Dino Merlin

Moderator: Krokodil Behko

Slušate li Dinu Merlina?

ne
15
23%
slušam, to mi je jedan od najboljih muzičara
24
37%
slušam ponekad
16
25%
da, ali samo stare pjesme
9
14%
ne slušam, ali uživam ga gledati dok pleše
1
2%

Total votes: 65

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8067 times
Been thanked: 19080 times
Status: Offline

Re: Dino Merlin

Post by Maja »

Reakcije srbijanskih "estradnjaka" na šovinistički poziv da se Dino Merlin bojkotuje u Beogradu

Image

Šta piše u peticiji

I da nije žalosno, bilo bi smiješno... Treba li uopće napominjati da ne postoji album na kojem piše "Zabranjeno za Srbe i pse" i da Dino Merlin uopće nema kafić. Jučer je sadržaj ove peticije izazvao burne reakcije i bio top-tema u regionu bez obzira na to što se sve dešava u sferi interneta i što je peticiju mogao pokrenuti bilo ko iz bilo kojih pobuda.

Kontaktirali smo jučer neke javne ličnosti u Srbiji kako bismo čuli njihov stav. Svi do jednog bili su šokirani peticijom i njenim sadržajem.

Vesna Zmijanac, čiji duet sa Merlinom "Jorgovani" na balkanskim prostorima ima status evergrina, poručuje da Dinu voli cijela Srbija.

- U svakom žitu ima kukolja, ali generalno, Dinu Merlina voli cijela Srbija i čekamo ga već godinama. Ali, bukvalno godinama! Svi ga čekamo i ja ne znam nikoga ko ne voli Dinu Merlina - ističe Zmijanac.

Na upit kome je u interesu da minira koncert, koji još nije ni zakazan, čuvena pjevačica odgovara:

- Mislim da od onih koji bi organizirali taj koncert nikome nije u interesu da ga minira i da to nema veze s tom vrstom bojkota. Mislim da to čini šačica budala. Dino Merlin je dobrodošao u Beograd!

Zvonimir Đukić Đule, lider beogradske grupe "Van Gogh", ističe da je dosta prepucavanja preko muzike i pjevača.

- Ne treba pridavati pažnju takvim temama, jer tome sigurno nema mjesta. Zašto zabraniti koncert Dine Merlina? Uvijek postoji dio ljudi koji su za, dok su drugi protiv. Muzika je posebno pismo i govor. Muzika nema granice i zašto gušiti note? Pričalo se da neki hrvatski izvođači neće nikada doći u Srbiju pa su održali koncerte - govori Đule.

Suzana Mančić kaže da je ovakve pojave ne čude, ali i da su to gluposti.

- Uvijek će biti svijeta koji razmišlja negativno, koji gleda unazad. Ima i ljudi koji gledaju unaprijed i, naravno, muzika je važna. Ne vidim zašto se Dino Merlin ogriješio o Srbiju. Dino je muzičar evropskog kalibra i drago mi je što dolazi u Beograd - jasna je Mančić.

Jedino mjerilo

Kornelije Bata Kovač među onima je koji su jučer na internetu vidjeli peticiju i kaže da on ne bi ni na koga tako gledao.

- Ljudi koji tako razmišljaju, žive u prošlom stoljeću - kaže Kovač.

Momčilo Bajagić Bajaga ističe da je protiv zabrana svih vrsta:

- Svi trebaju da sviraju svugdje, publika je jedino mjerilo treba li čovjek da ima koncert ili ne treba. Ako ima publike, naravno da svako treba svugdje svirati i protiv sam svakih zabrana u regionu - rekao nam je Bajaga.

Merlinov menadžment: Bez komentara

U menadžmentu Dine Merlina nisu željeli komentirati peticiju niti njen sadržaj. Kazali su nam da se ne žele baviti takvim stvarima.

Joksimović: Muzika spaja ljude

Željko Joksimović, koji je sa Merlinom snimio veliki hit "Supermen", ističe da peticije i bojkoti nisu stvari koje su srodne s umjetnošću.

- Muzika je zasigurno najuzvišenija kategorija koja spaja ljude i prostore - naglašava Joksimović.

Mihailović: Mišljenje manjine

Predrag Mihailović, zamjenik odgovornog urednika beogradskog lista "Blic", smatra da je iza nas vrijeme prijetnji, bojkota, mržnje.

- Činjenica je da na internetu postoji peticija za bojkot koncerta Dine Merlina u Beogradu, ali sam isto tako siguran da ima neuporedivo više onih u Srbiji koji bi rado otišli na taj koncert. Internet daje korisnicima mogućnost da se bave nekom temom, a da sakriju svoj identitet. Tako u ovom slučaju vjerujem da se radi o mišljenju manjine i mislim da ta peticija ne odražava stav ljubitelja muzike u Srbiji. Volio bih da do koncerta dođe, a siguran sam da je najbolji parametar koji će raščistiti dilemu "Merlin u Beogradu - da ili ne", to koliko će publike biti na koncertu - kaže Mihailović.

Ilić: Čiste gluposti

- Kao iz topa vam kažem da su to čiste gluposti i apsolutno to osuđujem. Tu ne odstupam ni milimetar - kategoričan je bio Miroslav Ilić.

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... rbija.html
adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta »

Reakcije srbijanskih "estradnjaka" na šovinistički poziv da se Dino Merlin bojkotuje u Beogradu

Svoje mišljenje o ovome iznijeli su Vesna Zmijanac, Željko Joksimović, Bata Kovač, Suzana Mančić...

Bilo je za očekivati da će najava koncerta Dine Merlina u Beogradu uzdrmati region i izazvati reakcije. Jer, najveće muzičko ime BiH, a vjerovatno i regiona, nikada nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, dakle više od 20 godina, nije nastupao u Srbiji.

Tako je jučer na jednom srbijanskom internet-portalu, na kojem svi mogu pokretati diskusije i peticije o raznim temama, osvanuo poziv na bojkot koncerta Dine Merlina u Beogradu, koji, uzgred rečeno, još nije ni zakazan.

- Ovaj umjetnik je veliki srbomrzac, pored pjesme "Da te nije Alija", koju je posvetio u ratu tadašnjem predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću i "Zelenim beretkama", isti je izdao album na kojem je pisalo "Zabranjeno za Srbe i pse". Isti taj naziv stoji mu na ulazu u njegov kafić - piše u on-line peticiji.

Šta piše u peticiji

I da nije žalosno, bilo bi smiješno... Treba li uopće napominjati da ne postoji album na kojem piše "Zabranjeno za Srbe i pse" i da Dino Merlin uopće nema kafić. Jučer je sadržaj ove peticije izazvao burne reakcije i bio top-tema u regionu bez obzira na to što se sve dešava u sferi interneta i što je peticiju mogao pokrenuti bilo ko iz bilo kojih pobuda.

Kontaktirali smo jučer neke javne ličnosti u Srbiji kako bismo čuli njihov stav. Svi do jednog bili su šokirani peticijom i njenim sadržajem.

Vesna Zmijanac, čiji duet sa Merlinom "Jorgovani" na balkanskim prostorima ima status evergrina, poručuje da Dinu voli cijela Srbija.

- U svakom žitu ima kukolja, ali generalno, Dinu Merlina voli cijela Srbija i čekamo ga već godinama. Ali, bukvalno godinama! Svi ga čekamo i ja ne znam nikoga ko ne voli Dinu Merlina - ističe Zmijanac.

Na upit kome je u interesu da minira koncert, koji još nije ni zakazan, čuvena pjevačica odgovara:

- Mislim da od onih koji bi organizirali taj koncert nikome nije u interesu da ga minira i da to nema veze s tom vrstom bojkota. Mislim da to čini šačica budala. Dino Merlin je dobrodošao u Beograd!

Zvonimir Đukić Đule, lider beogradske grupe "Van Gogh", ističe da je dosta prepucavanja preko muzike i pjevača.

- Ne treba pridavati pažnju takvim temama, jer tome sigurno nema mjesta. Zašto zabraniti koncert Dine Merlina? Uvijek postoji dio ljudi koji su za, dok su drugi protiv. Muzika je posebno pismo i govor. Muzika nema granice i zašto gušiti note? Pričalo se da neki hrvatski izvođači neće nikada doći u Srbiju pa su održali koncerte - govori Đule.

Suzana Mančić kaže da je ovakve pojave ne čude, ali i da su to gluposti.

- Uvijek će biti svijeta koji razmišlja negativno, koji gleda unazad. Ima i ljudi koji gledaju unaprijed i, naravno, muzika je važna. Ne vidim zašto se Dino Merlin ogriješio o Srbiju. Dino je muzičar evropskog kalibra i drago mi je što dolazi u Beograd - jasna je Mančić.

Jedino mjerilo

Kornelije Bata Kovač među onima je koji su jučer na internetu vidjeli peticiju i kaže da on ne bi ni na koga tako gledao.

- Ljudi koji tako razmišljaju, žive u prošlom stoljeću - kaže Kovač.

Momčilo Bajagić Bajaga ističe da je protiv zabrana svih vrsta:

- Svi trebaju da sviraju svugdje, publika je jedino mjerilo treba li čovjek da ima koncert ili ne treba. Ako ima publike, naravno da svako treba svugdje svirati i protiv sam svakih zabrana u regionu - rekao nam je Bajaga.

Merlinov menadžment: Bez komentara

U menadžmentu Dine Merlina nisu željeli komentirati peticiju niti njen sadržaj. Kazali su nam da se ne žele baviti takvim stvarima.

Joksimović: Muzika spaja ljude

Željko Joksimović, koji je sa Merlinom snimio veliki hit "Supermen", ističe da peticije i bojkoti nisu stvari koje su srodne s umjetnošću.

- Muzika je zasigurno najuzvišenija kategorija koja spaja ljude i prostore - naglašava Joksimović.

Mihailović: Mišljenje manjine

Predrag Mihailović, zamjenik odgovornog urednika beogradskog lista "Blic", smatra da je iza nas vrijeme prijetnji, bojkota, mržnje.

- Činjenica je da na internetu postoji peticija za bojkot koncerta Dine Merlina u Beogradu, ali sam isto tako siguran da ima neuporedivo više onih u Srbiji koji bi rado otišli na taj koncert. Internet daje korisnicima mogućnost da se bave nekom temom, a da sakriju svoj identitet. Tako u ovom slučaju vjerujem da se radi o mišljenju manjine i mislim da ta peticija ne odražava stav ljubitelja muzike u Srbiji. Volio bih da do koncerta dođe, a siguran sam da je najbolji parametar koji će raščistiti dilemu "Merlin u Beogradu - da ili ne", to koliko će publike biti na koncertu - kaže Mihailović.

Ilić: Čiste gluposti

- Kao iz topa vam kažem da su to čiste gluposti i apsolutno to osuđujem. Tu ne odstupam ni milimetar - kategoričan je bio Miroslav Ilić.

:citaj http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... rbija.html
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

kasniš adacta :D.
myka
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by myka »

Tvorac pjesme ''Beograd'' Himne....koju pjeva Ceca Raznatovic zvana Arkanovica a dok je bila u NjemaCku sa izvjesnim Harijem(cini mi se Haris tako nesto)i pEvala CvEtak ZanovEtak...(koju namjerno slusam bas zbog ovakvih kao sto je Merlin i onih koji se kunu u njega i slicnim njemu)

Covjek koji je bio U Svabiju dok je Sarajevo grmilo,pa se vratio ,malo se islamizirao...vadio ''recenice'' iz Kurana...pjevao ih..sunnet bradica..ovo..ono...standardica inace kod nas...nista cudno,vec vidjeno,ali pali,izmisljena je topla voda

Sada je opet Merlin nije Hadzi(poceo je vec pjesmom za Euroviziju,stari dobri Merlin)...nista cudno,ni tu,pocela sam bila citati njegov put prema Biogradu...ali mi bilo mrsko nastaviti..znam sve napamet...

ne cudim se,ne krivim ga(takvih koliko hoces)ne sudim mu,ne zanima me imam pametnija posla...ali nije fer...lijepo rece nas Mesa Selimovic(i sam je potucao,ali je priznao barem)...Takvi smo mi Bosanci....
Volim njegove (i inace) pjesme 80-ih tako da cu nastaviti od 80-ih..s tim da cu 4-5 pjesama iz ovog amnestiranog dijela uzeti da slusam...jer su mmm
Za leprsav hod i sjaj u ocima koristite kozmetiku heineken
http://www.youtube.com/watch?v=R7j7GEuK1ZE
Tuge postoje da bi prizvale smijeh
http://www.youtube.com/watch?v=dFkUMsJGXzc
sancho_no1
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancho_no1 »

Imamo i mi TOMSONA zove se DINO MERLIN...........;))
Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli mnogo!!!
sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann »

[media]Eus2bX5UN4o&feature[/media]

:ples :ples :pusi
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

sancho_no1 wrote:Imamo i mi TOMSONA zove se DINO MERLIN...........;))
nije tomson nego thompson, a pri čitanju se izbaci h, al ostane p :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Moze i Thupshon :lopta
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

sancho_no1 wrote:Imamo i mi TOMSONA zove se DINO MERLIN...........;))
ja ovo tek sad vidjeh :sok

nijsam ni ja ljubitelj merlina kao covjeka... ali poredit njega i thompsona mi je van pameti... bas bi mi bilo drago da mi napises kakve ti to paralele mozes povuc, kad su njih dvojica u pitanju...

ono sto meni na prvu pada na pamet, je da je merlin vec dva put ucestvovao na evroviziji a thompsonu je zabranjeno u nekim zemljama evrope odrzavanje koncerata, tamam bili u najobicnijim gastarbajterskim klubovima...

moze se nekoga volit´ ili ne volit´... ali treba ipak zadrzat malo objektivnosti... ja nikad ne vidjeh da merlin nosi neke fasisticke simbole, da na bilo koji nacin promovise mrznju prema bilo kome...

ne bilo ti zapovidjeno, de mi ti koji primjer, bas bi me interesivalo otkud ti ovakvo poredjenje...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by niska grana »

Nisam baš neki ljunitelj, ali mi se ova baš sviđa mucho mas

[media]ZyX08iVWNpc[/media]
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

a znaš što ti se sviđa?

zbog adija lukovca :p
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 4 times

Post by gejsha »

[media]sHOjdRbdkaw[/media]

:ples
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Dino Merlin obara rekorde prodaje u Beogradu

Post by Krokodil Behko »

Istovremeno na facebooku pokrenuta peticija za bojkot Dine Merlina

Image

Nezapamćen interes u Beogradu vlada za koncert Dine Merlina, koji je za 25. novembar zakazan u Areni! Ovo su potvrdili ljudi koji rade na online rezervaciji karata kao i iz menadžmenta dvorane Arena, gdje je jučer počela prodaja karata na biletarnici.

Pala internet-stranica

- Imamo velike gužve. U deset sati otvorena je online rezervacija ulaznica i imali smo više od 30.000 posjeta na našoj internet-stranici www.tickets.rs i za samo nekoliko sati blizu 4.000 rezervacija. To je fenomenalno! Stranica nam je zbog posjećenosti čak nekoliko minuta bila i oborena! To se desilo samo za vrijeme Eurosonga 2008. i nikad više, niti za jednog izvođača. Ako se ovako nastavi, koncert će za nekoliko dana biti rasprodat. Sigurno je da će u Areni 25. novembra biti veliki spektakl - rekla je jučer Danijela Zečević, menadžer za online prodaju karata.

Dodala je i da su se jučer ujutro oko dvorane bukvalno formirali redovi za kupovinu ulaznica, što nam je potvrdio i menadžer Arene Vladica Radević.

Tadićeva fotografija

- Prodaja karata je počela jučer u 10 sati i oborila rekord beogradske Arene. Za samo četiri sata prodato je 2.500 karata - ističe Ksenija Đorđević iz organizacije koncerta naše zvijezde u Beogradu.

S druge strane, na Facebooku se pojavila peticija "Bojkot koncerta Dine Merlina u Beogradu", koja je do jučer imala gotovo 6.000 članova. U moru uvreda i gnusnih komentara stoji i stravičan komentar "volim Dinu Merlina, al' hladnog" te mu, blago rečeno, zamjeraju patriotske pjesme nastale u vrijeme agresije na BiH.

Između ostalog, napisano je i da "moraju bojkotirati i Vesnu Zmijanac, jer je podržala Dinu", a objavljena je zajednička fotografija Merlina i predsjednika Srbije Borisa Tadića na kojoj piše bojkot, a prati je komentar "hoćemo li opet da dozvolimo da nas ustaša i balija pobijedi".

Cijene između 35 i 49 KM

Ksenija Đorđević istakla je da veliki interes za Merlinov koncert ne vlada samo u Beogradu već u cijeloj Srbiji te dodala da su otvorena nova mjesta za prodaju karata.

Cijene ulaznica za Merlinov koncert kreću se od 35 do 49 KM, a, prema riječima menadžera Arene Vladice Radević, kapacitet dvorane za ovu priliku bit će između 17.000 i 20.000 mjesta.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Dino Merlin će dva dana pjevati u Beogradskoj areni

Image

Za samo četiri dana fanovi su pokupovali sve ulaznice koje su bile puštene u prodaju, čime su postavljeni novi rekordi.

Redovi koji su se formirali ispred blagajne Beogradske arene, kao i činjenica da je za prva četiri sata prodato više od 2.500 karata, samo su dokaz koliko je Dino Merlin popularan u Srbiji i koliko se dugo čekalo na njegov koncert.

Na zadovoljstvo svih onih koji nisu stigli obijezbediti ulaznice za ovaj veliki spektakl, organizatori koncerta i menadžment umjetnika portvrdili su da će se Dino Merlin pojaviti na sceni Beogradske arene i sljedeću noć – u subotu 26. novembra.

"Sretan sam što mi je publika u Srbiji ovim pokazala koliko im je stalo. Radi svih onih fanova koji nisu stigli nabaviti ulaznice, odlučio sam da održim još jedan koncert u Beogradu. Moja publika zaslužuje najbolje i zato ću dati svoj maksimum. Vidimo se u petak i subotu zadnjeg vikenda u novembru", poručio je Dino Merlin.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

ala ce love da zgrne....da si kupi jos jedan tako iritirajuci sako :oo :oo :oo pravi beg metrosexualac... :ble :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Heidi wrote:ala ce love da zgrne....da si kupi jos jedan tako iritirajuci sako :oo :oo :oo pravi beg metrosexualac... :ble :oo
:D. :D.

pinki hadžija
senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko »

Ja sam kao momak slusao Dinu a i dan danas volim slusati njegove pjesme a posebno balade. Mislim da je on jedan od rijetkih koji je zadrzao svoj stil tokom svih ovih godina njegogovog dugackog pjevackog iskustva.
[media]LB1Q8oXd9Kc[/media]
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Rigorozne mjere obezbjeđenja: Specijalci, tužilac i sudija na koncertima Dina Merlina

Image

Pored bezbednosnih kamera i metal detektora, svaki posjetilac će biti detaljno pregledan, a fanovi slavnog pjevača ne treba da se iznenade ako u "Areni" vide pse koji su prošli specijalnu obuku.

Zbog prijetnji "Umri prije smrti" i raznih peticija protiv održavanja koncerta Dina Merlina u "Beogradskoj areni", pripadnici srpske policije već duže vreme prate sve aktivnosti neformalnih grupa i njihove moguće namjere da ugroze bezbjednost muzičkog događaja na koga su mnogi čekali dvije decenije. Iako je Merlin mnogo puta izjavljivao da je svjestan opasnosti, ali da zbog toga neće otkazati koncerte, MUP Srbije riješio je da preduzme sve mjere kako bi publika nesmetano mogla da uživa u nastupu svog omiljenog pjevača, piše Blic.

U "Arenu" neće moći da uđe niko ko nije detaljno pregledan i snimljen. Svaki posjetilac će morati da prođe kroz kontra-diverziona vrata, a biće i dodatno pregledan. Uz to ulazak svakog posjetioca snimiće kamera, a dešavanja u“"Areni" biće kontrolisana i putem video-nadzora.

Da publika nema nikakvih razloga za brigu dokazuje i podatak da će čitavu zgradu čuvati psi koji su obučeni za otkrivanje eksplozivnih sredstava i suzavaca.

Zbog lične bezbjednosti i nesmetanog rada nadležnih organa iz MUP-a savjetuju i da posjetioci po ulasku u "Arenu" odmah odu na svoja mjesta i ne šetaju po hodnicima. Kao i na nastupima najvećih svjetskih zvezda i ovaj put fanovi će biti uskraćeni za zagrljaj ili slikanje sa svojim omiljenim pjevačem jer niko od posjetilaca neće moći da priđe blizu bine.

"Ništa ne prepuštamo slučaju i mjere koje sada preduzimamo su daleko opsežnije i rigoroznije od onih koji smo do sada preduzimali za koncerte stranih i domaćih muzičkih zvijezda."

Za vrijeme koncerata Dina Merlina dežuraće i nadležni tužilac i sudija za prekršaje. To znači da će svako ko bude narušavao javni red i mir ili bude uhvaćen u vršenju krivičnog djela, odmah biti procesuiran - navodi naš sagovornik.

Popularni Sarajlija je uprkos mnogim prijetnjama nedavno izjavio da se ničega ne plaši i da vjeruje da muzika spaja ljude i čini dobro.

"U životu sam naučio da se bojim samo Boga. Nemam nikakvih oraha u džepu. Nije me strah jer nisam nikome želio zlo, nisam ga ni učinio, a svako veče ću imati preko 18.000 čuvara koji će se brinuti da mi se ništa ne dogodi - rekao je Dino.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/muzika/78 ... z1eFttAfMk
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Zbog prijetnji "Umri prije smrti" i raznih peticija
:plavi
adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta »

www.24sata. wrote: Popularni Sarajlija je uprkos mnogim prijetnjama nedavno izjavio da se ničega ne plaši i da vjeruje da muzika spaja ljude i čini dobro.
Ja ipak mislim da je tebi Dino sladja para od spajanja sa ljudima i straha
Post Reply

Return to “Diskografija”