Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26729 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by ironman »

Tu mozes prinijeniti pravilo.
Govno govno..
Klasa twiterasa Puhala je drugacija..ostalo u 5 deka..
dream of spring...
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

Prednost je sto je legalnost na strani Sarajeva. Dodik pokusava da poništi bivše odluke VP unilatarno sto nema pravne osnove. Drugo, dodik pokušava da poništi zakone usvojene na bazi konsensusa sviju tri naroda, sto je takodjer paradrzavno djelovanje. Mene brine šutnja pro bosanske strane, nadam se da galame iza scene ali nevjerujem. Na drugu ruku mislim da pro bosanska strana ceka i pušta dodika da ovo ucini kako bih oni u ofanzivu diplomatsku i politicku.
Last edited by Taktika on 18 Oct 2021, 18:42, edited 1 time in total.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

Sve ovo sto dodik radi je protiv dejtonskog mirovnog sporazuma, opozicija nezeli da ga podrzi ali se boje da ce biti kategorizani kao izdajnici.

Hipoteticki, ako dodik povuce srbe iz sipe i osbih, te institucije ce biti tu, zakonski podrzani, sto podrazumjeva zeleno svjetlo da djeluju na terenu. Bilo bi korisno da srbi odu, pa da pro bosanska snaga naoruza osbih i sipu do zuba, ovo bi bilo skidanje lanca sa ruku sarajeva, i mogli bih zakonski da djeluju i ako srbi nisu u institucijama sto je dobra prilika. Ako dodik krene silom na sipu i osbih onda ce MZ reagovati po obavezi u dejtonu sto su i oni potpisali.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

dream of spring...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

hocel biti kakve protuusluge...
da se oduze,bilo bi posteno,jarani su .... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Samo sabura
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

shark-attack wrote: 16 Oct 2021, 01:17 cuj rat?
pa nece valjda dodo svojim ahbabima rushit, palit, otimat...(?!)
i ahbabi njemu..
druga prica 90-tih, nisu imali shta da izgube ..sad tajkuni, drzava im privatna imovina, sve drze pod kontrolom, rade shta/kako hoce, niko im nishta ne moze.

nego skreni pricu i

'samo da ne puca"..

eeee
Ovo je jedna od najvećih zabluda zašto neki misle da rata neće biti.
Da, za razliku od 90ih mnogi su danas tajkuni,država im imovina i rade šta hoće ali smo svi svjesni da neće zauvijek biti status quo i da će za 1, 5 ili 10 godina ovo biti pravedna uređena država. Možda i ne bude, dovoljno je da tajkuni znaju da postoji ta mogućnost i kada bude onda ne samo da će kao u Pepeljugi kada kucne ponoć sve izgubiti već će i u zatvor.

Tako će rado svaki od njih halaliti 10 miliona (koje ionako neće više imati i uživati u njima za nekoliko godina kada ih uhapse) i zadovoljit će se sa "samo" dva miliona gdje će negdje drugo uživati u pozadini.

To je vezano za tu teoriju, druga tema je vječiti plan o podjeli BiH na Srbiju i Hrvatsku i strah Evrope od muslimanskog ostrva u srcu Evrope gdje ne pitaju ni nas a ni privatnike da li nam se kao i 90ih ratuje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack »

Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 10:42
shark-attack wrote: 16 Oct 2021, 01:17 cuj rat?
pa nece valjda dodo svojim ahbabima rushit, palit, otimat...(?!)
i ahbabi njemu..
druga prica 90-tih, nisu imali shta da izgube ..sad tajkuni, drzava im privatna imovina, sve drze pod kontrolom, rade shta/kako hoce, niko im nishta ne moze.

nego skreni pricu i

'samo da ne puca"..

eeee
Da, za razliku od 90ih mnogi su danas tajkuni,država im imovina i rade šta hoće ali smo svi svjesni da neće zauvijek biti status quo i da će za 1, 5 ili 10 godina ovo biti pravedna uređena država. Možda i ne bude, dovoljno je da tajkuni znaju da postoji ta mogućnost i kada bude onda ne samo da će kao u Pepeljugi kada kucne ponoć sve izgubiti već će i u zatvor.

Tako će rado svaki od njih halaliti 10 miliona (koje ionako neće više imati i uživati u njima za nekoliko godina kada ih uhapse) i zadovoljit će se sa "samo" dva miliona gdje će negdje drugo uživati u pozadini.

To je vezano za tu teoriju, druga tema je vječiti plan o podjeli BiH na Srbiju i Hrvatsku i strah Evrope od muslimanskog ostrva u srcu Evrope gdje ne pitaju ni nas a ni privatnike da li nam se kao i 90ih ratuje.
Iz poshtovanja prema Aliji(a.r.), danas ti necu odgovoriti.
KIAORA
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Sinoć sam baš sjedio ispred zgrade sa jedno tridesetak komšija iz više ulaza i između ostalog dotakli smo se teme rata, tj. potencijalnog. Većina je bila u fazonu ratovaću za one koji mi više plate, a neki su bili i pripadnici Armije RBiH devedesetih. Tvrde da su tad bila druga vremena i ne samo da su išli braniti svoje, već i što su vjerovali u bolje sutra, da je ipak postojao optimizam i da je rat imao smisla. Kad je izlapila ona postratna euforija i kad su mnogi pustili pipke kroz razni kriminal, mito i korupciju ta euforija je kod takvih nestala i prerasla je u depresiju.

Ima osnove zašto ljudi daju takve izjave poput toga ko više plati... naravno to je apsurd, jer bi po tome sutra granatirali i Tuzlu, Sarajevo itd. kad bi im neka druga strana više platila. Poenta je da danas mnogi ne vide nikakav smisao rata, jer vrlo dobro znaju da će stradati obični narod i pješadija za neke ideologije dok će drugi izvući guzice i opet se baviti ratnim profiterstvom. Zato i jeste smiješno kad obični čovjek pročita Bakirovu izjavu da će biti prvi na frontu u slučaju rata. Čak i da bude on zato mu zet neće sigurno, kao i mnogi drugi koji su pripadnici te begovske familije i oni oko njih. Garantujem da bi se i u narednom ratu bavili ratnim profiterstvom isti oni koji su se bavili devedesetih - samo što bi sad bilo novih kolača.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Sve se to lako promjeni.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan »

Rata nece ni u snu biti..
ko ima muda da ga pocne..
nema ti muda da ga pokrene sada..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

animals wrote: 19 Oct 2021, 17:31 Rata nece ni u snu biti..
Dovoljno je da Dodik ili Vučić bude siguran da ima 100% podršku Rusije i Kine i automatski mu rastu muda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

A on to kao sad nema podrsku kine i ybn rusije?
Pa ta gamad opstruiraju BiH evo 30 godina..
dream of spring...
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 19:32
animals wrote: 19 Oct 2021, 17:31 Rata nece ni u snu biti..
Dovoljno je da Dodik ili Vučić bude siguran da ima 100% podršku Rusije i Kine i automatski mu rastu muda.
Nazife
Citam neke izvjestaje,prognoze,sa vana
Ljudi koji su dobro upuceni,ja ih ne podcjenjujem....ljudi od struke
svi do jednog se zalazu za sto hitnije rasporedjivanje KFOR..iliti natovih vojnika po cjeloj BH.
To mi nije bas za nevjerovat,da nesto vece nije u pripremi.
Oni ne govore napamet,znaju nesto sto mi neznamo.
:123
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

shark-attack wrote: 19 Oct 2021, 15:57
Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 10:42

Iz poshtovanja prema Aliji(a.r.), danas ti necu odgovoriti.
Jah, današnji tužni dan te kao ometa da opravdaš to šta si napisao zašto firme i imovina tajkuna nisu garancija da ne može biti rata što sam fino objasnio zašto to nije nikakva garancija, šta više, samo još jedan od razloga zašto bi tajkunima rat odgovarao.

I malo spusti ego. Ako ne želiš, ne možeš ili nećeš danas da odgovoriš i možda planiraš drugi dan da me citiraš onda to učini taj drugi dan, nema potrebe da to najavljuješ dokazujući svoju veličinu tako što navodiš koji je razlog za to.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Pasaga wrote: 19 Oct 2021, 19:42
Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 19:32
Nazife
svi do jednog se zalazu za sto hitnije rasporedjivanje KFOR..iliti natovih vojnika po cjeloj BH.
Ja sam davno napisao, jedna taktika dušmana kako nas žele uhvatiti nespremne i završiti posao je konstantno bombarodvanje u medijima 25 godina vijestima koje se na kraju ispostave kao lažne tako da kada krenu stvarno u akciju mi ćemo opet misliti da je šuplja, propaganda, skretanje pažnje da se opravda lopovluk itd.

Nije Dodik do sada najvaljivao nezavisnost, otcjepljenja, referendume, ankete pa poslije se povukao i polizao šta je popljuvao jer je se u međuvremenu uplašio i sjetio se da nije toliko jak već je to sve taktika da bi mi i kod ovoga rekli "Po čemu se razlikuje ovo od njegove šuplje prije 2 godine? Opet će se povuči u mišju rupi" i da ga ne uzimamo za ozbiljno čak i kada bi nam bila ponovo 1991. godina.
Kao u onoj bajci o dječaku koji je vikao "Eno vuka!"
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 19 Oct 2021, 19:33 A on to kao sad nema podrsku kine i ybn rusije?
To stoji ali je ipak razlika da Rusija i Kina naređuju i podržavaju Dodika u kočenju BiH od napretka a drugo je ako krenu korak dalje i odluče se za ono najgore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 20:01
ironman wrote: 19 Oct 2021, 19:33 A on to kao sad nema podrsku kine i ybn rusije?
To stoji ali je ipak razlika da Rusija i Kina podržavaju Ddodika u kočenju BiH od napretka a drugo je ako krenu korak dalje i odluče se za ono najgore.
onda ce mu rec,nismo ti rekli tako.jbg zajebosi se ...?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan »

Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 19:59
Pasaga wrote: 19 Oct 2021, 19:42

Nazife
Ja sam davno napisao, jedna taktika dušmana kako nas žele uhvatiti nespremne i završiti posao je konstantno bombarodvanje u medijima 25 godina vijestima koje se na kraju ispostave kao lažne tako da kada krenu stvarno u akciju mi ćemo opet misliti da je šuplja, propaganda, skretanje pažnje da se opravda lopovluk itd.

Nije Dodik do sada najvaljivao nezavisnost, otcjepljenja, referendume, ankete pa poslije se povukao i polizao šta je popljuvao jer je se u međuvremenu uplašio i sjetio se da nije toliko jak već je to sve taktika da bi mi i kod ovoga rekli "Po čemu se razlikuje ovo od njegove šuplje prije 2 godine? Opet će se povuči u mišju rupi" i da ga ne uzimamo za ozbiljno čak i kada bi nam bila ponovo 1991. godina.
Kao u onoj bajci o dječaku koji je vikao "Eno vuka!"

Jel ti stvarno mislis da se moze porediti, ona 91 i ovo danas..
Onda je bijesnio rat u Hrvatskoj i imali su pomoc JNA..
i napali su nenaoruzan narod..
sad je situacija drugacija..drugaciji protivnici, i drugacije je odnos MZ..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 19 Oct 2021, 20:01
To stoji ali je ipak razlika da Rusija i Kina naređuju i podržavaju Dodika u kočenju BiH od napretka a drugo je ako krenu korak dalje i odluče se za ono najgore.
Do toga ako i dodje tu nece biti zvanicne price..krme sluzi da drma kavez..a vec sam ponovio vise puta nasa sreca je da je rusija i vise nego dovoljno daleko..
dream of spring...
Post Reply

Return to “Politika u BiH”