ne znam to,samo znam da vise hvale to vrijemeMorningStar wrote: 20 May 2021, 12:49I hoces da kazes da je vecina Afgana za komunistebosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:48
i na kraju se slozismo,upravo to pokusavam i reci citavo vrijeme![]()
![]()
![]()
Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Izrael
- bosnjakinja
- Inventar foruma

a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve 
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Pa da zato sto su ti kolege normalni ljudi koje su ekstremisti oCerali - zvuci djelomicno poznato
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Lako je to izlijeciti, samo mjesec dana u Kandahar i da vidimo kako bi misljenje imali ti sto navijaju za talibancebosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:52 a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve![]()
- bosnjakinja
- Inventar foruma

znam jednog vehabiju lik je totalno pun mrznje a jedne prilike rece kako mater vodi na moreMorningStar wrote: 20 May 2021, 12:52Lako je to izlijeciti, samo mjesec dana u Kandahar i da vidimo kako bi misljenje imali ti sto navijaju za talibancebosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:52 a bosnjake koji podrzavaju talibane i njihovu politiku odmah da vam kazem,,,hodaju li u vas sestre matere i zene gologlave,ako hodaju sto i vi njih ne kaznite bicevima ko talibani? podrzavate talibane ali na tudjoj guzici!! mrzim takve![]()
![]()
![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Sve je fun and games dok nebi dobio preko ledja jer mu se zena nije propisno pokrila,ili je zapalio cigaru, ili gleda fudbal nedo bogbosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:55znam jednog vehabiju lik je totalno pun mrznje a jedne prilike rece kako mater vodi na moreMorningStar wrote: 20 May 2021, 12:52
Lako je to izlijeciti, samo mjesec dana u Kandahar i da vidimo kako bi misljenje imali ti sto navijaju za talibance![]()
![]()
drzala sam se za usta,ne smije mami da otvori usta a ovamo bi serijat uvodio
![]()
- bosnjakinja
- Inventar foruma

realno vehabije prave istu gresku koju je crkva na zapadu pravila do 20 stoljeca,ako je ista ispraznilo crkve i ucinilo zapadnjake agnosticima to je toMorningStar wrote: 20 May 2021, 12:58Sve je fun and games dok nebi dobio preko ledja jer mu se zena nije propisno pokrila,ili je zapalio cigaru, ili gleda fudbal nedo bogbosnjakinja wrote: 20 May 2021, 12:55
znam jednog vehabiju lik je totalno pun mrznje a jedne prilike rece kako mater vodi na moredrzala sam se za usta,ne smije mami da otvori usta a ovamo bi serijat uvodio
![]()
![]()
a isto ce se desit i muslimanima ako se ne dozovu pameti
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Svako treba da ima pravo da postuje i slijedi svoje, da ima izbor i da ga nitko ne dira - isto tako da nikome ne namece svoje niti dira druge zbog razlicith misljenja i uvjerenja - Drzava treba da bude garant i medijator da se sva ta uvjerenja i misljenja postuju dok god ne ugrozavaju druge i ne stete zajednici. E sad kad bi to bilo tako sve bi bilo super... medjutim ..bosnjakinja wrote: 20 May 2021, 13:00realno vehabije prave istu gresku koju je crkva na zapadu pravila do 20 stoljeca,ako je ista ispraznilo crkve i ucinilo zapadnjake agnosticima to je toMorningStar wrote: 20 May 2021, 12:58
Sve je fun and games dok nebi dobio preko ledja jer mu se zena nije propisno pokrila,ili je zapalio cigaru, ili gleda fudbal nedo bog![]()
a isto ce se desit i muslimanima ako se ne dozovu pameti
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22433 times
- Been thanked: 20513 times
Danas se svasta gura u vehabije. Mislim da treba praviti distinkciju izmedju njih i ekstremista. Nije svaki vehabija ekstremist isto kao sto nije svaki drugi musliman. Zar vehabije ne slijede samo Abdulvehaba i njegova ucenja? Odatle i skracivanje pantola i slicno. Po cemu su oni za mnoge ujedno i ekstremisti? Radikalni mozda jesu, ali radikalizam ne mora po defaultu biti samo i iskljucivo regresivan.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Tu se zacudo (MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:25 Danas se svasta gura u vehabije. Mislim da treba praviti distinkciju izmedju njih i ekstremista. Nije svaki vehabija ekstremist isto kao sto nije svaki drugi musliman. Zar vehabije ne slijede samo Abdulvehaba i njegova ucenja? Odatle i skracivanje pantola i slicno. Po cemu su oni za mnoge ujedno i ekstremisti? Radikalni mozda jesu, ali radikalizam ne mora po defaultu biti samo i iskljucivo regresivan.
PS: A ima i onih kad mi krene sa "poslanik je rekao" "tako pise" "sve pokazuje da ce kijametski dan" ... haj ti dalje
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Opet sam sumnjicav..MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:34 Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Govori se iz licne percepcije.Ti naprimjer pricas u ime milijardu muslimana kao da ih prestavljas
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Vala jesam mjerilo sve dok mi je jedan od prvih komsija to, a i drugi koje poznajem i zive u istom gradu kao i ja. Taj ne bi muhu ubio, pa ga onda neko svrstava u ekstremistu po defaultu. How yes no
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14187 times
- Been thanked: 23595 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ma to je rekla kazala. Uostalom ovdje nikad nece biti dominantni. Na nivou onog kad Hurija kaze kad bi ateisti zavladali ne bi nam dali da idemo u dzamije.MorningStar wrote: 20 May 2021, 14:35Opet sam sumnjicav..MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:34 Ma ima svega, ali to sto je neko vehabija ne znaci da tebe ugrozava po automatizmu. Medjutim takva je opca klima ovdje. To su gluposti.takvi su mirni dok su u manjini.. sta kad bi se docepali vlasti ili kontrole
![]()
Nego hajd o Izraelu...
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Cuuj, a kako stoje vjerske slobode u predominantno muslimanskim zemljama?The 51st State wrote: 20 May 2021, 14:00 tako je svako osim muslimana, vidimo tu suplju kako funkcionse ko cifuta....
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- bosnjakinja
- Inventar foruma

nigdje oni nisu dominantni svugdje tradicionalni islam vlada,mi imamo cist islam sta sve ostali rade....ali zapad forisira vehabije jer su oni zaista ruzna slika islama kad neko sa strane vidiMarlboroGold wrote: 20 May 2021, 14:57Ma to je rekla kazala. Uostalom ovdje nikad nece biti dominantni. Na nivou onog kad Hurija kaze kad bi ateisti zavladali ne bi nam dali da idemo u dzamije.MorningStar wrote: 20 May 2021, 14:35
Opet sam sumnjicav..takvi su mirni dok su u manjini.. sta kad bi se docepali vlasti ili kontrole
![]()
Nego hajd o Izraelu...
inace ne mrzim jevreje,neki jevreji su mi u zivotu dobro valjali,hvala im ,imala sam i jednu kolegniciu polazidovka,bila je proizrael..vjerovatnio i cionist,ali je bila dobra osoba i svidjala mi se
dakle obicne ljude volim odakle god da su,politika nekih zemalja mi se ne svidja