Pozitivna dešavanja u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 448 times
- Been thanked: 1022 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2647 times
- Been thanked: 22234 times
Re: Pozitivna dešavanja u BiH
Pici steta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
Re: Pozitivna dešavanja u BiH
Jebo mater nema se gdje zakacit. 

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9627 times
- Been thanked: 16194 times
- Status: Online
Svaka čast: Edin Hasanović dobio punu stipendiju na prestižnom američkom univerzitetu

Mladi Tuzlak Edin Hasanović ostvario je svoj san. Dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih univerziteta, Princeton.
Ovu vijest sa javnošću je podijelio Edhem Eddie Čustović, profesor na La Trobe univerzitetu u Melbourneu, jedan od osnivača BH Futures Foundation i bh. aktivista na Facebook profilu, a mi je prenosimo u cijelosti:
"Edin je završio je Elektrotehničku školu u Tuzli. U želji da nastavi svoje obrazovanje na najprestižnijim univerzitetima, odlučio je upisati studij računarskih nauka i finansija na Princeton Univerzitetu u New Jersey-u. Tokom osnovne i srednje škole, aktivno je učestvovao na raznim takmičenjima i hackathonima, posebno iz oblasti matematike, programiranja i engleskog jezika. Njegovo angažovanje rezultiralo je visokim plasmanima na federalnom i državnom nivou, kao i učešćima na regionalnim takmičenjima.
U procesu prijave na univerzitete u Americi, uspješno je položio TOEFL – Test of English as a Foreign Language sa izvrsnim 117/120 bodova i SAT – Scholastic Aptitude Test sa nevjerovatnih 1550/1600 bodova.
Zahvaljujući svojim rezultatima i predanim radom, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka univerziteta. Međutim na kraju je odlučio prihvatiti ponudu od Princeton Univerziteta zbog izuzetno jakog i prestižnog programa računarskih nauka koji nude.
S ponosom se sada priprema za svoje buduće studije na Princetonu, gdje će imati priliku dalje razvijati svoje vještine, sticati nova znanja i sarađivati sa ostalim studentima. Motivisan je da iskoristi sve mogućnosti koje mu Princeton pruža kako bih postao stručnjak u svojoj oblasti i pridonio inovacijama i napretku u industriji i Bosni i Hercegovini."
radiosarajevo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: Svaka čast: Edin Hasanović dobio punu stipendiju na prestižnom američkom univerzitetu
Džaba mu kad neće dobit poso u bosni. Poso će dobit neki podobni sa diplomom prestižnog univerziteta u travniku
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
Re: Svaka čast: Edin Hasanović dobio punu stipendiju na prestižnom američkom univerzitetu
Ehebo te crnjak
Bas ce mali i radit u Bosni? Prepoznat ce ga neko u Americi.

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Pituljica
Cudo bi bilo da je drugacije.U zemlji seljaka na brdovitom balkanu.Decko ima mahanje.Sretno.Taare wrote: 13 Jul 2023, 08:25 Džaba mu kad neće dobit poso u bosni. Poso će dobit neki podobni sa diplomom prestižnog univerziteta u travniku
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
To Edine brt
Samo sabura
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6619 times
Zato je Amerika najveca i bit ce i dalje..
uzima ili joj hrli najveca pamet ovoga svijeta..
uzima ili joj hrli najveca pamet ovoga svijeta..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9024 times
- Been thanked: 9732 times
Budala, iz ovakve Bosne ic u tam neke Amerike
Pobjeci sad od svega zelim
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12518 times
- Been thanked: 13304 times
- Taare
- greatest
To je ono najgore.spacebound wrote: 13 Jul 2023, 08:32 Ehebo te crnjakBas ce mali i radit u Bosni? Prepoznat ce ga neko u Americi.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
Zasto? Momak ce uspjeti u zivotu. Nije on kriv sto je iz vukojebine. Najgore bi bilo da ostane neiskoristen potencijal. A sto nam pamet odlazi, pa to se ovim podobnim i foteljasima ne cini kao problem, drzava je taman kakvu narod i zasluzuje. Neko bljesne i nek mu je sretno daleko od ove zabokrecine.Taare wrote: 13 Jul 2023, 10:40To je ono najgore.spacebound wrote: 13 Jul 2023, 08:32 Ehebo te crnjakBas ce mali i radit u Bosni? Prepoznat ce ga neko u Americi.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47689 times
- Been thanked: 8522 times
Od pametnih ljudi nemaju samo drzave koristi nego svi ljudi, ma gdje se nalazili.spacebound wrote: 13 Jul 2023, 11:13Zasto? Momak ce uspjeti u zivotu. Nije on kriv sto je iz vukojebine. Najgore bi bilo da ostane neiskoristen potencijal. A sto nam pamet odlazi, pa to se ovim podobnim i foteljasima ne cini kao problem, drzava je taman kakvu narod i zasluzuje. Neko bljesne i nek mu je sretno daleko od ove zabokrecine.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Taare
- greatest
Zašto? Zato što mislim na državu i generacije koje stasaju.spacebound wrote: 13 Jul 2023, 11:13Zasto? Momak ce uspjeti u zivotu. Nije on kriv sto je iz vukojebine. Najgore bi bilo da ostane neiskoristen potencijal. A sto nam pamet odlazi, pa to se ovim podobnim i foteljasima ne cini kao problem, drzava je taman kakvu narod i zasluzuje. Neko bljesne i nek mu je sretno daleko od ove zabokrecine.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
Oni koji su trebali mislit i pravit drzavu kako treba prvo su sve uzeli sebi, popljackali, na bitna mjesta stavili rodbinu i prijatelje, obezvrijedili skolstvo, unistili zdravstvo, privatizovali sudove. I mi sad treba da se brinemo? Ne, hvala. Nek svaka pametna glava nadje sebi selameta daleko odavdje. Jebes ovakvu drzavu, eto im je, onima koji su je takvom napravili.Taare wrote: 13 Jul 2023, 11:19Zašto? Zato što mislim na državu i generacije koje stasaju.spacebound wrote: 13 Jul 2023, 11:13
Zasto? Momak ce uspjeti u zivotu. Nije on kriv sto je iz vukojebine. Najgore bi bilo da ostane neiskoristen potencijal. A sto nam pamet odlazi, pa to se ovim podobnim i foteljasima ne cini kao problem, drzava je taman kakvu narod i zasluzuje. Neko bljesne i nek mu je sretno daleko od ove zabokrecine.
- Taare
- greatest
Samo se tješiš i kuražiš jer planiraš dići sidro.
ja to ne vidim ko ti jer nemam drugu domovinu osim bosne. Samo sam dole stvarno kod kuće i zato želim da se popravi stanje u mojoj kući.
kako? Tako što će pametni doći i uradit poso
ja to ne vidim ko ti jer nemam drugu domovinu osim bosne. Samo sam dole stvarno kod kuće i zato želim da se popravi stanje u mojoj kući.
kako? Tako što će pametni doći i uradit poso
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Pituljica
Prodje zivot moj tare. U istu trubu se puse 30 godina. Vlastodrscima dobro, jebe im se. Djeca nece da cekaju, trpe i smaraju se... Ja prvi sam mislio da mi nece dijete otici a ode. Sta cu, ne mogu joj zamjeriti, stalno nasmijana i sretna. Neko drugi i pametniji to prepozna. Treci put joj dizu platu i mijenja poziciju za godinu dana sto radi...I sta sad ja njoj i kako da objasnjavam da joj je bolje ovde, kad nije. Jbg.Lakse je nama, sleper govana pokusali i izdobrilo... Imamo i gdje i sta. Oni se tek razmahali. Hoce svoje, nece moje...A to svoje je tamo negdje lakse postici...
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13714 times
- Been thanked: 22538 times
Svi smo mi Edin
Edin je nas
Mi smo njegovi
Povedi nas kroz Masacusets
Ooo yeaahhhhh
Edin je nas
Mi smo njegovi
Povedi nas kroz Masacusets
Ooo yeaahhhhh
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Pituljica
Kad dodje tepsiju baklave mu odnesi. Jescuo.