Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Unsub wrote:
I naravno macke su dosta umiljatije nego macak, macak samo sjedi i jede, tipicni Garfild
Mačke su i pravi lovci. Imala sam mačku i mačka i ona je redovo išla u lov na miševe i njemu donosila. On baš nikad. Moja majka rahmetli bi se na to obično naljutila i govorila :"Donosi, donosi "gotovanu" svom, misliš da će ti reći fala"
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Unsub wrote:
I naravno macke su dosta umiljatije nego macak, macak samo sjedi i jede, tipicni Garfild
Mačke su i pravi lovci. Imala sam mačku i mačka i ona je redovo išla u lov na miševe i njemu donosila. On baš nikad. Moja majka rahmetli bi se na to obično naljutila i govorila :"Donosi, donosi "gotovanu" svom, misliš da će ti reći fala"
Pa to kazem tipicni Garfild.. samo jede spava jede spava.. i naraste duplo veci od macke i nije ni sladak kao macka...
A najljepsi osjecaj kad uzmes macku ili u krilo ili u narucje a ona pocne da prede... I kazu da macke osjete kad je vlasnik potisten ili neraspolozen, i sa tim kad predu da vucu negativnu energiju iz njega i smiruju...
Moja je bila kod mene par generacija, i iznijela isto tako par macica, zadnje godine prije nego umrla, bilo je jedno mace isto kao ona, i to mace sam zadrzao, ali na nesrecu, otislo preko ceste i udari auto.. i Umrli su u nekih 7 dana i macka i mace...
Mačke, najomiljenije životinje.
Baš nedavno se moradoh rastati od dragog, pametnog stvorenja koje me svako jutro budilo na posao lupkajući me šapicom po bradi...komšijski, ljudi odselili u Australiju pa poveli i njega sa sobom
što će mi ljubimac tj mačka ako je ne mogu gnjaviti i zezati se s njom kad hoću.
Hoces da ti poklonim malog maltezera kad mi se kujica okoti ? Ako volis psa za igranje, a koji je stalno u tebe, uz to je mala rasa, ja svoju strpam i u korpu kad idem u prodavnicu, imam torbu kad je nosim ako idemo ne gdje daleko, ne moze izdrzati dugo hodanje, znaci ne moras non stop visiti napoljju kao oni sto imaju velike pse, jer veliki psi zahtjevaju motivaciju.
Evo ovo je moja maltezerica Sonja
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Ideja wrote:
Kakav kralj (i naravno :zavist)
Unsub wrote:
A najljepsi osjecaj kad uzmes macku ili u krilo ili u narucje a ona pocne da prede... I kazu da macke osjete kad je vlasnik potisten ili neraspolozen, i sa tim kad predu da vucu negativnu energiju iz njega i smiruju
Nema ništa ljepše a to sa izvlačenjem negativne energije se tačno može osjetiti, naročito kad ti se sklupča na stomaku i prede....odmah si nekako mirniji.
ja vise volim pse a moj brat macke ...ima jednog macka i mislim da ga voli kao i svoje kceri jer njemu stalno tepa "sine moj jedini" a kad ja dodjem on mu kaze "vidi sinane dosla ti keka"
Jaca wrote:ja vise volim pse a moj brat macke ...ima jednog macka i mislim da ga voli kao i svoje kceri jer njemu stalno tepa "sine moj jedini" a kad ja dodjem on mu kaze "vidi sinane dosla ti keka"
Jaca wrote:ja vise volim pse a moj brat macke ...ima jednog macka i mislim da ga voli kao i svoje kceri jer njemu stalno tepa "sine moj jedini" a kad ja dodjem on mu kaze "vidi sinane dosla ti keka"
ja svojoj maci kazem "dodji mami" ... sta mogu, volim je bezkonancno.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
hjoooojjjj, vidi ti tog oka, tog pogleda ... oooojjjjjjjjj, koji med
Da nisam imala zeke, ne bih ni znala kako su to draga stvorenja ... nedostajuuuu miiiiii
Pas ili macka?
Pas, bez imalo dvojbe.
Macke ne volim, ma ... smislit' ih ne mogu. Niceg sto bi mogao biti razlog; ne podnosim ih, ne smatram ih umiljatim, ne zelim ih
volim i mace ali pas mi je više za ljubimca.
I naravno imam jednoj malog kojeg volim puno, puno, koji skače i kada se iz prodavnice vratim kao da me nije bilo mjesec kući.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
blento59 wrote:veliki sam ljubitelj zivotinja ,uopste, ali ne u kuci
pas ili macka u stenari a ne u kuci
Slažem se s tobom.
Ne da volim, nego sam luda za životinjama, ali ne bih ih držala u kući.
Sama pomisao da njihova dlaka leti uokolo
Ali zato da imam psa napravila bih mu kraljevski box, sa kućicom i "dvorištem" i tu bi jeo i spavao, a inače bi bio uvijek na slobodi. Rađe neću imati psa, nego da ga moram držati na lancu. A znam tih primjera dosta. Ljudi koji nikad nisu imali psa vide Komesara Rexa u onoj seriji i odmah kupe njemačkog ovčara misleći da će biti pametan kao on, pa ga na kraju potpuno zanemare i drže non stop vezanog.
Uvijek sam imala mačku , ali ispred kuće.
Nisam ni ja za držanje žiotinja u kući.
Naravno osim ribica i ptica.
Mada ne znam da li bih ikada držala ptice.Bilo bi mi ih žao gledati u kavezu.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..