Mustafa ef. Cerić

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Ruana
Status: Offline

Re: Ceric clan predsjednistva BiH?

Post by Ruana »

Vala si Mustafa usr'o.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

vila wrote:
KOMESAR wrote:
vila wrote:neman vrimena pročitati ...ali po ovome se Radončić svrstava u bošnjačku desnicu?
nije ni čudo da ga bez ikakvog opravdanog razloga simpatiziram :zubi
Sve što Bošnjaci mrze,vi volite.Kako?
znači to je taj razlog....onda je opravdan :zubi
Ko je ustvari Tornjak (čovjek iz tornja)?
Odgovori mi na ovih pet pitanja,pa ćemo raspravljati o njemu:
1.Je li likovni umjetnik ili nije?
2.Je li vlasnik AVAZA ili nije?
3.Je li prodavao pune tri godine po milion primjeraka "svoje" novine ili nije?
4.Je li jahao sve iole poznate Bošnjake ili nije?
5. Je li prijavio radnike u Radon Plazi ili nije?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

KOMESAR wrote:
vila wrote:
KOMESAR wrote:
vila wrote:neman vrimena pročitati ...ali po ovome se Radončić svrstava u bošnjačku desnicu?
nije ni čudo da ga bez ikakvog opravdanog razloga simpatiziram :zubi
Sve što Bošnjaci mrze,vi volite.Kako?
zašto se onda spominje u kontekstu bošnjačke desnice?
po navedenom bi prije rekla da je sličniji Komšiću ili slučajnom prolazniku...a oni mi veze nemaju s desnicom...
ozbiljno pitam :)
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Vilo....
Za njih sviju je bitno samo jedno...
...Da nema opozicije.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11854 times

Post by Krokodil Behko »

vila wrote: zašto se onda spominje u kontekstu bošnjačke desnice?
po navedenom bi prije rekla da je sličniji Komšiću ili slučajnom prolazniku...a oni mi veze nemaju s desnicom...
Vidim, fali ti informacija, pa evo blic info.

Vjerovatno je riječ o najbogatijem čovjeku u BiH. Primjera radi, kad je htio zasjesti u ministarsku fotelju, došao je u sukob interesa, pa se morao odreći svoje imovine. Preko noći, on je svoju firmu podijelio na dva dijela i jedan je postao vlasništvo njegove žene. U roku od 24 sata, skupili su oko 250.000.000 KM keša, pa je njegova žena otkupila dio te imovine. Da li i taj drugi ili je platila za prvi dio, to ne bih znao reći ali nije ni bitno. Bitno je da je to OGROMNA suma novca koju su prikupili preko noći. Ako je to tako, to znači da imaju negdje skamarano još nekoliko puta toliko.

Znači ima bogatstvo.
Pored bogatstva, ima i veoma jak politički uticaj, ne samo među Bošnjacima i njihovim strankama, nego u cijeloj BiH.
Pored toga, imap je i veze sa albanskom mafijom u SA (Naser Keljmendi)

A eto, povrh svega još želi i da bude ministar. Nije li to megalomanski lik?
On želi da bude neprikosnoveni lider Bošnjaka, kao nekada Alija, te iz tog razloga, svaki dan preko onog tariguza od novine, napada Bakira I., boreći se da ga potpuno istisne. Podržava Sulejmana Tihića unutar SDA jer u njemu ne vidi konkurenta za to mjesto, za koje on drži da on to jednostavno mora postati.

Dovoljno za ludačku košulju.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times

Post by KOMESAR »

vila wrote:
KOMESAR wrote:
vila wrote:
zašto se onda spominje u kontekstu bošnjačke desnice?
Ko spominje Tornjaka (čovjek iz tornja)?
Sam sebe u svom tariguzu hvali.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Bez obzira na simpatije ili ne, mislim da Ceric ima ozbiljne sanse da pobijedi
Naravno da to Bakiru ne odgovara pa ce sav SDA aparat staviti u pogon da sto vise ocrni bivseg reisa a nekada su dobro saradjivali :ha
Kako to da mu je nekada reis bio dobar a danas nije, znaci tikva pukla
Kako god bilo znam da Bosnjacima nece biti dobro a posebno sa ljigavim Bakirom nikada
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

komsija wrote:Bez obzira na simpatije ili ne, mislim da Ceric ima ozbiljne sanse da pobijedi
Naravno da to Bakiru ne odgovara pa ce sav SDA aparat staviti u pogon da sto vise ocrni bivseg reisa a nekada su dobro saradjivali :ha
Kako god bilo znam da Bosnjacima nece biti dobro a posebno sa ljigavim Bakirom nikada
Podržat će ga i Radončić, jer računa s tim, da će Cerić odbiti više glasova Bakiru nego njemu. Neće biti nekih iznenađenja. Pobijedit će Bakir jer SDA ima golemu stranačku infrastrukturu i po bar jedan pipak u svakom zabitom selu. Tu ni Avaz ne može ništa.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:[

Vidim, fali ti informacija, pa evo blic info.

Vjerovatno je riječ o najbogatijem čovjeku u BiH. Primjera radi, kad je htio zasjesti u ministarsku fotelju, došao je u sukob interesa, pa se morao odreći svoje imovine. Preko noći, on je svoju firmu podijelio na dva dijela i jedan je postao vlasništvo njegove žene. U roku od 24 sata, skupili su oko 250.000.000 KM keša, pa je njegova žena otkupila dio te imovine. Da li i taj drugi ili je platila za prvi dio, to ne bih znao reći ali nije ni bitno. Bitno je da je to OGROMNA suma novca koju su prikupili preko noći. Ako je to tako, to znači da imaju negdje skamarano još nekoliko puta toliko.

Znači ima bogatstvo.
Pored bogatstva, ima i veoma jak politički uticaj, ne samo među Bošnjacima i njihovim strankama, nego u cijeloj BiH.
Pored toga, imap je i veze sa albanskom mafijom u SA (Naser Keljmendi)

A eto, povrh svega još želi i da bude ministar. Nije li to megalomanski lik?
On želi da bude neprikosnoveni lider Bošnjaka, kao nekada Alija, te iz tog razloga, svaki dan preko onog tariguza od novine, napada Bakira I., boreći se da ga potpuno istisne. Podržava Sulejmana Tihića unutar SDA jer u njemu ne vidi konkurenta za to mjesto, za koje on drži da on to jednostavno mora postati.

Dovoljno za ludačku košulju.
hvala za info i za link :)

e sad...to što je netko bogat ne znači da ne može imati političke ambicije
a baš ni Bakir nije cvjeće po tom pitanju(kao uostalom i svi drugi političari)

a i na ministarsko mjesto nije mogao sam zasjesti,valjda ga je netko postavio ili izabrao
i znači on je politički oponent SDA sa skoro istim idejama? a sad podržava Cerića koji je isto bio blizak SDA?
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Krokodil Behko wrote:
komsija wrote:Bez obzira na simpatije ili ne, mislim da Ceric ima ozbiljne sanse da pobijedi
Podržat će ga i Radončić, jer računa s tim, da će Cerić odbiti više glasova Bakiru nego njemu. Neće biti nekih iznenađenja. Pobijedit će Bakir jer SDA ima golemu stranačku infrastrukturu i po bar jedan pipak u svakom zabitom selu. Tu ni Avaz ne može ništa.
Ne zaboravi da mnogi u SDA ne vole Bakira, postoje frakcije koje se bore za prevlast
A bivsi reis nije bas bez veza, uostalom on je bio na celu religije koju Bosnjaci slijede heheh
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

komsija wrote:
Krokodil Behko wrote:
Ne zaboravi da mnogi u SDA ne vole Bakira, postoje frakcije koje se bore za prevlast
A bivsi reis nije bas bez veza, uostalom on je bio na celu religije koju Bosnjaci slijede heheh
Ma nema od toga ništa. Više se SDA pika kod hodža nego reis. Eto, vidjećeš.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Ma nema od toga ništa. Više se SDA pika kod hodža nego reis. Eto, vidjećeš.
Pa sta se tu moze ako narod tako odluci
Najiskrenije da kazem da se meni nijedan ne svidja i zao mi je sto nasi ljudi nemaju mnogo izbora
I, obratno!
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

komsija wrote: Pa sta se tu moze ako narod tako odluci
Tesko da ce tu u skorijoj buducnosti narod odlucivati.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
probiotik
Na probnom
Na probnom

Opasno predavanje Reisa (video)

Post by probiotik »

Skorije izlaganje bivseg reisa Cerica alarmantno!!
video:
Trepavica

Re: Opasno predavanje Reisa (video)

Post by Trepavica »

Sta je opasno predavanje... Reci u nekoliko rečenica ... Ne mogu da gledam video..
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3097 times

Re: Opasno predavanje Reisa (video)

Post by Lavlje_srce »

Nemas sta vidjeti, debilizam online.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Cerić: Bošnjaci moraju dići glas protiv nasilja u Palestini

Post by Krokodil Behko »

Image

Prolijevanje krvi nevinih civila mora odmah prestati, a Bosna i Hercegovina ima moralnu obavezu da snažnije digne glas protiv nasilja u Gazi, saopćio je danas dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Oštro osuđujemo posljednju eskalaciju nasilja i ofanzivu Izraela na Gazu. Duboko smo zabrinuti zbog nastavka više decenijskog sukoba u Svetoj zemlji – navedeno je u saopćenju.

Izraelske snage, prema izvještajima sa terena, pokrenule su novi val raketiranja palestinskih teritorija koji traje već nekoliko dana. Najmanje 88 osoba je poginulo, a stotine su ranjene. Slike iz Gaze, gdje granate ubijaju Palestince dok čekaju iftar izazvale su šok u cijelom svijetu.

Dr. Cerić u svom saopćenju kaže kako se svakom dobronamjernom čovjeku srce kida kada čuje ili vidi takvu nasilje.

- Svi oni koji imaju utjecaj, cijela međunarodna zajednica ne smiju ostati nijemi na ovakvo nasilje. Zdravom razumu nije prihvatljivo ubijanje djece, žena i neonaoružanih civile. Palestina i cijeli Bliski istok zaslužuju mir i stabilnost, jednako kao i svaki drugi dio svijeta. Treba pokazati hrabrost za mir – navodi se u saopćenju dr. Cerića.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci su posebno osjetljivi na stradavanje i agresiju, posebno u danima kada u mezare spuštaju nove identificirane žrtve genocida u Srebrenici.

- Mi, Bošnjaci najbolje znamo i razumijemo kako je palestinskom narodu. Stoga očekujemo i da naša država i naši politički predstavnici budu prvi u redu onih koji se zalažu za mir i stabilnost na Bliskom istoku. Njihov glas se mora čuti. Država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci su žrtve genocida i imaju moralnu obavezu stalno upozoravati svijet da se nasilje, agresija i genocid nigdje ne smije tolerirati – poručio je dr. Cerić.

Također, on ističe kako se za prava Palestinaca na slobodu i državu treba zalagati iskreno i kontinutirano te tražiti trajno i pravedno riješenje, koje podrazumijeva dvije države, koje će se međusobno uvažavati, prenosi Patria.

(NAP)
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Re: Cerić: Bošnjaci moraju dići glas protiv nasilja u Palest

Post by Luna. »

ikes njega u civili... stoji mu dobro :D
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Ruana

Post by Ruana »

Ne samo Bosnjaci, svaki normalan covjek treba dici svoj glas protiv nasilja u Palestini.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Realno..šta mogu Bošnjaci tu? Većina ljudi normalno ne podržava ovo, protiv je i to je to.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Post Reply

Return to “Religija”