Da li kitite jelku
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
- Status: Offline
Re: ZENIČANI OGORČENI BILBORDOM: Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka
Ovo nisu istine
Pandemija je ljudi
Kriza
Glad
Raspad sistema
Ovi mecu i farbaju panoe
Zivi rat
Bogo mili
Spasavaj se ko more
Pandemija je ljudi
Kriza
Glad
Raspad sistema
Ovi mecu i farbaju panoe
Zivi rat
Bogo mili
Spasavaj se ko more
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: ZENIČANI OGORČENI BILBORDOM: Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka
Libo me kar za fgr, malbora i havanu, oni su svoje izabrali.
Ukazujem onima koji se izjašnjavaju ko muslimani. recimo moja tetka. Ostarila, govori da je muslimanka, a prošle godine mi posla sliku okićene jelke.
Naravno da ću joj ukazat da mi ko muslimani ne trebamo oponašat te paganske praznike.
i da bi kao napravila kompromis, ponovo šalje sliku jelke, al ovaj put metnula mjesec i zvijezdu.
Nijedno nije naše muslimansko.
Govno je govno.
Ne znam je li imala i ove godine. Uglavnom, slika nije došla.
Ukazujem onima koji se izjašnjavaju ko muslimani. recimo moja tetka. Ostarila, govori da je muslimanka, a prošle godine mi posla sliku okićene jelke.
Naravno da ću joj ukazat da mi ko muslimani ne trebamo oponašat te paganske praznike.
i da bi kao napravila kompromis, ponovo šalje sliku jelke, al ovaj put metnula mjesec i zvijezdu.
Nijedno nije naše muslimansko.
Govno je govno.
Ne znam je li imala i ove godine. Uglavnom, slika nije došla.
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2875 times
- Been thanked: 23803 times
- Status: Online
Ja cu vako,bice repa.Fuddo wrote: 29 Dec 2021, 13:56 Ovo nisu istine
Pandemija je ljudi
Kriza
Glad
Raspad sistema
Ovi mecu i farbaju panoe
Zivi rat
Bogo mili
Spasavaj se ko more

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Ja cu vako,bice repa.Fuddo wrote: 29 Dec 2021, 13:56 Ovo nisu istine
Pandemija je ljudi
Kriza
Glad
Raspad sistema
Ovi mecu i farbaju panoe
Zivi rat
Bogo mili
Spasavaj se ko more

- HAVANA
- Forumaš godine

Majo jebe me ovo nesta sve po dva puta.
- HAVANA
- Forumaš godine

Stegni saraf neki,nesta...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3881 times
Nikad ne reci nikad. Koliko je samo promjenio Beč, Minhen, London i Frankfurt što se tiče islama a da neće u većinski muslimanskim gradovima u većinski muslimanskoj državi.
Kada si prije 30 godina išao u kupovinu jesi li ikada mislio da ćeš jednog dana morati se voziti dalje autom da bi kupio komad svinjetine? Znači ništa nije nemoguće
Pa mene bi više zabrinulo da sam na tvom mjestu što se dešavaju te stvari u 2021. godini kao da je 1996. godina i naslutio bih koliko je sati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ne moraš mi niš govorit. Cijeli život radim sa ljudima. Dovoljno mi je da vidim facu.Naseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 13:45 Eldin Vrače, najžešći protivnik Fuada Kasumovića u Zenici u borbi protiv hrvatskih kladionica.
Volimo svoje, poštujmo tuđe. Pogotovo ako će od poštivanja tuđeg koji milion sebi zaštekati
ovom se na njuški vidi da je šibicar i kokošar. Šljam.
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

Mozes i pjeske eno ti na markalama,eno ti na sred carsije u restoranu,picerija na ciglanama,pijaca grbavica...I zivi svi,nije niko umro jer je ima.Nemas zar nesto protiv slobode izbora i ponude?Naseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 14:00Nikad ne reci nikad. Koliko je samo promjenio Beč, Minhen, London i Frankfurt što se tiče islama a da neće u većinski muslimanskim gradovima u većinski muslimanskoj državi.
Kada si prije 30 godina išao u kupovinu jesi li ikada mislio da ćeš jednog dana morati se voziti dalje autom da bi kupio komad svinjetine? Znači ništa nije nemoguće
Pa mene bi više zabrinulo da sam na tvom mjestu što se dešavaju te stvari u 2021. godini kao da je 1996. godina i naslutio bih koliko je sati.
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Ne znam gdje zivis ali ja u malom gradu u bukvalno svakom marketu imam svinjske proizvode, da bi kupio bas svinjetinu, pecenje, komad moras u auto ali moras i po janjetinuNaseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 14:00Nikad ne reci nikad. Koliko je samo promjenio Beč, Minhen, London i Frankfurt što se tiče islama a da neće u većinski muslimanskim gradovima u većinski muslimanskoj državi.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
notorna laz i komplesasenje.bosanski migrant wrote: 29 Dec 2021, 13:06Nisam ni spomenuo muslimansku novu godinu, koju inače ne slave ni sami bošnjaci ni muslimani. A nova godina za mene nema nikakve veze sa hrišćanstvom, ako već živimo u civlizovanom svijetu i ako smo prihvatili to računanje vremena onda ne vidim problem.Naseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 13:00
Gdje su to komšije slavile muslimansku godinu? Šta valjaš gluposti?
Znači nisu problem bili Srbi i Hrvati što nisu uzvratili slavljenjem muslimanske nove godine jer i Bošnjaci slave katoličku i nije problem što komšije Srbi i Hrvati nikada se nisu slikali za Bajram kao što se Bošnjaci slikaju ispod jelke, krivi su Bošnjaci što su rekli istinu da to nije muslimanska nova godina?
Ako je to bilo bratstvo i jedinstvo, multikulturalnost i tolerancija onda hvala Bogu što je se i raspalo.
kada hidretski kalendar bude jedini službeni i kad se u bih bude vodilo po njemu, a neće nikad,onda možete nekom nešto zabranjivati
-
The 51st State
- Inventar foruma

pa ima jasnih indikacija za plauzabilan zakljucak.Venera wrote: 29 Dec 2021, 13:04Muhamed se ne spominje u Bibliji.The 51st State wrote: 29 Dec 2021, 12:22
ovo je rendanje kora na tupo i licemjerno, da vidimo kako bi se proveo vandal koji bi prefarbao ovako neku poruku u usa kao epitomu tkz. sekularnih vrijednosti.
download.jpg
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Daj izvor, jer do sad sam vidjela tekstove iz sumnjivih izvora.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
ovako je kod nas, sta nam rade djeci 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Zašto bih imao šta protiv? Nismo mi kao ti urbani što bi demolirali i uništavali ako se sa nečim ne slažemo kao što su ovi sa bilbordom. Dok god daju do znanja da se nudi svinjetina u njihovom lokalu pa da narod može odlučiti hoće li ući ili zaobići, nikakav problem.HAVANA wrote: 29 Dec 2021, 14:05Mozes i pjeske eno ti na markalama,eno ti na sred carsije u restoranu,picerija na ciglanama,pijaca grbavica...I zivi svi,nije niko umro jer je ima.Nemas zar nesto protiv slobode izbora i ponude?Naseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 14:00
Nikad ne reci nikad. Koliko je samo promjenio Beč, Minhen, London i Frankfurt što se tiče islama a da neće u većinski muslimanskim gradovima u većinski muslimanskoj državi.
Ima i talijanski restoran u Njemačkoj pa ne znači da je to Italija.
Moj post je se više odnosio na to da niko u Sarajevu 1972., 1988. ili 1991. nije mogao zamisliti da će biti malo dugačije uređenje u tom gradu nekoliko godina kasnije tako da važi ona "nikad ne reci nikad"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- HAVANA
- Forumaš godine

Naseef Mushroom wrote: 29 Dec 2021, 14:20Zašto bih imao šta protiv? Nismo mi kao ti urbani što bi demolirali i uništavali ako se sa nečim ne slažemo kao što su ovi sa bilbordom. Dok god daju do znanja da se nudi svinjetina u njihovom lokalu pa da narod može odlučiti hoće li ući ili zaobići, nikakav problem.HAVANA wrote: 29 Dec 2021, 14:05 Mozes i pjeske eno ti na markalama,eno ti na sred carsije u restoranu,picerija na ciglanama,pijaca grbavica...I zivi svi,nije niko umro jer je ima.Nemas zar nesto protiv slobode izbora i ponude?
Ima i talijanski restoran u Njemačkoj pa ne znači da je to Italija.
Moj post je se više odnosio na to da niko u Sarajevu 1972., 1988. ili 1991. nije mogao zamisliti da će biti malo dugačije uređenje u tom gradu nekoliko godina kasnije tako da važi ona "nikad ne reci nikad"
Naravno,ko bi reko da cemo s maskama hodat.Svasta moze bit.I vako i nako.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27885 times
Kasumović o bilbordu: Natpis protiv Nove godine klasična provokacija

Natpis na bilbordu u Zenici, kojim je poručeno da jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka, klasična je provokacija od strane radikalne Stranke demokratske akcije (SDA), rekao je za “Nezavisne novine” gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.
“Očigledno je krenula rana predizborna kampanja. Dodik to radi pričama o otcjepljenju, a SDA na ovaj način”, naveo je gradonačelnik Zenice.
On je istakao da su ovdje vijekovima živjeli svi narodi i ovaj grad je, kako je naveo, bio i ostaće multietičan i multinacionalan, uz uvažavanje svih vjera i nacija.
“Šta nekome može smetati što neko slavi Novu godinu, to je apsurdno. U Zenici imaju i džamije i crkve, pa i Sinagoga, neka svako ide tamo gdje želi”, naveo je Kasumović.

Natpis na bilbordu u Zenici, kojim je poručeno da jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka, klasična je provokacija od strane radikalne Stranke demokratske akcije (SDA), rekao je za “Nezavisne novine” gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.
“Očigledno je krenula rana predizborna kampanja. Dodik to radi pričama o otcjepljenju, a SDA na ovaj način”, naveo je gradonačelnik Zenice.
On je istakao da su ovdje vijekovima živjeli svi narodi i ovaj grad je, kako je naveo, bio i ostaće multietičan i multinacionalan, uz uvažavanje svih vjera i nacija.
“Šta nekome može smetati što neko slavi Novu godinu, to je apsurdno. U Zenici imaju i džamije i crkve, pa i Sinagoga, neka svako ide tamo gdje želi”, naveo je Kasumović.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Re: Bužimljani ljuti zbog sramne provokacije premijera USK Mustafe Ružnića
Na žalost dežurnih kritičara neće im se nikada ispuniti želja da budemo kao Srbi pa da mogu prstom u nas upirati kako smo isti.
Na njihovu žalost nismo postali Srbi ali smo postali kao Hrvati, Albanci, Crnogorci i Makedonci i propala je zadnja adresa gdje ta bratstvo i jedinstvo priča prolazi.
-
The 51st State
- Inventar foruma

jbt, evo citam po stoti put i ne kontam dje je provokativni karakter u recenici, mislim radi se o cistom faktu sa kojim se mozes ili ne moras slagati ali ne vidim prostor tumacenju da se radi o provokaciji ali eto fudo da se ogrebe o zenicki fgr zauhar je koliko god nekoherentno lupeto.
Last edited by The 51st State on 29 Dec 2021, 14:35, edited 1 time in total.