Čak je i unuka vođe Iranske Islamske revolucije, ajatolaha Homeinija, prošle godine fotografirana u Londonu sa torbicom od 3.800 dolara, iako neki misle da je "lažnjak".
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

The news followed the release of the year's entrance exam scores, showing that 60 percent of university attendees are women, along with test scores of the past few years showing women largely outperforming men. This included 52 percent of university graduates and 68 percent of science degree graduates being women.
Women also dominated 6 of the 7 academic fields
Ma ja ba, pričo ti ajatola na tviteru

Skin wrote: 18 Sep 2022, 10:41 za iransku policiju za moral, to nije pravilo koje namece dresscode. ne radi se uopste o dresscodeu. policija za moral kaznjava i muskarce. radi se o nametanju serijatskog zakona narodu kojem to uopste nije tradicija.
iznenadila sam se kad sam vidjela kako oni gledaju na islam.
mi smo ovdje svi veci vjernici od njih, bukvalno. njima su glave ispirane od malih nogu kroz obrazovni sistem, pa kad izadju na ulicu, pa kasnije cenzurom interneta itd. to ce danasnji iranci mahom potvrditi. a oni piju alkohol, jedu svinjetinu, oblace se slobodnije. ima dosta dokumentaraca o fenomenu te iranske mladezi, produktu rezima, i kakav je to stil zivota...

Taare wrote: 18 Sep 2022, 10:47 Strašno. Eto ih partijaju u po te'eranaBehko usliko.
Još par zanimljivosti za hanume iz irana. Ok, meni je zanimljivo.
The news followed the release of the year's entrance exam scores, showing that 60 percent of university attendees are women, along with test scores of the past few years showing women largely outperforming men. This included 52 percent of university graduates and 68 percent of science degree graduates being women.
Women also dominated 6 of the 7 academic fieldsMa ja ba, pričo ti ajatola na tviteru![]()

upravo to. hvalaKrokodil Behko wrote: 18 Sep 2022, 10:47Skin wrote: 18 Sep 2022, 10:41 za iransku policiju za moral, to nije pravilo koje namece dresscode. ne radi se uopste o dresscodeu. policija za moral kaznjava i muskarce. radi se o nametanju serijatskog zakona narodu kojem to uopste nije tradicija.
iznenadila sam se kad sam vidjela kako oni gledaju na islam.
mi smo ovdje svi veci vjernici od njih, bukvalno. njima su glave ispirane od malih nogu kroz obrazovni sistem, pa kad izadju na ulicu, pa kasnije cenzurom interneta itd. to ce danasnji iranci mahom potvrditi. a oni piju alkohol, jedu svinjetinu, oblace se slobodnije. ima dosta dokumentaraca o fenomenu te iranske mladezi, produktu rezima, i kakav je to stil zivota...
Pa jeste, ali obično se preko dresscode napada sirotinja, kao i neistomišljenici, isto tasko i u vezi alkohola.
Istina bi bila, od islamske revolucije do danas, u Iranu nije više nego je manje džamija. Veze s vjerom nemaju, režim koji Irance pretvara u Srbe. Način da se odupru zapadnom stilu, demokratiji i svemu drugom.
Kaki oni, kaka vjera, kake trice i kučine. Samo je u pitanju otpor zapadnom stilu života i sve što se desilo u 40 i kusur godina, desilo se zbog toga.

imam nekoliko prijatelja iranaca i iranki, koji su spas pronasli tako sto su pobjegli od rezima. rade u akademiji, a vrlo dobro poznaju svoju historiju, i u ovom rezimu su odrasli. no ti mozes pricati sta hoces, naravno.

ExactlyKrokodil Behko wrote: 18 Sep 2022, 10:55 Dodajmo na sve to, da je Homeini bio i ostao sovjetski projekat.

Evo, suze mi potekošeSkin wrote: 18 Sep 2022, 10:57imam nekoliko prijatelja iranaca i iranki, koji su spas pronasli tako sto su pobjegli od rezima. rade u akademiji, a vrlo dobro poznaju svoju historiju, i u ovom rezimu su odrasli. no ti mozes pricati sta hoces, naravno.
Plačeš li sad ti nad zlom sudbinom ovog čovjeka koji je ni kriv ni dužan(- Ne bježim već sam došao ovamo zato što više nisam mogao trpiti nepravdu koja mi je nanesena. Moj progon traje još od 1995. godine. Od Hrvatske države, ali i pravosuđa, samo tražim da uđu u meritum optužnice, da pogledaju na osnovu čega i kakvih dokaza sam ja osuđen na ovu drakonsku, maksimalnu kaznu zatvora od 15 godina. Devet i pol sam već odslužio na pravdi Boga - rekao nam je tada, pun nade

izvini, ali povlacenje ovakve paralele mi je nenormalno stvarno. svastaTaare wrote: 18 Sep 2022, 11:31Evo, suze mi potekošeSkin wrote: 18 Sep 2022, 10:57
imam nekoliko prijatelja iranaca i iranki, koji su spas pronasli tako sto su pobjegli od rezima. rade u akademiji, a vrlo dobro poznaju svoju historiju, i u ovom rezimu su odrasli. no ti mozes pricati sta hoces, naravno.ček da ih obrišem pa ću napisat par riječi.
Aha, evo. Dakle, pričalo ti nekoliko iranaca?
Strašna sudbina zbog zlog režima.
E, i meni je par njih pričalo o zlim režimima koji su ih proganjali. Ok, ne baš irance, ali njihovu braću po patnji od zlih režima.
Plačeš li sad ti nad zlom sudbinom ovog čovjeka koji je ni kriv ni dužan(- Ne bježim već sam došao ovamo zato što više nisam mogao trpiti nepravdu koja mi je nanesena. Moj progon traje još od 1995. godine. Od Hrvatske države, ali i pravosuđa, samo tražim da uđu u meritum optužnice, da pogledaju na osnovu čega i kakvih dokaza sam ja osuđen na ovu drakonsku, maksimalnu kaznu zatvora od 15 godina. Devet i pol sam već odslužio na pravdi Boga - rekao nam je tada, pun nade) osuđen u bih?
A, da, zaboravih ime.
zove se como. Dominik ilijašević como.
Slične sudbine imaju i milomir savčić, ljuban ećim, milorad pelemiš, momir savić, zoran obranović maljić(zli jezici bi kazali da je nadimak maljić dobio zato što je svoje žrtve, inače bošnjake, ubijao drvenim maljem), kao i novak đukić, ali i mnogi drugi.
i svi će oni potvrditi da su nedužni i proganjani od zlog režima.