Slažem se....lijepo rečeno,a ja sam se već izjasnila na ovoj temiLuna. wrote:nek govori ko sta hoce, ali meni ovo nije lijepo...
ne osudjujem ga uopste ako je imo vezu s ovom sezen, dok mu je zena bila ziva...
zena je bila bolesna i trebalo je taj napor izdrzat, mozda mu je ta sezen bila podrska u tome.
i sto se ozenio tako brzo, pa i to nekako, mada su mogli sacekat
al´ hajd´ neka je i to. nisu vala morali svadbe pravit i po novinama objavljivat... totalno mi neukusno
Eldin Huseinbegović
Moderator: Krokodil Behko
Re: Eldin Huseinbegović
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
- Status: Offline
Maltretiraj kod svoje kuce, a moje postove zaobidji. Ono sto sam ja nije i nece ti biti dostupno.laganini wrote:sad bi ja triba osjećat loše što si se pronašla u tim riječima...
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
priznajem svačije pravo na ljutnju....
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ne znam....meni je ovo bilo prebrzo.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Sve otvaram i zatvaram ovu temu i nikako mi se ne da nešto napisati. Razum kaže da život ide dalje ali srce da je prerano. Ja lično ne bih mogla postupiti kao ta nova žena i tako brzo se udati za nekog ko je svježe izgubio partnera ali eto nismo svi isti. Kako god, sretno im.
ova tema skoro i ne spada pod muziku jer pišemo samo o Eldinovom privatnom životu
Svidja mi se pjesma Strijela sudbine, druge nisam slušala
[ytube][/ytube]
ova tema skoro i ne spada pod muziku jer pišemo samo o Eldinovom privatnom životu
Svidja mi se pjesma Strijela sudbine, druge nisam slušala
[ytube][/ytube]
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Samo jedna mala ispravka nije on pjevač duhovne muzike jer ilahije i kaside se ne pjevaju nego uče a to da svaki njegov tekst nosi neku poruku znamo već da ih je većinu posvetio rahmetli ženi a znamo i to da ima jako lijep glas a ovo što je uradio nema nikakvog opravdanja mada je sve u duhu vjere i neka mu je na čast ma kako bilo.......Blackhawk wrote:Za Eldina se moze reci da je on pjevac duhovne muzike.. Ilahija i kasida... I sve njegove pjesme koje pjeva imaju neku dozu duhovnosti.. Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku i uz njegov glas, milina je slusati te pjesme..
Naravno, pjesme nisu komercijala, pa zbog toga mozda je manje poznat i popularan, ali je sigurno u vrhu novijih bosanskih pjevaca, uz Armina Muzaferiju i Berina Buturovica. (vjerujem vecini nepoznati pjevaci, ali su pjevaci sa glasom a ne oni koji prodaju sund i turbo folk).

-
Kasida je muslimanska vjerska pjesma koja svojim sadrzajem prvenstveno velica i pokazuje ljubav prema Muhamedu a.s., te halifama i ashabima, opisuje nekakva vazna licnost ili dogadjaj iz istorije islama.nl74 wrote:Samo jedna mala ispravka nije on pjevač duhovne muzike jer ilahije i kaside se ne pjevaju nego uče a to da svaki njegov tekst nosi neku poruku znamo već da ih je većinu posvetio rahmetli ženi a znamo i to da ima jako lijep glas a ovo što je uradio nema nikakvog opravdanja mada je sve u duhu vjere i neka mu je na čast ma kako bilo.......Blackhawk wrote:Za Eldina se moze reci da je on pjevac duhovne muzike.. Ilahija i kasida... I sve njegove pjesme koje pjeva imaju neku dozu duhovnosti.. Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku i uz njegov glas, milina je slusati te pjesme..
Naravno, pjesme nisu komercijala, pa zbog toga mozda je manje poznat i popularan, ali je sigurno u vrhu novijih bosanskih pjevaca, uz Armina Muzaferiju i Berina Buturovica. (vjerujem vecini nepoznati pjevaci, ali su pjevaci sa glasom a ne oni koji prodaju sund i turbo folk).![]()
Dakle kasida je pjesma, a pjesma se pjeva.
Isti slucaj je i sa ilahijama.
Ilahija je muslimanska vjerska pjesma koja svojim sadrzajem prvenstveno velica moc Allaha i ljubav prema Njemu.
Uciti ili citati?
I ja koliko znam ilahije se uce. Isto kao sto neku suru neces pjevati nego uciti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Nemam pojma ko je ovaj lik, vidio ga dvaput u avazu, kad mu je umrla prva i kad je drugu ženu oženio.
Bezveze mu, mada mu je druga žena lijepša nego prva. Al brate kakva je to ljubav bila da nakon mjesec ženiš drugu, pa nije ti 70 godina da negdje žuriš, sačekaj barem 40 dana. Djeluje mi mlad.
Bezveze mu, mada mu je druga žena lijepša nego prva. Al brate kakva je to ljubav bila da nakon mjesec ženiš drugu, pa nije ti 70 godina da negdje žuriš, sačekaj barem 40 dana. Djeluje mi mlad.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Kad je u Zetri onaj Bajramski koncert pa oni voditelji sto najavljuju, kazu lupam " Ilahiju dosta mi je Allah moj ce IZVODITI Hamza Raznjatovic ili Eldin ili Hari" sta ja znam.Nela wrote:I ja koliko znam ilahije se uce. Isto kao sto neku suru neces pjevati nego uciti.
Mislim da sa islamske strane uopste nije bitno kako ces reci, ili cak da ilahije bez muzike se uce a sa muzikom pjevaju. Mozda ne znam.
[ytube][/ytube]
Mislim da se Kuran moze i citati i uciti, da je nagrada jednaka.
-
Pa kako onda mozes pisati o njemu kad ne znas nista o njemu.Lebowski wrote:Nemam pojma ko je ovaj lik, vidio ga dvaput u avazu, kad mu je umrla prva i kad je drugu ženu oženio.
Nije 40 dana nego 4 mjeseca. Dovoljno.
Komentarišem samo tu njegovu odluku da se ponovo ženi. Mislio sam da ne znam o njemu kao javnoj ličnosti i muzičaru skoro pa ništa.
Ja koliko shvatih on je svaku pjesmu posvetio svojoj nikad "prezaljenoj" Emki.
Sad prateći se logikom, to ne može onda biti ni ilahija ni kasida, tako da je on ustvari jedan komercijalni pjevač. Nisu svi Burhan.
A komentarisati možemo njegove postupke, imamo pravo na to jer je on sam svoju intimu djelio u javnosti sve dok mu je žena bila živa.
Sad prateći se logikom, to ne može onda biti ni ilahija ni kasida, tako da je on ustvari jedan komercijalni pjevač. Nisu svi Burhan.
A komentarisati možemo njegove postupke, imamo pravo na to jer je on sam svoju intimu djelio u javnosti sve dok mu je žena bila živa.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Naravno da smijemo komentarisati, ne znam zašto me Ruana napada.
Vidim da ga smatraju nekakvom moralnom gromadom. Ja sebe ne smatram, ne smatraju me ni drugi, pa bih opet moralnije od njega postupio(ako ćemo gledati kako ljudi ocjenjuju moralnost u ovakvim situacijama). Ne zato da budem moralan nego što mi je tako logično. Volim jednu ženu, volim njenu dušu, ne smeta mi ni što je bolesna, ni slijepa, pišem joj pjesme. Ne mogu onda sutra oženiti drugu. E sad ili je on malo lagao o toj ljubavi, ili je ova nova ljubav toliko velika, još veća od one sa bivšom ženom, što dovodi do toga da ništa specijalno nema u tim njegovim ljubavima.
Vidim da ga smatraju nekakvom moralnom gromadom. Ja sebe ne smatram, ne smatraju me ni drugi, pa bih opet moralnije od njega postupio(ako ćemo gledati kako ljudi ocjenjuju moralnost u ovakvim situacijama). Ne zato da budem moralan nego što mi je tako logično. Volim jednu ženu, volim njenu dušu, ne smeta mi ni što je bolesna, ni slijepa, pišem joj pjesme. Ne mogu onda sutra oženiti drugu. E sad ili je on malo lagao o toj ljubavi, ili je ova nova ljubav toliko velika, još veća od one sa bivšom ženom, što dovodi do toga da ništa specijalno nema u tim njegovim ljubavima.
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Lebowski wrote:Naravno da smijemo komentarisati, ne znam zašto me Ruana napada.

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
fakat je rano ali to je njegov izbor....ali možda čovik iz vjerski razloga nije upražnjava sex pa ga stisklo...ali nekako mi se ne da virovat u to..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Da se odmaknemo od traca i ogovaranja i da okrenemo temu prema onome sto jeste a to je muzika....
Posto do sad nije napisano.. Evo biografije od Eldina
Eldin Huseinbegović je rođen u Sarajevu 1978. godine. Svoj prvi javni nastup imao je na Festivalu "Mali šlager" 1987. U Sarajevu je 1992. godine završio Nižu muzičku školu. Od 1992.-1996. godine bavio se izvođenjem duhovne muzike.1997. godine proglašen je za pobjednika Festivala "Studentsko ljeto". U Maglaju 1998. godine osvaja drugo mjesto stručnog žirija i nagradu za najbolju muziku na Festivalu "Tamo gdje ljubav počinje". 1997. godine učestvuje kao autor na izboru za pjesmu Eurovizije, a 1999. godine na istoj manifestaciji učestvuje kao pjevač. 2000. godine učestvuje na festivalu zabavne muzike u Bihaću "Bihać 2000." Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja opernih predstava i koncerata (Traviata, Figarov pri, Nabuko, Hasanaginica, Ero s'onog svijeta, Mozartov i Verdijev rekvijem, Tosca, Šišmiš, Ljubavni napitak, Zrinjski...). Godine 2007. i 2008. učestvuje na "BiH radijsko-televizijskom festivalu" i oba puta osvaja nagradu za najbolju interpretaciju i drugu nagradu stručnog žirija. 2009. godine dobija nagradu "Isa beg-Ishaković" za doprinos kulturnoj i muzičkoj baštini BiH. 2010. godine dobija nagradu "Etno-pop pjevač godine u BiH". Od 2007. godine intenzivno surađuje sa največim muzičkim imenima u regionu (Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Elvira Rahić, Enes Begović, Osman Hadžić, Dženan Lončarević, Jelena Tomašević...). Od 1999. godine je vlasnik muzičkog studija "Dzan" u kojem se bavi autorskim i producentskim radom. Od 30.01.2010. godine član je "Balkanske muzičke akademije", sastavljene od najboljih autora i producenata sa prostora Balkana. Do sada je autor preko 100 pjesama.
Izdao je album sa pjesmama
1. Tako Bih rado
2.Poslije tebe
3. Strijela sudbine
4. Princezo moja
5. Ti ne sudi ljudima
6. Sve sam ti ja
7. Ti si tako daleko
8. Kaldrma
9. Prasina
10. Spavaju ljudi
11. Dusa vidi...
Posto do sad nije napisano.. Evo biografije od Eldina
Eldin Huseinbegović je rođen u Sarajevu 1978. godine. Svoj prvi javni nastup imao je na Festivalu "Mali šlager" 1987. U Sarajevu je 1992. godine završio Nižu muzičku školu. Od 1992.-1996. godine bavio se izvođenjem duhovne muzike.1997. godine proglašen je za pobjednika Festivala "Studentsko ljeto". U Maglaju 1998. godine osvaja drugo mjesto stručnog žirija i nagradu za najbolju muziku na Festivalu "Tamo gdje ljubav počinje". 1997. godine učestvuje kao autor na izboru za pjesmu Eurovizije, a 1999. godine na istoj manifestaciji učestvuje kao pjevač. 2000. godine učestvuje na festivalu zabavne muzike u Bihaću "Bihać 2000." Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja opernih predstava i koncerata (Traviata, Figarov pri, Nabuko, Hasanaginica, Ero s'onog svijeta, Mozartov i Verdijev rekvijem, Tosca, Šišmiš, Ljubavni napitak, Zrinjski...). Godine 2007. i 2008. učestvuje na "BiH radijsko-televizijskom festivalu" i oba puta osvaja nagradu za najbolju interpretaciju i drugu nagradu stručnog žirija. 2009. godine dobija nagradu "Isa beg-Ishaković" za doprinos kulturnoj i muzičkoj baštini BiH. 2010. godine dobija nagradu "Etno-pop pjevač godine u BiH". Od 2007. godine intenzivno surađuje sa največim muzičkim imenima u regionu (Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Elvira Rahić, Enes Begović, Osman Hadžić, Dženan Lončarević, Jelena Tomašević...). Od 1999. godine je vlasnik muzičkog studija "Dzan" u kojem se bavi autorskim i producentskim radom. Od 30.01.2010. godine član je "Balkanske muzičke akademije", sastavljene od najboljih autora i producenata sa prostora Balkana. Do sada je autor preko 100 pjesama.
Izdao je album sa pjesmama
1. Tako Bih rado
2.Poslije tebe
3. Strijela sudbine
4. Princezo moja
5. Ti ne sudi ljudima
6. Sve sam ti ja
7. Ti si tako daleko
8. Kaldrma
9. Prasina
10. Spavaju ljudi
11. Dusa vidi...
-
I jos da napomenem... Eldin je sve svoje pjesme sam komponirao i sam pisao... A pored svojih pjesama, napisao je brojne pjesme za druge pjevace..
Spavaju ljudi.. al doci ce neko da ih probudi
sanjaju ljudi.. al njihov je san samo jedan dan..
sta je sa drugim danima...
kada nece biti sna..
kad te u lice pogleda istina.....
[ytube][/ytube]
Spavaju ljudi.. al doci ce neko da ih probudi
sanjaju ljudi.. al njihov je san samo jedan dan..
sta je sa drugim danima...
kada nece biti sna..
kad te u lice pogleda istina.....
[ytube][/ytube]