Ne bi, ja bih im opalio jos po sest samara.insomnia wrote: 08 May 2020, 20:36 Znas sta je simpa? Vecina ovih sto pravdaju ovu partizansku akciju bi oci iskopala ljiljanima zbog samara cetniku a kamo li sta drugo
Best case scenario.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ne bi, ja bih im opalio jos po sest samara.insomnia wrote: 08 May 2020, 20:36 Znas sta je simpa? Vecina ovih sto pravdaju ovu partizansku akciju bi oci iskopala ljiljanima zbog samara cetniku a kamo li sta drugo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Kako ces ti sebe smatrati, to je tvoja licna stvar, drugi te sude na osnovu onoga sto pises i pokusavas da spocitas. Teoretski, mene bi trebalo da boli lijevo mudo u svoj toj prici. Moje vidjenje i dozivljaj Bosne a bome i Hercegovine, umire sa mnom. Jeste egoisticno ali to je moje ja i moj izbor. Svjestan si vrlo da zivis u zemlji plitkih grobova, gdje proljecem vode izbace necije kosti a onda se prepiremo i svojatamo ih. Slavimo smrt i nje se sjecamo, a ne zivimo ono malo zivota sto nam je dato. To je zajednicka osobina svih plemena koja ti spominjes i koliko ja god pripadao njima, zavrasava samnom, ne siri se dalje. Tu umire i nestaje. Receno je da je i ova misa, kukavicije jaje, podmetnuto opet od nekoga i necega radi drugih razloga. A ako cemo se braniti misama i istjerivati pravdu jer su tu bili hrvati ili hudbama jer su tu bosnjaci, bez obzira sta su radili i ko su bili, onda bolje nismo ni zasluzili.Krokodil Behko wrote: 08 May 2020, 20:14Mirelam wrote: 08 May 2020, 19:55 Niko ni Mesu nije spomenu pa ga ti spominjes. Budi dosljedan. Razlikujemo se ideoloski, obrazovno, nacionalno, iskustveno, na svim poljima vjerovatno. Nacinalni naboj ja ne mogu da shvatim, jer sam jedinka, sam sa sobom i onima oko mene, ne pristajem da me se stavi nigdje, jer sam svoj. Ne dozoljavam ni da vece mudonje od tebe mi podcitavaju nesto sto nema veze sa zdravom pamecu, a nije ti prvi put. Ne zelim da ovo ode u privatnu prepisku i prepirku, ali ti stvari postavljas apriori i ti ko mene nesto ispitujes o zlocinima koje su horde napravile.
Apropo stavljene tacke, ja mislim da nije i da je moj neko tamo ukaburen, ja bih ga otkopao i premjestio. To je licni stav, a misljenje je ko guzica, svako ga ima.
E vidiš i njega je neko pomenuo prije mene, a to je bio Mister No.
Nisu li ovo već dva pokušaja podmetanja, s tvoje strane? Istina?
Što se tiče razlika, među nama, možda mi nećeš vjerovati, ali ja sam liberal. Nemam pojma kome ti dopuštaš da te gazi, a ko ne, ali sigurno ne dopuštam da me vrijeme pregazi, pa da tu ko kakav matori prdonja i jugo-guzičar tlapim o Titu i strašim sve mlađe oko sebe.
Takođe, nikad nisam dozvolio ni kukavičluku, da me svlada, pa da samog sebe proglašavam kurčevitim kosmopolitom, koji ne želi imati nikakve veze s ovim plemenima, itd, itd, itd..
Pojma nemam, o kakvim nacionalnim nabojima pričaš.
ja ti samo, kao stručnjak za drvnu industriju, velim da prestaneš s tom čeličnom četkom srtrugati po bošnjačkom pragu, jer se više nema šta strugati. SDA i jeste na vlasti, zbog takvih postupaka. Samo kažu: Vidi, traže nam dlaku u jajetu, dok Vučić oštri kame" i pobjeda im je zagarantovana.
Završavam s rečenicom sa one teme: Od Tita do Alije i nazad. Izvoli, rasporedi se i izaberi šilte.

Cacu je prvi spomenuo Havana.Socrates wrote: 08 May 2020, 20:29 Pokušavam i da odgonetnem zašto je Caco završio na ovoj temi.
Čisto sa psiholoske strane.
"Svi smo isti, i zato je Broz treb'o ubijat' sve nas".
"Posljednji rat je bio građanski, svi su sve isto klali. Ko nas bre zavadi? Treb'o je Tito ostat' živ jos sto godina da nas dovodi u red."
"CaCo je simbol i našeg nacionalizma i fasizma i zato trebamo voljeti Tita jer nije bio nacionalista"
Zašto?

"Borba savezničkih armija i Armije Republike Bosne i Hercegovine podsjeća da je za pravednu borbu potrebna realna vojna snaga, te da jedino takva vrsta snage može zaustaviti fašističke projekte. Ovo je jedna od najvažnijih lekcija ovih historijskih perioda."
Predsjednik SDA navodi da i danas neki pokušavaju rehabilitirati fašističke projekte, te je važno da se energično suprostavimo tome.
"Osjetljivost koju svi pokazuju kada se pokušavaju izjednačiti strane u Drugom svjetskom ratu mora biti ista i u slučaju kada se pokušava izjednačiti Armija RBiH sa agresorskim vojskama, kao i kada se pokušavaju pripisati i izjednačiti zločini na svim stranama u BiH. Naša civilizacijska obaveza je da se dosljedno suprostavljamo takvim pokušajima", kaže Izetbegović.
(SB / Vijesti.ba)

storm wrote: 08 May 2020, 21:47 Nešto se ne spominje...
Bleiburg, pokolj mnogih nevinih, i ne samo Bleiburg, grobnice se nalaze od Zagreba... Krško, zidani most, Laško, Celje, Dravograd, Maribor, Gdje su ubijani masovno... Zaboravio sam koliko, nije teško pronaći...
Ali nešto sam drugo htio reći.
Hrvati sami nisu održali dignitet te memorijalne manifestacije. Godinama je to bio obični ustaški dernek, pa su tako sami ponistili mogućnost, da ostali to sagledaju realno. Dok nisu dosadili čak i austrijancima, koji i nisu u mindsetu nešto posebno protiv, pogotovo lokalna vlast, koja je dosta desna, da ne kažem šta gore...
Nije teško ni fotografije pronaći, kakve su to bile svetkovine ustaskog režima.
Sta onda drugi da misle?

Zar treba još jednom amnestirati partizane samo zato što se bojimo ustaštva i kukavičjih jaja ustaštva or whatever?storm wrote: 08 May 2020, 21:47 Nešto se ne spominje...
Bleiburg, pokolj mnogih nevinih, i ne samo Bleiburg, grobnice se nalaze od Zagreba... Krško, zidani most, Laško, Celje, Dravograd, Maribor, Gdje su ubijani masovno... Zaboravio sam koliko, nije teško pronaći...
Ali nešto sam drugo htio reći.
Hrvati sami nisu održali dignitet te memorijalne manifestacije. Godinama je to bio obični ustaški dernek, pa su tako sami ponistili mogućnost, da ostali to sagledaju realno. Dok nisu dosadili čak i austrijancima, koji i nisu u mindsetu nešto posebno protiv, pogotovo lokalna vlast, koja je dosta desna, da ne kažem šta gore...
Nije teško ni fotografije pronaći, kakve su to bile svetkovine ustaskog režima.
Sta onda drugi da misle?
Cuj sta cete ? Ko to vi ili sam sebe persiras?Krokodil Behko wrote: 08 May 2020, 21:49 Evo, s Miretovog omiljenog portala, Bakir poručuje i podučava antifašizmu.
Šta ćemo sad?
Traže se hrabri ..... ?ne znam ni kako bih vas nazvao?
... da ponove za Bakirom, svaku izgovorenu riječ i da stanu tamo, gdje je i on stao, bez ikakvog ALi, IPAK, međutim, no, i, ili, je, ije, ću-ćeš-će-ćemo-ćete-će, itd. isl.
"Borba savezničkih armija i Armije Republike Bosne i Hercegovine podsjeća da je za pravednu borbu potrebna realna vojna snaga, te da jedino takva vrsta snage može zaustaviti fašističke projekte. Ovo je jedna od najvažnijih lekcija ovih historijskih perioda."
Predsjednik SDA navodi da i danas neki pokušavaju rehabilitirati fašističke projekte, te je važno da se energično suprostavimo tome.
"Osjetljivost koju svi pokazuju kada se pokušavaju izjednačiti strane u Drugom svjetskom ratu mora biti ista i u slučaju kada se pokušava izjednačiti Armija RBiH sa agresorskim vojskama, kao i kada se pokušavaju pripisati i izjednačiti zločini na svim stranama u BiH. Naša civilizacijska obaveza je da se dosljedno suprostavljamo takvim pokušajima", kaže Izetbegović.
(SB / Vijesti.ba)

Imas kukavicja jaja i kukavice koji se ne usudjuju spomenuti imena "antifasistickih budaletina" koje im smetaju. Bleiburg se namece kao jedinstvena tragedija i zlocin jedinstven za partizane. Naravno da je stradalo i mnogo nevinih koji su slijepo slijedili zlocince ili jednostavno odvuceni za njima. Postavljen je ultimatum za predaju sto ustaske i njima slicni izdajnici u Jugoslaviji nisu ispostovali, cak ni nakon sto je Njemacka kapitulirala. Koliko bi samo pripadnika Wehrmachta bilo pobijeno direktnim likvidacijama ili marsevima smrti da se nisu predali na vrijeme, a njihovi zapovjednici potpisali kapitulaciju. Umjesto toga, Pavelic naredjuje da se snage NDH ne smiju predavati dok on izvlaci svoju guzicu i napusta brod u tonjenju kao stakor.Socrates wrote: 08 May 2020, 21:25 Zašto je misa bleiburskim žrtvama nečije kukavicje jaje, a ono što onaj takozvani antifasisticki budaletina u nekom postiranom tekstu govori nije kukavicje jaje?
Kažem takozvani antifasisticki budaletina jer svaki antifasista bi bez ikakvog problema osudio Bleiburg i pocinioce jednog takvog zlocina bez ikakvih "ali".

Jeste, pobio je 500 miliona ljudi, kad ti kazes.Socrates wrote: 08 May 2020, 22:24 Pa pridružujete se veličanju Tita, na ovaj ili onaj nacin, pa vam to ne smeta. Frajer pobio 500 000 ljudi, a vi pričate kako je karao Sofiju Loren.
Ni'dje principijelnosti.

Da li ti shvatas da su partizani na jednoj strani i cetnici&ustase na drugoj strani zapravo dvije totalno razlicite ideologije.Socrates wrote: 08 May 2020, 22:12
Zar treba još jednom amnestirati partizane samo zato što se bojimo ustaštva i kukavičjih jaja ustaštva or whatever?
Duboko seže to komunističko jednoumlje. I perfidno je. Četnika i ustaša će biti. Normalan čovjek zna ko su četnici i ustaše. Donio je sud.
Ali, ako stalno živimo u strahu od četnika i ustaša sto se tiče ovakvih stvari, zločini komunista će uvijek ostati kao "prihvatljivi" kao "manje zlo", kao "tabu tema".
Što se mene tiče, ništa manji problem nisu ni svetkovine kada neki idiot pronese Titovu sliku i petokraku i perfidno protura teze da su partizani/komunisti bili nevini.

Na nekoj temi i u nekoj situaciji moze a nekoj ne moze. Kako kome.Socrates wrote: 07 Dec 2019, 20:34
Svejedno, jako teška politička priča, slažem se.
Ima još tu milion stvari i stvarčica, ali ne možete previše okrivljavati nijednog bošnjačkog politicara. Politika jeste kurva, i neko mora raditi i stvari koje bas nisu najmoralnije sa naše tacke gledista. Jednostavno je tako.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest