Fatma wrote:To je sad već drugi par čarapa...
Šta reći o roditeljima djece koja su koristila drogu i koji su postali ovisnici ili se izliječili.Nedaj Bože da budemo u njihovoj koži.
Ako je već dotle došlo,tu opet nastupaju roditelji.Pola uspjeha je kad roditelj prizna sam sebi da mu je dijete u tim problemima.Tad nastaje mukotrpan rad i razgovor i razumijevanje roditelja.
Mislim da se tad moraju oni prvo zapitati zašto je došlo do toga,da li su zapostavili djecu,nisu im posvećivali dovoljno vremena ili im to vrijeme plaćali,a djeca nisu znala kud će sa sobom.
Sve je to invidualno i svako dijete je ličnost za sebe...
Tacno tako..znam vrlo dobro osobu koja je prosla kroz sve to..koja je tako reci dobila bolest od toga,,zasto je njeno djete krenilo tim putem zapostavila sigurno ga nije samo lose drustvo..ali sto samo zato sto mi zivimo u takvim okolnostima gdje zaista tesko sacuvati svoje djete da ne ide tim putem..divim se ljudima koji to danas uspjevaju..a ima ih hvala bogu,,samo znam da je to jako tesko I znam kroz sta su ti roditelji prolazili dok nisu to svoje djete vratili u normalan zivot,,zalosno je to
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)