Frizure

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times
Status: Offline

Re: Frizure

Post by Čupava »

Iskra wrote: 23 Feb 2020, 21:42
Čupava wrote: 23 Feb 2020, 21:40

Zamisli čekaonicu punu forumasa :D.

Imala bi bas posla... :D.

Ljetos ja "radila" kod pulmologa. 2,5 mjeseca. I potrefe se sarajevska sportska društva na sistematskom...koliko sam.puta rekla, "skinute se do.pojasa i sjednite" , broja nema :hihi

Odlično iskustvo!
Ma trebala si ih sve skupiti na jedno mjesto i samo jednom reci :D. I cao :D.
.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Ma nece joj nista biti od farbanja ;)
MOja jos uvijek raste, ali a mjesec dana idem kuci :hihi Vidjet cemo sta ce biti ;)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5233 times
Been thanked: 6737 times

Post by Vanilla »

JK, pustas kosu?
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Vanilla wrote: 23 Feb 2020, 21:54 JK, pustas kosu?
tako nekako... ne vjerujem da cu "prezivjeti" ljeto, ali vidjet cemo :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla »

Prezivi :bubica
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Nasla sam sliku kad sam imala dugu kosu. I to je moja prirodna boja kose :oo
Last edited by Ariel on 24 Feb 2020, 21:51, edited 1 time in total.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Julia-Klara wrote: 23 Feb 2020, 22:15
Vanilla wrote: 23 Feb 2020, 21:54 JK, pustas kosu?
tako nekako... ne vjerujem da cu "prezivjeti" ljeto, ali vidjet cemo :hihi
Visoki bob :ok nazad stesano
I ova boja uz tvoje oci :rozi

Image
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 249 times
Been thanked: 157 times

Post by rocko »

Iskra wrote: 23 Feb 2020, 21:35
Čupava wrote: 23 Feb 2020, 21:34

Kod mene se taj živac često upali jer često izađem vlažne kose vani. Ljeti kao i zimi ... :grana i onda bolujem danim :aaa nikad pAmeti doći :lupa

Jaka upala nervus facijalis uzrokuje parezu facijalis, to je ono kad se usta iskrive. Nemojte se zezati.

Joj joj jedva čekam prve pacijente! :jupi
VII cranial nerv, cak i kod idopatske ( bez znanog uzroka) paralize nece se paralizovat od mokre kose, nego reaktivacijum herpes simplex virus,jos moze biti sifilis i Lyme bolest uzrok a ja sam imao slucaj gdje je vakcina za gripu uzrokovala Bell Palsy, Malo steroid terapie (prednisone) i otkloni se upala.

Sretno
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 6385 times
Been thanked: 5813 times

Post by uvijek_kontra »

Snowie wrote: 23 Feb 2020, 22:28 Nasla sam sliku kad sam imala dugu kosu. I to je moja prirodna boja kose :oo
:srce :srce pusti opet dugu, meni si skroz drugacija
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

uvijek_kontra wrote: 23 Feb 2020, 23:32
Snowie wrote: 23 Feb 2020, 22:28 Nasla sam sliku kad sam imala dugu kosu. I to je moja prirodna boja kose :oo
:srce :srce pusti opet dugu, meni si skroz drugacija
Hvala, pustam je :D.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10059 times
Been thanked: 17054 times
Status: Online

Post by spacebound »

Ja svoju prvo umotam u peskir, ne trljam nista, samo je umotam, drzim kako kad, nekad 5 minuta, nekad pola sata tako.Kad ga skinem bogato je naspricam mlijekom za kosu, pa susim.Treba mi 10ak minuta.Imam profesionalni fen od 2000 vati.Nikad je ne osusim bas skroz.Kad se sama jos doosusi na vrhove nanesem ulje za kosu, onda tako masnim rukama prodjem kroz cijelu kosu i pocesljam je.Mokru kosu nikad ne cesljam, tako se ostecuje.
Perem je otprilika 2 puta sedmice.Ne pazim u dan, ako mi je mrsko skupim u pundju i cao.Gore se mastila kad sam je prala svaki drugi dan nego sad.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 763 times

Post by nida »

Oko sat :rol I samo je super taj dan kad je operem, sutra sva se izvrne.

Kad operem, u peskiru jedno 15 min. Pa onda serum da joj ista mogu. Onda susenje, pa feniranje, satrem se ziva. Gusta, ostra, suha nekakva sama od sebe + mao sam je zahebUcnula silnim farbanjem. 🙈

Al u fazi smo oporavka. Valjda se oporavi nekad. 🙈
the most beautiful thing you can wear is confidence”
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

rocko wrote: 23 Feb 2020, 23:23
Iskra wrote: 23 Feb 2020, 21:35

Jaka upala nervus facijalis uzrokuje parezu facijalis, to je ono kad se usta iskrive. Nemojte se zezati.

Joj joj jedva čekam prve pacijente! :jupi
VII cranial nerv, cak i kod idopatske ( bez znanog uzroka) paralize nece se paralizovat od mokre kose, nego reaktivacijum herpes simplex virus,jos moze biti sifilis i Lyme bolest uzrok a ja sam imao slucaj gdje je vakcina za gripu uzrokovala Bell Palsy, Malo steroid terapie (prednisone) i otkloni se upala.

Sretno

Ako ćemo nabrajati, i ne samo od toga što navodis već i od :
genikularni herpes , infekcije srednjeg uha ili mastoida, sarkoidoza, neuroborelioza, ishemia, karcinomatoza ili leukemična infiltracija živca, kompresivni otok , kronični meningitis i tumori cerebelopontinog ugla , secerna bomest...itd.

Anamneza pacijenata "tvrdi" i slijedeće

"Godinama se mislilo (a i danas neki tako smatraju) da je Bellova pareza posljedica izlaganja živca hladnoći (propuhu) pa su je neki autori nazivali i reumatskom paralizom facijalisa.  U anamnestičkim podacima takvih pacijenta često nailazimo na informaciju o duljoj izloženosti propuhu, ventilatorima, klimama, otvorenim prozorima u automobilima (profesionalni vozači). "- prof dr sci Karabeg Reuf

"Točan uzrok nastanka Bellove kljenuti nije poznat. Anamnesticki potkrijepljeno je mišljenje da je kljenut posljedica izlaganja živca hladnoći (propuhu), pa je Bellova kljenut nazivana i reumatskom kljenuti nervusa facijalisa. "- dr med spec neurolog Lucija Zadro Matovina.

Hvala @rocko
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

spacebound wrote: 24 Feb 2020, 05:41 Ja svoju prvo umotam u peskir, ne trljam nista, samo je umotam, drzim kako kad, nekad 5 minuta, nekad pola sata tako.Kad ga skinem bogato je naspricam mlijekom za kosu, pa susim.Treba mi 10ak minuta.Imam profesionalni fen od 2000 vati.Nikad je ne osusim bas skroz.Kad se sama jos doosusi na vrhove nanesem ulje za kosu, onda tako masnim rukama prodjem kroz cijelu kosu i pocesljam je.Mokru kosu nikad ne cesljam, tako se ostecuje.
Perem je otprilika 2 puta sedmice.Ne pazim u dan, ako mi je mrsko skupim u pundju i cao.Gore se mastila kad sam je prala svaki drugi dan nego sad.
peskirom protrljam i suha ☝
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try »

Vanilla, baš si se potrudila, lijepo ti je :ok
Snowie, totalno si drugačijeg izgleda, tako s dugom kosom. Izgledaš zrelije i malo mističnije :ok
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10059 times
Been thanked: 17054 times
Status: Online

Post by spacebound »

Vrag wrote: 24 Feb 2020, 07:55
spacebound wrote: 24 Feb 2020, 05:41 Ja svoju prvo umotam u peskir, ne trljam nista, samo je umotam, drzim kako kad, nekad 5 minuta, nekad pola sata tako.Kad ga skinem bogato je naspricam mlijekom za kosu, pa susim.Treba mi 10ak minuta.Imam profesionalni fen od 2000 vati.Nikad je ne osusim bas skroz.Kad se sama jos doosusi na vrhove nanesem ulje za kosu, onda tako masnim rukama prodjem kroz cijelu kosu i pocesljam je.Mokru kosu nikad ne cesljam, tako se ostecuje.
Lako to s 2 centa kose :hihi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

spacebound wrote: 24 Feb 2020, 08:08
Vrag wrote: 24 Feb 2020, 07:55

Lako to s 2 centa kose :hihi
ali namjerna 2 centa, samo da se napomene :oo
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times

Post by gospođa Brams »

Snowie, puno ti bolje stoji kraca kosa, lijepo ti uokviri lice :)

Moja rutina u zadnje vrijeme izgleda ovako:
Nasamponiram dvaput samponom (skoro :ljut ) bez sulfata, uglavnom koncentriram sampon na tjeme, onda stavim hrpu regeneratora bez silikona, vise na donji dio kose, izbjegavam tjeme, rascesljam ju malo sirokim cesljem ako se zapetljala. Guzvam ju rukama da se oblikuju kovrce i na taj nacin umasiram regenerator. Isperem. Jednom tjedno stavljam nakon toga masku za duboko regeneriranje, zamotam kosu u pamucnu majicu i tako drzim pola sata. Isperem. Kombinacijom gela i vode guzvam kosu da se formiraju kovrce. Zamotam opet u pamucnu majicu. Nakon pola sata majicom njezno stiscem visak vode i pustim ju da se susi na sobnoj temperaturi koliko god mogu. Kasnije ju do kraja posusim difuzorom. Ako od gela ostane malo kruta, njezno stiskam kovrce dok ne omekane.
Perem otprilike dvaput tjedno. Između pranja malo osvjezim kovrce vodom. Ako se bas neki dijelovi odbijaju ukovrcat, uvijem ih figarom, ali ne drzim dugo.
Svaki put je borba, nikad ne ispadne isto, cesto nesto moram promijeniti i dodati jos neki proizvod :oo Cilj mi je totalno izbaciti sulfate, silikone i parabene jer nisu dobri za kosu i poticati sto vise prirodnu teksturu kose i prirodnu hidrataciju, bez koristenja ikakvih uvijaca i bez susenja fenom.
Rutina je podlozna promjenama, mozda s vremenom izbacim samponiranje svaki put, nego predem na co-wash, odnosno pranje regeneratorom a sampon samo ponekad.
somehow I manage
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Stavio sam viklere, hocu imam kosu kao vanilla
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla »

A duša :inasab
Post Reply

Return to “Ljepota”