Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9831 times
Been thanked: 11575 times
Status: Offline

Re: Srpska djeca u Srebrenici bojkotuju nastavu, podržao ih i načelnik Grujičić

Post by Krokodil Behko »

arzuhal wrote: 27 Feb 2020, 20:20 Tako zaključiš, Behko, kada me parcijalno čitaš. Recimo, samo taj post. Ali ja nemam UNPROFOR-ski stav, dapače. Ali volim usput ukazat u kojim smo segmentima mi sami sebi dovoljna govna i gdje nam niko ne treba. I odakle četnici crpe snagu kad smo mi u pitanju.

Nije to, iskusan si forumaš.
Ovakav post, obavezno neko dočeka i odvede temu u desetom pravcu, pa će na kraju Alija biti kriv za ove kokarde u školi. O tome je riječ. Imamo bar 300 tema, o političarima i korupciji, a o Srebrenici samo jednu.
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi »

Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 20:13 Možda nije vidila, pa da repriziram

Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 19:55

Konkretno, šta su naši učinili u ovom slučaju?
Msm, ko je posijao strah? Čija ono djeca, sa kokardama školom hode?
Napisala...
ako te ne zaštite oni kojima je dužnost da te zaštite, itekako onda i oni siju strah.

Behko ba, džaba si se ti okomio na mene, znam ja veoma dobro šta su četnici i na šta su spremni.
Mene sada zanima čišćenje našeg sranja
, jer se gadno usmrdilo i time nam se sve teže odbraniti i suprotstaviti namjerama četnika i drugih, da nas se izbriše s ovih prostora.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Zizi wrote: 27 Feb 2020, 20:29
Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 20:13 Možda nije vidila, pa da repriziram

Napisala...
ako te ne zaštite oni kojima je dužnost da te zaštite, itekako onda i oni siju strah.

Behko ba, džaba si se ti okomio na mene, znam ja veoma dobro šta su četnici i na šta su spremni.
, jer se gadno usmrdilo i time nam se sve teže odbraniti i suprotstaviti namjerama četnika i drugih, da nas se izbriše s ovih prostora.

Šta si napisala i gdje?

Ima još jedan post bez odgovora. Šta naši uopšte mogu uraditi na okupiranoj teritoriji, mimo da se zarati? Konkretno?
Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 19:38
I šta bi oni mogli učiniti na četničkoj teritoriji, među četnicima, konkretno?

Evo, ja ti napravim šablon, kako to treba izgledati

1. Prva stvar
2. druga stvar
3. treća stvar
4. itd
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Lepo je sestorka bila krenula u obracun sa cetnicima. Podrzase BL za kulturnu prestolnicu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi »

Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 20:34
Zizi wrote: 27 Feb 2020, 20:29

Napisala...

Šta si napisala i gdje?

Ima još jedan post bez odgovora. Šta naši uopšte mogu uraditi na okupiranoj teritoriji, mimo da se zarati? Konkretno?

1. Prva stvar
2. druga stvar
3. treća stvar
4. itd
Ništa ne mogu uraditi...neka onda ratuju.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14187 times
Been thanked: 23598 times

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 27 Feb 2020, 20:40 Lepo je sestorka bila krenula u obracun sa cetnicima. Podrzase BL za kulturnu prestolnicu
Dobro, idu ljudi linijom manjeg otpora, nekad to zna i upalit’, al u qrcu.
Treba biti posten, drugacije je kad zivis to svaki dan, i ‘vako podjahkad uletis na internet k’o nas dvojica da vidimo sta ima.
Ja razumijem ljude kojima je pun qrac i nasih i njihovih.
Tare to jebes ga, iz dana u dan borba za elementarnu egzistenciju, a oko tebe vukova kamara. Dodije.
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 27 Feb 2020, 21:03
insomnia wrote: 27 Feb 2020, 20:40 Lepo je sestorka bila krenula u obracun sa cetnicima. Podrzase BL za kulturnu prestolnicu
Dobro, idu ljudi linijom manjeg otpora, nekad to zna i upalit’, al u qrcu.

Oni su svoju politiku, poravnali s onim čuvenim govorom Winstona Churchila, iz 1940. nakon pada Francuske.

Moramo strašno da pazimo da ovo spasavanje ne smatramo pobjedom. Ratovi se ne dobijaju evakuacijama. I još jednom je potvrdio britansku odlučnost: Predaćemo našu otadžbinu. Ako treba godinama, ako treba sami. Izdačemo sve do kraja, predavaćemo se na okeanima i morima, sa sve većim pouzdanjem i sve većom snagom, predavaćemo se u vazduhu, predavaćemo se na obalama, predavaćemo se na aerodromima, predavaćemo se na poljima i na ulicama i na brdima. Uvijek ćemo se predati predati.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Ništa od ovih roditelja, treba ovo s načelnikom vidjet'.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ustao dušmanin crni da psuje majku srpsku
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Jest. Najbolje bi bilo odjebat Banjaluku, neka se otcijepe. Šta će nam Banjaluka u BiH...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2865 times
Been thanked: 23666 times

Post by HAVANA »

Zizi wrote: 27 Feb 2020, 19:35

Ne, pogrešno.
Naši politički predstavnici su dupe zalijepili na obraz, te su zabavljeni samo svojim ličnim interesima otvorili širom vrata počiniteljima genocida da nas i dalje ugnjetavaju.

1. Prva stvar
2. druga stvar
3. treća stvar
4. itd
Potpuno se predati poboljsanju uslova zivota u federaciji, suzbijanju korupcije, hapsenju i procesuiranju kriminala, gurati i sredjivati stanje u zdravstvu, skolstvu, forsirati i podrzati omladinu, svu pricu i podrivanja prebaciti na obrazovanje, ulaganje u infrastrukturne projekte, stipendije, finansijski i projektima pomoci ljude koji zive u srebrenici i u rs-u, strucne ljude i ljude sa idejama postavljati na mjesta gdje mogu dati doprinos svojim znanjem, svu snagu usmjeriti na ekonomiju i poboljsanje zivota a sto manje suplje price i stranackih talova. Samo ekonomija i obrazovanje, samo to ce dugorocno rijesiti i ta tvoja 4 pitanja. Dok god se budemo fokusirali na ovo na sta smo fokusirani toliko godina, nikada ovde nece biti bolje. Jacaj federaciju, jacaj je u fulu. A to se moze vjeruj, vrlo lako. Samo da nije ovih gladnih a nesposobnih majmuna. Cisto gubljenje vremena i pljacka je ovo sto oni rade. Napravi ovo sto gore pisem pa ces vidjeti kako vremenom ekonomski prosperitet, obrazovanje, podmladjivanje kadra daje rezultat u svim segmentima. Saradjuj sa svima u okruzenju, i susjednim zemljama i po rs-u, sa onim koji zele, radi, pravi pare... Ja ne vodim drugi put. Haj ti meni sad napisi to 1234...sta bi ti uradio? Da se pobijemo, podijelimo se svi ovakvi jadni i bijedni, sta? Ko? Kome je do toga i sta to moze rijesiti, i kako? Odbrusio bakir, naruzio ih zeljko, reko ovaj, reko onaj... Daj ba ne nasmijavajte me. Gledaj prekjuce sijela i previranja ko ce se progurati fikret, efendic, igre bez granica oko para i moci. Boli njih qrac za te ljude tamo i ovde. Sve ih parama pokupovat, te po funkcijama. Sta god ti treba. To je nama nasa borba dala. Kad to rijesimo i drugo ce se poceti rijesavati. Napisi mi to 1234 sta bi ti. Bas me interesuje. Kako? Mozda grijesim. Mozda je rjesenje kad mali cetnicic pocupa maramu djevojcici da ja isto tako ovde nekom djetetu pocupam maramu, pedji vicem da je cetnik, silne ljude i firme sa kojim radim po rs-u odjebem, da se zatvorim mozgom i idejama u ovo malo jada i rezim povazdan... Jes al u qrcu rjesenje.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2865 times
Been thanked: 23666 times

Post by HAVANA »

I nek se ne uvrijede neki ali lako je naprdjivati iz dijaspore. Mi se ovde jebemo i zivimo, borimo, odgajamo djecu,necemo da idemo... Haj podigni insana u ovoj ludoj zemlji. Muka ziva. Toliko je pogresnog da boli. Dusa i srce me boli. Al necu otici. Moje. Ne dam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Dorian wrote: 28 Feb 2020, 00:15
Jest. Najbolje bi bilo odjebat Banjaluku, neka se otcijepe. Šta će nam Banjaluka u BiH...
Jok ba. Hajmo im se uvlaciti u supak osim ako mislis da BL stvarno zasluzuje titulu. To mora uroditi plodom
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

A BL je odvojena jos 92-e. “Politicko Sarajevo” se tamo pita otprilike ko i u Svedskoj
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 588 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

Nije samo to, ima se i njima šta prigovoriti i ispostaviti, niko njih ne amnestira od budalešćina. Ali kad ih uporediš sa Onima Čije Se Ime Ne Izgovara, kažeš: ŠUĆUR DRAGOM ALLAHU DA IMA BAREM VAKIH!

I da se može drukčije, pa makar koliko.

No, vidjet ćemo što je pred nama.

Četalji se politički i pravno više boje nakih šestorki nego Organizatora Odbrane Bosne i Hercegovine U Plavo Božije Prijestolje Kliču Zvuci Zbog Omolja.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

HAVANA wrote: 28 Feb 2020, 07:29

1. Prva stvar
2. druga stvar
3. treća stvar
4. itd
Potpuno se predati poboljsanju uslova zivota u federaciji, suzbijanju korupcije, hapsenju i procesuiranju kriminala, gurati i sredjivati stanje u zdravstvu, skolstvu, forsirati i podrzati omladinu, svu pricu i podrivanja prebaciti na obrazovanje, ulaganje u infrastrukturne projekte, stipendije, finansijski i projektima pomoci ljude koji zive u srebrenici i u rs-u, strucne ljude i ljude sa idejama postavljati na mjesta gdje mogu dati doprinos svojim znanjem, svu snagu usmjeriti na ekonomiju i poboljsanje zivota a sto manje suplje price i stranackih talova. Samo ekonomija i obrazovanje, samo to ce dugorocno rijesiti i ta tvoja 4 pitanja. Dok god se budemo fokusirali na ovo na sta smo fokusirani toliko godina, nikada ovde nece biti bolje. Jacaj federaciju, jacaj je u fulu. A to se moze vjeruj, vrlo lako. Samo da nije ovih gladnih a nesposobnih majmuna. Cisto gubljenje vremena i pljacka je ovo sto oni rade. Napravi ovo sto gore pisem pa ces vidjeti kako vremenom ekonomski prosperitet, obrazovanje, podmladjivanje kadra daje rezultat u svim segmentima. Saradjuj sa svima u okruzenju, i susjednim zemljama i po rs-u, sa onim koji zele, radi, pravi pare... Ja ne vodim drugi put. Haj ti meni sad napisi to 1234...sta bi ti uradio? Da se pobijemo, podijelimo se svi ovakvi jadni i bijedni, sta? Ko? Kome je do toga i sta to moze rijesiti, i kako? Odbrusio bakir, naruzio ih zeljko, reko ovaj, reko onaj... Daj ba ne nasmijavajte me. Gledaj prekjuce sijela i previranja ko ce se progurati fikret, efendic, igre bez granica oko para i moci. Boli njih qrac za te ljude tamo i ovde. Sve ih parama pokupovat, te po funkcijama. Sta god ti treba. To je nama nasa borba dala. Kad to rijesimo i drugo ce se poceti rijesavati. Napisi mi to 1234 sta bi ti. Bas me interesuje. Kako? Mozda grijesim. Mozda je rjesenje kad mali cetnicic pocupa maramu djevojcici da ja isto tako ovde nekom djetetu pocupam maramu, pedji vicem da je cetnik, silne ljude i firme sa kojim radim po rs-u odjebem, da se zatvorim mozgom i idejama u ovo malo jada i rezim povazdan... Jes al u qrcu rjesenje.

U 100% slučajeva, u mojoj dugogodišnjoj forumaškoj praksi, ovakve stvari pišu:

1. Ljudi koji su rodbinski povezani sa Srbima
2. Poslovno povezani
3. I jedno i drugo
4. Sišli s uma

Uobičajeno uopštavanje teme, jer kako drugačije objasniti taj kilometarski post, u kojem Srebrenica nije ni pomenuta. Jel to se plašiš, da ti poslovni partner Srbin ne dozna, kako si pomenuo Srebrenicu?
Ne mora postojati poslovna računica, za svaki politički, ili bilo koji drugi potez. Postoje i važnije stvari od novca. Možda mi neš vjerovat, ali ima nas koji smo malo čudni.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5159 times
Been thanked: 7278 times

Post by ina »

Je li se sta poduzelo povodom slucaja one napadnute djevojcice s maramom? Nisam upratila, Ili je bilo: ma pustimo kraju, mira radi u kuci.

Inace sam uvijek za dijalog, :D ali uz svjesnosc da ne moze/ nece uvijek funkcionirati, ako ne govore prava usta. I ako receno poslije nije realno praceno (odrzavano) zakonima.. i sve sto ide uz.
Prica Srebrenice nije obicna prica necije komsinice cije pseto laje i danju i nocu.. dok drugoj smeta i sami sus vjetra. Zna se sta se desilo. Zna se ko je sta pocinio. Zna se ko je nadrndan nacionalizmom (vecinom, iako nisu svi isti) I zna se ko jos uvijek dobrim brojem negira.
I sve dok je tako nema nekog znacajnog pomaka.
Ljudi na odredjenim pozicijama ne cine ono sto bi trebali. Tacno mi je muka od zagadjenih mlakonja koji nas raprezentiraju.
Svijest ima sidrište.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

ina wrote: 28 Feb 2020, 09:40 Je li se sta poduzelo povodom slucaja one napadnute djevojcice s maramom? Nisam upratila, Ili je bilo: ma pustimo kraju, mira radi u kuci.

Inace sam uvijek za dijalog, :D ali uz svjesnosc da ne moze/ nece uvijek funkcionirati, ako ne govore prava usta. I ako receno poslije nije realno praceno (odrzavano) zakonima.. i sve sto ide uz.
Prica Srebrenice nije obicna prica necije komsinice cije pseto laje i danju i nocu.. dok drugoj smeta i sami sus vjetra. Zna se sta se desilo. Zna se ko je sta pocinio. Zna se ko je nadrndan nacionalizmom (vecinom, iako nisu svi isti) I zna se ko jos uvijek dobrim brojem negira.
I sve dok je tako nema nekog znacajnog pomaka.
Ljudi na odredjenim pozicijama ne cine ono sto bi trebali. Tacno mi je muka od zagadjenih mlakonja koji nas raprezentiraju.

Takoe.
Potpuna svijest o svemu što je urađeno.
Praviti se kako je sve ok, ali ne smiješ ništa pominjati, niti nazvati pravim imenom - sjajna uvertira u novi holokaust. Suma sumarum, ka tome nas vode ovi lafo mirovnjaci, istovremeno optužujući nas, kako smo tobože previše ratoborni. Koga je zmija ujela, taj se........?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Havana prica ti stoji ali i ne stoji
Naravno da bi se trebalo razvijati federaciju i rjesiti se kompletne politicke garniture prvenstveno radi nas odnosno vas samih ali se varas kad mislis da bi to nesto promjenilo u odnosu i ciljevima Srba
Eto imali ste Jugoslaviju, ne moze covjek od vas nista spomenuti protiv dzeneta u istoj, nije se pricalo o zlocinima nad muslimanima, nije im se nabijala krivica, druzilo se, radilo, kumovalo, bratstvovalo i jedinstvovalo pa kako to da ti onda zavrsi pun gelera?
I ne odgajate vi djecu, sa tim stavom odgajate buduce mete nekom Limonovu da malo dodje vjezbati “preticanje” sa 84-om. Pogledaj opet Jugoslaviju i prije Jugoslavije
Nekog rjesenja i nema pgtv sa ovakvim ustrojem ali se slazem da bi trebalo poduzeti te mjere koje si naveo. Prvenstveno i jedino radi nas samih
grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf »

Koja je svrha ovakvih istupanja i vrijedjanja?Ausgerechnet Havana?? Poznati profesori proucavaju jeku.
Glup sam!
Post Reply

Return to “Politika u BiH”