zenu sto vjezba i vidjeces da su joj grudi ocrtane).carobnjak_iz_voza wrote:Mislim da ovdje u slučaju ove djevojčice nije riječ o tome da marama njena može biti višak ili ometati nju ili protivnika prilkom takmičenja jer postoje marame za to koje sliče onim kupaćim kapicama tj elastične su.Takodjer postoje i lastike na nogavicama kimona tako da ne pada prilikom izvedbe udarcamadam Bovary wrote:Slicna se tema vodila jedanput na jednom forumu,ja cu reci slicno sto i tada:
kada karatasica digne nogu u borbi,otkrije se dio noge obavezno?
I da pitam,ne smeta li to njoj?![]()
Jos nesto:moja je nana bila iz hodzinske familije(tako se tad govorilo)ona nikad nije dala da jo vlah(tako je ona zvala nemuslimane)vidi lice,kad bi dolazili trgovati sa djedom,ulazila bi u kucu.Davna vremena.Davno je umrla.
Sada (pokrivene)muslimanke idu u beograd,u prozor,takmice se u karateu,i one bi da sve bude potaman.
Ne ide to tako drage moje.
Obavezno naglasavaju:ne trebam biti samo muslimanka i nista vise.Ne,ali granicu trebas povuci.Ne mozes biti i dobra majka,i domacica,i zena od karijere,i sportasica,i popularna itdisl.Skromnost bi trebalo biti ono cemu teze,a ne isticanje.
Ima i onih koje se bave atletikom i trce,pa imaju skroz uski triko koji sve ocrta i maramu?cemu?
Ovo je moje misljenje,nije mi namjera da se svadjam ili sta slicno,nedaj Boze.Mislim da kad se pročita cijeli text dodje se do neminovnog zaključka da postoje ljudi kojima smeta nešto što se nalazi na nečijoj glavi i gdje god mogu nastoje spriječiti te osobe da se pojave.Marama ne šalje nikakvu uvredljivu ili diskriminirajuću poruku tako da je u tim slučajevima problem do tih ljudi kojima smeta,a ne do marame.
Šta misliš o ovom slučaju trgovkinje @madam? Zar treba muslimanke izolovati zbog njihovog načina oblačenja i ne dopustiti im javni život,pravo na posao i slično samo zato što imaju maramu na glavi?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Zagorka
Pitas nas sta mislimo o oblacenju ovih zena i na kraju kazes sta nas brigaMaja wrote:Mnogi neupućeni kažu kako u islamu žena nije ravnopravna s muškarcem. Naravno da ima milion primjera na osnovu kojih su došli do tog zaključka (mislim na ove šite i vehabije) i kao ljudima je tobože žao tih žena.
I kako ko izgleda.

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Kršiš zakon o rasnoj,nacionalnoj,polnoj i vjerskoj diskriminaciji.To je sve stavljeno pod jedan osnovni zakon te se tako treba primjenjivati ,a ne selektivno kako se to kod nas radi.Primjer:shvati da je toj ženi pod maramom ta marama dio nje kao što je crncu dio njega njegova tamna put.Kao što nećeš dati otkaz njemu po tom zakonu ne smiješ ni njoj.Da sam ja vlasnik firme,u njoj bi se sve,odvijalo onako,kako ja zelim.
Pa prema tome,ovo je bezveze primjer. Ako covjek ne zeli,takvu vrstu oblacenja,
u njegovoj ffirmi,a ne krsi nikakav zakon,.. u cemu je problem?
Koliko ja znam pobornici burke i ne dozvoljavaju ženama da rade fizičke poslove.Ja sam radio u jednoj arapskoj državi i primjetio sam da te sa burkama rade samo u administraciji ,na pasošima i slično,mada i tu rijetko.Ni ja ne bih dao zenama u burkama,da mi rade u firmi
Ne razumijem zašto nije na tim mjestima koje si naveo marama u skladu sa oblačenjem.Šta fali ako žena na kasi u marketu ima maramu,a u fabrikama je i onako to poželjno.Marama moze,samo ako je
u skladu sa oblacenjem,za predvidjeno radno mjesto. dakle u proizvodnji i trgovini,
ne bi moglo.
Ja pišem o onom što me muči i ne branim nikom da pišu šta njih zanima i tišti.Mislim da upravo oni koji dižu buku oko marame koja je i dio našeg identiteta oduvjek,samo žele skrenuti pažnju sa stvarnih problema te zakonom ne sankcionišu takve slučajeve nego puštaju medije i nas da se zabavljamo time.Npr mi nemamo vladu već godinu dana ali zato imamo stalne prepirke oko :vjeronauka,hidžaba,"vehabija" ,teroirizma..... Ja isto kažem da se trebaju baviti standardom ,a ne timeCarobnjak,pametnije bi ti bilo,da pises o obespravljenosti BH radnika svih vjera.
Naravno da se radnice,vjesaju zbog cokoladice,sve dok se u prvi plan isticu razlicitosti
i to nazor i po svaku cijenu. Da su radnici,zadovoljni sa svojim standardom,nacin
oblacenja,ne bi ni bio toliko bitan,kako njima,tako i musterijama.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
slažem se s tobom ali to je već privatna stvar tih osoba i njihovog poimanja vjere u šta ne ulazim sve dok to nisu javne osobe.Isto to što si ti napisala ja sam pisao tamo kad je bila tema oko Arduane i onog njenog..Ne razumijemo se,ne smeta meni(btw imam pokrivenu prijateljicu).Kimono je kimono,ja za drugi ne znam.Naravno da nekom ne treba dati otkaz zato sto ima maramu,ali se dobijaju i zbog sitnica,pa nista danas ne cudi.Ja samo kazem ako bi se ja odlucila pokriti,da onda nebi nosila farmerke,visoke izazovne stikle sa crvenim lakom(sto sam vidjela na pokrivenoj zeni)nebi se bavila necim sto podrazumijeva caputanje sa drugim zenama dok me gomila muskaraca gleda,a zna se da je borba zena izazovna muskarcima.Jedno je uciti,studirati,baviti se pravom,ekonomijom itdisl,to postujem,ali izlaziti u klubove gdje se alkohol toci,nositi uske hlace,majice isl.nekako mi to ne ide uz obavljanje namaza i pokrivanje.Ne znam,mozda ja i grijesim,ti vjerovatno znas bolje,ali nekako mislim da poslanik nebi odobravao neka navedena ponasanja.((p.s.gledaj ovu zenu sto vjezba i vidjeces da su joj grudi ocrtane).
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Gdje to pise tako?carobnjak_iz_voza wrote:Kršiš zakon o rasnoj,nacionalnoj,polnoj i vjerskoj diskriminaciji.To je sve stavljeno pod jedan osnovni zakon te se tako treba primjenjivati ,a ne selektivno kako se to kod nas radi.Primjer:shvati da je toj ženi pod maramom ta marama dio nje kao što je crncu dio njega njegova tamna put.Kao što nećeš dati otkaz njemu po tom zakonu ne smiješ ni njoj.
Evo sta pise u Zakonu o slobodi vjere i pravnom polozaju crkava i vjerskih zajednica u BiH
Nigdje ne pise nista,o nacinu odijevanja na poslu. naravno da je nemoguce u vesekonfesionalnoj drzavi,svima dati za pravo,pa upravo zato i ne piseClan 7.
Sloboda vjere ili uvjerenja uključuje pravo svake osobe, odnosno crkve i vjerske zajednice, da može očitovati svoju vjeru ili uvjerenje, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, uključujući, između ostalih, pravo:
1. Svakodnevno u javnosti iznositi i zastupati načela svoje vjere ili uvjerenja i prema njima se ravnati s tim da ne ugrožava slobodu drugih;
2. Vršiti vjerske obrede u svojim ili zakupljenim, odnosno iznajmljenim zgradama ili prostorijama koje, prema posebnim propisima, ispunjavaju uslove za okupljanje većeg broja osoba, na otvorenim prostorima vjerskih objekata, na grobljima, te domovima i imanjima svojih vjernika;
3. Slobodno i javno organizirati vjerske svečanosti, priredbe i druga vjerska i vjersko-kulturna okupljanja na javnim mjestima u skladu sa zakonom kojim se uređuje okupljanje građana;
4. Ustanovljavati, održavati i upravljati vjerskim ustanovama, uključujući ustanove osnovane radi ispunjenja humanitarnih i obrazovnih ciljeva u skladu sa zakonom;
5. Praviti, tražiti, posjedovati, uvoziti, izvoziti i koristiti predmete i materijale koji se odnose na obrede ili običaje njihove vjere ili uvjerenja u skladu sa zakonom;
6. Ustanovljavati, posjedovati i ukidati sve vrste sredstava javnog informiranja u skladu sa zakonom;
7. Pisati, prevoditi, izdavati knjige, udžbenike i priručnike i širiti odgovarajuće javne proglase u pisanom ili slikovnom obliku u novinama, časopisima, elektronskim medijima i ostalim sredstvima elektronske komunikacije u skladu sa zakonom;
8. Slobodno javno organizirati posjete vjernika i hodočašća vjerskim svečanostima, svetim mjestima, procesijama u zemlji i inozemstvu.

Sto se tice marketa.. evo link do sarajevskih oglasa,pa potrazi i javi,koliko se pokrivenih zena,trazi za rad u trgovini. Dakle,ako imam trgovinu,zasto i ja ne bih,trazio za rad,neku atraktivnu curu,kao i svi ostali?Ne razumijem zašto nije na tim mjestima koje si naveo marama u skladu sa oblačenjem.Šta fali ako žena na kasi u marketu ima maramu,a u fabrikama je i onako to poželjno.
http://www.superoglasi.ba/v3/oglasi/klasifikacija/39
A sto se tice fabrika,pa tu su pravila bar jasna.
ja sam u svojoj firmi,radio svasta a bio sam i poslovodja.. Evo par pravila za radnike u pogonu a ista takva,svugdje su. Niko ne zeli da odgovara zbog povreda na radu i smrtnih slucajeva,samo zbog toga,sto neki radnici,imaju hir,da se oblace mimo propisa!
1. Prije stavljanja stroja u pogon,majstor mora biti prikladno odjeven i spreman za rad
2. Zabranjeno je nosenje nakita,tokom radnog vremena,kao i neadekvatne obuce i
odjece,te odjece koja slobodno jednim dijelom ili u potpunosti,visi sa tijela.
3. Prilikom obavljanja radnih aktivnosti,radnici moraju nositi radna odijela koja su
zaduzili,kao i HTZ obucu.
Vidi se,da nemas bas puno veze sa proizvodnjom,pa ne znas ova osnovna pravila.
To nije nista novo. Tako je oduvijek i bilo i to svugdje a ne samo u BiH.
Ah..da.. U mojoj firmi,bilo je i istinskih muslimanskih vjernica ali nikada nijedna od njih,nije dosla na posao sa maramom. Nisu to nikada ni spominjale. kako to,da ti znas,bolje od njih,sta one treba da oblace a sta ne? Koliko ih poznajem a poznajem ih dobro,puno im je vaznije,da zarade sto vise i uz sto manje truda. Gdje ti tu zelis ubaciti pricu o marami?
- Zagorka
Jest njihovo privatno,sve dok te iste ne izidju u javnost s tim da se žale na mnoge stvari.carobnjak_iz_voza wrote:slažem se s tobom ali to je već privatna stvar tih osoba i njihovog poimanja vjere u šta ne ulazim sve dok to nisu javne osobe.Isto to što si ti napisala ja sam pisao tamo kad je bila tema oko Arduane i onog njenog..Ne razumijemo se,ne smeta meni(btw imam pokrivenu prijateljicu).Kimono je kimono,ja za drugi ne znam.Naravno da nekom ne treba dati otkaz zato sto ima maramu,ali se dobijaju i zbog sitnica,pa nista danas ne cudi.Ja samo kazem ako bi se ja odlucila pokriti,da onda nebi nosila farmerke,visoke izazovne stikle sa crvenim lakom(sto sam vidjela na pokrivenoj zeni)nebi se bavila necim sto podrazumijeva caputanje sa drugim zenama dok me gomila muskaraca gleda,a zna se da je borba zena izazovna muskarcima.Jedno je uciti,studirati,baviti se pravom,ekonomijom itdisl,to postujem,ali izlaziti u klubove gdje se alkohol toci,nositi uske hlace,majice isl.nekako mi to ne ide uz obavljanje namaza i pokrivanje.Ne znam,mozda ja i grijesim,ti vjerovatno znas bolje,ali nekako mislim da poslanik nebi odobravao neka navedena ponasanja.((p.s.gledaj ovu zenu sto vjezba i vidjeces da su joj grudi ocrtane).
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa imaš "zakon o slobodi vjere ipravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH" u kojem stoji:Krokodil Behko wrote:Gdje to pise tako?carobnjak_iz_voza wrote:Kršiš zakon o rasnoj,nacionalnoj,polnoj i vjerskoj diskriminaciji.To je sve stavljeno pod jedan osnovni zakon te se tako treba primjenjivati ,a ne selektivno kako se to kod nas radi.Primjer:shvati da je toj ženi pod maramom ta marama dio nje kao što je crncu dio njega njegova tamna put.Kao što nećeš dati otkaz njemu po tom zakonu ne smiješ ni njoj.
Evo sta pise u Zakonu o slobodi vjere i pravnom polozaju crkava i vjerskih zajednica u BiH
Nigdje ne pise nista,o nacinu odijevanja na poslu. naravno da je nemoguce u vesekonfesionalnoj drzavi,svima dati za pravo,pa upravo zato i ne piseClan 7.
Sloboda vjere ili uvjerenja uključuje pravo svake osobe, odnosno crkve i vjerske zajednice, da može očitovati svoju vjeru ili uvjerenje, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, uključujući, između ostalih, pravo:
1. Svakodnevno u javnosti iznositi i zastupati načela svoje vjere ili uvjerenja i prema njima se ravnati s tim da ne ugrožava slobodu drugih;
2. Vršiti vjerske obrede u svojim ili zakupljenim, odnosno iznajmljenim zgradama ili prostorijama koje, prema posebnim propisima, ispunjavaju uslove za okupljanje većeg broja osoba, na otvorenim prostorima vjerskih objekata, na grobljima, te domovima i imanjima svojih vjernika;
3. Slobodno i javno organizirati vjerske svečanosti, priredbe i druga vjerska i vjersko-kulturna okupljanja na javnim mjestima u skladu sa zakonom kojim se uređuje okupljanje građana;
4. Ustanovljavati, održavati i upravljati vjerskim ustanovama, uključujući ustanove osnovane radi ispunjenja humanitarnih i obrazovnih ciljeva u skladu sa zakonom;
5. Praviti, tražiti, posjedovati, uvoziti, izvoziti i koristiti predmete i materijale koji se odnose na obrede ili običaje njihove vjere ili uvjerenja u skladu sa zakonom;
6. Ustanovljavati, posjedovati i ukidati sve vrste sredstava javnog informiranja u skladu sa zakonom;
7. Pisati, prevoditi, izdavati knjige, udžbenike i priručnike i širiti odgovarajuće javne proglase u pisanom ili slikovnom obliku u novinama, časopisima, elektronskim medijima i ostalim sredstvima elektronske komunikacije u skladu sa zakonom;
8. Slobodno javno organizirati posjete vjernika i hodočašća vjerskim svečanostima, svetim mjestima, procesijama u zemlji i inozemstvu.
Sto se tice marketa.. evo link do sarajevskih oglasa,pa potrazi i javi,koliko se pokrivenih zena,trazi za rad u trgovini. Dakle,ako imam trgovinu,zasto i ja ne bih,trazio za rad,neku atraktivnu curu,kao i svi ostali?Ne razumijem zašto nije na tim mjestima koje si naveo marama u skladu sa oblačenjem.Šta fali ako žena na kasi u marketu ima maramu,a u fabrikama je i onako to poželjno.
http://www.superoglasi.ba/v3/oglasi/klasifikacija/39
A sto se tice fabrika,pa tu su pravila bar jasna.
ja sam u svojoj firmi,radio svasta a bio sam i poslovodja.. Evo par pravila za radnike u pogonu a ista takva,svugdje su. Niko ne zeli da odgovara zbog povreda na radu i smrtnih slucajeva,samo zbog toga,sto neki radnici,imaju hir,da se oblace mimo propisa!
1. Prije stavljanja stroja u pogon,majstor mora biti prikladno odjeven i spreman za rad
2. Zabranjeno je nosenje nakita,tokom radnog vremena,kao i neadekvatne obuce i
odjece,te odjece koja slobodno jednim dijelom ili u potpunosti,visi sa tijela.
3. Prilikom obavljanja radnih aktivnosti,radnici moraju nositi radna odijela koja su
zaduzili,kao i HTZ obucu.
Vidi se,da nemas bas puno veze sa proizvodnjom,pa ne znas ova osnovna pravila.
To nije nista novo. Tako je oduvijek i bilo i to svugdje a ne samo u BiH.
Ah..da.. U mojoj firmi,bilo je i istinskih muslimanskih vjernica ali nikada nijedna od njih,nije dosla na posao sa maramom. Nisu to nikada ni spominjale. kako to,da ti znas,bolje od njih,sta one treba da oblace a sta ne? Koliko ih poznajem a poznajem ih dobro,puno im je vaznije,da zarade sto vise i uz sto manje truda. Gdje ti tu zelis ubaciti pricu o marami?
Član 2.
U svrhe ovog zakona definira se:
1. Diskriminacija, zasnovana na vjeri ili uvjerenju, označava svako isključivanje, ograničavanje, davanje
prednosti, izostavljanje ili svako drugo razlikovanje koje je zasnovano na religiji ili uvjerenju, a koje ima
cilj ili se njime može postići - direktno ili indirektno, namjerno ili nenamjerno - ukidanje ili umanjivanje
priznanja, jednakog uživanja i ostvarivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda u građanskim, političkim,
ekonomskim, socijalnim i kulturnim stvarima. .
To je to .Ti ne razumiješ mene tj to što ja branim prava pokrivenih žena da budu jednake ,ne bolje nego jednake ,a ja ne razumijem kako me ne razumiješ.Sva daljnja priča i detaljisanja bi bila čista demagogija i vještina debatiranja,a ja iz iskustva znam da je to gubljenje vremena.
Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
carobnjak_iz_voza wrote:Pa imaš "zakon o slobodi vjere ipravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH" u kojem stoji:
Član 2.
U svrhe ovog zakona definira se:
1. Diskriminacija, zasnovana na vjeri ili uvjerenju, označava svako isključivanje, ograničavanje, davanje
prednosti, izostavljanje ili svako drugo razlikovanje koje je zasnovano na religiji ili uvjerenju, a koje ima
cilj ili se njime može postići - direktno ili indirektno, namjerno ili nenamjerno - ukidanje ili umanjivanje
priznanja, jednakog uživanja i ostvarivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda u građanskim, političkim,
ekonomskim, socijalnim i kulturnim stvarima. .
To je to .Ti ne razumiješ mene tj to što ja branim prava pokrivenih žena da budu jednake ,ne bolje nego jednake ,a ja ne razumijem kako me ne razumiješ.Sva daljnja priča i detaljisanja bi bila čista demagogija i vještina debatiranja,a ja iz iskustva znam da je to gubljenje vremena.
Taj clan,sam procitao i nigdje ne vidim,nista sto se odnosi na oblacenje u ovim ili onim okolnostima,kao i u ovim ili onim firmama.. izvini,nisam ja pisao takav uopsten zakon pa prema tome,mislim da to ne mozer biti odgovor na ovo pitanje..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
sann wrote:Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.
Pa sto ti ne nosis maramu onda?
Eto,sama si po svojim rijecima,ispala nemoralna.
Ispravi me ako sam pogresno protumacio nesto

- carobnjak N
- Forum [Bot]
I zakon joj garantuje pravo na to,a to što se kod nas ne primjenjuje zakon ...pa ne primjenjuje se u masi stvari ali moramo znati da je protuzakonito diskriminirati nekog na osnovu religijskog uvjerenja.sann wrote:Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.
carobnjak_iz_voza wrote:I zakon joj garantuje pravo na to,a to što se kod nas ne primjenjuje zakon ...pa ne primjenjuje se u masi stvari ali moramo znati da je protuzakonito diskriminirati nekog na osnovu religijskog uvjerenja.sann wrote:Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.
kontam ja,i znam da je tako,ali .......

Mrky zateze...

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ne komentarišem osobe na temama na kojima sam moderator nekakav :Psann wrote:carobnjak_iz_voza wrote:I zakon joj garantuje pravo na to,a to što se kod nas ne primjenjuje zakon ...pa ne primjenjuje se u masi stvari ali moramo znati da je protuzakonito diskriminirati nekog na osnovu religijskog uvjerenja.sann wrote:Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.
kontam ja,i znam da je tako,ali .......![]()
![]()
Mrky zateze...
ali zato ja mogu,i smijem...nece mi nista..
jel tako mrky....

jel tako mrky....

Mrki voli pokrivenu i to samo iz jednog jedinog razloga - da je otkrijemsann wrote:
![]()
Mrky zateze...

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

mrki62 wrote:Mrki voli pokrivenu i to samo iz jednog jedinog razloga - da je otkrijemsann wrote:
![]()
Mrky zateze...
znala sam..

polako Behko. nije sann nista lose mislila. rekla je "jasno daje do znanja". sto bi ona bila nemoralna ukoliko kao muslimanka ne nosi maramu. to su zaista razlicite stvari.Krokodil Behko wrote:sann wrote:Medutim, jedan vazan aspekt koji se cesto previdi je cinjenica da je hidzab simbol muslimanskog identiteta. Zena koja pokriva njenu glavu time jasno daje do znanja da je ona clan zajednice muslimana i da ona slijedi odreden kod moralnog ponasanja.
Pa sto ti ne nosis maramu onda?
Eto,sama si po svojim rijecima,ispala nemoralna.
Ispravi me ako sam pogresno protumacio nesto
mislim da si odgovor na svoje pitanje sam dao citiranim zakonom.
Krokodil Behko wrote: Evo sta pise u Zakonu o slobodi vjere i pravnom polozaju crkava i vjerskih zajednica u BiH
Clan 7.
......