To znači da cijelom svijetu prosipaju priču o jednakosti, ljudskim pravima, demokratiji, ofo, ono .... a postali su jedni od najvećih ako ne i najveći rasisti i nacionalisti ..... FUJ!Melek wrote: 03 Jun 2020, 14:20 Šta to znači? Da tebe onako cinično prignječe ti bi bio sretan i patriotski ponosan?
![]()
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1458 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 244 times
- Been thanked: 156 times
Nema to nikakve veze za oruzijem ko sto vidis u ovom slucaju znali su da je nenaoruzan, nego sa postavkom zakonskom gdje je tvoja sigurnost tvoja licna bezbjednost, policija ako dodje dodje, onda policajac je zakonski prvo sebe zastiti, pa gradjanina pa onda dodje bezbjednost, zdravlje i zviot prekrsioca.MunDzi wrote: 02 Jun 2020, 23:54 Tako to bude u zemlji gdje je savrseno normalno posjedovati oruzje u kuci.
"Cowboy" mentalitet je zabetoniran u temeljima Amerike.
Sve dok je normalno i legalno da svako manje vise moze posjedovati oruzje, slabo da ce se policajci opustiti u nacinu kako se ophode prema "zarobljenom".
Svi su u strahu da ga onaj drugi ne ukoka, svi lahki na obaracu.
A povrh svega toga, duboko utemeljen rasizam.
Tu mora doci do ogromnih dubokih promjena.
Narodu je jednostavno puko film.
Ali sumnjam da se moze ista promijeniti preko noci.
Jedino da drasticno promijene zakone sirom USA, da uvedu anti-gun zakon i da ociste policiju od huligana i rasista.
Sumnjam da postoji zelja za takvim stilom zivota kod vecine amera, naucili su svi da im je oruzje kao dobar dan.
Od toga nema nista jer od Regana se vodi rat na drogu i dalje karteli donose drogu u Ameriku, u Meksiku mozes kupit oruzije samo u jednoj prodavnici pa karteli naoruzani do zuba, kupuju vojno oruzije po Nikaragvi, Hondurasu, Gvatemali,
U UK oruzije dolazi iz Afrike a u Francusku iz bivse Yuge.
Karteli bi samo nastavili svercat oruzije i drogu u Ameriku i kriminalci bi bili naouruzani a gradjani goloruki.
Nema rasisma sistematskog ima rasista u policiji a normalno kad imas 1.5 miliona policajaca da mora bit i pokoji rasist.
Brojni policajci snimljeni su kako kleče pognutih glava u znak solidarnosti s demonstrantima
https://avaz.ba/globus/svijet/573832/za ... na-ulicama
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ovo plakanje za crncima izBosne podsjeca na situaciju sa migrantima. Dok su skakali po Madjarskoj, Sloveniji, Srbiji ‘snjacima bila puna usta tudjeg fasizma. Kad osvanuse pod prozorom promjeni se prica. Cenim da bi vecina promjenila stavove o americkoj policiji da vas heftu bace kod crne brace
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Sve ima veze sa oruzjem i zakonom koji podstice posjedovanje oruzja.rocko wrote: 03 Jun 2020, 16:37
Nema to nikakve veze za oruzijem ko sto vidis u ovom slucaju znali su da je nenaoruzan, nego sa postavkom zakonskom gdje je tvoja sigurnost tvoja licna bezbjednost, policija ako dodje dodje, onda policajac je zakonski prvo sebe zastiti, pa gradjanina pa onda dodje bezbjednost, zdravlje i zviot prekrsioca.
Od toga nema nista jer od Regana se vodi rat na drogu i dalje karteli donose drogu u Ameriku, u Meksiku mozes kupit oruzije samo u jednoj prodavnici pa karteli naoruzani do zuba, kupuju vojno oruzije po Nikaragvi, Hondurasu, Gvatemali,
Karteli bi samo nastavili svercat oruzije i drogu u Ameriku i kriminalci bi bili naouruzani a gradjani goloruki.
Nema rasisma sistematskog ima rasista u policiji a normalno kad imas 1.5 miliona policajaca da mora bit i pokoji rasist.
Time se stvara nasilnicki mentalitet u cijelom drustvu kao nesto sto predstavlja normu.
Ne podrzavam ni neke nebulozne zakone u nekim Evropskim zemljama.
Kao npr, da ti neko moze uci u kucu s namjerom da te pljacka, a ti sav u strahu uzmes mocugu u ruke i puknes ga iz straha u samoodbrani.
Lahko ti se moze desiti da zakonski naebes vise nego on, jer si nanio fizicke povrede doticnom.
I jos ako umre od udarca npr, hajde dokazi sta ti je bila namjera - da ga ubijes ili strah i samoodbrana.
"Dobar" advokat te moze poslati u zatvor jer si koristio neproporcionalnu silu, jer doticni je htio samo da otudji TV, nakit i laptop a ti ga ubi s namjerom da ga posaljes u vjecna lovista, umjesto da nazoves policiju i da se sakrijes u ormar i cekas.
U Americi bi taj scenario isao ovako. Uzmes sacmaricu i krh. Gotova prica. Jedan kriminalac manje.
Ne valja ni jedno, ni drugo.
U svakom slucaju, osjecam se daleko bolje zivjeti u drustvu gdje nosanje i upotreba oruzja nije norma i gdje su kazne za posjedovanje i koristenje istog jako visoke.
A sto se tice policije, vise volim da se ponasaju stalozeno i normalno , a ne da svojim "zajeban sam" ponasanjem uvode nekakav red i mir.
- rocko
- Inventar foruma

Mundzi dragi ti Allah dao znanje,MunDzi wrote: 03 Jun 2020, 18:12Sve ima veze sa oruzjem i zakonom koji podstice posjedovanje oruzja.rocko wrote: 03 Jun 2020, 16:37
Nema to nikakve veze za oruzijem ko sto vidis u ovom slucaju znali su da je nenaoruzan, nego sa postavkom zakonskom gdje je tvoja sigurnost tvoja licna bezbjednost, policija ako dodje dodje, onda policajac je zakonski prvo sebe zastiti, pa gradjanina pa onda dodje bezbjednost, zdravlje i zviot prekrsioca.
Time se stvara nasilnicki mentalitet u cijelom drustvu kao nesto sto predstavlja normu.
Ne podrzavam ni neke nebulozne zakone u nekim Evropskim zemljama.
Kao npr, da ti neko moze uci u kucu s namjerom da te pljacka, a ti sav u strahu uzmes mocugu u ruke i puknes ga iz straha u samoodbrani.
Lahko ti se moze desiti da zakonski naebes vise nego on, jer si nanio fizicke povrede doticnom.
I jos ako umre od udarca npr, hajde dokazi sta ti je bila namjera - da ga ubijes ili strah i samoodbrana.
"Dobar" advokat te moze poslati u zatvor jer si koristio neproporcionalnu silu, jer doticni je htio samo da otudji TV, nakit i laptop a ti ga ubi s namjerom da ga posaljes u vjecna lovista, umjesto da nazoves policiju i da se sakrijes u ormar i cekas.
U Americi bi taj scenario isao ovako. Uzmes sacmaricu i krh. Gotova prica. Jedan kriminalac manje.
Ne valja ni jedno, ni drugo.
U svakom slucaju, osjecam se daleko bolje zivjeti u drustvu gdje nosanje i upotreba oruzja nije norma i gdje su kazne za posjedovanje i koristenje istog jako visoke.
A sto se tice policije, vise volim da se ponasaju stalozeno i normalno , a ne da svojim "zajeban sam" ponasanjem uvode nekakav red i mir.
jesi ti svjesna da u drzavama gdje treba dozvola za nosenje oruzija , nosioci oruzija naprave 10 puta manje prekrsaja i krivicnih djela od policajaca?
120 miliona vlasnika oruzija u Americi , poput mene i Fudde, da smo mi problem to bi bilo na nivou genocida.
To su ti najveci postovaci zakona, ti vecinom nemaju kazne za pogresno parkiranje, nije ovo divlji zapad.
Nasilnicki mentalitet je mnogo izrazen kod jedne grupe Amerikanaca, i ne nepricam o vlasnicima oruzija.
Jes u filmovima, bilo bi tako ako bi upao u kucu a moja kcerka od 17 godina sama i ona ga rokne, jel nema sudije i prote koji ce vjerovat da je on dosao do joj ponudi Kulu Strazara i ubijedi je da postane Jehovin Svjedok, isto bi bilo moja hanuma i kcerka same u kuci . Ko ce vjerovat da moja hanuma koja spasava zivote je ubila covjeka na pravdi boga.
Ja i moji sinovi samo mogu istjerat traktor iz pojate i prikacit rovokopac , zakopat ga i nikom nikad ni u sali to spomenuti. jer na sudu bi bilo vas trojica ko tri kiklopa po samar da ste mu slozili nebi znao za sebe i da ste ga naguzili.
Hvala ti na takvom drustvu nije se problem meni sa mojih 1.96 i 120 kila pobit nisakim, ali nece se moja zena i kcerka tuci sa barabama, nego svi na finom ponasanju jer neznas ko je naoruzan a ko nije,
Ovdje je poicija vrlo kulturna i stalozena , obrati paznju njih trojica ubijaju Floyd stalozeno i mirno bez emocija.
Kad te zaustave to ide vako : " Dobro Vece gospodine, znate li zasto sam vas zaustavio, moze vozacka i saobracajna, izvoli te ( tiket, usmeno, pismeno upozorenje) Laku noc, sretan put.
Ako postanes verbalno agresivan oni to sasjeku u korijenu da nebi postao fizicki agresivan ( Fuddo kaje napusi se, zandar kaje odi vamo da vidis ko ce se napusit)
I to je sve dio posla nista licno za njih , njihova sigurnost je njihov privi prioritet, zakonski isto sto zakonsi ako dodju dodju kad ih pozoves dok ne dodju tvoja sigurnost je tvoja licna odgovornost.
- rocko
- Inventar foruma

Klecali su i Phily pa cim dobise komandu iz klececeg stava podjose ispaljivat gumene metke i suzavac na te sa kojima su klecali.Nice try wrote: 03 Jun 2020, 17:08 Brojni policajci snimljeni su kako kleče pognutih glava u znak solidarnosti s demonstrantima
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Pusti ti Allaha na miru.rocko wrote: 03 Jun 2020, 19:27
Mundzi dragi ti Allah dao znanje,
jesi ti svjesna da u drzavama gdje treba dozvola za nosenje oruzija , nosioci oruzija naprave 10 puta manje prekrsaja i krivicnih djela od policajaca?
120 miliona vlasnika oruzija u Americi , poput mene i Fudde, da smo mi problem to bi bilo na nivou genocida.
To su ti najveci postovaci zakona, ti vecinom nemaju kazne za pogresno parkiranje, nije ovo divlji zapad.
Nasilnicki mentalitet je mnogo izrazen kod jedne grupe Amerikanaca, i ne nepricam o vlasnicima oruzija.
Jes u filmovima, bilo bi tako ako bi upao u kucu a moja kcerka od 17 godina sama i ona ga rokne, jel nema sudije i prote koji ce vjerovat da je on dosao do joj ponudi Kulu Strazara i ubijedi je da postane Jehovin Svjedok, isto bi bilo moja hanuma i kcerka same u kuci . Ko ce vjerovat da moja hanuma koja spasava zivote je ubila covjeka na pravdi boga.
Ja i moji sinovi samo mogu istjerat traktor iz pojate i prikacit rovokopac , zakopat ga i nikom nikad ni u sali to spomenuti. jer na sudu bi bilo vas trojica ko tri kiklopa po samar da ste mu slozili nebi znao za sebe i da ste ga naguzili.
Hvala ti na takvom drustvu nije se problem meni sa mojih 1.96 i 120 kila pobit nisakim, ali nece se moja zena i kcerka tuci sa barabama, nego svi na finom ponasanju jer neznas ko je naoruzan a ko nije,
Ovdje je poicija vrlo kulturna i stalozena , obrati paznju njih trojica ubijaju Floyd stalozeno i mirno bez emocija.
Kad te zaustave to ide vako : " Dobro Vece gospodine, znate li zasto sam vas zaustavio, moze vozacka i saobracajna, izvoli te ( tiket, usmeno, pismeno upozorenje) Laku noc, sretan put.
Ako postanes verbalno agresivan oni to sasjeku u korijenu da nebi postao fizicki agresivan ( Fuddo kaje napusi se, zandar kaje odi vamo da vidis ko ce se napusit)
I to je sve dio posla nista licno za njih , njihova sigurnost je njihov privi prioritet, zakonski isto sto zakonsi ako dodju dodju kad ih pozoves dok ne dodju tvoja sigurnost je tvoja licna odgovornost.
Ti, Fudo, i ostali ameri imate oruzje jer se ne osjecate sigurno u drzavi u kojoj zivite.
Cuj tebe - "nije ovo divlji zapad".
Pa bas i jeste divlji zapad, zato su i zakoni manje vise na osnovu nivoa divljeg zapada.
I velis tu je policija kulturna i stalozena.
Vidim kako "kulturno" ugusise covjeka.
Stalozeno i mirno bez emocija.
Jesi li razmisljao da ipak ti priupitas Allaha za znanje?
I zandar bas tako kaze zlocestom Fudi kad mu Fudo kaze da mu popusi.
Da mu je Floyd rekao da mu se napusi, pitanje je bil i dalje diso zrak ove planete.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- insomnia
- Rđav kurac

A ovaj davitelj se preziva Šovin. Ko onaj Francuz po kome je šovinizam dobio ime 
- insomnia
- Rđav kurac

Pa ozbiljno. Evo mu “rodjaka”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Chauvin
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Chauvin
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ovo ce se malo smirit, i za par mjeseci ce neko opet zaplatit.
Najbolje je da policija tamo i ne ulazi.
Samo bezze belaj izbije, i troskove nam nabijaju.
Ustvari, south side Chicago i nema murije,
Stavili one kamere sto pise police na njima i sam blicaju plavo svjetlo.
Kad neko nekog umlati oni vide na kameri, dodju zaokruze ga kredom, pometu sa ceste i haj razlaz.
Najbolje je da policija tamo i ne ulazi.
Samo bezze belaj izbije, i troskove nam nabijaju.
Ustvari, south side Chicago i nema murije,
Stavili one kamere sto pise police na njima i sam blicaju plavo svjetlo.
Kad neko nekog umlati oni vide na kameri, dodju zaokruze ga kredom, pometu sa ceste i haj razlaz.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
- insomnia
- Rđav kurac

Sinoc u Parizu 20 000 ljudi zbog ovog iz 2016
Al pazi situacije sa njim.
On i brat na ulici. Zaustavlja se policijsko auto i izlaze policajci u civilu. Brat mu se u tom trenutku nalazio na potjernici.
Kad su im prisli brat ostaje a ovaj pocinje bjezati. Porodica kaze da je bjezao jer nije imo papire sa sobom.
Dvojica policajaca krecu za njim medjutim jedan sjebe nogu pa ostane samo jedan. Stigne ga no ovaj se uspije nekako izmigoljiti i pobjegne. Stigne ga jos jednom, stavi mu lisice on ga opali i pobjegne svezan.
Onda krece potjera. Nadju ga kod nekog lika u stanu bez lisica. Ponovo ga svezu i tu krece drama. Kako su ga stavili na stomak zali se da ne moze disati medjutim sam ustane. Kazu kasnije da mu je pozlilo da su ga stavili na bok i pozvali hitnu al dok su ovi dosli vec je bilo kasno
Al pazi situacije sa njim.
On i brat na ulici. Zaustavlja se policijsko auto i izlaze policajci u civilu. Brat mu se u tom trenutku nalazio na potjernici.
Kad su im prisli brat ostaje a ovaj pocinje bjezati. Porodica kaze da je bjezao jer nije imo papire sa sobom.
Dvojica policajaca krecu za njim medjutim jedan sjebe nogu pa ostane samo jedan. Stigne ga no ovaj se uspije nekako izmigoljiti i pobjegne. Stigne ga jos jednom, stavi mu lisice on ga opali i pobjegne svezan.
Onda krece potjera. Nadju ga kod nekog lika u stanu bez lisica. Ponovo ga svezu i tu krece drama. Kako su ga stavili na stomak zali se da ne moze disati medjutim sam ustane. Kazu kasnije da mu je pozlilo da su ga stavili na bok i pozvali hitnu al dok su ovi dosli vec je bilo kasno
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9061 times
- Been thanked: 5797 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9061 times
- Been thanked: 5797 times
Ako je i onaj nosio sličnu kombinaciju ne cudi me da su ga zadavili.
The Dark Side Of The Forum...