storm wrote:rethna wrote:Solidarnost,gasenje svjetala,bojenje slika na fb nece vratiti nevine zrtve.Fransuka (a nije jedina)kao pogana drzava ne zasluzuje ni trunku solidarnosti.
Popeli su mi se na k.... s tim bojenjem fb profila.....
pietet žrtvama svakako i bezrezervno, instituciji države Francuske i ne baš.... nažalost za gadarije tih "institucija" račun stigne nevinim.
Cisto sumnjam da iko s tim bojenjem podrzava instituciju Francuske , svi suosjecaju s zrtvama..
A sad sto je narodu tesko udovoljiti pa mu sve smeta , to je drugi par ccipela
Sto je jedan napisao na fb, potpisujem
E, dragi moji...
Poslije svih ovih komentara i objava, vezanih za zastavu Francuske postavljenu preko profilne slike, osjećam potrebu da i ja napišem par riječi...
Vi vrlo dobro znate ko sam ja i kako gledam na sva prepucavanja kada je tema rat, teroristički napad ili slično pa čak i kada je u pitanju nacionalnolnost ili vjeroispovjest..
Osuđujete taj čin, čin koji pokazuje koliko smo ljudi...
Ja lično, postavio sam Francusku zastavu jer suosjećam sa narodom Francuske. Postaviti ću i zastavu Palestine, i zastavu Libana i svake druge države ako to bude potrebno jer suosjećam sa svakom žrtvom na ovom svijetu...Nikada se neću složiti sa Vašom konstatacijom da su žrtve u Siriji, Libiji, Egiptu...nešto značajnije od žrtava u Francuskoj ili SAD-u ili bilo kojoj drugoj državi...
Što se tiče Palestine, sa njima suosjećam još od kada sam saznao šta se tamo dešava, ali nije to razlog da poredite žrtve u Francuskoj i u Palestini...Nevin narod gine...A mi to vrlo dobro znamo kako je...
Mene nervira način na koji Vi komentarišete sva ova događanja....
Kada čitam Vaše objave o poređenju, pa još kažete da suosjećate sa ljudima ili da osuđujete napad, a potom kažete "ALI"...nije mi jasno da li Vi znate šta pišete...
"Žao mi je ALI"...Čini mi se da kroz te komentare negdje u dubini podržavate ove napade...( ispravite me ako griješim )...
Ako ćemo da budemo iskreni, znamo mi dobro ko su ISIL-ovci i tu nema dileme...
Šta treba, da ih podržavamo, a spremni su da i nas napadnu ako im nešto ne štima...a njima mnogo šta ne štima...
POREĐENJA MI JE PUN K.... JER RADI POREĐENJA I IZJEDNAČAVANJA ŽRTVE I ZLOČINA,NI MOJA DRŽAVA NIJE ONAKVA KAKVU SAM JE ZAMIŠLJAO I ISKRENO SE BRINEM ZA SVOJE DIJETE U KAKVOM ĆE TO ONO OKRUŽENJU ODRASTATI I ŽIVJETI...
POZDRAV ZA SVE