Potpisujem, svi proizvodi

Moderator: Krokodil Behko
Potpisujem, svi proizvodi
Trpaju i oni kod nas. Da vidiš kako se namiruju.lisko wrote: 28 Sep 2018, 23:27fino je kupovati domace i ja sam pristalica Toga vazda bioChloe wrote: 28 Sep 2018, 23:22Osim voća nisam sigurna da bih išta uzela...![]()
Pazim da kupujem naše proizvode koji su kvalitetni, pa neka su i skuplji. Violetin program je odličan, nema potrebe ni za Zewom, Palomom ili nekim drugim proizvodjačem.
Svi znate da volim i pravim domaće džemove, sokove... Neke kupim ako mi je ćeif a nemam iz svoje kuhinje i moj izbor su Kulinovi proizvodi. Dobri su...![]()
naj cudniji su mi ovi hercegovci sto obozavaju hrvatsko sve trpaju pare tmo njima a ovd zive ...
Nice try wrote: 29 Sep 2018, 10:05
Trpaju i oni kod nas. Da vidiš kako se namiruju.
Borba za egzistenciju, jeftiniju robu i usluge, ne poznaje granice.
ista stvar ovdje, Orašje i Županja, mi tamo u Lidl i Kik, oni ovamo po gorivo i u BingoChloe wrote: 29 Sep 2018, 11:37Nice try wrote: 29 Sep 2018, 10:05
Trpaju i oni kod nas. Da vidiš kako se namiruju.
Borba za egzistenciju, jeftiniju robu i usluge, ne poznaje granice.
Kod nas je to baš tako. Po Karlovcu i Zg auta za našim reg. oznakama pred TC-ovima veliki broj, tako kod nas njihovih. Najbolje se vidi vikendom ujutro na granici, mi tamo oni ovamo ...![]()
damir5 wrote: 29 Sep 2018, 13:40
ista stvar ovdje, Orašje i Županja, mi tamo u Lidl i Kik, oni ovamo po gorivo i u Bingo![]()
Ozbiljno?
I propao je , svasta uvaljuju ..
Jeste, za klasu iznad što se tiče svega. Naravno, cijene to prate.damir5 wrote: 29 Sep 2018, 14:39 znatno skuplji, cak i na svojim proizvodima (mislim na grupu Agrokor - Ledo, Jamnica, ....) bolje je uredjeno, poslozeno, manja guzva, voce za par klasa bolje,... malko elitistički![]()
Chloe wrote: 29 Sep 2018, 14:37Ozbiljno?
Mi nemamo Konzum. Niti imam naviku ići u Konzum, ni u BiH ni u Hr. Radije biram Plodine.
Mi imamo svoj TC, lokalni koji je cijenama i ponudom bolji od Binga. Asorttiman proizvodaza razliku od Binga. Em ima voće i povrće puno bolje, što je razumljivo obzirom kako to ide kod velkih trgovačkih lanaca.
Rum forsira Konzum pa me baș zanima uporedba cijena.
Mi nemamo Bingo, a svi smo obična rajadamir5 wrote: 29 Sep 2018, 14:47 ma zezam se, mada ima ono malo, ... krema kupuje u Mercatoru (i Konzumu gdje nema ovog prvog) a obicna raja u Bingu![]()
pisao sam o svojoj sredini,... a dostupni su nam svi. i pomalo sam se zezao, mada u nekoj mjeri ima i ovoga.
Vjerujem da ima... I kod nas ima kafić sa baštom kao "elitni", neki dan sam elitovce izezala da su se sagledali... Oni i elita i glupostidamir5 wrote: 29 Sep 2018, 14:59pisao sam o svojoj sredini,... a dostupni su nam svi. i pomalo sam se zezao, mada u nekoj mjeri ima i ovoga.
Pobogu koliko god bih para imala uvijek bih kupovala tamo gdje je jedan identican proizvod jeftiniji, sto je slucaj sa Konzum vs Bingo, u Konzum vrlo rijetko i udjem.AKo je npr. Bimal ulje u Bingu 2.00 u Konzumu ce bit 2.15, i kad ides u mjesecnu podmjeru i podvuces crtu na racun osjetna je ta razlika.damir5 wrote: 29 Sep 2018, 14:47 ma zezam se, mada ima ono malo, ... krema kupuje u Mercatoru (i Konzumu gdje nema ovog prvog) a obicna raja u Bingu![]()
spacebound wrote: 29 Sep 2018, 15:12Pobogu koliko god bih para imala uvijek bih kupovala tamo gdje je jedan identican proizvod jeftiniji, sto je slucaj sa Konzum vs Bingo, u Konzum vrlo rijetko i udjem.AKo je npr. Bimal ulje u Bingu 2.00 u Konzumu ce bit 2.15, i kad ides u mjesecnu podmjeru i podvuces crtu na racun osjetna je ta razlika.damir5 wrote: 29 Sep 2018, 14:47 ma zezam se, mada ima ono malo, ... krema kupuje u Mercatoru (i Konzumu gdje nema ovog prvog) a obicna raja u Bingu![]()
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests