Milorad Dodik - SNSD

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2896 times
Been thanked: 1325 times
Status: Offline

Re: Skandalozno obraćanje Dodika pred UN-om

Post by amidza idriz » 25 Nov 2020, 11:41

ina wrote: 25 Nov 2020, 11:21

Meni ta izreka i nije nešto. :D
Generalno smiren, aktivan i mozgast čovjek može dosta više postići od nakarikane ludare..
pa eto de...
pojedinci razumiju samo svoj jezik.
ako je neko smiren onda je to inzko a ovaj majmun ga samo vrijedja.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5392 times
Been thanked: 7703 times

Post by ina » 25 Nov 2020, 11:54

pojedinci razumiju samo svoj jezik.
Opet se ne slažem. Ali ok.. I nebitno.
Svijest ima sidrište.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2967 times
Been thanked: 24594 times

Post by HAVANA » 25 Nov 2020, 12:00

Fuddo wrote: 25 Nov 2020, 11:03 Odlican nastup.
Treba mu samo vikat, to mile
Svaka cast
Najjaci si
Ja da sam s Baketom, nazvo bih ga i cestitao, i reko mu haj jos jednom matere ti, pravo ti to dobro verglas.
Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 25 Nov 2020, 12:08

REMB wrote: 25 Nov 2020, 11:20 Hvala ti Dodik. Sinoc si uradio puno za jedinstvo Bosne i Hercegovine.
To je bio njegov poklon skupa sa Ćiriličarom za Dan državnosti :oo

Šta bi bilo da je sinoćni sastanak prošao onako zlobno-dosadno u stilu Dodika-Čovića kada god se sastanu sa pljuvanjem nam države kao nefunkcionalnom državom pred raspadom i to da stranci prime k znanju i na tome se stane pa idući dan, baš za naš praznik, njihovi portali punom parom to počnu slaviti kao pobjedu.
Ovako je međed izazvao skandal, čak je i Inzko (koji je se do sada izražavao kulturno-diplomatski) koristio riječ gađenje, ambasadori najvažnijih zemalja su bili glasniji nego prije u osudi separatista i podršci BiH.

Ako išta, bar nema orgijanja po portalima baš na današnji dan i njih dvojica su sami skontali koliko su pretjerali pa se ušutili. Zamislite da Dodik nije sinoć puko, kako bi se na današnji praznik osilio da je glavni baja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4576 times
Been thanked: 3592 times

Post by Melek » 25 Nov 2020, 12:19

Na Baji se već uveliko vidi da je pukNo. Jugoslav još uvijek vješto prikriva.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 25 Nov 2020, 12:22

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bake, ocijenio je danas da je jučerašnja online sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija bila važna za BiH, te da su na njoj neki pokazali svoje istinske stavove, ali su onda reterirali.

Sjednicu je organizirao ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasily Nebenzy koji u ovom trenutku i predvodi Vijeće sigurnosti, a prisustvovali su joj lideri Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dragan Čović i Milorad Dodik, dok je Izetbegović odbio učešće upozorivši na činjenicu da je na nju trebalo biti pozvano Predsjedništvo BiH.

- Sinoć smo mogli čuti Čovića koji je kaže da se odriče trećeg entiteta i bilo kakvih insinuacija u vezi s tim. Dodik koji je bio vrlo agresivan i drzak te koji je pokušao u svom stilu da razgovara i sa svjetskim diplomatima na kraju je kazao da je spreman otići s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom i skinuti ploču na kojoj je ime ratnog zločinca Radovana Karadžića na Palama - podsjetio je Izetbegović.

Ipak, kaže Izetbegović, Dodik je potpuno drugačije završio nego što je počeo, naglašavajući da je bila dobra odluka da on tom sastanku ne prisustvuje u formu koji razbija i dezavuira institucije BiH.

- Trebalo je da pozovu tri člana Predsjedništva BiH koji predstavljaju ovu državu ili Dom naroda PSBiH, a ne neki asimetrični, iščašeni model kako je to krenulo u Zagrebu, Beogradu, pa sada i Rusi pokušavaju to pratiti. Svi su jučer dobili dobru i korisnu lekciju - stava je Izetbegović.

Da je Izetbegović prisustvovao tom sastanku, na neki način prihvatio bi se princip da se bira kao sa švedskog stola "nećemo članove Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića kako je urađeno u Zagrebu i Beogradu, odnosno birat ćemo malo iz Predsjedništva, malo iz Doma naroda".

- Time se sve svelo na tri konstitutivna naroda. Da sam prisustvovao tome to bi onda bila prepirka predstavnika konstitutivnih naroda. Ovako je Inzko, čija je pozicija drugačija i kojeg je Dodik ružno napao, predstavljao stanje u BiH i to je puno bolje nego da to radi bošnjački predstavnik - istaknuo je Izetbegović.

On naglašava da je u pismu koje je poslao Vijeću sigurnosti UN-a ukazao na pokušaj da se razbijaju i na asimetričan način tretiraju institucije BiH, jasno objasnivši da u tome ne želi učestvovati, a potom je Vijeće sigurnosti koncizno i obavijestio o tome šta se događa u BiH.

- To su blokade, negiranje genocida, suprotstavljanje odlukama sudova o počinjenim ratnim zločinima, nagrađivanje zločinaca… Mnogi u Vijeću sigurnosti UN-a ne znaju i vjerovatno nisu mogli ni vjerovati da je u BiH odlikovan zločinac Radovan Karadžić. Na to treba ukazati. Čuli su oni i moj stav koji su mogli pročitati, a potom su čuli i Inzka i mislim da je mnogo bolje da on bude advokat BiH nego da to radim ja - kazao je lider SDA Bakir Izetbegović.

Na pitanje da li će Dodik ispuniti obećano o skidanju ploče Radovanu Karadžići, Izetbegović kaže da je Dodik pragmatičan čovjek koji igra bezobrazno i drsko koliko može i kad to ne prođe on se promijeni.

- Dodik je za 180 stepeni promijenio politiku u zadnjih 15-ak godina. Od nekoga ko je govori da je najveće zlo koje je pogodilo Republiku Srpsku i srpski narod Radovan Karadžić do onoga ko mu je tu ploču postavio i dodijelio odlikovanje - podsjetio je.

Smatra da je obećanjem o skidanju ploče Dodik možda pokušao smanjiti pritisak, a da nastavi s istim politikama, no Izetbegović smatra da će Dodik postepeno biti poražen odnosno da će politika koju proklamira biti poražena jer ona nanosi ogromnu štetu Republici Srpskoj, srpskom narodu, ali i BiH u cjelini.

- To jeste politika koja dobija podršku glasača, ali vodi u pogrešnom smjeru i morat će se u jednom trenutku zaustaviti - zaključio je Izetbegović.

Ambasadori brojnih država svijeta u Vijeću sigurnosti, među njima Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije i drugih, osudile su stavove i obraćanje Dodika, dajući podršku visokom predstavniku.

Između ostaloga, osuđena je i odluka Rusije da ne pozove članove Predsjedništva BiH na tu sjednicu te je rečeno da se moraju jačati institucije BiH, a ne slabiti.

Osudile su svjetske diplomate i praksu veličanja ratnih zločinaca i davanje imena Studentskom domu na Palama po ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, a pozvano je i na usvajanje Zakona o zabrani negiranja genocida.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9358 times
Been thanked: 6032 times

Post by Mister No » 25 Nov 2020, 12:34

ina wrote: 25 Nov 2020, 09:11 I šta mislite, hoće li mu (se) oprostiti ili će imati svoje posljedice :ovaj
Nece se nista bitno desiti.

Jedino ako se Bidenova administracija intenzivnije ukljuci u rješavanje problema ovdje.
Uz direktno ukljucenje SAD-ea i suport Engleza i Nijemaca tek tad se mogu neke promjene ocekivati.

Pitanje je koliko su im nasi problemi bitni na svjetskoj razini pa da svoj interes i politiku usmjere ovdje?
The Dark Side Of The Forum...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 25 Nov 2020, 12:39

Ma plaši ih egzodus nejači.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5392 times
Been thanked: 7703 times

Post by ina » 25 Nov 2020, 13:28

Mister No wrote: 25 Nov 2020, 12:34
ina wrote: 25 Nov 2020, 09:11 I šta mislite, hoće li mu (se) oprostiti ili će imati svoje posljedice :ovaj
Nece se nista bitno desiti.

Jedino ako se Bidenova administracija intenzivnije ukljuci u rješavanje problema ovdje.
Uz direktno ukljucenje SAD-ea i suport Engleza i Nijemaca tek tad se mogu neke promjene ocekivati.

Pitanje je koliko su im nasi problemi bitni na svjetskoj razini pa da svoj interes i politiku usmjere ovdje?
Ih dok se on "uhoda"..
Da svjetsku razinu posebno zanimamo (koliko ne) do sad bi stanje bilo koliko toliko drugačije.
A ova izreka ipak prolazi: uzdaj se u se.. I u svoje kljuse :DD
Svijest ima sidrište.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1052 times

Post by Hurija » 25 Nov 2020, 13:35

Eno velikog grafita u Banja Luci kod bokserskog kluba Slavija ,ispod tranzita sa natpisom

Draško đubre Vlaško.,

ne znam ima li to kakve veze sa rezultatima izbora

:)
Ostalo je cutanje.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 25 Nov 2020, 15:21

Sad se Izetbegović javlja, kako neočekivano.

Sreća, pa ga nije bilo sinoć, usr'o bi i šefa i stanicu, Dodo bi bio mala maca.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 25 Nov 2020, 15:43

Ja mislim da je sad zapadnim zemljama puno jasnije sa kakvim gamadima kuburimo.
Covke i dudluk su pucali sami sebi u koljeno
Treba sad ofanzivno lobirat da se srbiji i pc uskrati davanje kredita.
Pa da gledamo kad ih njihov narod za jajca vjesa.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Re: Milorad Dodik - SNSD

Post by Pasaga » 25 Nov 2020, 18:15

Baja i kad propada,propada otmeno ...ha ja

https://www.bhdijaspora.net/nocas-nema- ... FvycBszF3c
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8484 times
Been thanked: 20126 times

Post by Maja » 25 Nov 2020, 18:33

Ja mislim da se Senad sad pojede. Mora cekati petak da bi se pozabavio ovom temom.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23404 times
Been thanked: 21455 times

Post by Masamune » 25 Nov 2020, 18:33

kakav ti je to avatar sa tolikim vratom

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 25 Nov 2020, 18:50

Hurija wrote: 25 Nov 2020, 13:35 Eno velikog grafita u Banja Luci kod bokserskog kluba Slavija ,ispod tranzita sa natpisom

Draško đubre Vlaško.,

to je neko sa BF
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1052 times

Post by Hurija » 25 Nov 2020, 18:58

Pasaga wrote: 25 Nov 2020, 18:50
Hurija wrote: 25 Nov 2020, 13:35 Eno velikog grafita u Banja Luci kod bokserskog kluba Slavija ,ispod tranzita sa natpisom

Draško đubre Vlaško.,

to je neko sa BF

Jok iz Švedske ,plaćeno je da se to odradi jer ne smije doći dole 😂
Ostalo je cutanje.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 25 Nov 2020, 18:59

:ble
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: Milorad Dodik - SNSD

Post by Taare » 25 Nov 2020, 19:07

Kad džo bajden pritisne dodika :zubi

Svi mi se morete obratit

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 394 times

Post by harlekin » 25 Nov 2020, 19:08

Maja wrote: 25 Nov 2020, 18:33 Ja mislim da se Senad sad pojede. Mora cekati petak da bi se pozabavio ovom temom.
Je da on iznese svoje misljenje,pa bakir svoje,pa koji ambasador da veli sta pametno,razni vodje stranaka imaju neku izjavu vjerovatno,naravno i ljudi na terasama,tu ima i moja komsinica minka nest za reci sigurno,pa mi vako na forumu da velimo sta mislimo,i tako 25g... daj boze jos 25 da i nasa djeca mogu vako ko mi. :kafa

Post Reply

Return to “Politika u BiH”