Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times
Status: Offline

Re: Glumica šokirala izjavom: "Moja kćerka mora da zna da je žensko, a to podrazumijeva da mora da zašuti"

Post by Zagorka » 25 Apr 2019, 12:26

DocSportello wrote: 25 Apr 2019, 10:57 Ja imam osjecaj da vecina ovih forumskih alapacica i svadjalica kod kuce mudro suti, trpi i presucuje krkanima sa kojima žive mnogo stosta.
Pa dodju na forum istrest to iz sebe i razvezat malo jezik :D

Auuu sto nas covjek provali i matira u dva poteza :kuku

Magnus Carslen, gledaj i crkni. :o

Gdje si otkrio te tehnike briljiranja? :heidi

Na pijaci dok si se onomad cjenkao za patike, oko tri marke dva sata?

A ti Kontra hodaj po Nou Campu i tim svjetskim destinacijama. :baba

E ne'š mene više. Od sutra i zagorka hoda po pijacama.

Ako mi dopusti muž, naravno.

:kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2781 times
Been thanked: 8721 times

Re: Glumica šokirala izjavom: "Moja kćerka mora da zna da je žensko, a to podrazumijeva da mora da zašuti"

Post by Duminjo » 25 Apr 2019, 12:49

spacebound wrote: 25 Apr 2019, 09:35
Julia-Klara wrote: 25 Apr 2019, 09:20 Po meni , kljuc ove izjave je ovo:
- Mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da zna da zaćuti kada treba, jer mi treba mudro da naučimo da ćutimo, jer onda može da opstane i brak, onda možete da dobijete šta god hoćete, ali malo da sačekate.
A kako bi analizirala ovqj dio:"...mora da zna da je zensko..."?
Slazem se i ja sa velikim dijelom duminjovog izlaganja, ali za oba pola, nista da zensko suti jer je nase da sutimo :jok
"mora da zna da je zensko" je kompliment za kcerku. Izdizanje zensko djeteta iznad muškog. Ti sceri budi mudra i pametna jer tako možeš dobiti sve. Pusti njega neka on gura na misice, neka misli da je dobio sta je htio, u tom trenutku. Kasnije mu j... majku 😁

Iz iskustva Nesto. Kad god mi je rekla "dobro" ili "u pravu si" znao sam da ću kasnije pojest govno. Tako Često i biva. Ne uvijek ali bas Često.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 25 Apr 2019, 12:50

Dobro brate, u pravu si

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 25 Apr 2019, 12:53

Vi bas nailazite na neke čudne žene.

Možda je do vas. :hm
. . . . . . . . .

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 25 Apr 2019, 13:05

storm wrote: 25 Apr 2019, 10:51 Da zna da zašuti?
Da na kraju dobije što želi?
Nije moja stvar?
Žene, majke, cure, kaj god... Nadam se da se zezate...
Da zašuti kad se vratio iz kurvaluka, i tako prenese poruku kćeri, te stvori još jednu submisivnu zenicu, koja će zbog, eto, šta će ljudi reći, komfor zone i kofol mira, naučiti da zašuti?!

Pa samo aplaudiranje muškog dijela vam treba nešto reći...
Naime situacija je neprocjenljiva za homo balcanicusa... Šuti, radjaj, šuti, odgajaj, šuti, hrani, šuti ja taslacim okolo, šuti može mi se...
Nekad me fkt zbunite.
Jest stvar njihovog braka, zaboli me, ali ne možete mi to prodavati kao ispravnu spiku.
I netko spomenu stvar društva.
State of mind Je takav da je to društveno sasvim prihvatljivo... U društvu je takav muškarac frajer, uzor, idol (a zapravo šupak) dok se ne smijem ni prisjetiti epiteta, koji bi se ženi nalijepili u obrnutom slučaju.

Ps
Da, ja sam papucar, papak, piiii... Lizac itd kako znate i mene nalijepiti.
Prvo boldirano si isjeko i fali ti jedan bitan dio.
Drugo boldirano gospodja glumica nije rekla.

Kad to dvoje sastavis skroz si iskrivio izjavu glumice.

I Jos Nesto. Glumica kao supruga nije za primjer i ne svidja mi se sta radi sa svojim brakom. Glumica kao majka, sa ovim savjetom, jeste primjer i svidja mi se savjet. Supruga i majka su dvije razlicite stvari/funkcije. Ako nije dobra i za primjer supruga, ne mora znaciti odmah i da je ista takva kao majka. 😘😁

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 25 Apr 2019, 13:16

Svako je donekle u pravu ali se mora uzeti cijeli kontekst date izjave, a to je da su tabloidi u Srbiji teško smeće koji
stave ovakav naslov , petljajući se u nečiju intimu ...tako da je vrlo vjerovatno i to uzrok ovakve reakcije dotične.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 13:19

mad_max_ba wrote: 25 Apr 2019, 11:56
storm wrote: 25 Apr 2019, 10:51 Da zna da zašuti?
Da na kraju dobije što želi?
Nije moja stvar?
Žene, majke, cure, kaj god... Nadam se da se zezate...
Da zašuti kad se vratio iz kurvaluka, i tako prenese poruku kćeri, te stvori još jednu submisivnu zenicu, koja će zbog, eto, šta će ljudi reći, komfor zone i kofol mira, naučiti da zašuti?!
Pa samo aplaudiranje muškog dijela vam treba nešto reći...
Naime situacija je neprocjenljiva za homo balcanicusa... Šuti, radjaj, šuti, odgajaj, šuti, hrani, šuti ja taslacim okolo, šuti može mi se...
Nekad me fkt zbunite.
Jest stvar njihovog braka, zaboli me, ali ne možete mi to prodavati kao ispravnu spiku.
I netko spomenu stvar društva.
State of mind Je takav da je to društveno sasvim prihvatljivo... U društvu je takav muškarac frajer, uzor, idol (a zapravo šupak) dok se ne smijem ni prisjetiti epiteta, koji bi se ženi nalijepili u obrnutom slučaju.

Ps
Da, ja sam papucar, papak, piiii... Lizac itd kako znate i mene nalijepiti.
uuuu
i tebi je pretis radio ko i meni što radi
:ooo
Stekla sam dojam da si prorilično zeznut kad si ljut.

Ako nije belaj da mi odgovoriš, a ne moraš, kad si ti u "toj fazi" je l' tvoja hanuma voda ili je vatra? :)
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 25 Apr 2019, 13:20

Maxo je uvijek voda 😎

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41468 times
Been thanked: 28260 times

Post by Rum » 25 Apr 2019, 13:21

U toj fazi ide da vata ribu
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 13:44

Socrates wrote: 25 Apr 2019, 12:05 Šta je ona uradila u svom braku mislim da nije ničiji posao nego njen. Sve dok nije u pitanju fizičko zlostavljanje, svaka njena odluka je samo njena odluka i mi možemo da komentarisemo ali nemamo baš pravo da osuđujemo.

Ljudi imaju različite brakove, različite stvari odluče da trpe, neki se čak i dogovore sta će da trpe ili ne. Ako mu je oprostila javne ispade, pa sta? Možda bi joj razvodom situacija bila puno gora, možda bi pala u depresiju iz koje se nikad ne bi izvukla, itd.

Što se tiče čitave debate oko sutanja zena, a ne znam sta da vam kažem. Mislim da svako šuti kada mu to iz ovog ili onog razloga odgovara. Češće su to žene, ali šute i muskarci. Moj je komšija oprostio prevaru ženi i danas šuti ako ona preuzme priču po kojoj se njemu zna mjesto. :cudi

Pa eto, uzmite, za primjer vas ili nas forum. Da ne uzimam skori primjer u obzir zbog forumskog mira, ali bilo je ovdje seksizma na izvoz i prije, recimo, pa opet izaberemo da šutimo. Utrpao sam i sebe u tu grupu, da ne bude nesporazuma. Kukati tu nešto na položaj žena, a izabrati da ne vidiš i ne reagiras kad je očigledno da je neko ponižen jer je žena, malo je bezveze priča. Sad će neki udarit' u priču "pa to je samo Forum", ali na tom forumu ste upravo udarili u kuknjavu da ne treba šutjeti. Ili je samo forum ili nije samo forum.

Neki će udariti u pricu da nemaju pojma o tome, ali pusti šuplju.

Pa ako mi šutimo da bi ostali na Forumu, ili se pravimo da ne vidimo jer nam je tako najpogodnije, zašto ona ne bi izabrala da suti da ostane u braku?

I ko smo to mi da to osuđujemo?

Ovo učenje djevojčice da suti je bezveze, jer nije urađeno ni sa kakvom pažnjom. Jedni tumače ovako, drugi onako, ali ostaje neki bezveze utisak jer je sve pojednostavila. Sutati je nekad dobro ali ne na način na koji je ona to svom djetetu predstavila.

Kako vi? :ruke
Očito nismo na isti način doživjeli to ... meni je npr. scena iz moje porodice prošla kroz glavu, kad je nedavno kćerka izrazila želju da probije još jednu rupicu na uhu, i to u gornjem dijelu, muž je grozno reagovao, ja sam šutjela iako se nisam slagala s njegovim ni mišljenjem ni ponašanjem, šutala je i ona.
Sutradan smo na tu temu popričali i djetetu smo zajednički odobrili. :cudi
Fino smo dobile što smo tražile, da sam taj dan i ja odreagovala, on bi se zainatio ... To je tako. Pa neka shvata kako god ko hoće.
:hm Meni nije pao na pamet materijalizam, ili trpljenje nečega, guranje pod tepih problema itd. ...
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 25 Apr 2019, 13:45

Što se tiče čitave debate oko sutanja zena,
joj, čitam šutanja, pa opet...šutanja...kakvo sad šutanje, ko šuta žene, kad ono šutnja žena, žene šute... :lupa

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara » 25 Apr 2019, 13:46

I ja isto :valja Skroz mi neobicno kad neko napise sutanje umjesto cutanje :valja
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 25 Apr 2019, 13:47

Dobro, Leila, prima se na znanje. :D.

Učiteljice nikad ne smiju sutjeti. :valja
. . . . . . . . .

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 25 Apr 2019, 13:48

statebriga wrote: 25 Apr 2019, 01:19
Duminjo wrote: 25 Apr 2019, 01:09

Nisam to zelio reci. Ne čitaš kako piše
Mlada glumica Mirka Vasiljević (28) sa fudbalerom Vujadinom Savićem (28) ima troje djece - dva sina i jednu kćerku,
:hm

pise se djete a ne dijete , jer dijeta je nesto drugo , samo kazem :jutarnja
:ne
Nisi u pravu , briga

pise se dijete (jednina), djeca (mnozina)

dijeta je nesto sasvim drugo :kafa

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 25 Apr 2019, 13:49

Socrates wrote: 25 Apr 2019, 12:53 Vi bas nailazite na neke čudne žene.

Možda je do vas. :hm
pa nisi u vezi deceniju , a nisi ni u braku , zato ne znas :hihi
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 25 Apr 2019, 13:50

Chloe wrote: 25 Apr 2019, 13:19
mad_max_ba wrote: 25 Apr 2019, 11:56

uuuu
i tebi je pretis radio ko i meni što radi
Stekla sam dojam da si prorilično zeznut kad si ljut.

Ako nije belaj da mi odgovoriš, a ne moraš, kad si ti u "toj fazi" je l' tvoja hanuma voda ili je vatra? :)
ma nemam pojma šta bih ti rekao, kada prevrnem nekako prema hanumi izbrojim do pet, hah nekada ona ušuti pa kasnije nastavi, upoznala me je toliko da zna da sam explozivan na prvu, nakon 3-4 minute nastavi, al ja tada više ne reagujem, nekada ja začepim i odšutim, mah znaš i sama....
"ignorance is bliss"

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 25 Apr 2019, 13:51

Nema nikakve sumnje da ćemo sad o gramatici i pravopisu sljedećih 10 stranica. :D.

De Briga, nemoj slučajno da presutis. :valja
. . . . . . . . .

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 25 Apr 2019, 13:51

Rum wrote: 25 Apr 2019, 13:21 U toj fazi ide da vata ribu
da samo znaš koliko istine ima u ovome
"ignorance is bliss"

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 25 Apr 2019, 13:51

O tome se ovdje i prica :cudi
I ti znas kad ucutati :cudi

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 25 Apr 2019, 13:51

Vrag wrote: 25 Apr 2019, 10:02 Mada trebate zasutit. Mlatara vama jezik divljacki
to se zalis na los seks :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”