Sve je više prelazaka u Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Kanadski nobelovac odlučio pronaći manjkavosti u Kur’anu

Post by Dzagoda » 04 Aug 2014, 15:11

paparaci wrote:
Jagoda wrote:E ovo je za druge Nobelove :lupa

Ok, postujem, ali me zivo zanima zasto je to "svjetska vijest". Dos'o tobe?! Je'l to?! Il da se kaze da Islam nije teroristicka tvorevina :lupa Aj lav suplja :D

svjetska je vijest jer je od velikog znacaja za one koji shvataju i tragaju za istinom i spasom.
nije to rekao ili otkrio neko obican - nego neko cije rijeci imaju tezinu.

pored toga, opet ce se naci osobe poput Spanca koje ce covjeka proglasiti ludim iako nijedan valjan argument za to nemaju.
So da sumiram: "ljudi poput Spanca" (ovo ne da je s predrasudom receno, sto me cudi od vjernika - samo kazem:) nemaju niti jedan argument za svoja "vjerovanja", ali Gary Boy, kobiva prof. matematike ovako argumentuje " traganje za istinom i spasom:

Osvrnućemo se na posljednji dio ajeta u kome se govori da je voda izvor života…

Kaže dr. Miller: Uistinu ovaj segment predstavlja nadnaravnost, jer je savremena nauka tek skoro dokazala da se živa stvar sastoji od citoplazme koja predstavlja 80% njenog sadržaja (svake žive stvari), a osnovna stvar od koje se sastoji citoplazma jeste “voda”, pa kako da nepismeni čovjek koji je živio prije 1400 godina posjeduje znanje o svemu ovome osim da nije objava koja mu se objavljuje.

Znaci, posto je nauka dokazala da je voda izvor zivota, to je reciprocno "dokaz" da je bio i big bang?! :lupa

Opet, po hiljaditi put ponavljam, niti osporavam, niti aminujem, jednostavno sam "u potrazi za istinom" :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Sve je više prelazaka u Islam

Post by Lebowski » 05 Aug 2014, 23:00

[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Srpska pjevačica DUNJA ILIĆ prešla u Islam

Post by Johny » 05 Aug 2014, 23:22

Johny wrote:
Julia-Klara wrote:ne razumijem samo zasto bi ovo bila pozitivna "reklama" za islam...
Po mom misljenju ni u kom slucaju se nebi trebali diciti tudjim "viskom" da ne kazem otpadom.Prije nekog vremena sam slusao nekog Srbijanskog ucenijeg lika na TV.Na pitanje o Emiru Kusturici se nasmijao i rekao da je jadan onaj covjek koga se njegov narod stidi i odrekne bez obzira na njegovu vrijednost,a jos jadniji oni koji se takvim diče.
jos uvijek ovo mislim

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 05 Aug 2014, 23:27

Kako me živcira ta riječ "otpad" kada se spominju prelasci sa jedne na drugu vjeru.
Mada mislim da je to skoro nemoguće onako istinski.

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Re: Kanadski nobelovac odlučio pronaći manjkavosti u Kur’anu

Post by paparaci » 05 Aug 2014, 23:43

Salahuddin wrote: Ja sam htio da ogdovorim "svi", na pitanje koliko vjernika vjeruje u ono citirano. Oni koji su malo vise upuceni znaju tacno o cemu se prica, a oni koji manje znaju ionako vjeruju u Kur'an Casni i bez "takvih" dokaza. Tako da je odgovor ipak, svi.
pa nekom veliki prasak ne kaze nista. u tome je stvar. naravno da ne sumnja u istinitost Kur'ana i u Allaha dz.s. kao Stvoritelja. mogu zamisliti nesto poput ovog: "ma kakav te prasak spopao?! tobejarabi, tobestakfirullah,...." :hihi
Jagoda wrote:
So da sumiram: "ljudi poput Spanca" (ovo ne da je s predrasudom receno, sto me cudi od vjernika - samo kazem:) nemaju niti jedan argument za svoja "vjerovanja",...

sta su to vjernici za tebe - neka nadnaravna bica (tobejarabi) koja su nepogresiva i/ili po kojima moRes jahati kako hosh?! :hihi

insan sam ja, k'o i ti, Bog ti dragi dao.

najzad, nema tu nikakve predrasuse ili omalovazavanja, nego samo cinjenica iznesenog. :cudi

ali Gary Boy, kobiva prof. matematike

sto kobiva? je l' to covjek titulu pokupio na ulici ili je stekao svojim trudom i svojom pamecu?
cemu omalovazavanje?
.....ovako argumentuje " traganje za istinom i spasom:

Osvrnućemo se na posljednji dio ajeta u kome se govori da je voda izvor života…

Kaže dr. Miller: Uistinu ovaj segment predstavlja nadnaravnost, jer je savremena nauka tek skoro dokazala da se živa stvar sastoji od citoplazme koja predstavlja 80% njenog sadržaja (svake žive stvari), a osnovna stvar od koje se sastoji citoplazma jeste “voda”, pa kako da nepismeni čovjek koji je živio prije 1400 godina posjeduje znanje o svemu ovome osim da nije objava koja mu se objavljuje.

Znaci, posto je nauka dokazala da je voda izvor zivota, to je reciprocno "dokaz" da je bio i big bang?! :lupa
mislim da si pogresno shvatila.

stvar je u tome sto je nauka potvrdila nesto za sto se zna vec ca. 1400 godina (ovdje mislim na taj primjer o vodi kao izvor zivota).
to otkrice nije malo u nauci i nije bilo moguce doci do njega nego u moderno ili modernije vrijeme.

to je samo jedna od velikih (naucno potvrdjenih) cinjenica koje se nalaze u Kur'anu. oni koji se bave naukom znaju da je bilo nemoguce u to vrijeme doci do takvog saznanja. pogotovo ne nepismenom covjeku u po pustinje bez ikakvih slicnih pomocnih sredstava.

ista ti je stvar sa big bangom - koji se na vise mjesta u Kur'anu u drukcijem obliku spominje.

Opet, po hiljaditi put ponavljam, niti osporavam, niti aminujem, jednostavno sam "u potrazi za istinom" :zubi
Allah ti se smilovao i uputio te, ako Bog da. :cvijece
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 05 Aug 2014, 23:48

Lebowski wrote:Kako me živcira ta riječ "otpad" kada se spominju prelasci sa jedne na drugu vjeru.
Mada mislim da je to skoro nemoguće onako istinski.
a sto ne bi moglo.

sigurno je glupa paralela ili primjer koji cu navesti.

ali zamisli ljubavnu vezu, gdje "si" dugo godina mislio da je to ta prava - da bi na kraju ostario sa nekom drugom i shvatio koliko si bio u krivu (ako se ovo 'vako moRe reci. bas mi cudno zvuci. :hihi ).
NeK pUkNu DuSmAnI...

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 07 Aug 2014, 10:57

Bamby wrote:To su gluposti ! Svi oni plasiraju vijest koji se njima sviđaju, a neće da sagledaju u realnost. Zašto se ne piše i ne kaže koliko muslimana prelaze u druge vjere?Zašto ?

A realnost kaze ,,vjeruj u sta hoces samo da spasis dusu da ne crkne,na ovom kompleksnom svjetu
a tako se kroz zivotno iskustvo i ponasamo i i radimo,,
neko crpi energiju iz religijskih knjiga nebitno koje vjere ,
netko tko nikada nije vjerovao u religijske knjige pocinje da vjeruje,,
netko tko je godinama bio vjernik zbaci religijske upute i krene da zivi samo po svojim nacelima,
netko crpi energiju iz fizicke aktivnosti (sport)?!"
!netko iz pomaganja drugima,,
netko u odricanju materijalnog pa odlazi u budisticke hramove ..itd,i td,,
lepeza pronalazenja samoga sebe je zaista ogromna i dobro je tako da ima za svakoga nekakav nacin oporavka u razlicitim iskustvima koji ljudskosti licno najbolje odgovara !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Aug 2014, 18:05

Gledam i ne vjerujem svojim očima...

Pravoslavni Srbin Vinko Stojanović (24) iz Zavidovića prešao u islam (vratio se islamu) jer mu se “ne sviđaju neke stvari u njegovoj vjeri, prije svega, konzumiranje alkohola”. Uzeo ime Abdurahman.

Drugi Srbin od početka godine prešao je u islam u Zeničko-Dobojskom kantonu – vjeru je promijenio Vinko Stojanović (24) iz Zavidovića.

“Odlučio sam da primim islam zato što mi se nisu sviđale neke stvari u mojoj veri, pre svega korišćenje alkohola. Uzeću ime Abdurahman za svoje buduće”, rekao je Stojanović uz klicanje prisutnih: “Tekbir” i “Alahu ekber”, navodi list.

[ytube][/ytube]

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9206 times
Been thanked: 10936 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 12 Aug 2014, 21:23

Lebowski wrote:
“Odlučio sam da primim islam zato što mi se nisu sviđale neke stvari u mojoj veri, pre svega korišćenje alkohola. Uzeću ime Abdurahman za svoje buduće”, rekao je Stojanović uz klicanje prisutnih: “Tekbir” i “Alahu ekber”, navodi list.

[ytube][/ytube]
Sva sreća pa mi ne pijemo alkohol :)

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 12 Aug 2014, 21:26

.. :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9206 times
Been thanked: 10936 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 12 Aug 2014, 21:38

Pa ovi koji prelaze u islam, slabo se kad priključe većinskoj percepciji unutar Bošnjaka, nego odmah postanu doslovni u svemu oko religije.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 12 Aug 2014, 21:45

Mi opet Bosanci samo im savjetujemo - budite umjereni u svemu i ne zastranjujte.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 12 Aug 2014, 22:17

Krokodil Behko wrote:
Lebowski wrote:

[ytube][/ytube]
Sva sreća pa mi ne pijemo alkohol :)

rijec je o vjeri, ne o nacionalnosti.

Sheval wrote:Nikako da ljudi shvate da je u BiH soft Islam,da su begovi i age pili vino.To možda u Islamu jeste grijeh,ali tako je oduvijek i teško da to radikalisti mogu promjeniti.BiH nije Sirija,niti će ikada biti.
Uostalom,ni u Vatikanu se ne drže striktno 10 Božijih zapovjedi,da ne govorim o običnim smrtnicima,Katolicima.
Ljudi su skloni generaliziranju.
jeste. nikako ljudi da shvate da je alkohol jednako zabranjen u islamu - i da jeste grijeh - kao npr. svinjsko meso. doduse, ono je cak u odredjenim situacijama i dopusteno.

mnogo (bosanskih) muslimana konzumira alkohol i to im je sasvim normalno. ali ne d'o Bog mu ponuditi svinjetinu - ne, on je (tad pravi) musliman! s tim bi ga uvrijedio. :plavi :cudi

kad danas-sutra budemo odgovarali za svoja (ne)djela - uopste nam nece biti od koristi ta izreka tipa "pa ni oni u Vatikanu se nisu toga kako treba pridrzavali". ne trebamo ni ici tako daleko. kad prekrsimo neki zakon, nece nam biti od pomoci sto cemo reci pa ni vi (policajci) se ne pridrzavate svega ili toga.....

da se razumijemo.....ne osudjujem nikog. postujem svacije. imam svoje.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 12 Aug 2014, 22:31

Zakoni i jesu tu da se krše. :cool
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 12 Aug 2014, 22:48

samo ti. nemoj se stediti. :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 12 Aug 2014, 23:28

Svako čini grijehe, ali se ne trebaju pokušavati opravdati, već moliti za oprost

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 12 Aug 2014, 23:47

:aplauz
NeK pUkNu DuSmAnI...

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 13 Aug 2014, 08:51

Samo da mogu ,
ja bih svima naredila da predu na islamske propovjedi ,ako se na disciplinski vjerski nacin moze odreci alkohola!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 13 Aug 2014, 09:19

Bamby wrote:To su gluposti ! Svi oni plasiraju vijest koji se njima sviđaju, a neće da sagledaju u realnost. Zašto se ne piše i ne kaže koliko muslimana prelaze u druge vjere?Zašto ?
Piši,ko ti brani!?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 13 Aug 2014, 16:27

Calla wrote:Samo da mogu ,
ja bih svima naredila da predu na islamske propovjedi ,ako se na disciplinski vjerski nacin moze odreci alkohola!!
..ma gluposti..kod nas katolika postoji deset božji zapovijedi i jedna je :budi umjeren u jelu i piću...to je to..ko da je alkohol ili hrana kriva ako je neko blesav..i da ma ja mislim da je taj tip bolesnik ali eto to je moje mišljenje moga je nać neki suvisliji razlog zašto je preša na islam... :pusi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Post Reply

Return to “Religija”