Placebo bona, bolje veg tik tak

Moderator: Krokodil Behko
Placebo bona, bolje veg tik tak
Pajdo sive je ekonomije kolko hos, to kad bi se krenulo rjesavat bilo bi para i za zamjenike zamjenikaDuminjo wrote: 07 Feb 2025, 13:28 Cim inspekcija KS upada u apoteke, mogu mislit kako ce na proljece i ljeto upadat u kafice.
Fali paraaaaaaa
Bilo je i prije sive ekonomije, više nego sada. A eto sada zafalilo, odjednom.
Sistem je neodrziv.
Situacija je, u najmanju ruku, napeta.ironman wrote: 08 Feb 2025, 16:54Sistem je neodrziv.Duminjo wrote: 07 Feb 2025, 20:29
Bilo je i prije sive ekonomije, više nego sada. A eto sada zafalilo, odjednom.
Ovo sa kradjom od privrede sad sto je uradio cika vojo je ocajnicki pokusaj da se dodje do novca.
Pitanje je sta nakon toga.
Mozes slat inspekciju i terorizirar ljude koji prezivljavaju.
Ali do kad.
Ne shvataju ljudi ozbiljno situaciju.
Ljudi koji ne rade u realnom sektoru.
Pogresno se misli da love ima napretek.
A nije tako. Ni blizu.
I ne pricam ovo jer je munjeni vojo i sdp na vlasti.
I da je bilo koja od opcija bila vlast i vukla poteze koje ovi kreteni vuku isto bih bio anarhista i uzivao u njihovom padu.
Za Caffetin i Andol nije potreban recept, objavila je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i farmaceutkinja Belma Kapo, referišući se na medijske navode da ove lijekove nije moguće kupiti bez ljekarskog recepta.
"To su lijekovi za koje je odobren režim izdavanja pacijentima bez recepta. U Registru lijekova Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH definisano je koji lijekovi se izdaju na recept, a za koje lijekove nije potreban recept.
StresMasamune wrote: 28 May 2025, 11:57 Bome handri me od jutros neka vrtoglavica... reko mi drug, koji je inače anesteziolog, da uzmem neki Betaserc može bez recepta za privremeno, al da moram vaditi nalaze.
Haman je holesterol skočio sad preko zime, a bome bio je i stresan period poprilično pa je i to mogući okidač. Šta još može izazivati vrtoglavice? Nemam zujanja u ušima, a pritisak je normalan.
Ja imam pozicionu vrtoglavicu s vremena na vrijeme Jedan duzi period sam bio miran, al sad mi haman opet krenulo. S tim sto nije toliko izrazena i vise mi se javlja u lezecem polozaju. Uglavnom, ako ti se javlja prilikom promjene polozaja, i nemas drugih simptoma, onda je to, nema lijeka, prodje sama od sebeMasamune wrote: 28 May 2025, 11:57 Bome handri me od jutros neka vrtoglavica... reko mi drug, koji je inače anesteziolog, da uzmem neki Betaserc može bez recepta za privremeno, al da moram vaditi nalaze.
Haman je holesterol skočio sad preko zime, a bome bio je i stresan period poprilično pa je i to mogući okidač. Šta još može izazivati vrtoglavice? Nemam zujanja u ušima, a pritisak je normalan.
Mi nismo u EU a isto je.Zanki wrote: 28 May 2025, 12:13 Dragom se to nedavno dogodilo i on nie bia zadovoljan tretmana obiteljskog, onda mu je pria med.sestra rekla da ako trazi ispitivanja i specijalista moze ostati i bez vozacke...
To su u biti neke nove europske mjere predostrznosti...
Eno ga proslo
Betaserc jest za to.Masamune wrote: 28 May 2025, 11:57 Bome handri me od jutros neka vrtoglavica... reko mi drug, koji je inače anesteziolog, da uzmem neki Betaserc može bez recepta za privremeno, al da moram vaditi nalaze.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests