Eto, ne znam koji smajli da stavim.
Kako se osjećate trenutno?
Moderator: VIP
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Kako se osjećate trenutno?
Ja sam još i dobar, kontra. Nemoj da tjeram mamu da se registruje, ona bi te zasula pp-ovima dok ne uradiš ono što treba.
. . . . . . . . .
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6401 times
- Been thanked: 5822 times
Jos Brams, jos sam ja znala otic na net pa upisem nesto s nalaza, ajmeeee..
Kad ono nista strasno, bas kao sto si rekla.
Lijeva strana grudi pa sve pod ruku.
Tesko objasnim al taj dio.
Budem Soc, citajuci ovdje danima o pregledima, zamislila sam se malo. Hvala ti.
Ja svojoj nisam ni rekla jer bi me za usi vukla do doktora jer zna da necu ic. 
Budem Soc, citajuci ovdje danima o pregledima, zamislila sam se malo. Hvala ti.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Nas je najvise potakla da se kontrolisemo cura koja se javila doktoru prekasno.
Sutjela, simptomi bili tu. Sad ide na terapije radi reda, samo eto da ne bude da su je poslali kuci da umre. Treba prevladati strah, stid, ljenost. Nazalost, tako nam je kako nam je. Najvise umiremo od bolesti organa kojima dajemo nove zivote. Grudi, jajnici, materica. Nije fer al eto.
Sutjela, simptomi bili tu. Sad ide na terapije radi reda, samo eto da ne bude da su je poslali kuci da umre. Treba prevladati strah, stid, ljenost. Nazalost, tako nam je kako nam je. Najvise umiremo od bolesti organa kojima dajemo nove zivote. Grudi, jajnici, materica. Nije fer al eto.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
uvijek_kontra wrote: 11 Dec 2018, 16:02
kontic, da li imas kvrgu ? kod mene je bila pristuno trenjenje ruke, upravo ospod ruke, to su zlijezde i nervi povezani sa dojkom
ja sam operisala nakon mjeseca i po dana sumnje, bila je tvrda cista , zato kontric, ravno doktoru, i bit ce ti lakse
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Cure, ja idem redovno godinama i ginekološke i uzv dojki preglede, pa je bilo situacija da se zabrinem. Ne bih pisala o tome, a bilo je stresa.
Na vrijeme otkrivena bolest i rak grlića maternice i dojke, zaliječe se... Preventiva.
Samokontrola dojki se pokazala kao izuzetno korisna u ranom otkrivanju raka dojke. Bitno je upoznati svoje tijelo da bi na vrijeme uočili promjene.
Pametujem.
Kolegicu sam izgubila prije tri godine, ostale tri djevojčice.. Jedna je na liječenju. Itd.
Na vrijeme otkrivena bolest i rak grlića maternice i dojke, zaliječe se... Preventiva.
Samokontrola dojki se pokazala kao izuzetno korisna u ranom otkrivanju raka dojke. Bitno je upoznati svoje tijelo da bi na vrijeme uočili promjene.
Pametujem.
Kolegicu sam izgubila prije tri godine, ostale tri djevojčice.. Jedna je na liječenju. Itd.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Ma bila sam kod gin prije mjesec dana al nismo o tome ni pricale jer mi se nije cinilo nista strasno. Nisam nista napipala. Redovno se pregledam. Jednom slicno bilo pa sam nesto povrijedila dizanjem drva. I sad mislim da je od toga.
Sad citajuci neke postove, zabrinula sam se.. idem sljedece sedmice.
Sad citajuci neke postove, zabrinula sam se.. idem sljedece sedmice.
Bas fina vijestMaja wrote: 11 Dec 2018, 15:09 Hvala bogu sve super. Ono sto sam napipala je nesto potpuno bezazleno pod samom kozom.
Sljedeci pregled septembar 2020![]()
Mirna ti, i tvoji oko tebe..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
Moguce da ti je to nesto misicno, ili mozda cak od kicme, nevjerojatno je sta sve pogresno drzanje moze ucinituvijek_kontra wrote: 11 Dec 2018, 16:02 Jos Brams, jos sam ja znala otic na net pa upisem nesto s nalaza, ajmeeee..![]()
Budem Soc, citajuci ovdje danima o pregledima, zamislila sam se malo. Hvala ti.Ja svojoj nisam ni rekla jer bi me za usi vukla do doktora jer zna da necu ic.
![]()
Ali ako te ne prestaje, odi doktoru
I ja mrzim doktore vise od iceg, uvijek sam govorila samo da je zdravlja, al sam nazalost osuđena na njih vec par mjeseci i ko zna jos koliko, dok ne vidimo sta mi je
Imam jednu jako bitnu pretragu sad za napravit, moram se naruciti i evo stalno govorim sutra cu, sutra cu, i nikako
I ja bih trebala na UZV grudi, nasli su mi par cisti prije par godina al nije mi nitko rekao da bi to trebala kontrolirati, a trebam... Imam i cistu na jajniku, tj. pokraj, i to kontroliram i svaki odlazak ginekologu mi je stres jer uvijek je pitanje jel to pocelo rasti, nikad ne znam sta ce me cekat, uzas
Zato se natjerat otic doktoru odma, za svaki slucaj
A taj samopregled grudi, mene je tog toliko strah, uzas, uvijek se bojim da cu napipat nesto, jos imam te ciste i jedan lipom i onda se bojim da ne napipam nesto od toga i ne poludim
somehow I manage
Ja isto ne smijem napraviti samopregled ili uradim onako površno.
A otići na pregled, aj, aj,aj,...nisam išla kod ginekologa već tri godine. U međuvremenu moj doktor i umro i sad i da hoću ne znam gdje i kome bih. Neki dan nešto pričam s mužem, kaže on uzeo sam broj mob. od ovoga jednog ginekologa. Rekoh, dobro. Samo to.
A otići na pregled, aj, aj,aj,...nisam išla kod ginekologa već tri godine. U međuvremenu moj doktor i umro i sad i da hoću ne znam gdje i kome bih. Neki dan nešto pričam s mužem, kaže on uzeo sam broj mob. od ovoga jednog ginekologa. Rekoh, dobro. Samo to.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
E nek ste me i vi isprepadale, sad kontam koliko je proslo od zadnjeg papa nalaza, dvije godine haman.Ustvari radila sam u novembru prosle godine ali nikad nisam otisla po nalaz 
Majo, drago mi je zbog lijepe vijesti
Majo, drago mi je zbog lijepe vijesti
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Kod nas doktor javi nalaze na mobitel.spacebound wrote: 12 Dec 2018, 08:22 E nek ste me i vi isprepadale, sad kontam koliko je proslo od zadnjeg papa nalaza, dvije godine haman.Ustvari radila sam u novembru prosle godine ali nikad nisam otisla po nalaz
Majo, drago mi je zbog lijepe vijesti![]()
Trebamo prepadati jedna drugu.
Sada će u našem kantonu slati pozive na preglede ženama starijim od 45 godina. To je pohvalno.
Samo, šta s nama mlađima, neodgovornima i ....
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
vas ima ko pregledati ...
... zar nije pohvalno ....
... zar nije pohvalno ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ja se trudim ic ginekologu redovno, uglavnom zbog te ciste i PAPE, bas bih trebala nazvat ovih dana da se narucim
Nema mi nista gore nego cekanje nalaza PAPE, kod mene se ceka 5-6 tjedana, i kazu da ce zvati jedino ako nesto nije u redu
I onda tih par tjedana zivim na iglama
Uvijek se tjesim da se redovno kontroliram i da je dosad bilo sve ok, radila sam i bris na HPV koji je bio negativan, znaci nemam se cega plasit, al opet, citala sam svasta, zene koje su godinama, desetljecima imale svake godine uvijek urednu PAPU i onda odjednom hop cin3 ili nesto slicno. Uzas
Nema mi nista gore nego cekanje nalaza PAPE, kod mene se ceka 5-6 tjedana, i kazu da ce zvati jedino ako nesto nije u redu
I onda tih par tjedana zivim na iglama
Uvijek se tjesim da se redovno kontroliram i da je dosad bilo sve ok, radila sam i bris na HPV koji je bio negativan, znaci nemam se cega plasit, al opet, citala sam svasta, zene koje su godinama, desetljecima imale svake godine uvijek urednu PAPU i onda odjednom hop cin3 ili nesto slicno. Uzas
somehow I manage
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ja nikako svoju mamu natjerat ginekologu
Zena nije bila sigurno skoro 10 godina
A operirala je miome
Imala je uzasnu doktoricu koja joj nije htjela UZV napraviti, a morala je, to je procedura nakon te operacije, da se redovno ide na UZV, pa je izgubila volju da ide
Ja je godinama pokusavam natjerat da se upise kod moje doktorice, al nista
Bas cu je opet zagnjavit ovih dana
Ajde barem ide na mamografije svakih par godina, kad dobije poziv
Al teska je za otic doktoru, to je nevjerojatno nesto
Zena nije bila sigurno skoro 10 godina
A operirala je miome
Imala je uzasnu doktoricu koja joj nije htjela UZV napraviti, a morala je, to je procedura nakon te operacije, da se redovno ide na UZV, pa je izgubila volju da ide
Ja je godinama pokusavam natjerat da se upise kod moje doktorice, al nista
Bas cu je opet zagnjavit ovih dana
Ajde barem ide na mamografije svakih par godina, kad dobije poziv
Al teska je za otic doktoru, to je nevjerojatno nesto
somehow I manage
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
E pa Bramsice, bas zato ne citaj svasta.Suzdrzi se.Na netu ces samo najgore horore naci
Nemas se zasto sekirati ako papa nalaz radis redovno.Uradis i sta te briga.
Da, moze se desiti, isto se moze desiti da se ovog casa zadrma tlo pod tobom ili poda mnom i da odemo Bogu na ispovijest.Zato se ne treba toliko brinuti bez valjanog razloga.
Da, moze se desiti, isto se moze desiti da se ovog casa zadrma tlo pod tobom ili poda mnom i da odemo Bogu na ispovijest.Zato se ne treba toliko brinuti bez valjanog razloga.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Paša
Bojim se da tada u pregledača mozak i misli i nisu prisutni niti bi išta reagovao i da napipa štogod
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Mali
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Brams, ista moja mama. Prijavi je ti kod doktorice pa nek joj salje poziv. Ja imam super gin, maminu isto i idem svake godine, redovno. Mozda je i za ovo pozovem. Svakako ce mi brze sredit UZ neg doktor.