Dori wrote: 09 Dec 2019, 09:07Kad sam trebala na porodiljsko dovedu mi curu "frisku" sa fakulteta kao zamjenu. Ja sam ekonomista 20-tak godina i trebalo mi je par godina da se uhodam na tom poslu gdje se radi sa 5 razlicitih valuta, prognoze i ostalo....Oni dali oglas, ova valjda vidjela platu i zagrizla puno vise nego sto moze sazvakati. Ali dobro se prodala na razgovoru za posao....Znaci...Maja wrote: 22 Dec 2010, 01:06
ali srednja, a posebno fakultet... koliko toga ostane u glavi pravnicima i ekonomistima npr i koliko naučene teorije primijene na poslu?
![]()
Prvih dana je samo sjedila i gledala u mene. Ja joj rekla da pocne zapisivati, ona onoZvoni telefon, reko:"Javi se!", kaze:"Ali nisi mi rekla da trebam?!"
Ista stvar sa mail-om...Ne otvara ga i ne cita, a mail kao ovdje chat...Svako tri sekunde stigne novi.
Znaci ja nemam vremena da je ucim sta su dugovanja i potrazivanja. To je trebala davno preci u skoli, jer ja pricam o puno naprednijem nivou.
na kraju ispalo da ja nisam dobar pedagog i da joj ne objasnjavam dobro. Ok. Skontam ja prvi promlem Excel. Dam joj 20 zadataka, rijesila 2.
I lijepo joj objasnim da je i u mom ineteresu da je naucim, ne borimo se za isti posao, vec ona samo preuzima moj dok me nema. I ok...pocne ona da uci (koliko je moglo): Firmi bio kratak rok traziti nekog novog, ali su me na kraju zvali ako mogu doci ranije nego sto sam planirala...
Poenta...nauce oni nesto. Ali to je povrsina ledenog brijega. Sve ostalo je praksa. Ona je mogla poceti kao asistent. Da pohvata konce. Pa kao ekonomista....Pa onda mozda traziti takve poslove kao ovaj. Ovako pala sa neba i svaki dan mi plakala " ne mogu ja tooo"![]()
Ee moja, ova ti.. kasam ja išo na prve kurseve računara, u nekadašnji IRIS
Poratni period, hrpa raznih sekretarica iz mnogih sarajevskih firmi. Ja sam konto, da osobe koje barataju s arhivom i pečatima, imaju neke soli u glavi. Ono tačno, zapanjio sam se glupošću nekih i sve se to dešava u glavnom gradu. Čak, nisu bile nikakve tabele u pitanju, nego WORD njihov nasušni, koji im treba za posao

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)