on se vodi onom uzrecicom,tiha voda brjeg roni ...

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ako pretražiš moje postove, naći ćeš da sam pisao slično tome što ti govoriš/pišeš.Bake je ovaj IZ potpisao u Mostarskom sporazumu, a podjela Bosne je i njemu i babi u planu od prvog dana. SDA botovi su na drustvenim mrezama vec pokrenuli narativ da treba Hrvatima dati ono sto Srbi vec imaju. Za koje desetljece, pricati ce se kako trebamo miran razvod i svatko na svoju stranu.
Ne mogu nam zabraniti. To je jasno. Ta, neće nas okupirati.Ne rade oni nista na brzinu, a jos 1996. su Ameri pisali kako nikad nece dozvoliti muslimanima da ovladaju BiH.
Naravno da je tvoj prijedlog jedna od finih mogućnosti.Jedini put u kojem ne dudlamo kitu je onaj koji sam objasnio. To mora biti dugorocni plan (50-100 godina), kratkorocni mora biti ovo sto i sam spominjes, moramo pocistiti smece u svojoj avliji prvo (5-15 godina)
Ne vjerujem.Nista ti ne brini, doci ce novi zakon i preustroj po potrebi. Hrvatski predstavnik i hrvatski entitet, naprimjer.
Prijatelju moj, nema apsolutno nikakve sanse da bi Mostarski dogovor bio potpisan samo za Mostar. U njemu se na kraju krajeva spominju legitimni predstavnici svih konstitutivnih naroda, kao i Ostali. To je od pocetka bila zamka, zato na kraju krajeva isto nije ni dogovarano javno i legalno, nego iza zatvorenih vrata u kojima su ucestovali legitimni predstavnici naroda iliti poglavice Covic i Izetbegovic.Taare wrote: 05 Oct 2022, 20:29 Iako je potpisao mostarski, nije ni pomišljao da to podigne na nivo federacije. Na taj način je izigrao hrvstske predstavnike, što su mu i prebacivali.
Stalno su govorili da ih je bakir prevario.
Kakav god da je i koliko god mrzio stranku na čijem je čelu, ali i njega samog, smatram da je u ovom slučaju radio odličan posao.
Druze, USA moze sto god hoce. I mi smo odavno okupirani. Mogu te sa par aviona zgaziti, dati zeleno svjetlo Hrvatskoj i Srbiji da ulete i podjele BiH ili najjednostavnije, reci im samo da nam zatvore granicu. Ali imaju oni toliko alata i suptilnijih metoda da za ovako drasticnima ne moraju ni posezati.Ne mogu nam zabraniti. To je jasno. Ta, neće nas okupirati.
Jasno je i njima, zato su izmjenili IZ.Svima je jasno da ovako više ne može.
Dao Bog da si ti i drugi koji tako tumace u pravu, ali IMO nema ovo veze sa Daytonom. Krsi se nad nasim narodom nonstop, i ni ambasade ni OHR ni kurcem da mrdnu. Vidjet cemo sto ce buduce reforme IZ donijeti, ako zabrane da nehrvati biraju clana predsjednistva iz reda Hrvata, onda ce nam svima biti jasno na cemu se radi.Ne vjerujem.
Ovdje je u pitanju čuvanje dms-a. Potpisali smo vašingtonski, potpisali smo dejton.
Ovo što radi visoki predstavnik nije ništa drugo do čuvanje dejtona.
Albanija: Uskoro u upotrebi turski dronovi Bajraktar
VUČIĆ DOČEKAO SAUDIJSKOG PRINCA: "Srbija zainteresovana za produbljivanje saradnje!"
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije, energetike, a posebno u sferi obnovljivih izvora energije, prenosi Anadolu Agency (AA)
Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2022, 20:49 Naravno, kad kažem patriotizam, mislim na one ljude koji su spremni besplatno da se bore u ratu, a ne ko ovaj katoliban, ili kako se već zove, ratuje po forumu za Bakirov sendvič.
KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 21:18Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2022, 20:49 Naravno, kad kažem patriotizam, mislim na one ljude koji su spremni besplatno da se bore u ratu, a ne ko ovaj katoliban, ili kako se već zove, ratuje po forumu za Bakirov sendvič.
U ostalom se manje-vise slazemo (iako ne mislim da ce nuzno biti rata cak i ako nam ga opet metne), sto znaci da si vise manje u pravu. Da ne patis od PTSPa bilo bi manje ove pasivne agresive i ispada nedostatnih moderatoru. Progledat cu ti kroz prste i prethodno brisanje posta i buduci ban, imam postovanje prema RVI, iako vas je dobri dedo Alija preveslo k'o mlade majmune.![]()
Ako doćera cara do duvara, nek zna da će bošnjo ratovati.KatoBosanski wrote: 05 Oct 2022, 21:31 Metanje pocinje, kolonijalni upravitelj ce komandu nad FBIH isporuciti HDZu u potpunosti.
insomnia wrote: 06 Oct 2022, 09:19 Zabimljivo kako takvi ratnici jos od kako Turska zagazi na ove prostore nikad nisu imali svoju drzavu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/irfan-c ... /221006029"Koliko su šuplje i zlonamjerne Šmitove odluke i ne daju blokadu pokazuje sljedeće: Nema garancija kada bude imenovan Predsjdenik FBiH i potpredsjednici, da će oni imenovati novu Vladu FBiH", smatra Čengić.
Naveo je da je pojedincima iz međunarodne zajednice predlagao da dodaju dio "da ukoliko Predsjednik FBiH opstruira ili Parlament odbije njegov prijedlog, da mogu potpredsjednici predložiti Vladu FBiH".
"Odgovor na to je bio 'onda možete HDZ izbaciti'", otkrio je Čengić.
"Koliko je šupalj Šmitov prijedlog, on uopšte ne predvida sljedeću situaciju, šta ukoliko klubovi Bošnjaka i Srba budu tražili i predložili predsjednika FBiH, ne potpredsjednike? On se oslanja isključivo na dosadašnju praksu, a ne pravne norme. Nigdje ne piše da klub Hrvata predlaže predsjednika, a druga dva kluba potpredsjednike. Po Ustavu i Bošnjak i Srbin mogu biti predsjednici FBiH, samo je praksa da je to Hrvat do sada bila", dodao je.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests