Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:49
bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:48

i na kraju se slozismo,upravo to pokusavam i reci citavo vrijeme ;)
I hoces da kazes da je vecina Afgana za komuniste :ćitire :oo
ne znam to,samo znam da vise hvale to vrijeme
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve :oo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:51
MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:49

I hoces da kazes da je vecina Afgana za komuniste :ćitire :oo
ne znam to,samo znam da vise hvale to vrijeme
Pa da zato sto su ti kolege normalni ljudi koje su ekstremisti oCerali - zvuci djelomicno poznato :oo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:52 a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve :oo
Lako je to izlijeciti, samo mjesec dana u Kandahar i da vidimo kako bi misljenje imali ti sto navijaju za talibance :oo :oo
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:52
bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:52 a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve :oo
Lako je to izlijeciti, samo mjesec dana u Kandahar i da vidimo kako bi misljenje imali ti sto navijaju za talibance :oo :oo
znam jednog vehabiju lik je totalno pun mrznje a jedne prilike rece kako mater vodi na more :oo drzala sam se za usta,ne smije mami da otvori usta a ovamo bi serijat uvodio :valja
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:55
MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:52

znam jednog vehabiju lik je totalno pun mrznje a jedne prilike rece kako mater vodi na more :oo drzala sam se za usta,ne smije mami da otvori usta a ovamo bi serijat uvodio :valja
Sve je fun and games dok nebi dobio preko ledja jer mu se zena nije propisno pokrila,ili je zapalio cigaru, ili gleda fudbal nedo bog :valja
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:58
bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:55

Sve je fun and games dok nebi dobio preko ledja jer mu se zena nije propisno pokrila,ili je zapalio cigaru, ili gleda fudbal nedo bog :valja
realno vehabije prave istu gresku koju je crkva na zapadu pravila do 20 stoljeca,ako je ista ispraznilo crkve i ucinilo zapadnjake agnosticima to je to

a isto ce se desit i muslimanima ako se ne dozovu pameti
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 13:00
MorningStar wrote: 20 May 2021, 12:58

realno vehabije prave istu gresku koju je crkva na zapadu pravila do 20 stoljeca,ako je ista ispraznilo crkve i ucinilo zapadnjake agnosticima to je to

a isto ce se desit i muslimanima ako se ne dozovu pameti
Svako treba da ima pravo da postuje i slijedi svoje, da ima izbor i da ga nitko ne dira - isto tako da nikome ne namece svoje niti dira druge zbog razlicith misljenja i uvjerenja - Drzava treba da bude garant i medijator da se sva ta uvjerenja i misljenja postuju dok god ne ugrozavaju druge i ne stete zajednici. E sad kad bi to bilo tako sve bi bilo super... medjutim ..
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

tako je svako osim muslimana, vidimo tu suplju kako funkcionse ko cifuta....
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22433 times
Been thanked: 20513 times

Post by Masamune »

Danas se svasta gura u vehabije. Mislim da treba praviti distinkciju izmedju njih i ekstremista. Nije svaki vehabija ekstremist isto kao sto nije svaki drugi musliman. Zar vehabije ne slijede samo Abdulvehaba i njegova ucenja? Odatle i skracivanje pantola i slicno. Po cemu su oni za mnoge ujedno i ekstremisti? Radikalni mozda jesu, ali radikalizam ne mora po defaultu biti samo i iskljucivo regresivan.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:25 Danas se svasta gura u vehabije. Mislim da treba praviti distinkciju izmedju njih i ekstremista. Nije svaki vehabija ekstremist isto kao sto nije svaki drugi musliman. Zar vehabije ne slijede samo Abdulvehaba i njegova ucenja? Odatle i skracivanje pantola i slicno. Po cemu su oni za mnoge ujedno i ekstremisti? Radikalni mozda jesu, ali radikalizam ne mora po defaultu biti samo i iskljucivo regresivan.
Tu se zacudo ( :ooo ) moram sloziti, jer znam par "vehabija" sve sa kratkim pantolama, medjutim koliko sam ja vidio cestiti su ljudi ne diraju nikoga niti dosadjuju. Mislim nevazna stvar ali vidio sam da otvara jedan zeni vrata od auta da udje i mescini da je pazi super :ok hoce i raditi ne prosipa suplje okolo :klanja

PS: A ima i onih kad mi krene sa "poslanik je rekao" "tako pise" "sve pokazuje da ce kijametski dan" ... haj ti dalje :oo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:34 Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.
Opet sam sumnjicav.. :oo takvi su mirni dok su u manjini.. sta kad bi se docepali vlasti ili kontrole :hm
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Vas dvojica niste mjerilo da nekog mjerite, nemate bazdar.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 20 May 2021, 14:36 Vas dvojica niste mjerilo da nekog mjerite, nemate bazdar.
Govori se iz licne percepcije.Ti naprimjer pricas u ime milijardu muslimana kao da ih prestavljas :ooo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Vala jesam mjerilo sve dok mi je jedan od prvih komsija to, a i drugi koje poznajem i zive u istom gradu kao i ja. Taj ne bi muhu ubio, pa ga onda neko svrstava u ekstremistu po defaultu. How yes no
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14187 times
Been thanked: 23595 times

Post by Fuddo »

Imate vi puno vecih problema od vehabija
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

MorningStar wrote: 20 May 2021, 14:35
MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:34 Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.
Opet sam sumnjicav.. :oo takvi su mirni dok su u manjini.. sta kad bi se docepali vlasti ili kontrole :hm
Ma to je rekla kazala. Uostalom ovdje nikad nece biti dominantni. Na nivou onog kad Hurija kaze kad bi ateisti zavladali ne bi nam dali da idemo u dzamije.

Nego hajd o Izraelu...
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

The 51st State wrote: 20 May 2021, 14:00 tako je svako osim muslimana, vidimo tu suplju kako funkcionse ko cifuta....
Cuuj, a kako stoje vjerske slobode u predominantno muslimanskim zemljama?
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:57
MorningStar wrote: 20 May 2021, 14:35

Ma to je rekla kazala. Uostalom ovdje nikad nece biti dominantni. Na nivou onog kad Hurija kaze kad bi ateisti zavladali ne bi nam dali da idemo u dzamije.

Nego hajd o Izraelu...
nigdje oni nisu dominantni svugdje tradicionalni islam vlada,mi imamo cist islam sta sve ostali rade....ali zapad forisira vehabije jer su oni zaista ruzna slika islama kad neko sa strane vidi

inace ne mrzim jevreje,neki jevreji su mi u zivotu dobro valjali,hvala im ,imala sam i jednu kolegniciu polazidovka,bila je proizrael..vjerovatnio i cionist,ali je bila dobra osoba i svidjala mi se

dakle obicne ljude volim odakle god da su,politika nekih zemalja mi se ne svidja
Post Reply

Return to “Svijet”