U BIH je podloga rata ostavila značajne ožiljke u svakom smislu. Od političkih pa društvenih.Quds wrote: 21 Jun 2025, 20:19Neki ljudi odu ne zato što im je plata mala, ili teško im je na bilo koji način finansijski. Nekima se jednostavno zgadi ovaj sistem. I kada kažem ''sistem'', vjerujem da svi koji ovdje žive znaju na šta mislim, pošto to nije jedna stvar na koju možeš uperiti prst. Nego, to je sve ''ovo'' skupa.Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 20:14 A ne kontam, sto bi iko volio da je i jednima lose, i tamo i vamo.
Prijateljica s kojom sam odrasla je gooooodinama ucila jezik i pripremala se da ide. I potrefi se prilika tik sto se udala, plakala je jadna prvih 6 mjeseci, bila odlucna da se vrati. Bilo je tesko gledat kako se lomi neko ko je godinama radio na cilju a sad ga to unistava. Izdrzala je i sad joj je super. I naravno da mi je drago sto je tako.
Rodjak, najbolja prijateljica, oboje su otisli prije par godina, fino im je.
i oni imaju iste probleme ko i ja ovdje, imaju dosadne komsije, nerviraju se zbog cijena, itd. Otisli su jer su prvenstveno svi htjeli radit i zivjet kao ljudi, a ne da zarade neke velike pare i ovdje grade lavove na kapijama.
Dobro je naš narod ikako normalan.
Što se tiče sistema.. ma ne postoji zemlja savršenstva.
Mrsko mi je pisati šta sam sve doživjela u poslovnom smislu i ovdje. A odrasla i školovala se tu.
Ljudi koji su dugoooo godina vani sagledaju, i uoče s prolaskom vremena neke "uređenosti" i date okoline.
Jedan rođak u Americi, nije baš najbolje nažalost. Obični ljudi.. Rade i grade koliko mogu, nisu rasipnici i imaju osiguranje..
Ali ali ee
Mnogim sistemima ljudi su samo brojke.