NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24494 times
- Been thanked: 6378 times
- Status: Online
Re: NJEMAČKA
...sto se mora, mora se!
...ja mislim da je Habecku i zelenima, najgore! ...izdrzace Mujica i to!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Za to vrijeme kina dize kapacitete za 50%. Rusija postaje najveci kineski snadbjevac naftom
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Nuklearke treba opet paliti... i graditi nove.Zaleni će kuhati neke svoje čajeve na uglju:)Veca wrote: 20 Jun 2022, 23:27 ...sto se mora, mora se!...ja mislim da je Habecku i zelenima, najgore! ...izdrzace Mujica i to!
.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...nuklearke zaboravi, sad da ih ukljuce, tek sledece ljeto bi bile pustene u pogon, nea od toga nista! ...ne bi ove zime imali grijanja...a termoelektrane se mogu lako ugasiti!
- Veca
- Uvijek slobodna!

...nuzda mijenja zakon, jbg.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14228 times
- Been thanked: 23698 times
Danke Dojcland
Opet neka VatikanskoMudzahedniskoCionisticka zavera protiv uljudbenih i satorskih prvaka?U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje
Bundestag danas raspravljao o BiH (Foto: EPA-EFE)
Zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjem zasjedanju usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti".
Zatupnici su prvo glasali za rezoluciju, a glasanje za slanje njemačkih vojnika u BiH u okviru misije EUFOR-a je izdvojeno i zastupnicima je dato 20 minuta vremena za glasanje.
Bundestag je razmatrao dokument koji su u parlamentarnu proceduru uputili predstavnici vladajućih partija SPD, FDP i Zeleni pod nazivom "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti" unutar kojeg se traži od njemačke vlade da pruži jaču podršku Bosni i Hercegovini i spriječi rast nacionalističke retorike.
Osim vladajućih partija, za ovu rezoluciju glasali su i predstavnici CDU-a, a protiv su bili članovi desničarskog AfD-a te krajnje ljevice.
Tokom rasprave koja je trajala 40 minuta, u Bundestagu su se obratili brojni zastupnici iz svih stranačkih frakcija, a između ostalog o ovoj temi govorio je i Adis Ahmetović (SPD).
"Uvijek je važno graditi mostove između ljudi, kultura, regija, susjednih zemalja pa i kontinenata. Svi nastojimo biti arhitekti. Naš fundament je demokratski poredak. BiH želi takvu konstrukciju i želi da počiva na slobodi, demokraciji i blagostanju. Zbog toga je ovaj zahtjev o kojem glasamo važan za razvoj budućnosti ove mlade demokratije", rekao je Ahmetović.
Adis Ahmetović tokom obraćanja (Screenshot: Bundestag)
Adis Ahmetović tokom obraćanja (Screenshot: Bundestag)
Poručio je kako je dokument koji su predložile vladajuće stranke izazvao brojne rasprave.
"Sadržaj zahtjeva je izazvao diskusiju zadnjih mjeseci i to je dobro. Imali smo napade, pomalo rasističke, ali ispostavilo se da smo pogodili živac i ranu. BiH je dio evropske porodice i mora vrlo brzo dobiti status kandidata za pristup EU. Zbog toga ćemo podupirati održavanje izbora, nastojanja Christiana Schmidta i sve proevropske stranke na putu ka ostvarivanju demokratske države. Koncept konstitutivnih naroda je propao, ali imamo demokratski princip koji se mora ispostaviti na svim nivoima bez obzira kojoj naciji i etničkoj skupini pripadate", ističe Ahmetović.
Na kraju svog govora, Ahmetović je pojasnio kako Bosna i Hercegovina treba jako civilno društvo.
"Zemlji je potrebno civilno društvo, jako obrazovanje, treba nam demokratska, pluralistička medijska scena. Moramo izgraditi mostove koji se neće urušiti, a to su demokratija, mir, sloboda i blagostanje", zaključio je Ahmetović.
Kakvu je rezoluciju usvojio Bundestag?
Kada je riječ o rezoluciji vladajućih stranaka, u njoj se navodi kako stanje u BiH izaziva veliku zabrinutost.
"Etničke podjele i dalje oblikuju svakodnevni život, dominiraju politikom i blokiraju napredak i reformske procese. Nacionalistička i zapaljiva retorika ponovo su dio političkog diskursa", ističu stranke.
Zbog toga, iz SPD-a, FDP-a i Zelenih pozvali su njemačku vladu na čelu s Olafom Scholzom da pruži veću podršku Bosni i Hercegovini.
"Reforme su decenijama blokirane kako bi se održalo povoljno okruženje za korupciju. Sada se pojedini politički lideri sve više oslanjaju na separatizam, mržnju i govor mržnje kako bi odvratili pažnju javnosti od zastoja. Konkretno, političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana državnog Predsjedništva, i Dragana Čovića, predsjednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj da unište Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva. To je neprihvatljivo i zahtijeva odlučan, čvrst otpor Evropske unije, njenih država članica i međunarodne zajednice", pojašnjavaju.
Na kraju, poručili su kako se od djelovanja u BiH moraju distancirati i lideri u Srbiji i Hrvatskoj.
"Pored toga, od političkih lidera Srbije, takođe u pogledu tekućeg procesa pristupanja EU, i Hrvatske treba bez sumnje tražiti da se distanciraju od etničkih separatističkih snaga u Bosni i Hercegovini", zaključuje se u dokumentu.
Soros deluje, ne prestaje
Joj joj joj
Dozvolite da se obratimo
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Re: Danke Dojcland
Aduka ih sjebo sve redom, njemu fala
cak i onog kolegu iz stranke, Josipa Juratovica
Milanović pizdi , kaže "Muhamed penetrirao u Bundestag"
Ovdje se vidi i ono sto sam ja pricao davno, da bosansko-muslimanskom politickom subjektu, u Eu mogu pomoći samo ljevicari i liberali
cak i onog kolegu iz stranke, Josipa Juratovica
Milanović pizdi , kaže "Muhamed penetrirao u Bundestag"
Ovdje se vidi i ono sto sam ja pricao davno, da bosansko-muslimanskom politickom subjektu, u Eu mogu pomoći samo ljevicari i liberali
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Hajd sve, rezolucije, eufor, krci i palci al kad onaj hHrvat u bundestagu izjavi da podrzava Becirovica, potop
Pored Covica, najljepse mu desne ruke i citavog adezeA, on Denise podrzava.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4401 times
- Been thanked: 3351 times
Dabome 
Nije ni svaki Adis haza...
Nije ni svaki Adis haza...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac

Jesmol to opet pobjedili?
Tacno bi bosnjaku evolucija trebala dodijeliti dvije glave. Jedna mu je malo zacas mu je mitar otfikari
Tacno bi bosnjaku evolucija trebala dodijeliti dvije glave. Jedna mu je malo zacas mu je mitar otfikari
- Melek
- Deer Hunter

A sta je sad problem i sa ovim, da se mora sarkasticno?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Duminjo
- Urednik foruma

A sta mislis sta bi bilo da samo jednom izgubimo i da samo jednom zvanicno sa pecatom ameri, britanci ili EU podrze konstitutivnist i Covica?insomnia wrote: 08 Jul 2022, 17:15 Jesmol to opet pobjedili?
Ili samo jednom da podrze Dodika?
- insomnia
- Rđav kurac

Stoji i oto samo sto je ovo ko u onom vicu “nemoj me vise braniti bgt”
- carobnjak N
- Forum [Bot]
pa lik je u njihovom njemačkom Sdp- uDuminjo wrote: 08 Jul 2022, 17:12 Hajd sve, rezolucije, eufor, krci i palci al kad onaj hHrvat u bundestagu izjavi da podrzava Becirovica, potop![]()
ali jes se bunio što nije Bakir označen skupa sa ovom dvojicom
ali izgleda se on i ne pita tu previse, Adis glavni esesovac sto bi reko Dodik
šturmfirer
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
https://avaz.ba/vijesti/bih/756491/hns- ... usi-dejtonDuminjo wrote: 08 Jul 2022, 17:12 Hajd sve, rezolucije, eufor, krci i palci al kad onaj hHrvat u bundestagu izjavi da podrzava Becirovica, potop![]()
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Duminjo
- Urednik foruma

U sustini, nisu ni branili bošnje vec gradjane.insomnia wrote: 08 Jul 2022, 17:21 Stoji i oto samo sto je ovo ko u onom vicu “nemoj me vise braniti bgt”
- Duminjo
- Urednik foruma

Cito sam bas negdje prije ovoga kako je ovaj htio da se i Bakir imenuje i kako se oko toga ne slazem sa Adisom. Ali nije to nesto previse do Adisa vec obicna vecina vidi sta je problem.carobnjak N wrote: 08 Jul 2022, 17:24pa lik je u njihovom njemačkom Sdp- uDuminjo wrote: 08 Jul 2022, 17:12 Hajd sve, rezolucije, eufor, krci i palci al kad onaj hHrvat u bundestagu izjavi da podrzava Becirovica, potop![]()
ali jes se bunio što nije Bakir označen skupa sa ovom dvojicom
ali izgleda se on i ne pita tu previse, Adis glavni esesovac sto bi reko Dodik
šturmfirer![]()
I ovaj je ozbiljan politicar a nije kao nasi cirkusanti. Iako se u potpunosti ne slaze sa vecinom i sa izglasanim, opet podrzava stav te vecine, svoje stranke.
- insomnia
- Rđav kurac

Cuj građane. Nema tog decko
- carobnjak N
- Forum [Bot]
ali fakat je nevjerovatno da je taj momak postao
predstavnik za zapadni Balkan, vodeće evropske sile
znači ne samo Bosna, nego on daje mišljenje i o Srbiji
a kad je Šulc bio u posjeti, zaprdio ga je Vučiću , vrlo je bio oštar i jasan i to pred novinarima
Merkelova je bila Vučkov glavni tutor, sad se okrenula politika
predstavnik za zapadni Balkan, vodeće evropske sile
znači ne samo Bosna, nego on daje mišljenje i o Srbiji
a kad je Šulc bio u posjeti, zaprdio ga je Vučiću , vrlo je bio oštar i jasan i to pred novinarima
Merkelova je bila Vučkov glavni tutor, sad se okrenula politika
- Melek
- Deer Hunter

Merkelova je i kumovala svoj ovoj bijedi. Glupa krava.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.