OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Pasaga » 05 Oct 2022, 19:58

uvodi se treci,na mala vrata
on se vodi onom uzrecicom,tiha voda brjeg roni ... :ok :valja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 05 Oct 2022, 20:02

Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 05 Oct 2022, 20:29

Kato, da pokušam ovako.
Bake je ovaj IZ potpisao u Mostarskom sporazumu, a podjela Bosne je i njemu i babi u planu od prvog dana. SDA botovi su na drustvenim mrezama vec pokrenuli narativ da treba Hrvatima dati ono sto Srbi vec imaju. Za koje desetljece, pricati ce se kako trebamo miran razvod i svatko na svoju stranu.
Ako pretražiš moje postove, naći ćeš da sam pisao slično tome što ti govoriš/pišeš.
Mislim da smo na sličnim talasnim.
Ali, kao što rekoh, smatram da sam pogriješio.
Da, bakir je potpisao mostarski. Da, zbog istog sam ga proglasio izdajnikom.
Naivno s moje strane.
Iako je potpisao mostarski, nije ni pomišljao da to podigne na nivo federacije. Na taj način je izigrao hrvstske predstavnike, što su mu i prebacivali.
Stalno su govorili da ih je bakir prevario.
Kakav god da je i koliko god mrzio stranku na čijem je čelu, ali i njega samog, smatram da je u ovom slučaju radio odličan posao.
Ne rade oni nista na brzinu, a jos 1996. su Ameri pisali kako nikad nece dozvoliti muslimanima da ovladaju BiH.
Ne mogu nam zabraniti. To je jasno. Ta, neće nas okupirati.
Jedini put u kojem ne dudlamo kitu je onaj koji sam objasnio. To mora biti dugorocni plan (50-100 godina), kratkorocni mora biti ovo sto i sam spominjes, moramo pocistiti smece u svojoj avliji prvo (5-15 godina)
Naravno da je tvoj prijedlog jedna od finih mogućnosti.
Bitno je da ih imamo, a daleko važnije da krenemo u realizaciju bilo čega.
Svima je jasno da ovako više ne može.
Nista ti ne brini, doci ce novi zakon i preustroj po potrebi. Hrvatski predstavnik i hrvatski entitet, naprimjer.
Ne vjerujem.
Ovdje je u pitanju čuvanje dms-a. Potpisali smo vašingtonski, potpisali smo dejton.
Ovo što radi visoki predstavnik nije ništa drugo do čuvanje dejtona.
Svi mi se morete obratit

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 20:42

Taare wrote: 05 Oct 2022, 20:29 Iako je potpisao mostarski, nije ni pomišljao da to podigne na nivo federacije. Na taj način je izigrao hrvstske predstavnike, što su mu i prebacivali.
Stalno su govorili da ih je bakir prevario.
Kakav god da je i koliko god mrzio stranku na čijem je čelu, ali i njega samog, smatram da je u ovom slučaju radio odličan posao.
Prijatelju moj, nema apsolutno nikakve sanse da bi Mostarski dogovor bio potpisan samo za Mostar. U njemu se na kraju krajeva spominju legitimni predstavnici svih konstitutivnih naroda, kao i Ostali. To je od pocetka bila zamka, zato na kraju krajeva isto nije ni dogovarano javno i legalno, nego iza zatvorenih vrata u kojima su ucestovali legitimni predstavnici naroda iliti poglavice Covic i Izetbegovic.
Ne mogu nam zabraniti. To je jasno. Ta, neće nas okupirati.
Druze, USA moze sto god hoce. I mi smo odavno okupirani. Mogu te sa par aviona zgaziti, dati zeleno svjetlo Hrvatskoj i Srbiji da ulete i podjele BiH ili najjednostavnije, reci im samo da nam zatvore granicu. Ali imaju oni toliko alata i suptilnijih metoda da za ovako drasticnima ne moraju ni posezati.
Svima je jasno da ovako više ne može.
Jasno je i njima, zato su izmjenili IZ. :zubi
Ne vjerujem.
Ovdje je u pitanju čuvanje dms-a. Potpisali smo vašingtonski, potpisali smo dejton.
Ovo što radi visoki predstavnik nije ništa drugo do čuvanje dejtona.
Dao Bog da si ti i drugi koji tako tumace u pravu, ali IMO nema ovo veze sa Daytonom. Krsi se nad nasim narodom nonstop, i ni ambasade ni OHR ni kurcem da mrdnu. Vidjet cemo sto ce buduce reforme IZ donijeti, ako zabrane da nehrvati biraju clana predsjednistva iz reda Hrvata, onda ce nam svima biti jasno na cemu se radi.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9306 times
Been thanked: 11067 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 05 Oct 2022, 20:49

Albanija: Uskoro u upotrebi turski dronovi Bajraktar

Znači, trenutno nemamo ni Tursku, ni kog q uza se i nabijem vam tu Tursku.

A vi tu razglabate s nekog nivoa, ko da smo u najmanju ruku Italija, ili Švedska.

Trenutno nemamo nikog uz sebe i poželjni su realni osvrti, bez ikakvih patriotsko-emotivnih proljeva, pošto meni moja predratna i ratna iskustva govore, da su takvi samo u stanju pobjeći u Njemačku, pa odatle poslati gandijevsku poruku "ovo nije moj rat", a kad se on završi, svima redmo bi srali po glavi.

Shmidt tvrdi da je odblokirao Federaciju. Mi znamo da će HDZ sigurno naći načine da nastavi s blokadom i da je to oko legitimnosti sve samo parada, s ciljem gušenja BH države.

Svi su već rekli, niko ne zna kako će se odvijati formiranje vlasti i možemo samo sačekati, da vidimo šta će ovim amandmanima osnaženi HDZ iskati zauzvrat.

Prvi put smo fasovali odluku OHR-a, koja nam ne paše i sad treba dobro odigrati. Sve bosanske stranke, trebale bi znati, ono što je HDZ imao prije dok je bio u vlasti i ništa preko toga. Ukoliko Shmidt to bude nazvao blokadom, moraće to da pojasni.

Ukoliko se ogluši i ponovo djeluje protiv nas, spremite se da na bojnom polju iskažete svoj patriotizam.

Naravno, kad kažem patriotizam, mislim na one ljude koji su spremni besplatno da se bore u ratu, a ne ko ovaj katoliban, ili kako se već zove, ratuje po forumu za Bakirov sendvič.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 05 Oct 2022, 20:52

ciji je prevoz
ko placa kartu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 05 Oct 2022, 21:10

Behko bolan
Kakva Turska i bakraci
supljtori,interesdzije
ako gledaju da se od nas nesto ogrebu,haram im na vjek vjekova
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Oct 2022, 21:12

Evo još jedne bratske muslimanske zemlje koja nam u ovom trenutku pomaže

VUČIĆ DOČEKAO SAUDIJSKOG PRINCA: "Srbija zainteresovana za produbljivanje saradnje!"

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije, energetike, a posebno u sferi obnovljivih izvora energije, prenosi Anadolu Agency (AA)

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1194 times
Been thanked: 3743 times

Post by Laser » 05 Oct 2022, 21:13

Broj glasova koje su neke stranke osvojile na svim nivoima, prema posljednjim podacima CIK-a. (parlament BiH, Parlament FBiH, NSRA, 10 kantona

SDA 560.713

HDZ 327.083

SDP 301.522

DF 213.872

NIP 174.149

NS 104.123

NES 97.400

SBIH 61.394

SNSD 410.738

SDS 181.153

PDP 114.262

Stranke čiji su birači uglavnom u Federaciji, ne računajuči HDZ, osvojile su 1 513 173 glasova, a HDZ je osvojio 327 083 glasova.

Eh sad, hipotetički, sve ove "federalne" stranke da se udruže nikako ne mogu formirati vladu bez HDZ.

Sa druge strane, ako je HDZ u igri za vladu, može se bez bilo koje stranke.

Pa mi onda rođo Fudo počne srat o tome kako smo mutavi, nesposobni, kako ovo, kako ono.

Rođo, ućeram ti, iako nisam peder. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 21:18

Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2022, 20:49 Naravno, kad kažem patriotizam, mislim na one ljude koji su spremni besplatno da se bore u ratu, a ne ko ovaj katoliban, ili kako se već zove, ratuje po forumu za Bakirov sendvič.
Image

U ostalom se manje-vise slazemo (iako ne mislim da ce nuzno biti rata cak i ako nam ga opet metne), sto znaci da si vise manje u pravu. Da ne patis od PTSPa bilo bi manje ove pasivne agresive i ispada nedostatnih moderatoru. Progledat cu ti kroz prste i prethodno brisanje posta i buduci ban, imam postovanje prema RVI, iako vas je dobri dedo Alija preveslo k'o mlade majmune. :respekt

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 05 Oct 2022, 21:31

Image

Metanje pocinje, kolonijalni upravitelj ce komandu nad FBIH isporuciti HDZu u potpunosti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Oct 2022, 21:52

KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 21:18
Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2022, 20:49 Naravno, kad kažem patriotizam, mislim na one ljude koji su spremni besplatno da se bore u ratu, a ne ko ovaj katoliban, ili kako se već zove, ratuje po forumu za Bakirov sendvič.
Image

U ostalom se manje-vise slazemo (iako ne mislim da ce nuzno biti rata cak i ako nam ga opet metne), sto znaci da si vise manje u pravu. Da ne patis od PTSPa bilo bi manje ove pasivne agresive i ispada nedostatnih moderatoru. Progledat cu ti kroz prste i prethodno brisanje posta i buduci ban, imam postovanje prema RVI, iako vas je dobri dedo Alija preveslo k'o mlade majmune. :respekt

Nemam PTSP, jer da imam psihijatar bi mi dijagnosticirao,
Inače, zabranjeno je kreiranje psiholoških profila članstva,
Dozvoljeno je trola nazvati trolom :ok

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 05 Oct 2022, 22:23

KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 21:31 Metanje pocinje, kolonijalni upravitelj ce komandu nad FBIH isporuciti HDZu u potpunosti.
Ako doćera cara do duvara, nek zna da će bošnjo ratovati.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Oct 2022, 07:12

Protiv Hrvatske clanice NATO-a?
Nece ba. Kmezice na sve strane i praviti smijesne slike na fejsbuku

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 06 Oct 2022, 08:26

Jarane, ako treba, protiv cijelog nato saveza.
U hiljadu godina pisanoj historiji, nema s kim nismo ratovali, pa čak i sa najvećim silama svog vakta.
Nije nam bio problem potući austrougarsku vojsku pod banjalukom. Nije nam bio problem potući tursku vojsku na kosovu.
Nije nam bio problem da bez oružja ratujemo protiv jna.
Hrvatska je mudo.
evo sedmicama se žale da neki dronovi iz bosne ulaze u hrvatsku i snimaju, između ostalog i neke kasarne, a ne mogu ih oboriti.
Hrvatska nije amerika. Naravno da bi nebrojeno puta lakše bilo ratovati sa srbima, al ako misliš da bi bošnjo podvio rep i pustio da hr vojska uđe i okupira, grdno se varaš.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Oct 2022, 09:19

Zabimljivo kako takvi ratnici jos od kako Turska zagazi na ove prostore nikad nisu imali svoju drzavu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Oct 2022, 09:20

Da ne spominjem 11 genocida

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 06 Oct 2022, 09:44

Kako nisi imo državu? I u turskom vaktu si imao svoju državu. Isti q ko i sad.
Dakle, imao si državu i visokog predstavnika, samo što se tad zvao vezir.

Što se tiče genocida, većinom su stradavali suživotaši svog vremena.
da nije možda nastrado kladanj? Krajina?
Gdje god je narod viko neka suživota, al da se ja ipak spremim za nedaj bože, taj narod nije najebo.
Svi mi se morete obratit

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2022, 10:05

insomnia wrote: 06 Oct 2022, 09:19 Zabimljivo kako takvi ratnici jos od kako Turska zagazi na ove prostore nikad nisu imali svoju drzavu.

Zanimljivo je kako se ne poznaje historija. Otomansko caerstvo JESTE bilo naša država, kao i K&K.
Za te se države ginulo.

Naravno da bi moglo biti rata, da ga neće govore samo najglasniji defetisti poput tebe.
Da su nekog plaćali da bude toliko neprijateljski nastrojen pema nama, ne bi ga mogli naći.

Samo treba urokati nekog novokomponovanog Pavelića i eto nama veselja na sve strane. Ko jebe NATO.

Možda bi trebalo igrati onu utakmicu s Rusima, kao i one pizdice iz sarajevskog vijeća, ako su već najavili da će Milanović biti persona non grata, nek to i učine. Nek zakuhaju.

Naše stranke trebaju postaviti uslov, Samo jedan hadezeovac u vladi FBiH i ko im jebe mater. Sad mi blokiramo i baš bi bilo zanimljivo vidjeti imaju li angloamerikanci odgovor.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 06 Oct 2022, 10:06

"Koliko su šuplje i zlonamjerne Šmitove odluke i ne daju blokadu pokazuje sljedeće: Nema garancija kada bude imenovan Predsjdenik FBiH i potpredsjednici, da će oni imenovati novu Vladu FBiH", smatra Čengić.

Naveo je da je pojedincima iz međunarodne zajednice predlagao da dodaju dio "da ukoliko Predsjednik FBiH opstruira ili Parlament odbije njegov prijedlog, da mogu potpredsjednici predložiti Vladu FBiH".

"Odgovor na to je bio 'onda možete HDZ izbaciti'", otkrio je Čengić.

"Koliko je šupalj Šmitov prijedlog, on uopšte ne predvida sljedeću situaciju, šta ukoliko klubovi Bošnjaka i Srba budu tražili i predložili predsjednika FBiH, ne potpredsjednike? On se oslanja isključivo na dosadašnju praksu, a ne pravne norme. Nigdje ne piše da klub Hrvata predlaže predsjednika, a druga dva kluba potpredsjednike. Po Ustavu i Bošnjak i Srbin mogu biti predsjednici FBiH, samo je praksa da je to Hrvat do sada bila", dodao je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/irfan-c ... /221006029
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Politika u BiH”