Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Jedno zumance i malo mlijeka.
Nisu kifle vec mlijecne puter stangice. Jednom sam ti dala ovaj recept.
Cupo, od 12, tj. od 600 gr. brasna Ja sam pojela samo jednu
Pa koja je razlika između stanglica i kiflca? Mislim način pripreme? Izgleda kao kiflica...
Samo jednu..
U tijesto ide jaje, 100 gr secera, zakuha se sa 2, 5 dl toplog mlijeka u kojem je istopljeno 100 gr maslaca. Kad tijesto naraste oblikuje se 12 stangica i ostavi da skroz narastu prije nego se stave na pecenje. Peku se samo 10 minuta. Ako hoces recept, pa probaj. Prefine su.
Ah, moram pazit ovo linije sto mi je ostalo inace cu i ja nadoci k'o dizano tijesto
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Pa koja je razlika između stanglica i kiflca? Mislim način pripreme? Izgleda kao kiflica...
Samo jednu..
U tijesto ide jaje, 100 gr secera, zakuha se sa 2, 5 dl toplog mlijeka u kojem je istopljeno 100 gr maslaca. Kad tijesto naraste oblikuje se 12 stangica i ostavi da skroz narastu prije nego se stave na pecenje. Peku se samo 10 minuta. Ako hoces recept, pa probaj. Prefine su.
Ah, moram pazit ovo linije sto mi je ostalo inace cu i ja nadoci k'o dizano tijesto
Ok récept .. hvala !Ali te stanglice kako se prave? Mislim kako ih oblikujes?
Ok récept .. hvala !Ali te stanglice kako se prave? Mislim kako ih oblikujes?
Evo https://www.coolinarika.com/recept/mlij ... -stangice/
Znaci, iskidam tijesto na 12 loptica i malo razvaljam oklagijom, zarolam. Ne pravim savrseni krug, nego da bude neki nepravilan oblik.
Bjezim, pocinje mi cas matematike
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.