OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13829 times
Been thanked: 22757 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Fuddo » 05 Oct 2022, 12:54

KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 12:53
Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 12:45

Ne sekiraj se matere ti
Sarajevo nije opkoljeno, puno je para, i nema pod milim Bogom kakve tandzare nema.
To ti je 30 hiljada do zuba naoruzanih, za dva dana su u Metkovicu.
Vau, tandzare. Koga ces slati, shisha majstore?

Jedan od najvecih zabluda bosnjackih tastatura ratnika je da su danasnje generacije jednake onim prijeratnim koje su stasale u Jugoslaviji. Ili da bi mobilizacija istih u napad na etnicki ciste teritorije koje se zele odcjepiti bio isti kao sto je bio 90tih kad su branili svoja ognjista i zivote od onoga tko ih zeli istrijebiti. Ili da je prosjecni Bosnjo opcenito ekvivalentan najboljih borcima koji su u tenema letitli na tenkove. Ili da je to uopce pohvalno, a ne zalosno.

Jeste sve, ali u kurcu. Tko zeli mir se priprema na rat, a mi drkamo kurac dok nam se ne isprazne skladista, dok se ne ukopaju i dok ne pocnu klati. Neki se ni tad ne trznu nego vjeruju u bratstvo&jedinstvo, Zapad, Tursku i slicne picke materine.
Pa eto, uzmi strik i objesi se.
Koga bolikurac?
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 13:13

Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 12:31 Hiljade nasih momaka proslo milion nakih obuka po americkim garnizonima ovdje, al et, ne vole nas.
Treniraju nas nako, da ubiju dosadu.
Namjenska industrija u Bosni jaca nego kad sastavis onu u Srbiju i Hrvatskoj skupa, ameri sljustrili bruku para u nju, al ne voleee nas.
Aj bizi
Kada govorimo o odnosu zapada prema nama, onda moramo napraviti razliku između Amerike i EU.
Prvi će nam biti najveća podrška, veći od Irana i Turske zajedno, ako vide od toga koristi dok će kod drugih uvijek postojati predrasude.

Ukratko, može gradonačelnik Sarajeva biti Čika Jovo ili Elvedin Pezić, možemo usvojiti zakon da pederi usvajaju djecu ili ih kamenovati, možemo imati žene sa nikabom ili seksualnu revoluciju,
sve je to nevažno.
Ako Amerika u nama vidi neku korist, oni će sve naše negativno pretvoriti u pozitivno a ako ne vide korist, sve pozitivno će ignorisati.
Dok će kod EU država, šta god mi pozitivno uradili, uvijek postojati oprez od islamskog ostrva u Europi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 13:16

Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 12:54 Pa eto, uzmi strik i objesi se.
Koga bolikurac?
Vrtimo se u krug bez razloga. Hajde alahimanet.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 Oct 2022, 13:22

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 13:13
Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 12:31 Hiljade nasih momaka proslo milion nakih obuka po americkim garnizonima ovdje, al et, ne vole nas.
Treniraju nas nako, da ubiju dosadu.
Namjenska industrija u Bosni jaca nego kad sastavis onu u Srbiju i Hrvatskoj skupa, ameri sljustrili bruku para u nju, al ne voleee nas.
Aj bizi
Kada govorimo o odnosu zapada prema nama, onda moramo napraviti razliku između Amerike i EU.
Prvi će nam biti najveća podrška, veći od Irana i Turske zajedno, ako vide od toga koristi dok će kod drugih uvijek postojati predrasude.

Ukratko, može gradonačelnik Sarajeva biti Čika Jovo ili Elvedin Pezić, možemo usvojiti zakon da pederi usvajaju djecu ili ih kamenovati, možemo imati žene sa nikabom ili seksualnu revoluciju,
sve je to nevažno.
Ako Amerika u nama vidi neku korist, oni će sve naše negativno pretvoriti u pozitivno a ako ne vide korist, sve pozitivno će ignorisati.
Dok će kod EU država, šta god mi pozitivno uradili, uvijek postojati oprez od islamskog ostrva u Europi.
Postoje oni u EU koji nas mrze, a postoje i oni kojima smo ok.
Ja mislim da vise mrze Srbe i Hrvate od nas.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1200 times
Been thanked: 3760 times

Post by Laser » 05 Oct 2022, 13:32

Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 13:22

sve je to nevažno.
Ima, ali se očito ne pitaju. :D. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 13:33

Laser wrote: 05 Oct 2022, 13:32 Ima, ali se očito ne pitaju. :D. :D.
Nebitni pojedinci. Mogu pisati knjige ili statuse na drustvenim mrezama, nitko ih ne jebe ni 5%

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 13:51

KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 12:33
Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 12:28 Možemo nekog bošnjačkog političara kriviti zbog tačke 4 ali ne za prve 3. Bakir nije razlog i krivac što prve 3 tačke postoje.
Sve tocno, ali citirani dio je jedini kojeg mi mozemo promjeniti. I dalje cemo biti okruzeni jacim neprijateljima, ali mi necemo biti toliko slabi. Mi mozemo igrati samo sa kartama koje su nam podijeljene. Nije fer, ali iz ove koze ne mozemo.
Možemo isto uticati na tačku 3. Svjestan sam da smo mnoge šanse propustili i kod nekih zakasnili ali opet postoji veća šansa nego kod Europe jer njih možemo definitivno otpisati.

Jedan mali ali upečatljiv primjer je kada je Schmidt bio na crvenom tepihu na SFF. Dočekali ga kao kralja, napili ga šampanjcem, hostese oko njega. Alkohol i ženski atributi gdje su tu noć Berlin i Beč izgledali kao Teheran. Šta se desi? Manje od 24 sata kasnije Schmidt je prisustovao sastanku u Njemačkoj "Bosna i Hercegovina, opasnost od islamskog ostrva u Europi"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 14:03

sve je to nevažno.
Pa bilo je i 90ih i onih kojima nije smetalo da se pobije toliki narod i izvrši genocid u srcu Europe jer su nas smatrali manje ljudskim bićima a bilo je i onih koji su se zgražavali na samu pomisao toga pa su radije bili za to da se Bošnjaci islamske vjeroispovjesti mirno isele.

Iako su obe strane potpuno različite ipak imaju nešto zajedničko a to je da se smanji islamski uticaj u jednoj europskoj državi.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 Oct 2022, 14:19

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 14:03

Pa bilo je i 90ih i onih kojima nije smetalo da se pobije toliki narod i izvrši genocid u srcu Europe jer su nas smatrali manje ljudskim bićima a bilo je i onih koji su se zgražavali na samu pomisao toga pa su radije bili za to da se Bošnjaci islamske vjeroispovjesti mirno isele.

Iako su obe strane potpuno različite ipak imaju nešto zajedničko a to je da se smanji islamski uticaj u jednoj europskoj državi.
Pretjerujete.
Ovo sto pisete polako prelazi u paranoju.
Ta drzava je priznata, ima stolicu u UN, dobila milijarde i milijarde pomoci od tih sto nas kao mrze.
Pomanje braco, polako.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 14:32

Fuddo wrote: 05 Oct 2022, 14:19
Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 14:03

Pretjerujete.
Ovo sto pisete polako prelazi u paranoju.
Ta drzava je priznata, ima stolicu u UN, dobila milijarde i milijarde pomoci od tih sto nas kao mrze.
Pomanje braco, polako.
Priznanje je isto bila jedna vrsta ulja u vatru jer su znali kako bi Srbi reagovati.
Kako inače objasniti da su nas do tog momenta kao jednu tek nezavisnu državu tretirali ravnopravno u rangu jedne Švicarske samo da bi nas nakon par sedmica pustili na nemilost da iskrvarimo.
Što se tiče ostalog, tu je Allahova pomoć i (a ti to moraš najbolje znati) srce i muda od čelika Armije Republike Bosne i Hercegovine mnogima pobrkalo planove.
Čak i da se oduzmu muda i srce, došli smo do te tačke da je nemoguće bilo dopustiti da se u čitavoj državi dogodi Srebrenica, jer je previše očiju gledalo.
Nismo kao Palestina pa da smo na drugom kontinentu da bi se to moglo sprovesti tako lahko.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 15:01

Nije stvar samo doljevanja ulja na vatru, nego legitimizacija raspada Jugoslavije (ne mogu pustiti samo Sloveniju i Hrvatsku, a BiH ne), a veci dio JNA (kojom su uvijek dominirali Srbi, a sada dobili potpunu kontrolu) preusmjeriti na BiH (i time rasteretiti Hrvatsku). Postoje naravno ljudi koji (su) nas iskreno simpatisu, ali manje ih je i cesto nemaju izvrsne ovlasti i stvarnu moc donosenja odluka.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 15:06

KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 15:01 Nije stvar samo doljevanja ulja na vatru, nego legitimizacija raspada Jugoslavije (ne mogu pustiti samo Sloveniju i Hrvatsku, a BiH ne), a veci dio JNA (kojom su uvijek dominirali Srbi, a sada dobili potpunu kontrolu) preusmjeriti na BiH (i time rasteretiti Hrvatsku). Postoje naravno ljudi koji (su) nas iskreno simpatisu, ali manje ih je i cesto nemaju izvrsne ovlasti i stvarnu moc donosenja odluka.
Meni je Biden najveća misterija. Davati prije 30 godina izjave o Srbima kojih bi se i najveći Srbomrsci postidjeli da bi na kraju on u intervjuima bio manje zainteresovan za naše prostore od Trumpa.

I meni ide na živce patetika "Sviramo autima pobjedniku Bidenu koji će nam preko noći srediti državu" i svjestan sam da BiH u 2022. nije u fokusu svijeta kao 1992. ali sam uvijek imao utisak kao da Biden ima neki lični problem sa Srbima.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 15:13

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 15:06
KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 15:01 Nije stvar samo doljevanja ulja na vatru, nego legitimizacija raspada Jugoslavije (ne mogu pustiti samo Sloveniju i Hrvatsku, a BiH ne), a veci dio JNA (kojom su uvijek dominirali Srbi, a sada dobili potpunu kontrolu) preusmjeriti na BiH (i time rasteretiti Hrvatsku). Postoje naravno ljudi koji (su) nas iskreno simpatisu, ali manje ih je i cesto nemaju izvrsne ovlasti i stvarnu moc donosenja odluka.
Meni je Biden najveća misterija. Davati prije 30 godina izjave o Srbima kojih bi se i najveći Srbomrsci postidjeli da bi na kraju on u intervjuima bio manje zainteresovan za naše prostore od Trumpa.
Amidza Biden ne zna ni gdje je ni sto je. Uostalom, jedno su Srbi, a jedno Hrvati (katolici kao i on). Kci mu udana za Jevreja, a Blinken je taj koji vuce poteze. Poznat po tome sto je predlagao etnicku podjelu Iraka dok je bio pod Obamom. Cionisti oba, a znamo da su oni Srbe vjezbali i opremali u borbi protiv muslimanskih ekstremista za vrijeme 90tih.
I meni ide na živce patetika "Sviramo autima pobjedniku Bidenu koji će nam preko noći srediti državu" i svjestan sam da BiH u 2022. nije u fokusu svijeta kao 1992. ali sam uvijek imao utisak kao da Biden ima neki lični problem sa Srbima.
Suplja/populizam/demagogija za prikupljanje glasova, isto kao i Erdogan.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 15:33

https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /221005086

Namjerava sprovesti i ostale sudske odluke. Ocekujem da ce ih protumaciti i implementirati tako da ga Bosnjama metne do balcaka.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15080 times
Been thanked: 14848 times

Post by Dori » 05 Oct 2022, 16:12

Image
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Oct 2022, 16:29

Kakvi Nadrealisti, Gadafi i Nostradamus, rahmetli Ekrem je već 2010 predvidio da će nas yebat
Gola, gola, skini mi se gola
mozes gola, mozes i do pola
ja sam ovdje turista
budi malo nudista
Ekrem Jevrić feat. Švabo Šmit :D.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 18:12

Kao sto rekog, gargamel ce da nas jos izjebe. :bua

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 05 Oct 2022, 18:22

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2022, 13:51
KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 12:33

Sve tocno, ali citirani dio je jedini kojeg mi mozemo promjeniti. I dalje cemo biti okruzeni jacim neprijateljima, ali mi necemo biti toliko slabi. Mi mozemo igrati samo sa kartama koje su nam podijeljene. Nije fer, ali iz ove koze ne mozemo.
Možemo isto uticati na tačku 3. Svjestan sam da smo mnoge šanse propustili i kod nekih zakasnili ali opet postoji veća šansa nego kod Europe jer njih možemo definitivno otpisati.

Jedan mali ali upečatljiv primjer je kada je Schmidt bio na crvenom tepihu na SFF. Dočekali ga kao kralja, napili ga šampanjcem, hostese oko njega. Alkohol i ženski atributi gdje su tu noć Berlin i Beč izgledali kao Teheran. Šta se desi? Manje od 24 sata kasnije Schmidt je prisustovao sastanku u Njemačkoj "Bosna i Hercegovina, opasnost od islamskog ostrva u Europi"
Pa frajer dolazi iz krscanske stranke od devedesetih naklonjene hrvatima sta ce drugo pricati
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 05 Oct 2022, 18:26

Evo sta npr kaze hr vikipedija
Sigurno bi se tu dalo jos svasta iskopati da se cojk zarovi
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2911 times

Post by Pasaga » 05 Oct 2022, 18:52

ovako...
sta me je zaibretilo u njegovom obrazlozenju,koje je dao povodom nametanja tih nekih izmjena IZ....

Prije nekih pola godine,EU,i sve relevantne visoke ustanove u Evropi su donjeli masu deklaracija,saopstenja u vezi tog IZ.
U svakom od tih,taj termin,KONSTUTIVNOST,je izbacen,oznacen kao kriminalan,fasistoidan.
Medjutim,u njegovom kratkom opisu,ta se rjec pominje bezbroj puta,karakterizuje citav IZ.
To mi je zapelo odmah za oci.
Zato sam veliki pesimist,razocaran,osjecam se izdanim.
Ovo nece na dobro,ima podrsku Marfija,koji se oglasi iste sekunde,vrlo ostro,sto smatram neprimjernim,ponizavajuce za BH,Bosjake/Bosance,ostale.
Zato pisah neki dan,bojim se da je uzelo maha,tesko ce biti zaustavit ovo urusavanje zakonodavstva.
Neznam dali ima kalibar,profil politicara kod nas,koji bi mogao nesto rec,organizovat neku sesiju pro-BIH stranaka,osvrtom na ovu pojavu.
To iz razloga,jer temeljitije izmjene tek slijede.
Ovo su probni baloni.
Vrjeme je za reakciju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Post Reply

Return to “Politika u BiH”