Ja sam samo realan,
Nema tu nikakve ideoloske matrice.
Broz Josip je po svim parametrima heroj drugog svjeCkog rata. Ovdje mislim iskljucivo sa aspekta, na sake.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ja sam samo realan,
Ja odoh s teme, mrsko miFuddo wrote: 11 May 2020, 20:43Ja sam samo realan,Mirelam wrote: 11 May 2020, 20:35
Ma nemogu bilivit kako se Drug Sacir@ sam bori ovdje. Druga Havanu@ smjestili u Lepoglavu a vidzu naseg junaka.
Isti Saban.![]()
Nema tu nikakve ideoloske matrice.
Broz Josip je po svim parametrima heroj drugog svjeCkog rata. Ovdje mislim iskljucivo sa aspekta, na sake.
![]()
De bolan, malo istorijskog poštenja. Ko je Tita probr'o? Probr'o ga Staljin i stavio ultimatum Englezima i Amerima da ga moraju podržati tokom rata. Nakon rata, još uvijek nisu bili načisto ko će vladati. Čitaj malo o tome, jbg ti.Fuddo wrote: 11 May 2020, 20:31Ta Staljinova vojska je ubijala na granici sve do njegove smrti. Ko jos vjeruje da Staljin ne bi upao da mu nije bila vuna kako ce sve zavrsiti?Socrates wrote: 11 May 2020, 20:16 Jbmt jaka mu hargija, pobio sve svoje drugove da bi ga Staljin imenovao generalnim sekretarom, a onda rekao odlučno Ne, kad je bilo jasno da bi zapadni saveznici ratovali sa SSSR-om za Jugoslaviju da je trebalo.
Pa ko iole realan može vjerovati da se Staljin uplašio jugoslovenske vojske.![]()
Sto zbog ostalih niko nije htio rizikovati 3. SvjeCki?
Bas Tita onako, iz dosade probrali?
Ili su mozda znali da je on jedini kojeg vrijedi podrzati?
Nisu ni oni budale, drugi ga naberu cim cuju ruski tenk da turira, a Tito im ga zvekne maljutkom.
Ja ja momak
Pa ne vidjoh da iko odgovori. Na to sam mislio na samom pocetku kada sam spominjao kukavicije jaje.storm wrote: 11 May 2020, 20:39Ma nije nikakvo marisanje, čist oke pričamo...Mirelam wrote: 11 May 2020, 20:33 Otvorila se tema za marisanje znaci.
Ja bih samo jedno pitanjce postavio.
Zasto je Sarajevo izabrano za misu zadusnicu nevinim zrtvama Blajburga?
Jos jedno pitanjce bih imao ustvari, ali mozda poslije.
A ja sam isto pitanje postavio par stranica nazad... Zašto Sarajevo, i zašto u bih uopće...
Hajd da ne trazim, evo na prvu..
Kakav bolan ultimatum staljina amerima i britancima da podrze tita?Socrates wrote: 11 May 2020, 20:45De bolan, malo istorijskog poštenja. Ko je Tita probr'o? Probr'o ga Staljin i stavio ultimatum Englezima i Amerima da ga moraju podržati tokom rata. Nakon rata, još uvijek nisu bili načisto ko će vladati. Čitaj malo o tome, jbg ti.Fuddo wrote: 11 May 2020, 20:31
Ta Staljinova vojska je ubijala na granici sve do njegove smrti. Ko jos vjeruje da Staljin ne bi upao da mu nije bila vuna kako ce sve zavrsiti?
Sto zbog ostalih niko nije htio rizikovati 3. SvjeCki?
Bas Tita onako, iz dosade probrali?
Ili su mozda znali da je on jedini kojeg vrijedi podrzati?
Nisu ni oni budale, drugi ga naberu cim cuju ruski tenk da turira, a Tito im ga zvekne maljutkom.
Ja ja momak
Nikakve tu veze nema Tito. Zapravo imao je veze kad se Churchill uvjerio da ga Amer može kupiti dolarima.
Bez obzira ko vladao, Saveznici su morali braniti Italiju, Jugoslaviju i Grčku od Staljina. Tu nije bilo priče.
Tito je bio samo pijuncic. Mogao je iskoristiti situaciju pa zaista izgraditi Jugoslaviju na ravnopravnim osnovama. Nije znao.
Puljić trebao predvoditi misu u Blajburgu. Sad ne može zbog pandemije i odlučio se za Sarajevo. Ako održe dobro im ako zabrane još im bolje, eto materijala za kuknjavu o majorizaciji.Mirelam wrote: 11 May 2020, 20:33 Otvorila se tema za marisanje znaci.
Ja bih samo jedno pitanjce postavio.
Zasto je Sarajevo izabrano za misu zadusnicu nevinim zrtvama Blajburga?
Jos jedno pitanjce bih imao ustvari, ali mozda poslije.
Nesvrstani su najveca ubleha Hladnog Rata. Nit' je ko bitan bio nesvrstan.dadojović wrote: 11 May 2020, 20:50 Ali ne da se ni Soc: Možda je zavarao Trudeaua i Palmea, koju su mu gradili pruge na radnim akcijama. Možda je preveslao naivca Churchilla. Sve one nesvrstane trećosvjestaše što su ga stavljali na novčanice, gradili mu spomenike i kipove. Sve te Tajmove i Lajfove i Sofije Lorenke i Teylorke... Mene nije! Ja sam ga pročitao!
Jbm, pa Teheranska Konferencija. Prva tacka ugovora. Bez tog dogovora, nema daljeg razgovora.Fuddo wrote: 11 May 2020, 20:51Kakav bolan ultimatum staljina amerima i britancima da podrze tita?Socrates wrote: 11 May 2020, 20:45
De bolan, malo istorijskog poštenja. Ko je Tita probr'o? Probr'o ga Staljin i stavio ultimatum Englezima i Amerima da ga moraju podržati tokom rata. Nakon rata, još uvijek nisu bili načisto ko će vladati. Čitaj malo o tome, jbg ti.
Nikakve tu veze nema Tito. Zapravo imao je veze kad se Churchill uvjerio da ga Amer može kupiti dolarima.
Bez obzira ko vladao, Saveznici su morali braniti Italiju, Jugoslaviju i Grčku od Staljina. Tu nije bilo priče.
Tito je bio samo pijuncic. Mogao je iskoristiti situaciju pa zaista izgraditi Jugoslaviju na ravnopravnim osnovama. Nije znao.
Dje si to procitao?
Do otvorene podrske dolazi tek 1943 nakon sto su se britanski oficiri za vezu uvjerili na licu mjesta ko se marise sa svabama.
Do tad su ih onaj smrdo kralj i svita vukli za nos.
Da vidim tu prvu tacku i ultimatum.Socrates wrote: 11 May 2020, 20:56Jbm, pa Teheranska Konferencija. Prva tacka ugovora. Bez tog dogovora, nema daljeg razgovora.Fuddo wrote: 11 May 2020, 20:51
Kakav bolan ultimatum staljina amerima i britancima da podrze tita?
Dje si to procitao?
Do otvorene podrske dolazi tek 1943 nakon sto su se britanski oficiri za vezu uvjerili na licu mjesta ko se marise sa svabama.
Do tad su ih onaj smrdo kralj i svita vukli za nos.
Nemoj bolan protiv istorijskih činjenica.
Evo, samo izvod.
https://courses.lumenlearning.com/suny- ... onference/The U.S. and Great Britain wanted to secure the cooperation of the Soviet Union in defeating Germany. Stalin agreed, but at a price: the U.S. and Britain would accept Soviet domination of eastern Europe, support the Yugoslav Partisans, and agree to a westward shift of the border between Poland and the Soviet Union.
Sarajevo oslobodjeno od nacista 6 aprila. Sremski front, odakle je pocela kolona prema bleiburgu, 12 aprila.. Stradanje ustasa u sarajevu, u ovom periodu, je skoro nebitno..Mirelam wrote: 11 May 2020, 20:49Pa ne vidjoh da iko odgovori. Na to sam mislio na samom pocetku kada sam spominjao kukavicije jaje.storm wrote: 11 May 2020, 20:39
Ma nije nikakvo marisanje, čist oke pričamo...
A ja sam isto pitanje postavio par stranica nazad... Zašto Sarajevo, i zašto u bih uopće...
E sada mozda to drugo pitanjce da probam artikulisati. NDH-zija nije bila bas drzava ali popis vojske je morala imati. Kao sto je imala uredbe i naredbe o svim tim lijepim zakoncicima koje je provodila. Koliko je tih stradalnika, nevinih, zlocinaca koji su iz Sarajeva?
jedan je visoki HR ,bivsi ministar,Vice VukojevicMirelam wrote: 11 May 2020, 21:03 I hajde da cujemo ko su ti sto su pod imenom, kako ono "Pocasni Blalburski Vod", jel tako nekako, organizovali ovaj pomen, misu, sta li je vec?
Nema tu u od ultimatuma.Socrates wrote: 11 May 2020, 21:04Evo, samo izvod.
The U.S. and Great Britain wanted to secure the cooperation of the Soviet Union in defeating Germany. Stalin agreed, but at a price: the U.S. and Britain would accept Soviet domination of eastern Europe, support the Yugoslav Partisans, and agree to a westward shift of the border between Poland and the Soviet Union.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests