Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Aaaas, a to neko božićno guglanje?
da nisi slučajno guglao za starim i pozitivnim pravoslavnim običajima?
Nije bozicno guglanje, interesuje ne zasto su muskarci u rasulu danas, kad ne bude muskaraca koji rade na visinama rudicima ja necu vise ovakve stvari googlati.
Pa ima i žena, koje rade u rudnicima i na visinama. Istina, mnogo manje, ali to je zbog fizičkih predispozicija, a ne zbog bezobrazluka.
A I vecina ciljane publike su zene, trebao bi prestati sa navikom da budem.u centru paznje, pa makar to bilo negativno po mene.
Nije bozicno guglanje, interesuje ne zasto su muskarci u rasulu danas, kad ne bude muskaraca koji rade na visinama rudicima ja necu vise ovakve stvari googlati.
Pa ima i žena, koje rade u rudnicima i na visinama. Istina, mnogo manje, ali to je zbog fizičkih predispozicija, a ne zbog bezobrazluka.
A I vecina ciljane publike su zene, trebao bi prestati sa navikom da budem.u centru paznje, pa makar to bilo negativno po mene.
Tržište sve diktira, kao i preferencije. Rijetke su žene koje se bave stolarijom, molerajem i sličnim. Mislim da do sad nisam vidio nijednu ženu u Tuzli koja se ovim bavi. Za to ne treba biti fakultetski obrazovan i u tim poslovima, barem zanatskim, i dalje muškarci dominiraju. Vjerujem da je slično i u inostranstvu.
Žene recimo puno više preferiraju rad u školskim ustanovama, u medicini, farmaciji, pravnim poslovima, marketingu i PRu i nekim IT segmentima itd., a za ovo je obično potreban viši stepen obrazovanja. Muškarci pretežno preferiraju sve u vezi IT-a i industrije, kao i zanatske poslove. Ovo ne znači da žene treba spriječiti da se bave poslovima u kojima dominiraju muškarci ako su za to kvalifikovane i ako to uistinu žele raditi. Isto važi i obrnuto.
Što se plata tiče kad je u pitanju isto radno mjesto trebaju isto zarađivati kao i mi ili u zavisnosti od produktivnosti... ako je muškarac produktivniji i biva nagrađen onda nemaju pravo da se žale. Isto je i obrnuto.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.