Koja brigada?
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24173 times
- Status: Offline
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Sedma i Prva krajiška, Jusuf Bajrektarević je napis'o i knjigu o tim događajima.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ali ti nisi morao ostavljati u Njemackoj deponiju iza sebe jer ti ja Njemacka obezbjedila krov nad glavom.Čarobni wrote: 26 May 2020, 00:01Chloe se klela kako su migranti u VK zaštićeni k'o polarni medvjedi i da su svi prema njima dobri, ali prođe to vrijeme, policija se opet iživljava na jadnim migrantima, pa i mi smo bili nasilni po Njemačkoj i skandinavskim zemljama i mi smo pljačkali i uništavali tuđe kuće, i mi smo njemačku policiju gađali kamenjem, i mi smo ostavljali iza sebe deponiju gdje god bismo prenoćili.Na internetu je jučer objavljen videosnimak koji prikazuje fizičko nasilje policije nad migrantima u Velikoj Kladuši. Video je navodno nastao u kampu Miral.
Policija se samo iživljava nad slabijima od sebe, kmeeeeeee, šmmmrrrcc.
Da nije, razapeo bi i ti sator.
- Čarobni
- Inventar foruma

Sad ti kažem, i mi smo u Njemačkoj ostavljali deponije iza sebe, gdje god bismo prenoćili, i mi smo se obračunavali mačetama po Berlinu, i mi smo bili migranti.MunDzi wrote: 26 May 2020, 13:49Ali ti nisi morao ostavljati u Njemackoj deponiju iza sebe jer ti ja Njemacka obezbjedila krov nad glavom.Čarobni wrote: 26 May 2020, 00:01
Chloe se klela kako su migranti u VK zaštićeni k'o polarni medvjedi i da su svi prema njima dobri, ali prođe to vrijeme, policija se opet iživljava na jadnim migrantima, pa i mi smo bili nasilni po Njemačkoj i skandinavskim zemljama i mi smo pljačkali i uništavali tuđe kuće, i mi smo njemačku policiju gađali kamenjem, i mi smo ostavljali iza sebe deponiju gdje god bismo prenoćili.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 8563 times
- Status: Online
Itekako su naši ljudi kao izbjeglice pravili problema po Njemačkoj, a i nekim drugim državama.Čarobni wrote: 26 May 2020, 13:59Sad ti kažem, i mi smo u Njemačkoj ostavljali deponije iza sebe, gdje god bismo prenoćili, i mi smo se obračunavali mačetama po Berlinu, i mi smo bili migranti.MunDzi wrote: 26 May 2020, 13:49
Ali ti nisi morao ostavljati u Njemackoj deponiju iza sebe jer ti ja Njemacka obezbjedila krov nad glavom.
Da nije, razapeo bi i ti sator.![]()
Samo što se o tome šuti.
Da otvorimo temu o tome, da vidiš šta bi sve isplivalo.
Znači, bojali su se da ne podlegnu iskušenjuČarobni wrote: 26 May 2020, 13:31Nekolicina pripadnika ARBiH, stacionirana kod Travnika je 1992 zapalila svoje pasoše, kako se ne bi doveli u iskušenje da idu vani.
Ovi migranti idu vani bez dokumenata, ali i mi smo nosali mačete po Njemačkoj.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Malo ti je ovaj argument oSo u stranu, kad vec trazis opravdanje za sutanje te sirotinje sto se tebi pomolila na vrata.
Malo je njih doslo u Bosnu, od citave Bosanske Krajine sastavili su jednu brigadu, Gornji Vakuf je imao jednu.
Ovim naravno ne zelim umanjiti zrtvu koju su ti ljudi podnijeli, i hvala im svima.
I ta prica o paljenju pasosa je romanticarske prirode, al haj sad, nejse.
Dozvolite da se obratimo
To bi bio jedan onako površan osvrt na ovaj problem.respo wrote: 26 May 2020, 10:54moj sabur i dobrota u vezi ovih migranata je da ih se iste sekunde vrati u maticne zemlje tako da uopste nemam toga vezano za njihNice try wrote: 26 May 2020, 10:39
Da, divan si čovjek, samo želim da tvoj sabur i dobrota što duže potraju![]()
kad budes imao papire onda dobrodosao kao sto i ti ides u strane drzave
Kako, zašto, kamo, kuda kreću ljudi, ko im je dao ideju da mogu i smiju, bez pasoša, sa mačetama od opreme, da hodaju preko tolikih granica i dođu u samo srce Evrope, obećanu zemlju
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Čarobni
- Inventar foruma

Takva nam tema, zapravo, treba, da saznamo šta su radili oni koji se poistovjećuju sa migrantima koji potežu noževe na zaštitare, koji policiju gađaju kamenicama, koji pale tuđe kuće i ostavljaju deponije iza sebe, s onima koji se usred grada obračunavaju mačetama.Zizi505 wrote: 26 May 2020, 15:51Itekako su naši ljudi kao izbjeglice pravili problema po Njemačkoj, a i nekim drugim državama.Čarobni wrote: 26 May 2020, 13:59
Sad ti kažem, i mi smo u Njemačkoj ostavljali deponije iza sebe, gdje god bismo prenoćili, i mi smo se obračunavali mačetama po Berlinu, i mi smo bili migranti.![]()
Samo što se o tome šuti.
- Čarobni
- Inventar foruma

Upravo tako, dok migrante uništen pasoš uopšte ne spriječava da, glavom kroz zid, trče prema EU, krijući svoju prošlost.Nice try wrote: 26 May 2020, 15:52Znači, bojali su se da ne podlegnu iskušenjuČarobni wrote: 26 May 2020, 13:31
Nekolicina pripadnika ARBiH, stacionirana kod Travnika je 1992 zapalila svoje pasoše, kako se ne bi doveli u iskušenje da idu vani.
Ovi migranti idu vani bez dokumenata, ali i mi smo nosali mačete po Njemačkoj.![]()
e pa kad bi ih vratili ekspresno onda sigurno ne bi isli preko bosne jer bi znali da im slijedi put na pocetakNice try wrote: 26 May 2020, 15:59To bi bio jedan onako površan osvrt na ovaj problem.respo wrote: 26 May 2020, 10:54
moj sabur i dobrota u vezi ovih migranata je da ih se iste sekunde vrati u maticne zemlje tako da uopste nemam toga vezano za njih
kad budes imao papire onda dobrodosao kao sto i ti ides u strane drzave
Kako, zašto, kamo, kuda kreću ljudi, ko im je dao ideju da mogu i smiju, bez pasoša, sa mačetama od opreme, da hodaju preko tolikih granica i dođu u samo srce Evrope, obećanu zemlju![]()
u povratku neka razmisljaju ko ih je poslao ko im je rekao dao ideju i sl
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
Naravno.MunDzi wrote: 26 May 2020, 13:49Ali ti nisi morao ostavljati u Njemackoj deponiju iza sebe jer ti ja Njemacka obezbjedila krov nad glavom.Čarobni wrote: 26 May 2020, 00:01
Chloe se klela kako su migranti u VK zaštićeni k'o polarni medvjedi i da su svi prema njima dobri, ali prođe to vrijeme, policija se opet iživljava na jadnim migrantima, pa i mi smo bili nasilni po Njemačkoj i skandinavskim zemljama i mi smo pljačkali i uništavali tuđe kuće, i mi smo njemačku policiju gađali kamenjem, i mi smo ostavljali iza sebe deponiju gdje god bismo prenoćili.
Želim da kažem da bi većina ljudi, naročito migranata, izbjeglica i sl. učinila sve da dovede svoju porodicu tamo gdje će im biti bolje, da ih nahrani, utopli i zaštiti.
Zar i naši roditelji i mi sami nismo radili isto tako u ratu?
Kad nemaš pomoći, kad te niko ne vidi, kad nikoga nije briga...zar se čudimo reakcijama ovih nevoljnika?
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Zizi
- Forum [Bot]
Ako smo imali najavu da će nam doći ovi migrati, te ako se očekuje da će ih još dolaziti, zar se onda organi reda (ako se tako zovu policijske strukture) i druge strukture vlasti - kojima je u opisu posla briga o migrantima - nisu trebali pripremiti i informisati iz kakvog konteksta dolaze ti ljudi?Čarobni wrote: 26 May 2020, 15:59Takva nam tema, zapravo, treba, da saznamo šta su radili oni koji se poistovjećuju sa migrantima koji potežu noževe na zaštitare, koji policiju gađaju kamenicama, koji pale tuđe kuće i ostavljaju deponije iza sebe, s onima koji se usred grada obračunavaju mačetama.Zizi505 wrote: 26 May 2020, 15:51
Itekako su naši ljudi kao izbjeglice pravili problema po Njemačkoj, a i nekim drugim državama.
Samo što se o tome šuti.
pa niko ne porice da nasi nisu pravili probleme al ne u ovom obimu jer nas je prvo manje bilo a i ne u ovakvim oblicima kao sto ovi radeZizi505 wrote: 26 May 2020, 15:51Itekako su naši ljudi kao izbjeglice pravili problema po Njemačkoj, a i nekim drugim državama.Čarobni wrote: 26 May 2020, 13:59
Sad ti kažem, i mi smo u Njemačkoj ostavljali deponije iza sebe, gdje god bismo prenoćili, i mi smo se obračunavali mačetama po Berlinu, i mi smo bili migranti.![]()
Samo što se o tome šuti.
jel ono bozic 2018 kad su silovali one djevojke u kelnu cini mi se pa je od tada i promijenjeno generalno misljenje o njima
- Zizi
- Forum [Bot]
S obzirom na broj, a i to kakvim ih se divljacima opisuje, kod nas i nema toliko problema.respo wrote: 26 May 2020, 16:06pa niko ne porice da nasi nisu pravili probleme al ne u ovom obimu jer nas je prvo manje bilo a i ne u ovakvim oblicima kao sto ovi radeZizi505 wrote: 26 May 2020, 15:51
Itekako su naši ljudi kao izbjeglice pravili problema po Njemačkoj, a i nekim drugim državama.
Samo što se o tome šuti.
jel ono bozic 2018 kad su silovali one djevojke u kelnu cini mi se pa je od tada i promijenjeno generalno misljenje o njima
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Upravo tako.Nice try wrote: 26 May 2020, 16:04Naravno.MunDzi wrote: 26 May 2020, 13:49
Ali ti nisi morao ostavljati u Njemackoj deponiju iza sebe jer ti ja Njemacka obezbjedila krov nad glavom.
Želim da kažem da bi većina ljudi, naročito migranata, izbjeglica i sl. učinila sve da dovede svoju porodicu tamo gdje će im biti bolje, da ih nahrani, utopli i zaštiti.
Kad nemaš pomoći, kad te niko ne vidi, kad nikoga nije briga...zar se čudimo reakcijama ovih nevoljnika?
Ali zaboravljamo brzo.
Dolazim do zakljucka da su ljudi koji nisu prosli kroz strahote daleko plemenitiji prema drugima, nego oni koji jesu.
A logika misli da upravo mi koji smo iskusili na vlastitoj kozi trebamo imati empatiju prema drugom covjeku.
Ma logika prestaje gdje mi pocinjemo.
generalno nema jos takvih problema kao silovanja ili ja nisam cuo al sto vise se bude pustalo bit ce i takvih problemaZizi505 wrote: 26 May 2020, 16:11S obzirom na broj, a i to kakvim ih se divljacima opisuje, kod nas i nema toliko problema.respo wrote: 26 May 2020, 16:06
pa niko ne porice da nasi nisu pravili probleme al ne u ovom obimu jer nas je prvo manje bilo a i ne u ovakvim oblicima kao sto ovi rade
doduse to je i u pitanju domacih ljudi
vide da se ne kaznjava parkiranje i parkiraju gdje hoce
vide da se ne kaznjava bacanje otpada gdje ne treba i nastave bacati itd
ipak pored nasih kretena zar nam trebaju i uvozni?
Vas dvojica da se prijavite za graničarerespo wrote: 26 May 2020, 16:03e pa kad bi ih vratili ekspresno onda sigurno ne bi isli preko bosne jer bi znali da im slijedi put na pocetakNice try wrote: 26 May 2020, 15:59 To bi bio jedan onako površan osvrt na ovaj problem.
Kako, zašto, kamo, kuda kreću ljudi, ko im je dao ideju da mogu i smiju, bez pasoša, sa mačetama od opreme, da hodaju preko tolikih granica i dođu u samo srce Evrope, obećanu zemlju![]()
u povratku neka razmisljaju ko ih je poslao ko im je rekao dao ideju i sl
Tada će nam poteći med i mlijeko.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
i sama najstraj je rekla da uporedjujete neuporedivo nase izbjeglice i oveMunDzi wrote: 26 May 2020, 16:11Upravo tako.Nice try wrote: 26 May 2020, 16:04
Naravno.
Ali zaboravljamo brzo.
Dolazim do zakljucka da su ljudi koji nisu prosli kroz strahote daleko plemenitiji prema drugima, nego oni koji jesu.
A logika misli da upravo mi koji smo iskusili na vlastitoj kozi trebamo imati empatiju prema drugom covjeku.
Ma logika prestaje gdje mi pocinjemo.
posebno se to odnosi na africke zemlje alzir maroko tunis
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Trebaju ti ljudi.respo wrote: 26 May 2020, 16:13generalno nema jos takvih problema kao silovanja ili ja nisam cuo al sto vise se bude pustalo bit ce i takvih problemaZizi505 wrote: 26 May 2020, 16:11
S obzirom na broj, a i to kakvim ih se divljacima opisuje, kod nas i nema toliko problema.
doduse to je i u pitanju domacih ljudi
vide da se ne kaznjava parkiranje i parkiraju gdje hoce
vide da se ne kaznjava bacanje otpada gdje ne treba i nastave bacati itd
ipak pored nasih kretena zar nam trebaju i uvozni?
Nenaseljena ti je zemlja, mortalitet te satra.
Dozvolite da se obratimo