Opsada Sarajeva 92-95.g.

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4066 times
Status: Offline

Re: Na zahtjev srpske delegacije pokrivene ploče na Vijećnic

Post by Laser » 30 May 2016, 13:53

Nole wrote:Ovde pričaju da su pobijeni koji su krenuli u proboj, zato i ne komentarišem ništa video sam u inostranstvu snimak kako škorpioni pucaju u potiljak onim nesrećnim momcima, takođe se ovde uveliko bruji da su jedinice Nasera Orića izlazili iz zaštićene demilitarizovane zone Srebrenica i klali po okolnim selima. Vi tvrdite genocid svi u svetu govore zločin....toliko o tome
..iskompleksirani balijo...
CEo svEt je upoznat sa dokumentima i presudom međunarodnog suda.

CEo svEt zna da ste počinili genocid, samo ti ne znaš.

Zašto nisam začuđen? :cudi

Tako je to kad studiraš na institutu Filipa Višnjića, slijepog guslara.

Nole, druže. Filip Višnjić je bio slEpac. Ništa nije vidio. Neke barabe su se sa njim šalile i lagali mu da su vidjeli to i to. On jadnik povjerovao, pa tako guslao.

Ko uči povijet na temelju njegovih guslanja, veći je slEpac od njega. Ali, ne sEkiraj se. Što veći slEpac, to veći četnik.

Pozdrav od balije.
Klanjam džematile po parkovima.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 14:00

Laser wrote:
Nole wrote:Ovde pričaju da su pobijeni koji su krenuli u proboj, zato i ne komentarišem ništa video sam u inostranstvu snimak kako škorpioni pucaju u potiljak onim nesrećnim momcima, takođe se ovde uveliko bruji da su jedinice Nasera Orića izlazili iz zaštićene demilitarizovane zone Srebrenica i klali po okolnim selima. Vi tvrdite genocid svi u svetu govore zločin....toliko o tome
..iskompleksirani balijo...
CEo svEt je upoznat sa dokumentima i presudom međunarodnog suda.

CEo svEt zna da ste počinili genocid, samo ti ne znaš.

Zašto nisam začuđen? :cudi

Tako je to kad studiraš na institutu Filipa Višnjića, slijepog guslara.

Nole, druže. Filip Višnjić je bio slEpac. Ništa nije vidio. Neke barabe su se sa njim šalile i lagali mu da su vidjeli to i to. On jadnik povjerovao, pa tako guslao.

Ko uči povijet na temelju njegovih guslanja, veći je slEpac od njega. Ali, ne sEkiraj se. Što veći slEpac, to veći četnik.

Pozdrav od balije.
KOJI MI?????
Pripadnici moga naroda da al mi NE ...Upamti... nikad nećeš moći meni nabiti na nos bilo šta iz rata jer nisam želeo biti pripadnik dogovorenog sranja...eno sam ti postavio izjavu Tuđmanovo ministra da su on i Sloba bili u nepresttanom kontaktu i sve dogovarali...idi na temu jugonostalgičari moj zadnji post...Kad sam video u Slavoniji šta se radi 05.12.1991. ko sve nosi pušku i sa kakvim namerama mene više imali nisu.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 14:01

I to nije bio većinski deo mog naroda već manjinski... jel vam onaj Orić beše u vladi ili grešim ?

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 30 May 2016, 14:14

problem sa pločama u Sa je što treba da piše "agresori" ili "četnici" ili "paravojne formacije rs-a"
umjesto srpski..Dosta Srba se je borilo na strani armije BiH
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 14:18

carobnjak N wrote:problem sa pločama u Sa je što treba da piše "agresori" ili "četnici" ili "paravojne formacije rs-a"
umjesto srpski..Dosta Srba se je borilo na strani armije BiH
i to je istina. brat od cure kod koje sm bio u Sarajevu se borio na steani ABIH a otac vojno lice i oficir u VRS.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 14:27

Laser i Aleksa Šantić je bio Srbin! Šta bi o njemu rekao? Jel i on za tebe preteča četnika....

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3406 times
Status: Online

Post by Melek » 30 May 2016, 14:34

Sve je to fino, ali su ti zlocinci ipak bili i ostali srpski. To sto stoji na ploci je gola cinjenica, zasto da se sad to vinkluje?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 14:55

Melek wrote:Sve je to fino, ali su ti zlocinci ipak bili i ostali srpski. To sto stoji na ploci je gola cinjenica, zasto da se sad to vinkluje?
Zbog nekoliko budala koje su to napravile ti klasifikuješ jedan narod i to iz dve države, ne iz jedne. Ja sam za Lasera četnik jer sam Srbin, to je po njegovom shvatanju činjenica. To što ja nikada nisam bio četnik niti bilo ko od mojih iz bliže i dalje familije to njega ne zanima... Srbi osim republike Srpske žive i u Srbiji. 90% nas odavde niti smo učesnici niti veze imamo sa tim ratom, shvatite jednom to kao činjenicu!!!

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3406 times
Status: Online

Post by Melek » 30 May 2016, 15:02

Eh, nemoj tako. Nekolicini budala je uvijek potrebna vecinska podrska da napravi nesto takvo. Nije mogla sitna nekolicina da napravi i Srebrenicu i sve te opsade gradova i okupaciju tri bivse jugoslovenske republike bez podrske vecine (i cak sta vise njenog aktivnog ucesca u svemu tome). Ja znam da bi sad ti najvise volio da su cetnici posebna nacija ali nisu.. Cak se i danas smatraju za srpsku "elitu" u vecem dijelu Srbije :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 30 May 2016, 15:07

Nole wrote:Jesu li otkriveni počinioci ? Jel neka strana preuzelao odgovornost za ovaj zločin ? Pitam samo niti bilo šta poričem niti tvrdim...
Tvoje glupiranje počinje s tim još glupljim pitanjem....izgorjela je viječnica uslijed tj kao posljedica granatiranja....
Kakvo preuzimanje odgovornosti (što vam ne bi škodilo naravno)
ili imaš opet neke insinuacije, poput one za Markale?

I jednom sam ti pojasnijo, nakon presude (u kojojj je decidirano odbačena ta priča o autoterorizmu)- kako ću pruistupiti daljnjem iznošenju neistina i nebuloza....pa ti vidi...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 30 May 2016, 15:07

:hm
. Srbi osim republike Srpske žive i u Srbiji. 90% nas odavde niti smo učesnici niti veze imamo sa tim ratom, shvatite jednom to kao činjenicu!!!
Zasto je vas 90% dozvolilo ostalih 10 % da ucestvuje u ''tom '' ratu.

90 % se nasli u cudu , onako ;) 5 godima sjedili u foteljama i gledali na tv , kako se nekih 10 % bore za nesto , i nikako za shvate zasto. :sok
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 15:11

Melek wrote:Eh, nemoj tako. Nekolicini budala je uvijek potrebna vecinska podrska da napravi nesto takvo. Nije mogla sitna nekolicina da napravi i Srebrenicu i sve te opsade gradova i okupaciju tri bivse jugoslovenske republike bez podrske vecine (i cak sta vise njenog aktivnog ucesca u svemu tome). Ja znam da bi sad ti najvise volio da su cetnici posebna nacija ali nisu.. Cak se i danas smatraju za srpsku "elitu" u vecem dijelu Srbije :cudi
Koje tri???? Sloveniju? Da te podsetim jer si očigledno kratke memorije. Pokret tenkovskih jedinica JNA na carinske ispostave je NAREDIO PREMIJER SFRJ HRVAT ANTE MARKOVIĆ i kakve to sad ima veze sa Srbijom, ajde stručnjak objasni.
Hrvatska. Josip Boljkoac (Tuđmanov ministar) je neki dan u intrvju za hrvatski dnevni list Vesti napisao da je prvo napadnuta Jugoslavija a ne Hrvatska. Glavaš Šušak i Vukojević su napali Borovo selo... čitaj malo i informiši se ako zaboravljaš....
BIH, Jugoslavija u malom...nije opstala velika, dakle Hrvati Srbi i Bošnjaci ne mogu u velikoj a moraju u maloj

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 May 2016, 15:14

Nole wrote:
Melek wrote:Eh, nemoj tako. Nekolicini budala je uvijek potrebna vecinska podrska da napravi nesto takvo. Nije mogla sitna nekolicina da napravi i Srebrenicu i sve te opsade gradova i okupaciju tri bivse jugoslovenske republike bez podrske vecine (i cak sta vise njenog aktivnog ucesca u svemu tome). Ja znam da bi sad ti najvise volio da su cetnici posebna nacija ali nisu.. Cak se i danas smatraju za srpsku "elitu" u vecem dijelu Srbije :cudi
Koje tri???? Sloveniju? Da te podsetik jer si očigledno kratke memorije. Pokret tenkovskih jedinica JNA na carinske ispostave je NAREDIO PREMIJER SFRJ HRVAT ANTE MARKOVIĆ i kakve to sad ima veze sa Srbijom, ajde tručnjak objasni.
Hrvatska. Josip Boljkoac (Tuđmanov ministar) je neki dan u intrvju za hrvatski dnevni list vest napisao da je prvo napadnuta Jugoslavija a ne Hrvatska. Glavaš Šušak i Vukojević su napali Borovo selo... čitaj malo i informiši se ako zaboravljaš....BIH, Jugoslavija u malom...nije opstala velika, dakle Hrvati Srbi i Bošnjaci ne mogu u velikoj a moraju u maloj
Dok je u borovom selu nejač i odojčak igrala klikera :D. (a naoružani do zuba i u pripremi da se zauzmu teritorije- što se kasnije i obistinilo u većem ili manjem obujmu)

ajde ne izvaljuj se tu više....te vaše patološke laži teško ćeš tu nastaviti prosipati.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 15:15

SPINERKA wrote::hm
. Srbi osim republike Srpske žive i u Srbiji. 90% nas odavde niti smo učesnici niti veze imamo sa tim ratom, shvatite jednom to kao činjenicu!!!

90 % se nasli u cudu , onako ;) 5 godima sjedili u foteljama i gledali na tv , kako se nekih 10 % bore za nesto , i nikako za shvate zasto. :sok
borili se da prehranimo decu i porodicu. embargo hiperinflacija nema goriva...snalazili smo se a ratnike koji su išli u rat ni poznavali nismo... bar mi iz Vojvodne ne.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 30 May 2016, 15:17

Nole wrote:
Koje tri???? Sloveniju? Da te podsetim jer si očigledno kratke memorije. Pokret tenkovskih jedinica JNA na carinske ispostave je NAREDIO PREMIJER SFRJ HRVAT ANTE MARKOVIĆ i kakve to sad ima veze sa Srbijom, ajde stručnjak objasni.
Hrvatska. Josip Boljkoac (Tuđmanov ministar) je neki dan u intrvju za hrvatski dnevni list Vesti napisao da je prvo napadnuta Jugoslavija a ne Hrvatska. Glavaš Šušak i Vukojević su napali Borovo selo... čitaj malo i informiši se ako zaboravljaš....
BIH, Jugoslavija u malom...nije opstala velika, dakle Hrvati Srbi i Bošnjaci ne mogu u velikoj a moraju u maloj
Boljkovac se iz groba oglasio?
Zajebani OZNA funkcioneri
To nece ni da umre ko covjek

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 15:18

storm wrote:
Nole wrote:
Koje tri???? Sloveniju? Da te podsetik jer si očigledno kratke memorije. Pokret tenkovskih jedinica JNA na carinske ispostave je NAREDIO PREMIJER SFRJ HRVAT ANTE MARKOVIĆ i kakve to sad ima veze sa Srbijom, ajde tručnjak objasni.
Hrvatska. Josip Boljkoac (Tuđmanov ministar) je neki dan u intrvju za hrvatski dnevni list vest napisao da je prvo napadnuta Jugoslavija a ne Hrvatska. Glavaš Šušak i Vukojević su napali Borovo selo... čitaj malo i informiši se ako zaboravljaš....BIH, Jugoslavija u malom...nije opstala velika, dakle Hrvati Srbi i Bošnjaci ne mogu u velikoj a moraju u maloj
Dok je u borovom selu nejač i odojčak igrala klikera :D. (a naoružani do zuba i u pripremi da se zauzmu teritorije- što se kasnije i obistinilo u većem ili manjem obujmu)

ajde ne izvaljuj se tu više....te vaše patološke laži teško ćeš tu nastaviti prosipati.
evo ti:

TUĐMANOV MINISTAR: Prvo je napadnuta Jugoslavija, a ne Hrvatska!.
Napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska! Šušak, Glavaš i Vice Vukojević napali su Borovo Selo kako bi isprovocirali rat, rekao je Boljkovac

Image

Ove godine se navršava 21 godina otkako je u vojnoj vazdušnoj bazi Rajt Paterson kod Dejtona, u američkoj državi Ohajo, parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, poznatiji kao Dejtonski mirovni sporazum.

Pravni akt sporazumnog karaktera donet je da bi se zvanično prekinuo rat u Bosni i Hercegovini (1992 - 1995) i naročito se bavio budućim upravnim i ustavnim uređenjem.
O početku rata na prostoru SFRJ ima različitih gledišta i tumačenja. Naravno, u zavisnosti koju stranu pitate. Ipak trebalo bi napomenuti da se dešavalo da nečije svedočenje o tim ratnim sukobima izazove pravu buru reakcija.
Jedno od takvih je svakako i svedočenje prvog Tuđmanovog ministra policije Josipa Boljkovca koji je u intervjuu za dnevni list "Vesti“,rekao je kako je Hrvatska 1991. planski napala Srbe u Hrvatskoj i namerno izazvala rat.
Boljkovac tvrdi i da su se Tuđman i Milošević tokom celog rata dogovarali i donosili odluke zajedno.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 May 2016, 15:19

Nole wrote:
SPINERKA wrote::hm

borili se da prehranimo decu i porodicu. embargo hiperinflacija nema goriva...snalazili smo se a ratnike koji su išli u rat ni poznavali nismo... bar mi iz Vojvodne ne.
Kako nisi....zar nisi bio u slavoniji.....šta si tražio u drugoj državi naoružan? (17 dana koliko se sjećam.....nije da puno pamtim ali si to napisao tu barem 50tak puta (između ostalih mantri) pa zapamti čovjek htio ne htio)

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 15:21

vila wrote:
Nole wrote:
Pojma nemam kad je dao ovaj intervju na fb portalu Jugoslavija piše datum Subota 06.02.2016.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 May 2016, 15:22

Ma meni se ebe za jednog ofucanog tuđmanovog podguza.... krivo mu što ga je odrezao, a ništa bolji nije bio...
od mene nećeš čuti ništa dobro o hr politici po tom pitanju....dok ti svoje srpstvo nosiš u zubima

nego... ne odlazi s teme :jok

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 30 May 2016, 15:23

Nole wrote:
vila wrote:
Nole wrote:
Pojma nemam kad je dao ovaj intervju na fb portalu Jugoslavija piše datum Subota 06.02.2016.
Tocno...pojma nemas!

Post Reply

Return to “Historija”