Armija RBiH

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2978 times
Status: Offline

Re: Armija RBiH

Post by Pasaga » 24 Apr 2020, 18:20

hilbert wrote: 24 Apr 2020, 18:13 Samoobmana nikada nikome nije nista korisnog donijela. Tko ne uci iz proslosti, iz gresaka da se iste ne bi ponovile, kakvu buducnost moze uopce ocekivati? Proslost se mora studirati hladne glave da bi se razumijela. Crnobijeli pogled na povijest ja uvijek pogresan put. Ja nemam rjesenje za vasu krizu identtieta i s njom povezanu potrebu za prekrajanjem (sopstvene) proslosti. Mit o Bosnjacima kao vjecnim zrtvama za ciju su patnju i promasaje krivi iskljucivo drugi je odraz jednog stetnog, infantilnog duhovnog stanja. Vlak vremena ne ceka ni na kog.
..putuj igumane...
i nesekiraj se za manastir ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14509 times
Been thanked: 24590 times

Post by Fuddo » 24 Apr 2020, 18:24

hilbert wrote: 24 Apr 2020, 18:13 Samoobmana nikada nikome nije nista korisnog donijela. Tko ne uci iz proslosti, iz gresaka da se iste ne bi ponovile, kakvu buducnost moze uopce ocekivati? Proslost se mora studirati hladne glave da bi se razumijela. Crnobijeli pogled na povijest ja uvijek pogresan put. Ja nemam rjesenje za vasu krizu identtieta i s njom povezanu potrebu za prekrajanjem (sopstvene) proslosti. Mit o Bosnjacima kao vjecnim zrtvama za ciju su patnju i promasaje krivi iskljucivo drugi je odraz jednog stetnog, infantilnog duhovnog stanja. Vlak vremena ne ceka ni na kog.
Tako je.
Koga opet na foru sa spavanja strpas u Dretelj, slobodno ga rokni.
Mores me jednom zajebat.
Dozvolite da se obratimo

jednonogi_jack
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 3 times

Post by jednonogi_jack » 24 Apr 2020, 18:31

Fuddo wrote: 24 Apr 2020, 18:24
Tako je.
Mores me jednom zajebat.
Misliš mit o Dretelju.
To hoće čovjek da ti kaže.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 24 Apr 2020, 18:32

jednonogi_jack wrote: 24 Apr 2020, 18:31
Fuddo wrote: 24 Apr 2020, 18:24

Tako je.
Mores me jednom zajebat.
Misliš mit o Dretelju.
To hoće čovjek da ti kaže.
More nailovoj materi pricat,
On je meni sve reko.
Nema tu vise nikakve price.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10160 times
Been thanked: 12033 times

Post by Krokodil Behko » 24 Apr 2020, 18:33

Znači ovako: Bošnjaci se sami i pod embargom na uvoz oružja, pa<i osnovnih namirnica, odbranili od Srbije, Hrvatske, Crne Gore, domaćih kvislinških formacija, sve to podržano iz Italije, Poljske, Ukrajine, Grčke, Japana, Španije i mnogih drugih zemalja, plus četiri od pet stalnih članica savjeta sigurnosti: Rusija, Kina, Francuska i Britanija i ti sad tu pričaš o tome kako taj narod ima krizu identiteta? Čitaš li ti samog sebe ikada? Jesi li svjestan, svoje prozirnosti?

Jesi li svjestan, da je takav nastup, još prije cijelu deceniju, dobio naziv "Priželjkionizam"

Ti nisi ni CNN ni BBC, nisi ni papa ni ajatolah, niti išta pod milim bogom, čak ne znamo ni da li si živ insan, pa stvarno ne vidim način, da se iko povede za tvojom pričom. Ako ti je namjera dominirati u diskusiji, ovo je potpuni promašaj i u takve priče, teško da bi povjerovali i oni sa koeficijentom inteligencije na nivou sobne temperature.

Istina je ispisana u haškim hronikama - tačka.

Mi ovdje, imače imamo to nastrano pravilo, da za istinu uzimamo samo haške hronike, ali i presude ostalih sudova, širom planete. Neki su već ispaljeni, jer su mislili da mogu trolati do besvjesti i tvrditi da sunce izlazi na zapadu, rugati se činjenicama i članovima, itd.

Vjeruj, to neće moći.

Nema potrebe da pišeš odgovor.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 10 times

Post by zvrk » 24 Apr 2020, 23:40

Image

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 25 Apr 2020, 10:21

Fuddo wrote: 24 Apr 2020, 18:24 Koga opet na foru sa spavanja strpas u Dretelj, slobodno ga rokni.
Izvinjavam se @fudolin, a koga će to oni trpati u logore?
Misliš da će dolaziti po tebe u ameriku, mene u njemačku ili ovog drugog kolegu iz zenice?
Možda da dođu u tuzlu?
Čekaj, neće valjda u francusku po insomniju?
Ne, druže fudo, sigurno neće.
Njima više ne trebaju logori, a o ratu ni ne pomišljaju i to je jedina istina od svega što prozbori laktaški krmak.
Eksperti su složni u tome da bi zapadna rs pala za sedam dana dok bi se u istočnoj puškaralo neki mjesec.
Zato i ne pomišljaju na rat. Zašto bi u rat kad imaju ono što su htjeli.
Zašto bi u otcjepljenje kada je bolje biti glavni baja u rs-u kojeg smatraju državom i na svaki način gledaju da dokažu da jeste(ne znam jesi li upratio onu kobilu prevodioca koja je prevodila ono što je govorio mađarski ambasador. Kad god čovjek kaže bih, ona prevede kao rs), nego provincija u srbiji pod vođstvom vučića.
Kad im zapne, tu su domaći kvislinzi poput miletovog havera bakira koji će ih spasiti nekim novim kreditom.

U samom rs-u nemaju koga trpati u logore. Znaš li zašto? Zato što se radi o etnički čistoj teritoriji. U srebrenici je bio genocid. U prijedoru također samo što nije presuđen.

Ona šačica povratnika je stjerana na nešto zanemarljivo, a svaki dan im se pokazuje šta su i ko su.
Kreni sa uskraćivanjem osnovnih ljudskih prava.
Povrat imovine. Šta je s tim? Kako povratnici prolaze na njihovim sudovima?
Isto tako, dok se nastavni plan i program u rs-u usklađuje sa onim u srbiji, povratničkoj se djeci zabranjuje bosanski jezik.
Dalje, redovne parade povampirenih četničkih hordi im pokazuju gdje su.
Ignorišu se prijave povratnika za uznemiravanje i prijetnje. A, ako se realizuju te prijetnje, onda je to uradio neuračunljivi pojedinac.
Kako da ne.
I onda mi ostali čitamo naslove tipa "preklan povratnik hrvat", "izrafalan povratnik bošnjak", "spaljena imovina povratnika", itd.
Isto tako, žrtve redovno susreću dželate jer isti slobodno šetaju po rs-u.
To je naša gorka istina, moj ti fudolin.
Oni su odlogorovali svoje, mater im j.... četničku.
Svi mi se morete obratit

rima
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by rima » 25 Apr 2020, 11:08

Kan citam ovako clanke po medijima, na forumima, blogovima o proslosti rata u BiH. Imam osjecaj kao da je svaki pojedinac vodio svoj privatni rat. A neprijatelj je bio iskljucivo druge vjere. Imete brate Fikreta Abdica i njegovu paravojnu formaciju i zlocine. Njegova je izdaja i zlocini opasniji su od svih drugi. To niko nezeli spominjat, otome se pisalo nakon rata dva mjeseca i toje to. Halalili sta? Brat je musliman.

I da vam kazem muslima je u RS. malo al ima ih. Bili su tu cielo vrijeme. Nisu uspjeli pobjeci van granica. Nisu imali srestava da kupe stan il kucu u sarajevu il nekim drugim gradovima po federaciji. Normalno vecina ih ni ne zeli iseliti sa svoga. Koliko im se gadi politika u RS toliko im se gadi i u Federaciji. Pricam o prosjecnim ljudima. Oni su prepusteni sami sebi cijelo vrijeme od 92. I sto kaze Fcb4ever kakav rat kakve gluposti. Lako je men bit ratnik 2 hiljade kilometara od bosne. Ustvari uglavnom ljudi iz dijaspore i u cistim etnickim mjestima pisu i pricaju gluposti.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 25 Apr 2020, 17:06

nek te bolan...
nemoj ic...
takve treba drzat bilze sebi .....kuzis ne ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

hilbert
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hilbert » 25 Apr 2020, 17:13

Jesi li jutros pogledao u fildzan, Pasaga moj? Kakvu buducnost vidis?

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 25 Apr 2020, 17:31

hilbert wrote: 25 Apr 2020, 17:13 Jesi li jutros pogledao u fildzan, Pasaga moj? Kakvu buducnost vidis?
gospon....
nsam ni zere sujevjeran .....
mani se suplje ....
kad ti vise njih kaze da si pjan ....valjaj se ba .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 25 Apr 2020, 17:35

hilbert wrote: 25 Apr 2020, 17:13 Jesi li jutros pogledao u fildzan, Pasaga moj? Kakvu buducnost vidis?
Mir i svako dobro.

Image

Zivio.
Dozvolite da se obratimo

hilbert
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hilbert » 25 Apr 2020, 17:42

Pasaga wrote: 25 Apr 2020, 17:31
gospon....
nsam ni zere sujevjeran .....
mani se suplje ....
kad ti vise njih kaze da si pjan ....valjaj se ba .....
Ja "baaaa" Pasagaaa. Raja, burek, cevapi...

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9272 times
Been thanked: 5939 times
Status: Online

Post by Mister No » 25 Apr 2020, 17:42

Fuddo wrote: 25 Apr 2020, 17:35
Mir i svako dobro.

Image

Zivio.
Ja priznajem sud samo komunističke partije i nazdravljot... :D.
The Dark Side Of The Forum...

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 25 Apr 2020, 17:47

Pa niko te ne pita za tvoje rjesenje. :hm

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 25 Apr 2020, 17:50

Mister No wrote: 25 Apr 2020, 17:42
Fuddo wrote: 25 Apr 2020, 17:35

Mir i svako dobro.

Image

Zivio.
Image

“A onda su ugledao svevisnjeg i rekao mi je, Dario moj blazeni, ovoliiiiikaaaaaa kurcina u Sefera. Eeeeeejmeeennn eeejmeeen”
Dozvolite da se obratimo

Mister No
Has thanked: 9272 times
Been thanked: 5939 times
Status: Online

Post by Mister No » 25 Apr 2020, 18:01

Fuddo wrote: 25 Apr 2020, 17:50
Mister No wrote: 25 Apr 2020, 17:42

Image

“A onda su ugledao svevisnjeg i rekao mi je, Dario moj blazeni, ovoliiiiikaaaaaa kurcina u Sefera. Eeeeeejmeeennn eeejmeeen”
:D.

A 111 godina robije popusismo od brace kršćana, a za njih se borili.

Moja savjest je čista, nisam kriv.. Aj ždrk.. :D.
The Dark Side Of The Forum...

hilbert
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hilbert » 25 Apr 2020, 18:08

Odraz wrote: 25 Apr 2020, 17:47
Pa niko te ne pita za tvoje rjesenje. :hm
Ako je vjerovati Rockefelleru, Bosnjaci su uvijek bili stub drzavnosti, drzali su "ekvilibrij" i onda su zli Vlasi i Kauri sve to sjebali. Za sve nezgode su krivi uvijek i iskljucivo samo Srbi i Hrvati koji su im kao zabranjivali njihovu u genetski kod ubrizganu bosnjacku nacionalnu svijest koje su se oni nakon najmanje dva stoljeca zimskog sna ponovo sjetili u podrumu hotela Holiday Inn 1993. godine.

Turci Kurde pokusavaju istrijebiti vec preko 100 godina. Zabranili su im jezik, kulturu, kulturne institucije, skolstvo, natjerali ih da nose turska imena, pa ih opet nisu nikada mogli unistiti. Svaki Kurd zna da je Kurd kao sto su prije njega znali i njegovi preci. Jedino su bh. muslimani eto zahvaljujuci zlim Vlasima i Kaurima "zaboravili" svoje bosnjastvo. Nisam ja kriv za te komplekse i promasaje njihovih "elita" koje su plakale za propalim begovatom umjesto da pripremaju svoj narod na buducnost. Istovremeno je i njihova ulema vodile duboke filozofske diskusije o tome da li muslimanska djeca smiju ici u "cafirske" skole, dakle ono sto danas nazivamo osnovnim skolama, gimnazijama itd.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10160 times
Been thanked: 12033 times

Post by Krokodil Behko » 25 Apr 2020, 19:16

Hilbert, razguli s teme.
Dosadio si mi, a kako vidim i ostatku foruma.
Ovo nije nikakav ekstremistički forum. Ovdje su islam i Alija dvije najpopljuvanije stvari na forumu i to ubjedljivo. Ako se ti ni ovdje ne uklapaš, očito je do tebe. Vrati se na herceg srpski forum, ako ćeš ovako nastaviti. Draži mi je bio Ranković, koji je makar svima psovao sve po spisku, nego ti koji tu pričaš o kulturi dijaloga, a šukaš svima redom

Ne treba mi odgovor.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14744 times
Been thanked: 10265 times

Post by Julia-Klara » 25 Apr 2020, 20:01

A bilo bi dobro da se Rankec vrati :ovaj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Post Reply