Ovo po velikim trgovackim centrima sigurno nije od naseg seljaka. To se nadje ponedjeljkom i petkom na pijaci. Ovi stalni na pijaci, sto drze tezge, takodjer prodaju povrce iz Grcke, Turske, Spanije, Makedonije...Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 13:34A ne znam sta bih ti reko.. covjek mora jesti a svi hoce da se zaposljavaju po kancelarijama.spacebound wrote: 27 Apr 2022, 18:34
Ja neki dan na pijaci propitujem cijene. Paprika 7 KM kg, pa ne bih je kupila da u novcaniku imam 7000 po toj cijeni.
Pitam tetu - Kupi li ih iko? Kaze - Kupi ko ima para
Isto pratim korpu s paradajzom u jednoj trgovini gdje idem svaki dan. 5.50 kg, svaki dan se dobro vidi da ljudi kupuju.
Mogu ga i ja priustit, ali necu. Nisam majmun da me navlace![]()
Normalno, ne skacem od srece kada nesto trebam skuplje platiti. Ali u slucaju kada znam da kupujem nesto sto je covjek seljak posadio, zaklo ili napravio, uopste ne pitam za cijenu. Koliko god kaze, taman je.
U konkretnom slucaju, sto se tice naših mesnica, mislim da je zalosno kada neka propadne jer se uglavnom radi o domacem mesu od naše domace stoke. Sa druge strane, cvjeta uvoz argentinskog ili nekog treceg zaledjenog mesa.
A i mesa sto se tice, napisah jucer. Madi pileci file 1kg 15 KM, u prosjeku. Perutnina Ptuj 10 KM. Neko tu nekog ludim pravi