povjerenje, da nema laži, čestitost, i ljudskost je ono što sam šćeri ukazivao... neka mi je ziva i zdrava, sada imam ucenicu završnog razreda gimnazije, sa pohvalnicom za odličan uspeh i vladanje na kraju svake godine... znate kako je moj tajo dolazio u školu na razgovor? počne profesor o ocenama a on poklopi dnevnik i kaže: batali to profesore, to je tvoj posa za koji platu primaš... reci ti mene jel on sluša u školi, jel valja ka čovjek? ako tu što škripi da ja to regulišem a ovo je tvoj posa... i ode... nijesam strog poput oca, ali imam isti način ophodjenja kada odem na informativni razgovor... moje djete je odgajano kako sam želeo, tu uticaja nijesam dozvoljavao, izgradili smo povjerenje, što je po meni najbitnija stvar... humanost, ljudskost, i čestitost je ono što vidim u njoj i mogu reć da sam presrećan... završava gimnaziju i svake godine dobija pohvalnicu za izvanredne rezultate i vladanje od direktora... povrh toga i prelijepa je... mogu li biti srećniji? nije ona meni, nego sebi... to sam joj oduvjek govorio... ljudske osobine , da se tu ne zakaze a vjerujte nijesam batinama... ona je princes krofna tajina no to nije skodilo u odgoju... e sad postoji jedna narodna, da decaka moras pretuc do desete godine, kad pocne da se otima... ima tu nesto, mozda prirode, dominacije jbg ko u zivotinja, ali mi zato imamo razum i mozak, pa zato tvrdim da treba razgovorom, odnosom... no ako ne pomogne, kaisanje po guzi, nece bit smak svjeta... iskusio sam to

i ne samo to, kazem imo sam strogog oca, kakav je skoro svaki u cg...
bilo je ko u djekni, pridji gorane, a sto tajo? pridji bice ti jasno...
sjeam se da je jednom doneo produzni kabal a ja ga preseko i produzio... bio je kratak pa sam produžio da mi dohvati do kasetofona na stolu... sve lijepo sa izolir trakom... imo sam 12 godina tad...
kad je došao sa posla... tim kablom me je prebio... rekao je: pa da nemaju pojma ovi u fabrici, stručnjak to mora da popravi i ako je novo!
ne zamjeram mu , osim sto je falilo igre... jbg crnogorski ocevi... čiko (stric po crnogorski) je bio nekako poseban, suprotan tom crnogorskom odgoju, zajebant, i vazda spreman na igru... zato sam svom djetetu sličan ocu u nečemu a potpuno drugačiji u drugome ... nijesam za batine, jedino ako se ne uspije na vrjeme naučti da govori istinu... za laž podržavam a za ostalo ne...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”