OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 3757 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Laser » 11 Oct 2022, 19:06

Pasaga wrote: 11 Oct 2022, 19:03 nisam ti ja bakirovac
a odsad jesam ....

nek se drze svabe i legitimnog,pelenka,milovanovica ...i raznih krkana
Kasniš, yebi se sad.

A fino sam vam govorio da ne date vlast ovim "lijevim" šupcima. :D.

Komunjara ostaje komunjara. To bi mater rođenu prodalo za malo vlasti.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21507 times
Been thanked: 19511 times

Post by Masamune » 11 Oct 2022, 20:47

Nippy wrote: 11 Oct 2022, 18:45
Chan wrote: 11 Oct 2022, 18:14 Kad će izbori unutar SDP-a?

Ovo govedo Nikšića ne mogu više da gledam. Lagumdžija je krenuo u rasturanje stranke, a ovaj dovršava posao.
Ne lupetaj:)
Važno je srušiti SDA pa makar došli i gori, čak i pod cijenu uništenja SDP.
Na kraju krajeva, očekujem da nas Neka, Fudo, Kifla, Kuko, Hozan, Elzina i ostali borci protiv korupcije povedu galopirajućim koracima prema EU.
Samo mi je žao što tu najvjerovatnije neće biti velikog neimara Šćepe...
Miran botino

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 Oct 2022, 21:40

Oj Alija nisi vise glavni. Pobjedio narod pravoslavni
Image
Image
Nek vala malo i sarajlijice sunce obasja
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Nippy
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 8 times
Been thanked: 23 times

Post by Nippy » 11 Oct 2022, 21:52

Sarajevom se širi miris Dritana

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 14 Oct 2022, 18:18

feminizirani
nefeinizirani
udavili zadavili
proljevi

EH,EVO GA....

HDZ ,ucinio nedodirljivim,kako.....

https://avaz.ba/vijesti/bih/779300/viso ... lamenta-eu

ovo nije sve,ima josssss

https://avaz.ba/globus/svijet/779293/eu ... nog-zakona
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 14 Oct 2022, 18:29

jesen,a ni zima,nece bti dobri
Sto se tice formiranja,i rada,te vlade,bojim se ici ce teze negoli u minulim vremenima
MSM...OPASNIJE ZA OPSTANAK dRZAVE

http://xn--domaica-84a.net/mehmedovic-n ... Yi8t1mHY2k
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2671 times
Been thanked: 22400 times

Post by HAVANA » 14 Oct 2022, 18:44

Al bakir se nada i dalje vlasti sa bracom. https://raport.ba/izetbegovic-izazvao-l ... iz-vlasti/
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2671 times
Been thanked: 22400 times

Post by HAVANA » 14 Oct 2022, 18:45

Kakvi smo mi ludjaci, ovde vise nema normalna covjeka. Ludo sve. Svak svakog jebe, svak se sa svakim guzi. Sex bez granica.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 14 Oct 2022, 18:48

HAVANA wrote: 14 Oct 2022, 18:44 Al bakir se nada i dalje vlasti sa bracom. https://raport.ba/izetbegovic-izazvao-l ... iz-vlasti/
pa jbt,do juce su se zvali bracom, :lupa :D.
onaj veli,ovo mi je brat,tako i onaj drugi
tad sam se uvjerio i vidio,da je to preopasno,za narod,i po drzavu,izmaklo se kontroli
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9352 times
Been thanked: 11100 times

Post by Krokodil Behko » 14 Oct 2022, 20:46

Ide Shmidt na raport.
Ali, mislim da će ostati ovo što je nametnuo Opozvati ne smije, jer će OHR izgubiti kredibilitet.
Vjerovatno će dobiti naputak, za sljedeće nametanje koje neće biti u korist HDZ-a.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 14 Oct 2022, 21:44

HAVANA wrote: 14 Oct 2022, 18:44 Al bakir se nada i dalje vlasti sa bracom. https://raport.ba/izetbegovic-izazvao-l ... iz-vlasti/
Kako neće?! Sestrinske stranke. Kako su svezali zastave, nikad ih nisu odriješili.
Svi mi se morete obratit

Nippy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nippy » 15 Oct 2022, 03:42

HAVANA wrote: 14 Oct 2022, 18:45 Kakvi smo mi ludjaci, ovde vise nema normalna covjeka. Ludo sve. Svak svakog jebe, svak se sa svakim guzi. Sex bez granica.
Jes vala.Naš prijatelj Schmidt fino nam pomogne, a nacionalisti iz DF i SDA opet zavađaju narode

Nippy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nippy » 15 Oct 2022, 03:50

Krokodil Behko wrote: 14 Oct 2022, 20:46 Ide Shmidt na raport.
Ali, mislim da će ostati ovo što je nametnuo Opozvati ne smije, jer će OHR izgubiti kredibilitet.
Vjerovatno će dobiti naputak, za sljedeće nametanje koje neće biti u korist HDZ-a.
HDZ je dobio sve i sad ih boli kurac

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Oct 2022, 06:06

Krokodil Behko wrote: 14 Oct 2022, 20:46 Ide Shmidt na raport.
nebi on,nadam se da hoce ovi sto ga pozivaju na kaHvu
ipak,puno ih je,nisu bas male mace
nadam se,trebali bi,preinacit barem neke stavke
stavit van snage,ili devalvirat ih nekako
Pitam se,pa sa kim se onda toliko konsultovao
kad ga haman kljucne zemlje prozivaju
cak i svabe

iz aviona se vidi da je cojk zastranio,zao
pohlepan,croatici samo pumpaju ojre....lopatama
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9352 times
Been thanked: 11100 times

Post by Krokodil Behko » 15 Oct 2022, 08:58

Ali nijedan desničar. Nijedan.

PISMO SU POTPISALI: Boris Mijatović, Bundestag - Zeleni, Njemačka; Tineke Strik, Evropski parlament (Holandija), Zeleni; Tunahan Kuzu, Parlament Holandije - DENK; Dietmar Koster, Evropski parlament (Njemačka), Socijaldemokrate;Klemen Grošelj, Evropski parlament (Slovenija), Liberali; Adis Ahmetović, Bundestag - Socijaldemokrata, Njemačka; Peter Heidt, Bundestag - FDP Njemačka; Didier Marie, Senat Francuske, PS; Tom van der Lee, Zeleni - Parlament Holandije;Nathalie Loiseau, Evropski parlament - Francuska - Liberali;Kati Piri, Parlament Holandije - PvdA;Jasmina Hostert, Bundestag - Njemaćka, Socijaldemokrata;Laurens Dassen, Parlament Holandije - Volt; Reinhard Butikofer, Evropski parlament - Zeleni;Jasper van Dijk, Parlament Holandije - SP;Andreas Schieder, Evropski parlament (Austrija), Socijaldemokrata; Jamila Schafer, Bundestag - Njemačka - Zeleni;Margreet de Boer, Senat Holandije - Zeleni; Thijs Reuten, Evropski parlament (Holandina) - Socijaldemokrata; Romeo Franz, Evropski parlament (Njemačka) - Zeleni;Anton Hofreiter, Bundestag - Zeleni - Njemačka; Delara Burkhardt, Evropski parlament (Njemačka) - Socijaldemokrata; Thomas Waitz, Evropski parlament (Austrija) - Zeleni; Erhard Grundl, Bundestag (Njemačka) - Zeleni; Viola von Cramon, Evropski parlament (Njemačka), Zeleni; Julian Pahlke, Bundestag (Njemačka) - Zeleni; Philip Kramer, Bundestag (Njemačka) - Zeleni Erik Marquardt, Evropski parlament (Njemačka) - Zeleni.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Oct 2022, 09:17

jes nam ga Andja suknula,da se neavertimo na vjek vjekova

dje su oni sto svrsavase samo na njen pomen .....

ludu je po selu vodali
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21507 times
Been thanked: 19511 times

Post by Masamune » 15 Oct 2022, 10:07

Slažem se da nema šanse da će opozvati, jer ne samo da bi izgubili kredibilitet već bi i pozivi za ukidanje OHR-a bili mnogo intenzivniji i imali bi mnogo više smisla. Iako ovo zadnje što je naložio najviše odgovara HDZ-u mislim da bi bilo puno gore po Bošnjake i ostale bez OHR-a, a to je ono čemu se i vlada i opozicija u RS-u najviše nadaju, kao i njihovi glasači, a to zadovoljstvo im ne trebamo pružiti. Zato bi probosanska strana ipak malo trebala spustiti loptu. Ovo sa odlukama u korist HDZ-a je bilo očekivano i tako je kako je. To svi znamo da je bilo neminovno. Konstitutivnost nas jebe od dana kada je formirana i tako će ostati bar još par decenija i sve dok velika većina Hrvata bude glasala za HDZ.

Mislim da ćemo nakon ovog gledati razna nametanja koja se odnose na RS. To je i sam Šmit nagovijestio. Bar je aktivan i ne sjedi i ne čeka 5 do 12 i kraj svog mandata da nešto donese kao Incko niti je zalutao poput Lajčaka, a da neće svaka odluka biti u korist probosanske strane je isto očekivano.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Oct 2022, 10:51

Chan wrote: 15 Oct 2022, 10:07 Slažem se da nema šanse da će opozvati, jer ne samo da bi izgubili kredibilitet već bi i pozivi za ukidanje OHR-a bili mnogo intenzivniji i imali bi mnogo više smisla. Iako ovo zadnje što je naložio najviše odgovara HDZ-u mislim da bi bilo puno gore po Bošnjake i ostale bez OHR-a, a to je ono čemu se i vlada i opozicija u RS-u najviše nadaju, kao i njihovi glasači, a to zadovoljstvo im ne trebamo pružiti. Zato bi probosanska strana ipak malo trebala spustiti loptu. Ovo sa odlukama u korist HDZ-a je bilo očekivano i tako je kako je. To svi znamo da je bilo neminovno. Konstitutivnost nas jebe od dana kada je formirana i tako će ostati bar još par decenija i sve dok velika većina Hrvata bude glasala za HDZ.

Mislim da ćemo nakon ovog gledati razna nametanja koja se odnose na RS. To je i sam Šmit nagovijestio. Bar je aktivan i ne sjedi i ne čeka 5 do 12 i kraj svog mandata da nešto donese kao Incko niti je zalutao poput Lajčaka, a da neće svaka odluka biti u korist probosanske strane je isto očekivano.
allah te nagradio
sa sedam djevica
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 15 Oct 2022, 20:26

HOP,strc,gewesen zaihn...

Zastupnik u njemačkom Bundestagu Adis Ahmetović oglasio se o posljednjim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Ahmetović navodi kako su građani Bosne i Hercegovine jasno glasali 2. oktobra ove godine, za Evropsku uniju i za više demokratije.

Dodaje da dva od tri nedavno izabrana člana novog državnog predsjedništvo pripadaju progresivnom i socijaldemokratskom taboru.

Ahmetović navodi kako je većina ljudi u Bosni i Hercegovini glasala za demokratske i evropske snage, za miran život u demokratiji i prosperitetu.

“Međutim, ova dostignuća su uništena intervencijom Christiana Schmidta na dan izbora.

Političke akcije njemačkog visokog predstavnika ne samo da narušavaju ugled OHR, time i BiH, ali i izričito Njemačke.

Da izvršite promjene u ustav entiteta FBiH i izbornog zakona u svetom danu demokratije bez prethodnog informisanja stanovništva je globalno bez presedana i, štaviše, nekompatibilno sa smjernicma OEBS-a.

Gaženje suvereniteta jedne zemlje i njenih birača ovaj način nailazi na veliko nerazumijevanje i ogorčenost naroda BiH i u Evropskom parlamentu. Od hrvatskih vladinih krugova i okruženju HDZ-a čuje se da su se nametnute promjene visokog predstavnika formulisale su Zagreb.

Visoki predstavnik stoga očito je prokockao povjerenje u demokratski proces i kredibilitet nezavisne institucije OHR.

Akcija se također suprotstavlja stavu njemačke vlade i Bundestag, navodi Ahmetović i podsjeća ne sveobuhvatnu rezoluciju koju je donio SPD, CDU/CSU, Zeleni i FDP u Bundestagu u julu 2022.

Podsjeća da je njemački stav u tom dokumentu o Bosni i Hercegovini jasan i da njime odbija dalju etničku podjelu zemlje, protivi se principu legitimnog predstavljanja i želi brzo sprovođenje odluka Evropskog suda za ljudska prava.

U Rezoluciji se dodaje da se odbacuju bilo kakvi dogovori sa secesionistima – Čovićem i Dodikom.

Ahmetović navodi da je neophodno da ministrica vanjskih poslova Analena Baerbock najoštrije kritikuje Schmidtove postupke kao i da proaktivno pristupi SAD-u sa zahtjevom da se promjene koje je napravio Schmidt ponište.

Ahmetović je komentirao i izjave svog kolege u Bundestagu, Josipa Juratovića, te kaže da on zastupa individualno mišljenje koje nema većinu u Vladi ili koalicija semafora.

Dodaje da je šteta da nakon 16 godina rada kao poslanik Juratović zastupa pozicije HDZ-ovog premijera Plenkovića.

“Ovo je razočaravajuće. Na kraju, pozivam građane Bosne i Hercegovine da se čvrsto suprotstave daljnjoj etničkoj podjeli BiH, kaže Ahmetović.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 16 Oct 2022, 07:21

sve cinjenice,fakte,su na strani pravde i prirodno odredjuju sudbinu BH.
Vidimo,da malogradjani,ljudi sumnjivih morala,zele i hoce protiv toga.
Nevjerujem da ce moci protiv inata Bosanskog.

https://www.bhdijaspora.net/akademik-es ... N3QI4z7jGs
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”