Nije li odnod $ DM bio 1 prema 3?Krokodil Behko wrote:Bla wrote:Behko dragi nemoj samo ti tumačiti brojeve jer se brukaš.
Ja jedino što shvatam jeste da ti nemaš pojma o čemu ja pričam.
Jel to opet neka prašina?
Razumjeh da je izvoz iz YU u 1990. po sadašnjem kursu, iznosio oko 20 mlrd dolara, pa kad to pretvorimo u marke, to je cca 33-34 mlrd, pa pošto BiH u ovoj godini treba ostvariti 11 mlrd, de mi reci kako griješim u navedenom?
Pridodajmo na tih 11 mlrd i izvoz iz HR koji je cca 20 mlrd maraka (mrsko mi da provjeravam tačan kurs kune)
To znači da BiH i HR same, bez ostale 4 zemlje, pokrivaju taj Jugoslovenski izvoz.U navedenom je razdoblju RH izvezla roba u vrijednosti 87,8 milijardi kuna,
Yugoslavija!Znaš li kako se zove druga najveća ekonomija na svijetu?
Jugonostalgičari
Moderator: Krokodil Behko
Re: Jugonostalgičari
Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
statebriga, izbjegla si odgovor na pitanje.statebriga wrote:Nakon rata u SFRJ je razvijao nacionalni komunizam,a u ostatku tadasnje Evrope su se ravijale organizacije intelektualaca koje su formirale grupe koje nisu "prepoznavale" razlicite naionalne ideologije unutar svoje drzave. Tito je na svake deomonstraija i krizu unutar drzave reagovao zahvaljujuci izvorima svoje tajne policije,a Kardellj je istovremeno pokusao svaku krizu obnoviti sa novim regulacijama vezanim za konotrolu republika i autonomnih pokrajina.Nedostatak djelovanja gradjana za ljudksa prava,kao sto se desilo u drzavama tadasnje Istocne Evrope,je upravo uzrokovao obnavljanje etnickih podjela.Socrates wrote:Koje su to države Evrope imale nacionalne probleme i kako su ih riješili?statebriga wrote:
Aha,radi takvog stava svi dozivljavjau Tita kao Budu,a to je vrlo pogresan nacin razmisljanja.
Tita uopste nije interesovalo kako narod zivi i kako ce narod zivjeti poslije njega,a vecina njegovih asistenata su bili 20tak gdina mladji od njega,i vecina su imali strah da predloze nesto u vezi nacionalizma u Jugi. Tito nije rjesio ni ekonosmske probleme,jer covjek nije bio ekonomski pismen. Politcke igre je naucio u Rusiji ,Njemackoj i Italiji. On je streetsmart guy,ne akademik,jer nije znao sastaviti dvije recenice u svojim intervujima.
Mnoge drzave Evrope su isto,tad,imale nacionalne probleme,a Tito nije nikad pokusao uvesti jedan od modela za rijesenje naionalnih pitanja. Nije tacno da nije mogao pokusati,ali to i jeste najveca tragedija,nije nikad nista ni pokusao. ( znam,napsiah dvije duple negacije)
Belgija? Spanija? I koliko još?
Belgija i Spanija ih nisu riješili do današnjeg dana.
http://www.lokashakti.org/encyclopedia/ ... charter-77
Tvoja konkretna tvrdnja: mnoge drzave Evrope u Titovo vrijeme su imale nacionalni problem I rijesile su ga nekakvim modelima
Moje konkretno pitanje: koje mnoge drzave Evrope i koji modeli su u pitanju? Kad kazes "mnoge", ja ocekujem barem 6-7.
Informacija do koje si ostavila link govori o cemu vezanom za tvoju tvrdnju I moje pitanje? Govori da su Cesi I Slovaci imali intelektualce? Da je to bio model Cehoslovacke da rijesi nacionalno pitanje?
. . . . . . . . .
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 19 times
Eto vidiš da ne'aš pojmastorm wrote:Aj dobro... Neka sam tu čuo, da su Norvežani, Danci i Šveđani proleteri
Čudo je biti opran

Inače, općepoznato je da su u tim "iznimno jakim socijalnim državama", osobito u kraljevinama, nosioci ukupne gospodarske aktivnosti i sveopćeg privrednog razvoja dvor i plemstvo

Kako se, kojim potezom "nevidljive ruke" zbude da jučerašnji gigant, apsolutni tržišni gospodar sutradan bankrotira, bez cvonjka (i ne samo to, nego zapravo dužan i bogu & narodu) štono se ka'e. To bih volio da čujem...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9410 times
- Been thanked: 11169 times
Mohr wrote:storm wrote: (doduše tada su, '90-ih kao i dva-tri desetlječa ranije bili, sada ne znam jer baš to i ne pratim)) najjača politička grupacija u tamošnjem parlamentu,
Meščini, da su tamo fašisti na vlasti.
Šta reći za vladu koja je protjerala i ono malo migranata koji su uspjeli ući mota?
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Koje sprske pokrajineNole wrote:Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.

Srbi su kljucni uzrocnik nacionalnih sukoba,Hrvati nisu vise tezili ka povratku starih teritorija!
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Ti se s njim onak ....ozbiljno raspravljašstatebriga wrote:Koje sprske pokrajineNole wrote:Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.Vecina rapublika,kao i pokrajina su tezile ka samostalnosti.
![]()
Srbi su kljucni uzrocnik nacionalnih sukoba,Hrvati nisu vise tezili ka povratku starih teritorija!

Habibti, ya nour el - ain... 

Kako to misliš pokrajine težile samostalnosti ? Po kom osnovu...jel to ti kao i Kučan u Cankarijevom domu? Svaki narod ima pravo na samoopredeljenje pa i Albanci... Prva gresška Albanci su bili narodnost u Jugi a ne narod i druga greška videlo se kasnije da nisu narodi imali to ustavno pravo nego republike...statebriga wrote:Koje sprske pokrajineNole wrote:Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.Vecina rapublika,kao i pokrajina su tezile ka samostalnosti.
![]()
Hrvati su takođe hteli pola Bosne. Nismo deca. Tek je u Splitu Klinton objasnio Tuđmanu da od toga nema ništa i pomirio ga sa Alijom.
A ne no će sa tobom...sedi di si jer kaki si ni za di si nisistorm wrote:Ti se s njim onak ....ozbiljno raspravljašstatebriga wrote:Koje sprske pokrajineNole wrote:Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.Vecina rapublika,kao i pokrajina su tezile ka samostalnosti.
![]()

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ne mogu da vjerujem da njegujete diskusiju sa @statebriga
Molim vas, decki, posumnjat cu u vasu inteligenciju.

Molim vas, decki, posumnjat cu u vasu inteligenciju.

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Nismo samo mi... I hrvati su
I sloveniju su napali
I sami sebe
Mein gott

I sloveniju su napali

I sami sebe

Mein gott

Habibti, ya nour el - ain... 

Slovenija je napala JNA a one pičkice od generala dozvolili da lovačko društvo Maribora im pobedi vojsku... Hrvatska se otcepila a nije rešila srpsko pitanje... U srednjoj Bosni su ratovali Bošnjaci i Hrvati kao i na hercegovačkom ratištu.storm wrote:Nismo samo mi... I hrvati su![]()
![]()
![]()
I sloveniju su napali![]()
I sami sebe![]()
Mein gott
- Socrates
- Forum [Bot]
Nole, Ustav iz 1974 je davao narodima pravo na samopredijeljenje do otcijepljenja. Zar moram ja koji I nisam nesto dugo zivio pod tim ustavom da vas ucim sta je bilo u njemu?Nole wrote:Kako to misliš pokrajine težile samostalnosti ? Po kom osnovu...jel to ti kao i Kučan u Cankarijevom domu? Svaki narod ima pravo na samoopredeljenje pa i Albanci... Prva gresška Albanci su bili narodnost u Jugi a ne narod i druga greška videlo se kasnije da nisu narodi imali to ustavno pravo nego republike...statebriga wrote:Koje sprske pokrajineNole wrote:Mogli su i Slovenci i Hrvati prihvatiti da se srpske pokrajine vrate Srbiji. To njih ništa ne bi koštalo ali im nije odgovaralo zbog secesionističkih ambicija. I Sloveniji i Hrvatskoj je Jugoslavija odgovarala posle svetskih ratova jer su uvek bili na pogrešnoj strani...E sad BIH...ok Bošnjaci neće u državu samo sa Srbijom i Crnom Gorom al Srbi iz BIH neće ID i eto sranja...Ne branim Srbe uopšte ali za tuču je potrebno minimum dvoje...statebriga wrote:Nole,najveci uzrocnici rata na Balkanu su Srbi,a decenijama se njihova zelja za moci pokusavala kontorlirati,ali svaki put nepravilin sredstvima. Cak i bez Ustava 74 , Srbi bi poceli rat,to im je zvjezda vodilja generacijama,jer ne mogu prihvatiti gubitke i nemaju granice ni volju da priznaju da je vrijeme da se prestane sa srpskim nacionalizom i klerikalizmom. Znam da su muslimani i katolici prihvatili istu igru,sto se moze zakljuciti da je narodna svijest onsevescena,jer im popovi i hodze pricaju politicke price.Vecina rapublika,kao i pokrajina su tezile ka samostalnosti.
![]()
Hrvati su takođe hteli pola Bosne. Nismo deca. Tek je u Splitu Klinton objasnio Tuđmanu da od toga nema ništa i pomirio ga sa Alijom.
I drugo, Slobodan Milosevic je prvi krenuo u otcijepljenje srpskog naroda od ostatka Jugoslavije.
. . . . . . . . .
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Nije narodima nego republikama. Budimo tu precizni. 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Socrates
- Forum [Bot]
Hajde, spreman sam da se kladim u milionce.Bla wrote:Nije narodima nego republikama. Budimo tu precizni.
. . . . . . . . .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
To jeste tačno. Milošević je prvi kojeg sam čuo, da je za svoju republiku rekao da je država. Išli su na preslik stanja iz I Jugoslavije - Srbi+ostali=Jugoslavija.Socrates wrote: I drugo, Slobodan Milosevic je prvi krenuo u otcijepljenje srpskog naroda od ostatka Jugoslavije.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Neka je kombinacija naroda i republika
1. Državno uređenje: Jugoslavija se definira kao savezna republika ravnopravnih naroda i narodnosti, slobodno ujedinjenih na principu bratstva i jedinstva u ostvarenju posebnog i zajedničkog interesa, sa pravom naroda na samoopredjeljenje do odcjepljenja. Nosioci suvereniteta naroda i narodnosti su republike i pokrajine u granicama svojih ustavnih nadležnosti. Odlučivanje u federaciji zasniva se na sporazumjevanju i uzajamnosti prava i obaveza republika i pokrajina. Društveno-ekonomski odnosi ustrojavaju se kao socijalistički samoupravni sistem.