So da sumiram: "ljudi poput Spanca" (ovo ne da je s predrasudom receno, sto me cudi od vjernika - samo kazem:) nemaju niti jedan argument za svoja "vjerovanja", ali Gary Boy, kobiva prof. matematike ovako argumentuje " traganje za istinom i spasom:paparaci wrote:Jagoda wrote:E ovo je za druge Nobelove![]()
Ok, postujem, ali me zivo zanima zasto je to "svjetska vijest". Dos'o tobe?! Je'l to?! Il da se kaze da Islam nije teroristicka tvorevinaAj lav suplja
svjetska je vijest jer je od velikog znacaja za one koji shvataju i tragaju za istinom i spasom.
nije to rekao ili otkrio neko obican - nego neko cije rijeci imaju tezinu.
pored toga, opet ce se naci osobe poput Spanca koje ce covjeka proglasiti ludim iako nijedan valjan argument za to nemaju.
Osvrnućemo se na posljednji dio ajeta u kome se govori da je voda izvor života…
Kaže dr. Miller: Uistinu ovaj segment predstavlja nadnaravnost, jer je savremena nauka tek skoro dokazala da se živa stvar sastoji od citoplazme koja predstavlja 80% njenog sadržaja (svake žive stvari), a osnovna stvar od koje se sastoji citoplazma jeste “voda”, pa kako da nepismeni čovjek koji je živio prije 1400 godina posjeduje znanje o svemu ovome osim da nije objava koja mu se objavljuje.
Znaci, posto je nauka dokazala da je voda izvor zivota, to je reciprocno "dokaz" da je bio i big bang?!

Opet, po hiljaditi put ponavljam, niti osporavam, niti aminujem, jednostavno sam "u potrazi za istinom"