To isto ja sa jednim rođom u famEliji... grozno ovo ono priča 5 minuta sve loše vama je ovdje odlično itd. - ona standardna šuplja priča velikog broja naše dijaspore.spacebound wrote: 12 May 2025, 11:59 Pa stvarno, ne moze se durat, pocrkasmo od gladi, zedji, bolesti, nostalgije, posla, svega, groznih komsija, groznih kolega, grozne hrane, grozne klime, grozne prirode, sistem nikakav, prljavo, haoticno, da Bog sacuva, de posaljite nam paketa, para i puno psihijatara, osevapit cete se![]()
Ja njemu, pa dobro rođo, ovdje kod nas... i hop odmah me presječe ne da dalje da pričam i opet o tome kako je tamo gdje on živi loše i samo vrti istu priču u krug.
I et kad popizdim, a moraš u jednom momentu, i kažem mu da ti je tako loše vratio bi se ti u Bosnu kad ikad onda udari na emocije, kako mene nije sramota itd... biži goni ih u onu stvar. Dosadili su i Bogu.
Al džaba dobar je ko hljeb, gotivim ga da valja, ali ovo mu stvarno ne treba. Nešto to bude jače od njih da više kukaju od nas koji smo ostali u Bosni. Vazda se takmiče u tom dijelu.