Odmor u Hrvatskoj

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Re: Da li odmarati u Hrvatskoj

Post by Lavlje_srce » 09 Jul 2013, 01:38

Krokodil Behko wrote:Pa šta te to čudi. Albanija je zemlja sa izgrađenom mrežom autoputeva. Oni su ispred nas po tome a ne iza. To što Mister kaže da se dugo putuje, ne putuje se kroz Albaniju nego valja ovim našim putevima i kroz CG. Još uvijek su po tom nekom standardu iza nas ali više nisam siguran da će to tako i ostati.
Pa nisam znala da je ovako lijepa.

Ah, standard. Mene vise zanimaju prirodne ljepote. :)
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 09 Jul 2013, 02:07

......naravno. sad kad "niko" nece, treba ici. cuvace vas k'o kap vode na dlanu. :oo
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

djordje5
Na probnom
Na probnom

Post by djordje5 » 10 Jul 2013, 12:40

laganini wrote:mista ima bez brige,loša sezona..

Pa sad kako gdje..neko se pobrinuo i da ima goste utoku sezone, mada ima jedan slobodan termin.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 10 Jul 2013, 18:42

Ev jedan link...
nisam zlurad,nedo Bog....
a da se zna.....
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... zi-bosance
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 10 Jul 2013, 18:57

mene to gore iz novina uopste ne iznenadjuje,znam otprilike kako funkcionise jedan dio njih iz hercegovine koji rade u Hrvatskoj..o slicnim stvarima sam ja neki dan pisao..,ja sam ovdje u Njemackoj dozivio slicnu situaciju s jednom ercegovackom kravom...i dan danas mi je zao da nisma razbio tanjir sa hranom pa nek se pusi!...sreca ima i dobrih ljudi zbog kojih covjek ipak spusti loptu..

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14213 times
Been thanked: 9794 times
Status: Online

Post by Julia-Klara » 10 Jul 2013, 19:00

moja sestra,rodica i njena kcerka u Baskoj Vodi trenutno... niko im nije trazio one silne eure na prelasku granice
niko ih ne provocira, ne omalovazava, lijepo im je

et, nije prva ruka,ali jeste druga...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 10 Jul 2013, 19:23

Godinama smo u Istri i uvijek nam je fino a ovdje u Istri sam još koji dan,.....eh,što volim ovaj režim,plata stiže a ja ležim :)
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 10 Jul 2013, 20:31

Čuj ti ovo: Plaže prazne bez bosanaca, pa šta sve ljudi neće izmisliti tita ti. Čovjek uzme aparat i slika plaža u 7 sati ujutro, normalno da nikoga nema. A što se tiče bosanaca i mora. Mogao bi taj koji je objavio tekst da malo prozuji : Makarskom,Crikvenicom, Rovinjom,Zadrom, pa da vidi jel ima bosanaca.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14213 times
Been thanked: 9794 times
Status: Online

Post by Julia-Klara » 10 Jul 2013, 20:34

POSAVLJAK wrote:Čuj ti ovo: Plaže prazne bez bosanaca, pa šta sve ljudi neće izmisliti tita ti. Čovjek uzme aparat i slika plaža u 7 sati ujutro, normalno da nikoga nema. A što se tiče bosanaca i mora. Mogao bi taj koji je objavio tekst da malo prozuji : Makarskom,Crikvenicom, Rovinjom,Zadrom, pa da vidi jel ima bosanaca.
Crikva,moje more :srce
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

carica2
Na probnom
Na probnom

Post by carica2 » 18 Jul 2013, 16:02

Ukoliko se neko jos nije odlucio gdje i kada ljetovati mogu preporuciti
http://www.mojsmjestaj.hr/apartmani-matej/2037

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Jul 2013, 23:18

Ja bio i sasvim ok. Još do ponedjeljka se malo odmorit i na posao
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 18 Jul 2013, 23:53

Umalo padoh s tri sendviča na granici?!
Ljeto 2013.

Od tog trenutka gospoda graničari su počeli roviti po svim stvarima koje su našli u autu…Dok ja to dumam, oni rove i rove i rove… jedan mlađi, valjda nadobudan i pun energije sa netom završenog faksa (da li moraš ići na faks da bi rovio ljudima po autu?), odvaljuje tapacirung i gura prste gdjegod ima ikakva rupica. Kucka po plastici kao američki graničari u Tijuani. Pita da li imamo skrivenih putnika. U pežou u koji jedva dvoje stane da ih vidiš…

Ulaskom u Evropsku uniju Hrvatska je možda promijenila štošta u političkom smislu - ni sam ne znam šta tačno jer težim da se ne bavim politikom, ali sociološki i geografski i dalje su ostali dio Balkana. Tamnog Balkana. Kako i zašto? Evo ovako:

Protekli vikend uputim se ka Jadranu. Nas dvoje, skromni pežo starije proizvodnje i peškiri. Hoćemo da se okupamo, popijemo kafu negdje na rivi, uhvatimo malo sunca. Nikakav zločinački plan nismo imali u svojim glavama, niti smo ga namjeravali sklopiti u vožnji do morske obale. Biometrijske pasoše oboje imamo već neko vrijeme i jedino što nismo imali je po 100 eura u džepovima. Igrali smo na kartu sreće, a i svakako smo se uputili tek na jednodnevni izlet. A i onaj njihov glavni u policiji je kazao, čitao sam u Jutarnjem, da neće biti rigoroznih provođenja pravila.

Polusatno čekanje u Doljanima i napokon kućica ili, bolje reći, kontejner. Bosanski pa hrvatski. Na prvom sve ok, prođi dalje - na hrvatskom: “Skrenite malo sa strane”. I mi skrenemo. I tu počinje, što bi rekla Piqueova mlada, “La Tortura”.

“Hoćete malo izaći iz vozila, gospodine?”, upitao me ugodno popunjeni hrvatski graničar.

“Hoću, zašto ne”, odgovorih i izađem iz vozila.

Od tog trenutka gospoda graničari su počeli roviti po svim stvarima koje su našli u autu, uključujući i lične torbe i torbice. Ok, sve vrijeme mislim, njihovo diskreciono pravo je da odrede ko je sumnjiv i koga će pregledati, skoro do gola. Zavrtjela mi se u glavi epizoda emisije “Bang up abroad”, gdje nesretnici dijele svoja iskustva nakon što zaglave u nekom inozemnom, često egzotičnom zatvoru. Ja u svojoj epizodi prepričavam, iz ćelije u Gornjem Vrgorcu, kako sam pao na granici sa tri sendviča i dvije banane.

“Niko nije spomenuo da su sendviči na crnoj listi EU”, govorim u kameru.

Dok ja to dumam, oni rove i rove i rove… jedan mlađi, valjda nadobudan i pun energije sa netom završenog faksa (da li moraš ići na faks da bi rovio ljudima po autu?), odvaljuje tapacirung i gura prste gdjegod ima ikakva rupica. Kucka po plastici kao američki graničari u Tijuani. Pita da li imamo skrivenih putnika. U pežou u koji jedva dvoje stane da ih vidiš. Miče sjedišta naprijed, nazad, otvara pretince, sve vadi i baca nazad unutra. Bez imalo poštovanja prema tuđim stvarima.

Prelazi na zadnje sjedište. Diže, preklapa, vadi, miče… Uzima torbe, sve vadi iz njih i za svaku stvar pita šta je to ustvari. Otvara futrolu za slušalice, u kojoj su - gle čuda - slušalice, i pita “šta je ovo?” Uzengije, htjedoh mu reći, ali navući ću još veći belaj. Pusti, mislim se, nek’ trkeljaju, valjda nam nije neko podmetnuo nešto dok smo spavali u Mostaru.

Ispostavilo se da nije, i nakon pola sata agonije nadomak Metkoviću, vraćaju nam pasoše i zahvaljuju. U autu haos, sjedišta nisu na svojim mjestima, u pretincima također sve razbacano, a naše torbe leže na podu između sjedišta. Ništa na svom mjestu. Bez objašnjenja, bez izvinjenja. Sa izrazito neprijateljskim stavom. Haj’, mislim se, samo nek’ smo prošli, daj da se okupam, biće bolje.

Nije bilo. Okupao se jesam, ali mi je i to more koje zapljuskuje obale njihove lijepe postalo u međuvremenu mrsko. Ušli jesu u EU, i očito su ponosni zbog toga, ali da su ostali na Balkanu - itekako jesu. Ko ne vjeruje, neka se proba samo vratiti po mraku u BiH, preko istih tih Doljana. Prilaz prijelazu nije osvijetljen i samo pomoću trikova možete pogoditi koja traka vas ne vodi u Neretvu ili direktno u kućicu. Pardon, kontejner. Ako je tako u EU, ja neću tamo. Nikad više.
:valja
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 19 Jul 2013, 01:59

dobro pravo. :ok :D.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Ukosnica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ukosnica » 19 Jul 2013, 08:03

simpatična priča, mislim...nama koji čitamo ju. slično pretres iskustvo doživjeh i ja nekoliko puta prilikom ulaska u BiH, i od strane rvacke i vaše granične policije, dok još precizan datum ulaska u EU nepoznanica bio nam je.
primitivaca i iživljavanja, očito na svakom graničnom prijelazu ima. živio schengen!
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Jul 2013, 09:11

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote:Pa šta te to čudi. Albanija je zemlja sa izgrađenom mrežom autoputeva. Oni su ispred nas po tome a ne iza. To što Mister kaže da se dugo putuje, ne putuje se kroz Albaniju nego valja ovim našim putevima i kroz CG. Još uvijek su po tom nekom standardu iza nas ali više nisam siguran da će to tako i ostati.
Pa nisam znala da je ovako lijepa.

Ah, standard. Mene vise zanimaju prirodne ljepote. :)
..sta znas...mozda dole bude srece... :ha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 19 Jul 2013, 09:29

Hahahaha, u svakom žitu ima kukolja, jednog od 20-30 zaustave i pretresu i onda ovaj odmah digne frku. Pa na graničnom prelazu znam čekat po sat vremena a neidem na jebeno more, u tih sat vremena svako peto auto pregledavaju i dižu sjedala i gepek i šta sve ne rade, zato ova četvorica prođu bez problema. Što je tu problem? Ljudi rade svoj posao, šta ja trebam reć za policajce, ispituju me sve dok ne kažem e toga nemam, i odmah izađi iz auta i piše kaznu, naravno, to je samo kad sam u republici srpskoj i znam da je na nacionalnoj osnovi.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Jul 2013, 09:34

POSAVLJAK wrote:Hahahaha, u svakom žitu ima kukolja, jednog od 20-30 zaustave i pretresu i onda ovaj odmah digne frku. Pa na graničnom prelazu znam čekat po sat vremena a neidem na jebeno more, u tih sat vremena svako peto auto pregledavaju i dižu sjedala i gepek i šta sve ne rade, zato ova četvorica prođu bez problema. Što je tu problem? Ljudi rade svoj posao, šta ja trebam reć za policajce, ispituju me sve dok ne kažem e toga nemam, i odmah izađi iz auta i piše kaznu, naravno, to je samo kad sam u republici srpskoj i znam da je na nacionalnoj osnovi.

..suti.....
kako je meni ovde.... :D.
oni svi zuti ka i isusi...a ja ko usama bin.... :ha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 19 Jul 2013, 10:56

Nela, nice find, zanimljivo štivo. Alisi po Mom mi skromnom ipak trebala navest
daj C/P, ovak - nekob jos moga pomislit dasi ti eto uspjela ovak nes sastavit. :)

A ovaj iz Pasaginog je jbg... bas Ga sam trazia.
Djavla jel. Onak.... prvi je spomenia "Bosance"
(...nakon što sam vidio kako dolaze neki ljudi i kupuju novine, opet sam prišao
pitajući da li ima 8 sati da bih kupio novine ili za nas Bosance nema novina :grana),
kogaj ćera da zapocinje...međrasnu konfrontaciju jbg zenaj samo...replicirala mu. :DD
Nije trebo mecku cackat. Jbg... utuđojsi zemlji, ja kasam recimo... tamo... onak...
manji san i od makovnjačinog zrna ae. :bih2ma i da mlate me :rolljane uzvracam. :jok
Stob reka Čerčil onaj.... don kraj fo me Andželina !!! Image
Ilje reko giv piss a čens... :hma jebatGasad nije nibitno... :cudisvatiliste poantu.
Virujen.

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 19 Jul 2013, 12:06

mirallem wrote:Nela, nice find, zanimljivo štivo. Alisi po Mom mi skromnom ipak trebala navest
daj C/P, ovak - nekob jos moga pomislit dasi ti eto uspjela ovak nes sastavit. :)

A ovaj iz Pasaginog je jbg... bas Ga sam trazia.
Djavla jel. Onak.... prvi je spomenia "Bosance"
(...nakon što sam vidio kako dolaze neki ljudi i kupuju novine, opet sam prišao
pitajući da li ima 8 sati da bih kupio novine ili za nas Bosance nema novina :grana),
kogaj ćera da zapocinje...međrasnu konfrontaciju jbg zenaj samo...replicirala mu. :DD
Nije trebo mecku cackat. Jbg... utuđojsi zemlji, ja kasam recimo... tamo... onak...
manji san i od makovnjačinog zrna ae. :bih2ma i da mlate me :rolljane uzvracam. :jok
Stob reka Čerčil onaj.... don kraj fo me Andželina !!! Image
Ilje reko giv piss a čens... :hma jebatGasad nije nibitno... :cudisvatiliste poantu.
Virujen.

Stob reka Čerčil onaj.... don kraj fo me Andželina !!! slika
Virujen.

đizus krajst
ajdont anderstadt

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 19 Jul 2013, 12:34

POSAVLJAK wrote:đizus krajst