Fuddo wrote: 24 Apr 2020, 18:24
Koga opet na foru sa spavanja strpas u Dretelj, slobodno ga rokni.
Izvinjavam se @fudolin, a koga će to oni trpati u logore?
Misliš da će dolaziti po tebe u ameriku, mene u njemačku ili ovog drugog kolegu iz zenice?
Možda da dođu u tuzlu?
Čekaj, neće valjda u francusku po insomniju?
Ne, druže fudo, sigurno neće.
Njima više ne trebaju logori, a o ratu ni ne pomišljaju i to je jedina istina od svega što prozbori laktaški krmak.
Eksperti su složni u tome da bi zapadna rs pala za sedam dana dok bi se u istočnoj puškaralo neki mjesec.
Zato i ne pomišljaju na rat. Zašto bi u rat kad imaju ono što su htjeli.
Zašto bi u otcjepljenje kada je bolje biti glavni baja u rs-u kojeg smatraju državom i na svaki način gledaju da dokažu da jeste(ne znam jesi li upratio onu kobilu prevodioca koja je prevodila ono što je govorio mađarski ambasador. Kad god čovjek kaže bih, ona prevede kao rs), nego provincija u srbiji pod vođstvom vučića.
Kad im zapne, tu su domaći kvislinzi poput miletovog havera bakira koji će ih spasiti nekim novim kreditom.
U samom rs-u nemaju koga trpati u logore. Znaš li zašto? Zato što se radi o etnički čistoj teritoriji. U srebrenici je bio genocid. U prijedoru također samo što nije presuđen.
Ona šačica povratnika je stjerana na nešto zanemarljivo, a svaki dan im se pokazuje šta su i ko su.
Kreni sa uskraćivanjem osnovnih ljudskih prava.
Povrat imovine. Šta je s tim? Kako povratnici prolaze na njihovim sudovima?
Isto tako, dok se nastavni plan i program u rs-u usklađuje sa onim u srbiji, povratničkoj se djeci zabranjuje bosanski jezik.
Dalje, redovne parade povampirenih četničkih hordi im pokazuju gdje su.
Ignorišu se prijave povratnika za uznemiravanje i prijetnje. A, ako se realizuju te prijetnje, onda je to uradio neuračunljivi pojedinac.
Kako da ne.
I onda mi ostali čitamo naslove tipa "preklan povratnik hrvat", "izrafalan povratnik bošnjak", "spaljena imovina povratnika", itd.
Isto tako, žrtve redovno susreću dželate jer isti slobodno šetaju po rs-u.
To je naša gorka istina, moj ti fudolin.
Oni su odlogorovali svoje, mater im j.... četničku.