Francuska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Višestruke pucnjave i eksplozije u centru Pariza, ima mr

Post by drugrankovic » 14 Nov 2015, 20:49

normalan to ovako gleda...

kad se kokaju palestinska djeca ni blizu ovolike larme... cifut ima para jbg moze mu se...

irak srbija libija sirija ... ebe se kome, to su neljudi monstrumi bombarduj ubijaj...

nas su pogotovo fino rokali, dok su im upravo islamisti bili nasi suparnici ali su lijepe pare od istoka i albanaca za to uzeli...

politika dvostrukih arsina se obija o glavu...

nema dvostruko u ranka :jok

dok je bosna krvarila jebalo se francuzu il englezu...

ne pitaju se oni so im vlade podrzavaju osvajanja po svjetu (i dalje imaju krv osvajaca kolonija) otimanje nafte... kolko se samo francuska kurcila oko libije i sirije... njihovi avioni...

tad nijesu francuzi ustali niti ostali da digu glas protiv ubijanja djece nevinih ljudi?

tako i mene zabole :cudi

jebte se sto ste trazili to dobijate a ubuduce nek narod gleda malo sta mu vlast radi u tim nato zlocinima...

i sad da se solidarisem s njima? aha ko sto se oni solidarisase sa nasim zrtvama, palestinskom djecom...

sta su sejali to zanju...

ende :djed
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 14 Nov 2015, 21:00

Solidarnost,gasenje svjetala,bojenje slika na fb nece vratiti nevine zrtve.Fransuka (a nije jedina)kao pogana drzava ne zasluzuje ni trunku solidarnosti.
Question everything.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 14 Nov 2015, 21:37

Treba globalno zenama dati da vode politiku (i to ne zenama tipa Merkel), sredile bi svijet za 5 godina.

Imamo puno manje sindroma tzv. naknadne pameti koja je tako karakteristicna za muskarce.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 14 Nov 2015, 21:40

rethna wrote:Solidarnost,gasenje svjetala,bojenje slika na fb nece vratiti nevine zrtve.Fransuka (a nije jedina)kao pogana drzava ne zasluzuje ni trunku solidarnosti.
Popeli su mi se na kurac s tim bojenjem fb profila.....

pietet žrtvama svakako i bezrezervno, instituciji države Francuske i ne baš.... nažalost za gadarije tih "institucija" račun stigne nevinim.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 14 Nov 2015, 21:50

Lavlje_srce wrote:Treba globalno zenama dati da vode politiku (i to ne zenama tipa Merkel), sredile bi svijet za 5 godina.

Imamo puno manje sindroma tzv. naknadne pameti koja je tako karakteristicna za muskarce.
:inasab :pusa

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 14 Nov 2015, 22:25

Lavlje_srce wrote:Treba globalno zenama dati da vode politiku ...
Bilo bi kose na sve strane. :oo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 14 Nov 2015, 22:30

Ušao sam na forum samo da izrazim podršku i sućut, prije svega narodu Francuske i porodicama stradalih i poželio bih sreću svim borcima za slobodu i mir u svijetu i pobjedu u nametnutom ratu sa radikalnim vjerskim fanaticima i njihovim fanovima.

Kako su ovi krenuli samo se mogu nadati da neće srušiti Ajfelov toranj jer volio bih da vidim kakav je pogled.

Charlie
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 14 Nov 2015, 22:34

Znaci im to
🐽

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 15 Nov 2015, 05:10

drugrankovic wrote:normalan to ovako gleda...

kad se kokaju palestinska djeca ni blizu ovolike larme... cifut ima para jbg moze mu se...

irak srbija libija sirija ... ebe se kome, to su neljudi monstrumi bombarduj ubijaj...

nas su pogotovo fino rokali, dok su im upravo islamisti bili nasi suparnici ali su lijepe pare od istoka i albanaca za to uzeli...

politika dvostrukih arsina se obija o glavu...

nema dvostruko u ranka :jok

dok je bosna krvarila jebalo se francuzu il englezu...

ne pitaju se oni so im vlade podrzavaju osvajanja po svjetu (i dalje imaju krv osvajaca kolonija) otimanje nafte... kolko se samo francuska kurcila oko libije i sirije... njihovi avioni...

tad nijesu francuzi ustali niti ostali da digu glas protiv ubijanja djece nevinih ljudi?

tako i mene zabole :cudi

jebte se sto ste trazili to dobijate a ubuduce nek narod gleda malo sta mu vlast radi u tim nato zlocinima...

i sad da se solidarisem s njima? aha ko sto se oni solidarisase sa nasim zrtvama, palestinskom djecom...

sta su sejali to zanju...

ende :djed
ne mogu vjerovati , ko pise i o cemu --ponosni stanovnik agresorske drzave
Image

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 15 Nov 2015, 08:04

Salahudine, dodjite vi sebi, ne ja.

Nisam došao da se naslađujem, meni je iskreno žao svih žrtava svugdje a to što su me više pogodile žrtve u Gračanici od od žrtava u Parizu je jednako logično i kad me pogode te u Parizu i sl. nego negdje drugo.. Bliže ti a vi se zavaravajte da nije tako, ili ste možda stvarno više za tih krajeva.

Sram te bilo za ove optužbe da se naslađujem nečijom smrću a i za ove optužbe da niko ne čita - eto ja prvi put napisao nešto slično. Misliš da neko čita kada se izražava sućut bilo kome? U redu je RIP MIchael Jackson, RIP ovaj RIP onaj ali smeta kad Lebowski to napiše sada.

Ne, ne pričate vi o ljudskim životima, briga vas kako vidim. Bitno vam je naći što bolju teoriju zavjere da se uklopi sa vašim mišljenjem o tome kako svijet funkcioniše ili naći št bolje opravdanje.

Sve koji traže pravdu tako što će ubivati nevine ljude, civile, žene, djecu treba ukloniti iz našeg društva i treba osuditi takve postupke za budućnost našu, naše djece, svega onog što je napravljeno. Možda svijet nije idealan al boljeg nemamo, treba i ovo sačuvati a neki bi sve razjebali jer im je svejedno. :cudi

PS

Ne počinje historija sa kolonijalizmom ako se već vraćate u prošlost i tražite opravdanja za nečije postupke. :grana
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 15 Nov 2015, 08:24

Lebowski wrote:Salahudine, dodjite vi sebi, ne ja.

Nisam došao da se naslađujem, meni je iskreno žao svih žrtava svugdje a to što su me više pogodile žrtve u Gračanici od od žrtava u Parizu je jednako logično i kad me pogode te u Parizu i sl. nego negdje drugo.. Bliže ti a vi se zavaravajte da nije tako, ili ste možda stvarno više za tih krajeva.

Sram te bilo za ove optužbe da se naslađujem nečijom smrću a i za ove optužbe da niko ne čita - eto ja prvi put napisao nešto slično. Misliš da neko čita kada se izražava sućut bilo kome? U redu je RIP MIchael Jackson, RIP ovaj RIP onaj ali smeta kad Lebowski to napiše sada.

Ne, ne pričate vi o ljudskim životima, briga vas kako vidim. Bitno vam je naći što bolju teoriju zavjere da se uklopi sa vašim mišljenjem o tome kako svijet funkcioniše ili naći št bolje opravdanje.

Sve koji traže pravdu tako što će ubivati nevine ljude, civile, žene, djecu treba ukloniti iz našeg društva i treba osuditi takve postupke za budućnost našu, naše djece, svega onog što je napravljeno. Možda svijet nije idealan al boljeg nemamo, treba i ovo sačuvati a neki bi sve razjebali jer im je svejedno. :cudi

PS

Ne počinje historija sa kolonijalizmom ako se već vraćate u prošlost i tražite opravdanja za nečije postupke. :grana
Gdje si ti ovdje zapazio, da netko traži opravdanje za postupke terorista? Možda smo samo preskočili neke razrede osnovne škole i retorike "majkuimjebemsveihpobiti"
Znači ako nas se par ne uklapa u način razmišljanja, kako i žele svi mainstream mediji i vlade, automatizmom si sa druge strane....
Ubijanje ljudi neće prestati pukim hvatanjem terorista, jer će uvijek iznova dolaziti novi novi, koje će generirati i uvijek iznova generirati elite na samom izvorištu....ovaj put na bliskom istoku.....
Kako su ga nekad englezi u Irskoj, kako su španjolci u Baskiji i da ne nabrajam.
Zar je manji zločin razjebati nekome državu, od odgovora samog?
Oboje treba jasno nazvati zločinom i terorizmom, i tek si se onda približio nekom riješenju.
Upravo radi djece i budućnosti.....i ovog svijeta.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41560 times
Been thanked: 28345 times

Post by Rum » 15 Nov 2015, 09:44

Ma protjerat bradata govna
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41560 times
Been thanked: 28345 times

Post by Rum » 15 Nov 2015, 09:55

Danas je svaki musliman sa internetom i ovima sto im buljaju mozgove ,prijetna da uzme bombu i raznese sebe i druge :osama
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 15 Nov 2015, 11:21

Stradao je i jedan Hrvat koji je prije zivio u Belgiji..doso u Pariz s djevojkom..cccc...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 15 Nov 2015, 11:26

storm wrote:
rethna wrote:Solidarnost,gasenje svjetala,bojenje slika na fb nece vratiti nevine zrtve.Fransuka (a nije jedina)kao pogana drzava ne zasluzuje ni trunku solidarnosti.
Popeli su mi se na k.... s tim bojenjem fb profila.....

pietet žrtvama svakako i bezrezervno, instituciji države Francuske i ne baš.... nažalost za gadarije tih "institucija" račun stigne nevinim.

Cisto sumnjam da iko s tim bojenjem podrzava instituciju Francuske , svi suosjecaju s zrtvama..

A sad sto je narodu tesko udovoljiti pa mu sve smeta , to je drugi par ccipela :roll

Sto je jedan napisao na fb, potpisujem :respekt

E, dragi moji...

Poslije svih ovih komentara i objava, vezanih za zastavu Francuske postavljenu preko profilne slike, osjećam potrebu da i ja napišem par riječi...
Vi vrlo dobro znate ko sam ja i kako gledam na sva prepucavanja kada je tema rat, teroristički napad ili slično pa čak i kada je u pitanju nacionalnolnost ili vjeroispovjest..
Osuđujete taj čin, čin koji pokazuje koliko smo ljudi...
Ja lično, postavio sam Francusku zastavu jer suosjećam sa narodom Francuske. Postaviti ću i zastavu Palestine, i zastavu Libana i svake druge države ako to bude potrebno jer suosjećam sa svakom žrtvom na ovom svijetu...Nikada se neću složiti sa Vašom konstatacijom da su žrtve u Siriji, Libiji, Egiptu...nešto značajnije od žrtava u Francuskoj ili SAD-u ili bilo kojoj drugoj državi...
Što se tiče Palestine, sa njima suosjećam još od kada sam saznao šta se tamo dešava, ali nije to razlog da poredite žrtve u Francuskoj i u Palestini...Nevin narod gine...A mi to vrlo dobro znamo kako je...
Mene nervira način na koji Vi komentarišete sva ova događanja....
Kada čitam Vaše objave o poređenju, pa još kažete da suosjećate sa ljudima ili da osuđujete napad, a potom kažete "ALI"...nije mi jasno da li Vi znate šta pišete...
"Žao mi je ALI"...Čini mi se da kroz te komentare negdje u dubini podržavate ove napade...( ispravite me ako griješim )...
Ako ćemo da budemo iskreni, znamo mi dobro ko su ISIL-ovci i tu nema dileme...
Šta treba, da ih podržavamo, a spremni su da i nas napadnu ako im nešto ne štima...a njima mnogo šta ne štima...

POREĐENJA MI JE PUN K.... JER RADI POREĐENJA I IZJEDNAČAVANJA ŽRTVE I ZLOČINA,NI MOJA DRŽAVA NIJE ONAKVA KAKVU SAM JE ZAMIŠLJAO I ISKRENO SE BRINEM ZA SVOJE DIJETE U KAKVOM ĆE TO ONO OKRUŽENJU ODRASTATI I ŽIVJETI...

POZDRAV ZA SVE

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 15 Nov 2015, 11:29

Mala_Mu wrote:
storm wrote:

Cisto sumnjam da iko s tim bojenjem podrzava instituciju Francuske , svi suosjecaju s zrtvama..

A sad sto je narodu tesko udovoljiti pa mu sve smeta , to je drugi par ccipela :roll

E, dragi moji...

Poslije svih ovih komentara i objava, vezanih za zastavu Francuske postavljenu preko profilne slike, osjećam potrebu da i ja napišem par riječi...
Vi vrlo dobro znate ko sam ja i kako gledam na sva prepucavanja kada je tema rat, teroristički napad ili slično pa čak i kada je u pitanju nacionalnolnost ili vjeroispovjest..
Ja lično, postavio sam Francusku zastavu jer suosjećam sa narodom Francuske. Postaviti ću i zastavu Palestine, i zastavu Libana i svake druge države ako to bude potrebno jer suosjećam sa svakom žrtvom na ovom svijetu...Nikada se neću složiti sa Vašom konstatacijom da su žrtve u Siriji, Libiji, Egiptu...nešto značajnije od žrtava u Francuskoj ili SAD-u ili bilo kojoj drugoj državi...
Što se tiče Palestine, sa njima suosjećam još od kada sam saznao šta se tamo dešava, ali nije to razlog da poredite žrtve u Francuskoj i u Palestini...Nevin narod gine...A mi to vrlo dobro znamo kako je...
Kada čitam Vaše objave o poređenju, pa još kažete da suosjećate sa ljudima ili da osuđujete napad, a potom kažete "ALI"...nije mi jasno da li Vi znate šta pišete...
"Žao mi je ALI"...Čini mi se da kroz te komentare negdje u dubini podržavate ove napade...( ispravite me ako griješim )...
Šta treba, da ih podržavamo, a spremni su da i nas napadnu ako im nešto ne štima...a njima mnogo šta ne štima...

POREĐENJA MI JE PUN K.... JER RADI POREĐENJA I IZJEDNAČAVANJA ŽRTVE I ZLOČINA,NI MOJA DRŽAVA NIJE ONAKVA KAKVU SAM JE ZAMIŠLJAO I ISKRENO SE BRINEM ZA SVOJE DIJETE U KAKVOM ĆE TO ONO OKRUŽENJU ODRASTATI I ŽIVJETI...

POZDRAV ZA SVE
Šta je pesnik hteo da kaže?

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 15 Nov 2015, 11:30

Poginulim nek im je lahka zemlja. Da nam je poginula (jezik pregrizao) neka rodica u Francuskoj, pitanje da li biste razmišljali o Siriji ili Palestini.
Vjerski fanatizam i terorizam je problem ne samo njih, nego i svih nas nas. Zato treba čvrsto stati u odbranu od tih istih.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 15 Nov 2015, 11:36

storm wrote:
Mala_Mu wrote:
storm wrote:

E, dragi moji...

POZDRAV ZA SVE
Šta je pesnik hteo da kaže?
Mnogo napis'o, a malo toga rek'o.
Samo sabura

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 15 Nov 2015, 11:41

Ja obojio svoju sliku profila i jutros mi javlja francukska ambasadorica da porodicama poginulih ovo puno znaci i da mi salju selame
🐽

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 15 Nov 2015, 11:42

Cisto njegov osvrt na komentare s fb , a i zapazih i ovdje takve .

Smetati profilna obojena slika... Ne moze covjek na neki nacin odati "pocast zrtvama"

No ajde ,bitnije je ipak pricati o teorijama zavjere , danas sutra u nekom drugom gradu , to moze biti neko vas ,bliznji.. moj.. Sto Podrinjac kaze..

Post Reply

Return to “Svijet”