Neudate zene

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 200 times
Been thanked: 844 times
Status: Offline

Re: Neudate zene

Post by gospođa Brams » 05 Nov 2014, 14:56

Insinuiraš da žena dolazi preko kreveta do diplome ili do karijere? :cudi
somehow I manage

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times

Post by String » 05 Nov 2014, 14:59

Neudate zene...pa bravo. :tudena
Image

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 15:09

gospođa Brams wrote:Insinuiraš da žena dolazi preko kreveta do diplome ili do karijere? :cudi
Ja to nisam napisao mada ima i toga ja sam mislio na nesta drugo npr. zena treba da ide na poslovni put muz,partner mora biti siguran pa da zna sa kim ide, gde ce da prenoci,koliko ce se zadrzati,mobilni telefon mora biti dostupan da se cesto javi itd..itd... :D.A gde ce se o svemu dogovoriti nego u krevetu.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 05 Nov 2014, 15:13

gospođa Brams wrote:Meni je tužno kad žena samu sebe svede na hodajuću maternicu.
Udat se, rodit dijete, imati obitelj, to je sve predivno i ja se veselim jednog dana to ostvariti, ali to je samo jedan segment života. I nije smisao života u tome. Želim iskoristiti sav svoj potencijal, želim se ostvariti i na nekim drugim poljima, ili barem pokušati.
Da, vjerovali ili ne, u životu žene postoje i druge stvari u kojima ona može nać svoju ulogu, a da to nije rađaonica i kuhinja. Šok, znam.
:klanja

Slazem se upotpunosti :ok

Ja sam ev nedavno zavrsila skolu, dvije iz razreda se udale u toku skolovanja, dvije 2 mjeseca poslje , a jedna ce za par mjeseci :lupa Stvarno to ne shvatam :cudi

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6712 times

Post by greeneyes » 05 Nov 2014, 15:15

Mala_Mu wrote:
gospođa Brams wrote:Meni je tužno kad žena samu sebe svede na hodajuću maternicu.
Udat se, rodit dijete, imati obitelj, to je sve predivno i ja se veselim jednog dana to ostvariti, ali to je samo jedan segment života. I nije smisao života u tome. Želim iskoristiti sav svoj potencijal, želim se ostvariti i na nekim drugim poljima, ili barem pokušati.
Da, vjerovali ili ne, u životu žene postoje i druge stvari u kojima ona može nać svoju ulogu, a da to nije rađaonica i kuhinja. Šok, znam.
:klanja

Slazem se upotpunosti :ok

Ja sam ev nedavno zavrsila skolu, dvije iz razreda se udale u toku skolovanja, dvije 2 mjeseca poslje , a jedna ce za par mjeseci :lupa Stvarno to ne shvatam :cudi
Šta se tu ima shvatati? njihov život, njihova stvar. :cudi
Samo sabura

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 05 Nov 2014, 15:18

Neka je , samo prokomentarisah ;) citav zivot pred njima one se u 18 udaju..
Al to je to ludo mlado, ne misle mozgom :ooo

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 05 Nov 2014, 15:19

Kod mene su se dvije udale iz razreda iz srednje škole, i evo sad će treća, a ona mi je baš dobra prijateljica i viđamo se često. Prije jedno godinu dana se preselila kod sadašnjeg zaručnika i otada sve o čemu ona priča je posao, zajednički život i vjenčanje. 22 godine i to je sve o čemu ona razmišlja. I onda više uopće ne znam što da joj kažem kad se nađemo, jer nit radim, nit živim s nekim, nit se planiram udavati u skorije vrijeme, pa se baš ne mogu pronać u tim temama. Nije stvar u tome što se ona udaje, nek se udaje ako hoće, ali da joj se čitav život svodi na njega i njih dvoje, u toj mjeri da više nemam što s njom pričati... :cudi
somehow I manage

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 05 Nov 2014, 15:21

Mala_Mu wrote:Neka je , samo prokomentarisah ;) citav zivot pred njima one se u 18 udaju..
Jah, samo da vam je nekoga osudjivati. Svi se drže one-ono što ja radim i mislim, to je i najbolje po cio svijet. :123
Samo sabura

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 15:26

Mala_Mu wrote:Neka je , samo prokomentarisah ;) citav zivot pred njima one se u 18 udaju..
Ima tu necega dosta lepog tj. prednosti, imam komsinicu udala se nije imala ni 20 godina sada ima troje divne dece covek kad ih vidi pomisli
setaju neciju decu a deca njihova.Na poslovnom planu oboje uspesni brak harmonican ispunjen paznjom i ljubavlju sta reci idila kao u bajci.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 05 Nov 2014, 15:29

radeta62 wrote:
Ima tu necega dosta lepog tj. prednosti, imam komsinicu udala se nije imala ni 20 godina sada ima troje divne dece covek kad ih vidi pomisli
setaju neciju decu a deca njihova.Na poslovnom planu oboje uspesni brak harmonican ispunjen paznjom i ljubavlju sta reci idila kao u bajci.
Ma daaj, to je nemoguće. :jok
Koja god se uda mlada to je propao brak il' brak gdje žena trpi sve i svašta od svog muža. Pusti se bajki. :o
Samo sabura

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 05 Nov 2014, 15:32

Sve ovisi sta ispunja osobu,,sta joj je dovoljno
tko kaze da domacice i majke nisu sretne?
tko kaze da zena koja nema majcinske porive ne moze biti sretna?
ili zena koja je u braku?
prelako sabloniziramo,,
Netko se ostvaruje kroz majcinstvo,netko kroz karijeru,netko kroz cisti hedonisticki pogled,

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 15:33

greeneyes wrote:
radeta62 wrote:
Koja god se uda mlada to je propao brak il' brak gdje žena trpi sve i svašta od svog muža. Pusti se bajki. :o
Za sada nije i kako ja vidim nece jos dugo-nikad . ;)
Last edited by radeta62 on 05 Nov 2014, 15:40, edited 1 time in total.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 05 Nov 2014, 15:36

vila wrote:Sve ovisi sta ispunja osobu,,sta joj je dovoljno
tko kaze da domacice i majke nisu sretne?
tko kaze da zena koja nema majcinske porive ne moze biti sretna?
ili zena koja je u braku?
prelako sabloniziramo,,
Netko se ostvaruje kroz majcinstvo,netko kroz karijeru,netko kroz cisti hedonisticki pogled,
:ok
radeta62 wrote:
greeneyes wrote:
radeta62 wrote: Ima tu necega dosta lepog tj. prednosti, imam komsinicu udala se nije imala ni 20 godina sada ima troje divne dece covek kad ih vidi pomisli
Za sada nije i kako ja vidim nece jos dugo. ;)
Ironija druže. :oo
Samo sabura

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 05 Nov 2014, 15:36

Meni se dogodi kad odem u zg na neki seminar i kazem da imam troje djece,,gledaju me blido
ka da sam s marsa,,mislim si koji vam je?
a profesionalno ih šišam za stepenicu

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 15:42

vila wrote:Meni se dogodi kad odem u zg na neki seminar i kazem da imam troje djece,,gledaju me blido
ka da sam s marsa,,mislim si koji vam je?
a profesionalno ih šišam za stepenicu
Pa ti si Vila sve cestitke,bravo. :aplauzz

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 05 Nov 2014, 15:43

Ja sam dugo vremena bila uvjerena da se ne želim udavati, a pogotovo imati djecu, nije me to privlačilo, dok nisam upoznala jednu osobu koja je sve to promijenila. S njim mi se to jednostavno čini onako kako treba biti, i veseli me razmišljati o tome u nekoj malo daljoj budućnosti, kad završim fakultet, nađem poso itd.
Međutim ne mogu se zamisliti da su mi djeca i udaja jedino što bi me ispunilo u životu. Jednostavno mislim da imam puno više potencijala koji bi ostali neiskorišteni da se moja životna uloga svede samo na nečiju majku i ženu. I ne osuđujem žene koje samo to žele u životu, ali mislim da se jako podcjenuju i ograničavaju same sebe.
somehow I manage

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 15:51

gospođa Brams wrote:Ja sam dugo vremena bila uvjerena da se ne želim udavati, a pogotovo imati djecu, nije me to privlačilo, dok nisam upoznala jednu osobu koja je sve to promijenila. S njim mi se to jednostavno čini onako kako treba biti, i veseli me razmišljati o tome u nekoj malo daljoj budućnosti, kad završim fakultet, nađem poso itd.
Međutim ne mogu se zamisliti da su mi djeca i udaja jedino što bi me ispunilo u životu. Jednostavno mislim da imam puno više potencijala koji bi ostali neiskorišteni da se moja životna uloga svede samo na nečiju majku i ženu. I ne osuđujem žene koje samo to žele u životu, ali mislim da se jako podcjenuju i ograničavaju same sebe.
Shvatam ja takve osobe koje su provele mali deo zivota radeci na sebi i svom usavrsavanju (skolovanju) ali cemu strah od majcinstva i braka.Taj svoj intelektualni
potencijal mogu koristiti i dalje bez obzira sto imaju decu i sto su u braku. :cudi

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 05 Nov 2014, 15:53

Ja isto sebe ne mogu zamisliti bez svog posla,,bez svojih zadovoljstava,,pisanja,,sviranja,,,
Al netko može,,nekad je to linija manjeg otpora uljuljaju se u svoj život. i zadovoljne su
ali to ne znači. da je sreća istoznacna svima

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 05 Nov 2014, 15:59

radeta62 wrote: Shvatam ja takve osobe koje su provele mali deo zivota radeci na sebi i svom usavrsavanju (skolovanju) ali cemu strah od majcinstva i braka.Taj svoj intelektualni
potencijal mogu koristiti i dalje bez obzira sto imaju decu i sto su u braku. :cudi
Ja nemam strah od majčinstva ali tu sferu života planiram ostvariti onda kad po meni za to dođe vrijeme.
Možda postoje neki fakulteti gdje se može studirati vanredno i gdje majke mogu koliko toliko normalno završavati sve u roku. Na mom fakultetu je to nemoguće. Ja moram gotovo svaki dan biti tamo, osim što imam ispite imam hrpu drugih obaveza tokom semestra i jednostavno nema šanse da bi završila ovaj fakultet s djetetom na sisi.
Teško je ostvariti sve svoje kapacitete kad imaš malo dijete kojem posvećuješ 99% svog vremena. Zato bi trebalo odrediti si prioritete u životu i vidjeti kad je vrijeme za šta.
Uz ovakvu poraznu statistiku o razvodima (otprilike jedan od tri braka završi razvodom) u današnje vrijeme stvarno ne razumijem tu potrebu da se što ranije skače u brak i u roditeljstvo.
somehow I manage

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 05 Nov 2014, 16:04

gospođa Brams wrote:
radeta62 wrote: Shvatam ja takve osobe koje su provele mali deo zivota radeci na sebi i svom usavrsavanju (skolovanju) ali cemu strah od majcinstva i braka.Taj svoj intelektualni
Ja nemam strah od majčinstva ali tu sferu života planiram ostvariti onda kad po meni za to dođe vrijeme.
Možda postoje neki fakulteti gdje se može studirati vanredno i gdje majke mogu koliko toliko normalno završavati sve u roku. Na mom fakultetu je to nemoguće. Ja moram gotovo svaki dan biti tamo, osim što imam ispite imam hrpu drugih obaveza tokom semestra i jednostavno nema šanse da bi završila ovaj fakultet s djetetom na sisi.
Teško je ostvariti sve svoje kapacitete kad imaš malo dijete kojem posvećuješ 99% svog vremena. Zato bi trebalo odrediti si prioritete u životu i vidjeti kad je vrijeme za šta.
Uz ovakvu poraznu statistiku o razvodima (otprilike jedan od tri braka završi razvodom) u današnje vrijeme stvarno ne razumijem tu potrebu da se što ranije skače u brak i u roditeljstvo.
Pazi samo da ne zakasnis,kad dodje vreme koje ti izaberes mogu nastati komplikacije a to hoce kod zena kad predju 30-u. :(

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”