na prvu mislio to neka hipsterska low carb pizza od lanenog brasnaZizi505 wrote: 17 Jan 2021, 21:02 Kombinacija integralnog pšeničnog, raževog i bijelog pšeničnog brašna.

na prvu mislio to neka hipsterska low carb pizza od lanenog brasnaZizi505 wrote: 17 Jan 2021, 21:02 Kombinacija integralnog pšeničnog, raževog i bijelog pšeničnog brašna.
Ne ide. Evo recept:
Je li ovaj psilium obavezan ili je to samo ako se hoće ubaciti?Zizi505 wrote: 17 Jan 2021, 21:46Ne ide. Evo recept:
500 gr brašna,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica soli.
Izmješaš sve sastojke i tijesto zamijesiš sa 420 ml mlaćenice.
Ja u tijesto još dodam dvije kašičice psiliuma.
Tijesto je odmah spremno za upotrebu, a možeš ga ostaviti i da odstoji. Od ovog tijesta pravim kruh, a danas isprobah i pizzu.
Pošto je tijesto jako mekano, kada ga oblikuješ pospi ga još sa kašiku brašna da se može fino formirati u oblik koji želiš.
Ovako izgleda kruh od ovog tijesta
![]()
Nije obavezan, ali mi je ljepše tijesto kada njega dodam.almir90 wrote: 17 Jan 2021, 21:51Je li ovaj psilium obavezan ili je to samo ako se hoće ubaciti?Zizi505 wrote: 17 Jan 2021, 21:46
Ne ide. Evo recept:
500 gr brašna,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica soli.
Izmješaš sve sastojke i tijesto zamijesiš sa 420 ml mlaćenice.
Ja u tijesto još dodam dvije kašičice psiliuma.
Tijesto je odmah spremno za upotrebu, a možeš ga ostaviti i da odstoji. Od ovog tijesta pravim kruh, a danas isprobah i pizzu.
Pošto je tijesto jako mekano, kada ga oblikuješ pospi ga još sa kašiku brašna da se može fino formirati u oblik koji želiš.
Ovako izgleda kruh od ovog tijesta
![]()
Gdje to nabavljaš?
Zaboravio sam da pitam, koliko dugo ga treba peći i na kojoj temperaturi?Zizi505 wrote: 17 Jan 2021, 21:57
Nije obavezan, ali mi je ljepše tijesto kada njega dodam.
Ja sam ga kupila na iherb.com, a vjerovatno ima i kod nas.
Ne mogu, preslatko bude
Djeci 2 prsta sloj nutele, mužiću 2 mikrometra.
To bude ko je kakve srece
To bude meni i nikakve veze sa srecom nema.
Preko tvojih ledja stedi, pa sto trpis, kasiku u ruku i mazi
Dođe zamotano.
nisam smjela ovo otvarati
Ne znas se ni snac'Mister No wrote: 18 Jan 2021, 14:38Dođe zamotano.
Te kad zagrizes vidis razliku. Kod Eminema cijedi na sve strane, a kod mene suho ko barut.
Dosta je sto mu Monte i Pingy kradem.spacebound wrote: 18 Jan 2021, 14:41Ne znas se ni snac'Mister No wrote: 18 Jan 2021, 14:38
Dođe zamotano.
Te kad zagrizes vidis razliku. Kod Eminema cijedi na sve strane, a kod mene suho ko barut.Odvuces mu paznju i zamijenis
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests