Batina je izašla iz raja

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Djeca će postati divljaci, ako zakonom zabranimo batine

Post by storm » 05 Dec 2014, 23:50

Veca wrote:jah,storme,nea idealnog odgoja :jok ...primjer,primjer i primjer! ...i dobro si rekao za individiu,jaaaa i to treba postovati! .................................ne mogu da shvatim da jedno dijete od dvije,tri godine,baci tv sa stola!...belcim je vidjelo od tate,mame,ili brace,sestara!...znas,agresivnost je prelazna i zato moramo dobro paziti sta radimo u djecijem prisustvu! :mah
:mah
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Rabiosa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rabiosa » 05 Dec 2014, 23:53

Mlsm, nije lako. Roditelj biti nije lako.. i to govorim iz perspektive u kojoj nisam majka.
Ali danas sutra.. potrudit cu se da to dijete cujem kad ga slusam ..i da ga vidim kad ga gledam.:)
Aktiviram se na dodir.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22992 times
Been thanked: 6072 times

Post by Veca » 05 Dec 2014, 23:56

Zagorka wrote:
Veca wrote:...Zagorka :plavi ...ja imam dvojicu,23 i 14 god. -znam o cemu pricam! ...jao,pazi samo da on tebe sa 16 ili 17 god. ne izbaci kroz zatvoren prozor!;) ...mala djeca-mala briga,velika djeca-velika briga! ...i boze sacuvaj da sam sve tolerisala :jok ...djeca se dokazuju u pubertetu,isprobavaju,kopiraju od prijatelja itd.-sve prodje!
Nisi ti Vecika upoznala Zagorku ;) pogotovo nisi upoznala ljutu Zagorku,vjeruj mi,ovo bez pretjerivanja.

...nisi ni ti vecu,Tite mi na kvadrat! :plavi ...sve se moze postici bez udaraca,pazi kako vaspitavas svoje dijete i kako se uopce ponasas u njegovom drustvu! :ha ...poslije ti je kasno!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 05 Dec 2014, 23:56

gospođa Brams wrote:To je druga krajnost, kad netko ne zna uspostaviti nikakav autoritet, ali prije razumijem takve ljude nego one koji ne bi ni trepnuli dok bi mlatili dijete. Nek njih onda premlati netko jači od njih jer su nešto krivo napravili na poslu. Ajmo se svi skupa odgajati mlaćenjem jer zašto bi itko s ikim razgovarao, a možda neće svatko uvijek shvatit, i ovo je puno brže. :ok
Ja (srećom) ne poznajem takve,prva bi ih prijavila.

A ovo za mlaćenje odraslih ima i to kad je nužno.Evo primjer:kod mojih u komšiluku zivi nekakva familija,sin im zagorčava mahali život....zavrsio redovno srednju skolu,znaci nije nenormalan........ali se voli ponašati tako........psuje ljudima govori najruznije prostote i uvrede,prijavljuje ih policiji za bezveze stvari......i znaš kako to radi?Iz svog dvorišta........a kad prođe ulicom,šuti........iz dvorišta viče jer zna ako mu neko dođe u dvoriste,zovni policiju i najebo je......

I svako ono hajde necu budalom da imam posla,a on se opasao pa uzeo maha pa sve gori i igori.......i ljudi pokušavali zvati policiju,a on se zaključa lijepo u kuću,policija lupa hajde izađi,znaš šta kaže:neću

i policija ode.....

i dodije jednom mladiću,sretne ga na ulici kaze:"je li da te pitam,jesam ja ikad tebi sta ruzno rekao"? Kaže nisi.......e veli nećeš više ni ti meni.........i prebije ga na mrtvo ime........nikad više ovaj mu nije rekao A........na žalost postoje odrasli koji su gori od djece i funkcioniraju samo na taj način....... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Dec 2014, 00:03

Veca wrote:
Zagorka wrote:
Veca wrote:...Zagorka :plavi ...ja imam dvojicu,23 i 14 god. -znam o cemu pricam! ...jao,pazi samo da on tebe sa 16 ili 17 god. ne izbaci kroz zatvoren prozor!;) ...mala djeca-mala briga,velika djeca-velika briga! ...i boze sacuvaj da sam sve tolerisala :jok ...djeca se dokazuju u pubertetu,isprobavaju,kopiraju od prijatelja itd.-sve prodje!
Nisi ti Vecika upoznala Zagorku ;) pogotovo nisi upoznala ljutu Zagorku,vjeruj mi,ovo bez pretjerivanja.

...nisi ni ti vecu,Tite mi na kvadrat! :plavi ...sve se moze postici bez udaraca,pazi kako vaspitavas svoje dijete i kako se uopce ponasas u njegovom drustvu! :ha ...poslije ti je kasno!
Haj šuti tamo :daca ja knjiga imam biblioteku,a google stalno aktivan,sto o odgpju,sto o hranjenju,sto o presvlacenju,ma sve........srećom pa mi je pedijatrica prijateljica ja zovem kad kahne i nosam ga da vidi kaze dobro je draga zagorka više zdravo ti je dijete :ha

Nikad se još s mužem nisam preriječila pred njim,i kad ovaj malo digne ton,ja ga opomenem odmah išaretom:nemoj pred njim.....

zato se on sad zajebava sa mnom,sta god krene kaze ne smijem ja istraumatiziracu dijete......

ali to nije tačno da je dijete ogledalo,pa ja i sestra identičan pristup,iste roditelje,ista soba,ista sofra,a nebesa i zemlja......ona puši,popušta u školi,mlada se udaje,a ja sve suprotno.......

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 06 Dec 2014, 00:05

storm wrote:Cijenim vašu stručnost i načitanost, ali ćemo popričati kad budete odgajali djecu 24/7, a ne samo na poslu ili sat dva nećaka i susjedinog malog ..
ako vam uspije odgojiti dijete, bez malo klepanja po prstima ili preko pelene, onda opet čestitke :oo
:ruke
Vec napisah, lahko je teoretisati, govoriti ja bih ovo, ja bih ono. Praksa je nesto sasvim drugo.
Radim sa djecom i jasna je razlika izmedju djece sa kojima roditelji samo razgovaraju i djece kojima je roditelj autoritet. Da samo ponovim, protiv sam premlacivanja ali i ne protiv toga da dijete lupnes po guzici.
I jedno je raditi sa tudjom djecom, koliko god su teska i nevaspitana vrijeme sa njim ti je ograniceno, ne pogadja te puno sto ce on na ulici podrigivati, ismijati nekoga, ruznu rijec udijeliti itd. A kad se radi o tvom djetetu, onda te itekako zanima i nema ogranicenog vremena.
Vila se jedino dotace razgovora sa dvogodisnjacima. Haman nemoguca misija. Doba kada dijete konstantno istrazuje, u tom istrazivanju pet stotina puta dnevno ce se naci u prilici da se ozlijedi. I 498 puta ces ga opomenuti, skrenuti paznju, pokazati i ono ne poslusa. Ulozit ces sav napor da jos dva puta objasnis a onda pustiti da se slomi i shvati da je to opasno za njega ili ces ga pucnuti po guzici da shvati da neodobravas i da si ljut.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 06 Dec 2014, 00:09

Rabiosa wrote:Tako je Veco. Djeca zrcale. :)

:ok ...moj stariji stalno kuko kod kuce,meni vise dopizdilo,ima pare,sve potrosi...u januaru ove godine,opet neka svadja zbog para,neda meni skoro nista,svaki dan hotel mama...ja otvorim vrata i dreknem,DOSTAA! ...trazi sebi stan...nisam popustila,prije nego nam se odnos skroz pokvari,bolje je da oproba kako je kad,fino,u miru sam zivis,sam sve pravis...neki dan dos'o,pa smo onako razgovarali,pitam kako ti ide,placas li redovno stan itd.-odjednom se povuce u sebe,mene bocnu u srcu...kaze,aj mama,al' onako u sali,primi me nazad,placat cemo sve po pola ...jako dobro je razumio,sta je imao na mami.-jok,nema vracanja!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Dec 2014, 00:12

...........sutra nastavak :zubi .....mozda se i skontamo.......ljubim vas :pusa

Rabiosa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rabiosa » 06 Dec 2014, 00:20

Ma joj, dvogodisnjacima je najdraza rijec- NE.:D
Glavni su u parkicu i sve je njihovo...
Aktiviram se na dodir.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 06 Dec 2014, 00:21

:ha ...sjetih se mog velikog kad je bio mali,jedno dvije godine,im'o ...kad sam kuhala a on sve oko mene,pa sve s rucicama gore na vrele plate...a ja njega fino podignem i pitam,hoces li da osjetis kako boli...kaze,'ocu :plavi ...a ja fino za rucicu,pa polako na vrelu platu...nije vise nikad letio rucicama na sporet kad sam ja ku'ala! :888.................al' to nije udaranje,jel' :plavi :D

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 06 Dec 2014, 00:21

Rabiosa wrote:Ma joj, dvogodisnjacima je najdraza rijec- NE.:D
Glavni su u parkicu i sve je njihovo...
Brodimo u fazi "moje" :place

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 06 Dec 2014, 00:26

:plavi Danas sam se osjecala gore od ikakvog djeteta.
Kako Rabija napomenu ovu fazu "moje".Moje dijete ima dan kad je sve njeno i dan kad sve dijeli. Danas joj je bio dan njenog. I sjele nas dvije da redamo pezove. Sad ja ih slazem po boji (OKP) i ona mi dodaje. Dosli smo do ljubicaste i ona mi treba dati jos jednu vjesticu. I u po frke kaze:"Moje, ne dam". Muntam je ja da lijepo slozimo, pa da ih brojimo, uslikamo itd. ali ona nece pa nece. I ja ustanem i ozbiljnim glasom kazem:"Sad se necu igrati s tobom, kad je tvoje igraj se sama" :plavi Gleda ona u mene i zove me da se igramo a ja sjednem i pocenm gledati tv. Kad donese vjesticu i dade mi je. :plavi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 06 Dec 2014, 00:31

...eh,tako ce i ona tebi poslije! :plavi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 06 Dec 2014, 09:04

..........
Last edited by drugrankovic on 06 Dec 2014, 09:13, edited 1 time in total.
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 06 Dec 2014, 09:04

povjerenje, da nema laži, čestitost, i ljudskost je ono što sam šćeri ukazivao... neka mi je ziva i zdrava, sada imam ucenicu završnog razreda gimnazije, sa pohvalnicom za odličan uspeh i vladanje na kraju svake godine... znate kako je moj tajo dolazio u školu na razgovor? počne profesor o ocenama a on poklopi dnevnik i kaže: batali to profesore, to je tvoj posa za koji platu primaš... reci ti mene jel on sluša u školi, jel valja ka čovjek? ako tu što škripi da ja to regulišem a ovo je tvoj posa... i ode... nijesam strog poput oca, ali imam isti način ophodjenja kada odem na informativni razgovor... moje djete je odgajano kako sam želeo, tu uticaja nijesam dozvoljavao, izgradili smo povjerenje, što je po meni najbitnija stvar... humanost, ljudskost, i čestitost je ono što vidim u njoj i mogu reć da sam presrećan... završava gimnaziju i svake godine dobija pohvalnicu za izvanredne rezultate i vladanje od direktora... povrh toga i prelijepa je... mogu li biti srećniji? nije ona meni, nego sebi... to sam joj oduvjek govorio... ljudske osobine , da se tu ne zakaze a vjerujte nijesam batinama... ona je princes krofna tajina no to nije skodilo u odgoju... e sad postoji jedna narodna, da decaka moras pretuc do desete godine, kad pocne da se otima... ima tu nesto, mozda prirode, dominacije jbg ko u zivotinja, ali mi zato imamo razum i mozak, pa zato tvrdim da treba razgovorom, odnosom... no ako ne pomogne, kaisanje po guzi, nece bit smak svjeta... iskusio sam to :D i ne samo to, kazem imo sam strogog oca, kakav je skoro svaki u cg...
bilo je ko u djekni, pridji gorane, a sto tajo? pridji bice ti jasno...

sjeam se da je jednom doneo produzni kabal a ja ga preseko i produzio... bio je kratak pa sam produžio da mi dohvati do kasetofona na stolu... sve lijepo sa izolir trakom... imo sam 12 godina tad...
kad je došao sa posla... tim kablom me je prebio... rekao je: pa da nemaju pojma ovi u fabrici, stručnjak to mora da popravi i ako je novo!

ne zamjeram mu , osim sto je falilo igre... jbg crnogorski ocevi... čiko (stric po crnogorski) je bio nekako poseban, suprotan tom crnogorskom odgoju, zajebant, i vazda spreman na igru... zato sam svom djetetu sličan ocu u nečemu a potpuno drugačiji u drugome ... nijesam za batine, jedino ako se ne uspije na vrjeme naučti da govori istinu... za laž podržavam a za ostalo ne...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Dec 2014, 09:23

pridji gorane, a sto tajo? pridji bice ti jasno...
:ha
Habibti, ya nour el - ain... :srce

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 06 Dec 2014, 09:55

Zagorka wrote: Ja (srećom) ne poznajem takve,prva bi ih prijavila.

A ovo za mlaćenje odraslih ima i to kad je nužno.Evo primjer:kod mojih u komšiluku zivi nekakva familija,sin im zagorčava mahali život....zavrsio redovno srednju skolu,znaci nije nenormalan........ali se voli ponašati tako........psuje ljudima govori najruznije prostote i uvrede,prijavljuje ih policiji za bezveze stvari......i znaš kako to radi?Iz svog dvorišta........a kad prođe ulicom,šuti........iz dvorišta viče jer zna ako mu neko dođe u dvoriste,zovni policiju i najebo je......

I svako ono hajde necu budalom da imam posla,a on se opasao pa uzeo maha pa sve gori i igori.......i ljudi pokušavali zvati policiju,a on se zaključa lijepo u kuću,policija lupa hajde izađi,znaš šta kaže:neću

i policija ode.....

i dodije jednom mladiću,sretne ga na ulici kaze:"je li da te pitam,jesam ja ikad tebi sta ruzno rekao"? Kaže nisi.......e veli nećeš više ni ti meni.........i prebije ga na mrtvo ime........nikad više ovaj mu nije rekao A........na žalost postoje odrasli koji su gori od djece i funkcioniraju samo na taj način....... :kafa
ko juce da je bilo,kad sam ja ganjao siptara nekog,i u slasticarnicu za njim,on kod staraca iza u neko skladiste malecko,
ja djik na stol,pa preko maleckog sanka nekog i op za vratic pa samaranje :julia

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 06 Dec 2014, 13:05

harlekin wrote:
Zagorka wrote: Ja (srećom) ne poznajem takve,prva bi ih prijavila.

i policija ode.....

ko juce da je bilo,kad sam ja ganjao siptara nekog,i u slasticarnicu za njim,on kod staraca iza u neko skladiste malecko,
ja djik na stol,pa preko maleckog sanka nekog i op za vratic pa samaranje :julia
Ja jednog cigana kad sam vidjela da nabija dijete nogom sto prosi......to ono instikntivno,kasnije skontas sta si uradio......ispred radnje na pločniku sjedi dijete i ovaj dođe pokupiti pare,mali mu nesto kaze on ga poče nabijat nogom.......iste stotinke skačem ja i počnem ga udarati pištoljem za cijene......on šokiran,ja još više...isto da nisam ja,da sam iskočila iz kože i gledam sa strane,a učestvujem...koji čudan osjećaj jbt :sok ..........dobro sam prošla jer se stvorio jedan konobar i još jedan tip pa su mi pomogli u mlaćenju,u tome neko zovnuo policiju i morali smo prestati :ha ..sad ćemo ispasti rasisti nacionalisti ovo ono...... :hihi

.............ima tome godina kako je bilo,cura ja bila..........

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 06 Dec 2014, 13:08

Jednom u zivotu sam dobila degeneka pa vi sad razmislite ;) :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 06 Dec 2014, 13:16

Heidi wrote:Jednom u zivotu sam dobila degeneka pa vi sad razmislite ;) :oo
Da ga nisi dobila možda ni ne bi bila tako pametna. :oo
Samo sabura

Post Reply