Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times
Status: Offline

Re: Beograđanka prihvatila porodicu iz Sirije

Post by Zagorka »

Mogla jest bez slike. Kad mi neko objavi dobrocinstvo isto da se popisha na njega,s oprostenjem.

Imam prijatelja u Bg koji im nosi hranu od kako su poceli stizati. Njegov stric mu rekao:samo vi njih hranite,pa kad se obrezani namnoze ima da nas istjeraju :grana :grana

No dobro. Nije to tema.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Sa FB.. "Blogdan" uvijek dobri tekstovi :klanja

Došlo je vreme kad ni Čovek više ne može da se bude. Od neljudi. Došle vreme kad moraš da objašnjavaš zašto treba voleti, zašto pomagati, zašto biti saosećajan. Isto zašto i udisati, izdisati, treptati… Baš tako jednostavno.

Ne treba zbog sopstvene muke izgubiti osećaj za druge. Kada izgubimo ljudskost šta nam ostaje? Par kila kostiju, malo mesa i creva puna govana. Kad se ostane bez duše, za nekoliko dana mrtvo telo počne da smrdi. Ako je duša otišla na bolje mesto, onda to i nije toliko strašno, al smrad živog čoveka bez duše – to je najstrašnije.

Merenjem kome treba pomagati a kome ne, samo izlazi na videlo nečovečnost, jer ko još može da pomisli da ikome ko je ugožen ne treba pomoći. Kad bi svako zaista pomagao svakome kome treba pomoć, ne bi imao vremena da vodi računa o tome kome ne treba pomagati, ili kojim prioritetom treba raspoređivati pomoć. To obično rade samo zaludni ili oni koji ne pomažu nikome. Oni koji pomažu, pomažu uvek, bilo gde i svakome.

Fotografija: Saint Hoax
Fotografija: Saint Hoax

Rekao bih svima onima koji patriotizam shvataju samo kao veličanje svojih uspeha a negiranje tuđe nesreće, koji ga pokazuju tako što panično čuvaju svoje a plaše se tuđeg, kojima raste jedino unižavanjem drugih a hvaljenjem svojih, to nije rodoljublje već mržnja. I to ona najočiglednija, sirova i opasna. Najviše po vas same.

Jadan je taj svet u kom su mediji reč izbeglica kamuflirali rečju imigrant. Jadna je ta država koju treba braniti od beskućnika, siromašnih i napaćenih. Jadna je bilo koja zemlja koja se boji nemoćnih kao da je mogu odneti sa sobom na tabanima. Jadna je bilo koja vera koja se boji da je postojanje neke druge može uništiti. Jadan je svaki čovek koji može ostati imun na plač deteta bilo koje rase, vere ili nacije.

S obzirom da je ovaj život suviše kratak, a nesreće su obično dugačke, danas ne pomagati znači odmagati. I ne samo danas, već oduvek. Nažalost, tu istinu znaju retki. Verovatno zato mnogi i pričaju da dobrih ljudi više nema. Sada ih nazivaju ludima, glupima, koliko vidim i izdajnicima, pa se sve manje i vide.

Jedna trinaestogodišnjakinja je davno napisala da niko nikad nije postao siromašan dajući drugima, a danas to ni mnogo stariji ne shvataju. Zato valjda siromašni dobrotom i ne pomažu, jer oni sigurno nemaju šta da daju.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

val ih je srbija primila ljudski...

drugi udaraju zidove i prebacuju srbiji...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

drugrankovic wrote:val ih je srbija primila ljudski...

E rankovicu nesto moram priznati..bila sam ja u Srbiji nekoliko puta...kod nepoznatih ljudi...kako su oni gostoljubivi...nikad me ni jedan Hrvat taku ugostio nije...a nek je zena djecu i zenu spasila barem na kratko..a za fb vise manje...ja sam jednom ostala bez svega al imala sam se kamo vratiti...i kad je bila poplava kod mene je mogaomdoci tko je htio od prijatelja moga sina...soba je bila slobodna i ja sam se sklanjala tim mladim ljudima koliko sam mogla da ja njima ne smetam...teska je tudja kuca...stanovala sam ja u tudjim....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9976 times
Been thanked: 11845 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Jeste, beogradski beskućnici, velikodušno su im ustupili ledinu kod željezničke stanice i to bi bilo to, osim ako ne računamo ove shit-elit osobe, poput predmetne beograđanke iz gornjeg teksta.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Koliko čitam iz raznih izvora, Srbija se prilično dobro postavila prema izbjeglicama.... čine koliko mogu, znamo kakva je situacija.....i uvijek će se neke suše došlepati pa ispadnu face....ništa strašno.
Što se mene tiče veliki respect za sada....barem mi znamo, kako je kad sila natjera, ako več hladni zapad ( indirektni krivac ) ne zna tj ne želi znati...
Bojim se malo mogućih infiltriranih fanatika ( no za to postoje službe i neka odrade svoj posao.....pokazali su se sposobni, kad treba zakuhati u drugoj državi), ali još više, domaćih fanatika, koji će tek početi divljati, kad ti jadni ljudi stignu na odredišta.... evo u njemačkoj su neonacisti več krenuli sa napadima.... tu treba pristupiti sa zero tolerance, da ne preraste u kaotično stanje ( što je nekima i cilj, da se uspostavi psihoza straha i totalni policijski nadzor svih i svega )
Ništa dobro :kafa
a možda prilika, da vidimo jesmo li ljudi....

ps
danas je čak i onaj Milanović dao prvu suvislu izjavu u karijeri....da ne treba ljude dočekati pendrecima, i da nisu ni Njemačka i Austrija zatvarale granice pred nama, kad smo bili u nevolji...eto, ako je on skužio :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:

Jeste, beogradski beskućnici, velikodušno su im ustupili ledinu kod željezničke stanice i to bi bilo to, osim ako ne računamo ove shit-elit osobe, poput predmetne beograđanke iz gornjeg teksta.
Poprilicno stroga izjava,,,valjda po onoj popljuj sve preko drine?
S obzirom na razmjer ove izbjeglicke katastrofe,,,dobro se i drze
Pitala bi se ja kako bi se bih snasla ili hrvatska
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga »

Savremena civilizacija,shvatanje demokratije...
ne nailazi na razumijevanje,ili vrlo,tesko kod onih koji je i promovisu.

http://www.avaz.ba/clanak/192095/sramot ... izbjeglice
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Pasaga wrote:Savremena civilizacija,shvatanje demokratije...

Izjednačavati kompletnu zapadnu civilizaciju sa neonacistima i ostalom žgadijom, je jednako nespretno, kao da cijeli Islamski svijet izjednačimo sa ovim idiotima pod radnim nazivom islamska država....ok?! :kafa
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga »

storm wrote:
Pasaga wrote:Savremena civilizacija,shvatanje demokratije...

Izjednačavati kompletnu zapadnu civilizaciju sa neonacistima i ostalom žgadijom, je jednako nespretno, kao da cijeli Islamski svijet izjednačimo sa ovim idiotima pod radnim nazivom islamska država....ok?! :kafa
...ok..... je drug...meni nije problem shvatiti tu sit. u koje ih je doveo upravo visi interesi zapada...
...da neduljim.....
bojim se samo da nije pocelo sa instrumentalizacijom situacije,bas kao i kod ovih drugih.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Pasaga wrote: ...ok..... je drug...meni nije problem shvatiti tu sit. u koje ih je doveo upravo visi interesi zapada...
...da neduljim.....
bojim se samo da nije pocelo sa instrumentalizacijom situacije,bas kao i kod ovih drugih.....
Je ....pa upravo to sam na prošloj stranici počeo pisati.... ali nisu problem budale....svakako ih je uvijek bilo i biti će...
Problem smo mi, tzv normalni... stvoriti će se klima, da će se i "obični ljudi" u toj psihozi početi naginjati pod pritiskom.... e onda smo gotovi sa tim ( današnjim svijetom) :kafa
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Krokodil Behko wrote:

ja za tebe sad nemam rijeci...

ostavi svoju mrznju prema srbinu bar nekad :bua

i pogledaj realno...
prima ih srbija - konstatacija

mdjarska zid udara, a evropa madjarskoj to ne brani (jer im pashe da ne idu tuda knjima) ...

srbi nose na oragnizovana mjesta vec dugo hranu odjecu igracke...

a jesi ti ...

cuti ranko cuti...

trebalo ih je zidom docekat dolje...

jel?

pa da imas sta prigovoriti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Eno citam da i Karleusa obecava veliku pomoc..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

drugrankovic wrote:
ostavi svoju mrznju prema srbinu bar nekad :bua
Reče meni najveći hejter u historiji foruma.
Da si bar malo u pravu, ti bi već odavno istruhnuo na forumskom groblju.
Jel vidiš kako možeš ispasti lud bezveze?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Češki predsjednik: Izbjeglice šire zarazne bolesti

Post by Krokodil Behko »

Image
Prijem izbjeglica s Bliskog istoka i sjeverne Afrike na teritorij Češke nosi sa sobom tri velika rizika - širenje zaraznih bolesti, terorizam Islamske države i stvaranje novih geta, ocijenio je češki predsednik Miloš Zeman

Zeman je upozorio da bi s izbjeglicama u Češku mogle ući "ćelije" Islamske države, njihovi "agenti spavači", koji bi se kasnije mogli aktivirati i izvršiti napade kakvi su bili oni u Parizu, Londonu ili Madridu, prenose česki elektronski mediji.

Po mišljenju češkog predsjednika, većina izbjeglica spada u "ekonomske migrante", a ne one koji zaista bježe od rata, ocijenivši da oni u Češkoj ne žele raditi, ali da u zemlju mogu unijeti zarazne bolesti i izazovu stvaranje geta.

"Oni se zbog kulturnih razlika neće moći prilagoditi", dodao je Zeman u razgovoru za radio "Frekvence 1".

Zeman je izbjeglice podijelio u tri kategorije - jednu čini oko 15.000 njih koje je češka vlada pristala prihvatiti u sljedeće dvije godine, dok ostali u toj zemlji borave nelegalno i trebalo bi ih, kako smatra, one koji prekrše češke zakone vratiti, umjesto što se za njih grade prihvatni centri.

Zeman misli i da će izbjeglice koje prelaze preko češkog teritorija, kad ih Njemačka prestane prihvaćati, ostati u Češkoj, koja bi u tom slučaju morala sama braniti svoje granice, angažirajući uz policiju i vojsku, ako se pokaže da zaštita europskih ne funkcionira.

(N1)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Češki predsjednik: Izbjeglice šire zarazne bolesti

Post by Krokodil Behko »

Austrija prema istoku suspendovala Schengen: Totalni haos u Mađarskoj

Image

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama, objavila je u ponedjeljak ministrica unutarnjih poslova, nakon što je 71 migrant pronađen prošlog tjedna mrtav u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske - piše Jutarnji

"Provodit ćemo kontrole do daljnjega na svim važnijih graničnim prijelazima na istoku pregledavajući sva vozila koja imaju mjesta za skrivanje krijumčarenih ljudi", kazala je Johanna Mikl-Leitner za ORF radio.

Austrija ima istočne granice prema Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj.

Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI.

Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji.

Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije.

Mađarska je policija u nedjelju objavila da je uhitila i petu osobu osumnjičenu za smrt 71 migranta koji su se, prema prvim nalazima obdukcije, ugušili u kamionu hladnjači.

Austrija: u prvim satima akcije uhvaćeno pet krijumčara i 200 izbjeglica

BEČ - Austrijska policija u okviru nove operacije snažnije kontrole graničnih područja uhitila je pet krijumčara ljudima i zaustavila oko 200 izbjeglica, kazali su visoki policijski dužnosnici u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj javne sigurnosti u ministarstvu unutarnjih poslova Konrad Kogler kazao je: "U prvim satima primjene mjera oko kojih smo se suglasili s Njemačkom, Mađarskom i Slovačkom uspjeli smo pronaći u vozilima 200 izbjeglica i uhitili smo pet krijumčara ljudima."

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner kazala je da kontrole provedene u graničnom području nisu klasične granične kontrole i da se njima ne krši Schengen.

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama nakon što je 71 izbjeglica pronađen prošlog tjedna mrtav u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske.

Austrija ima istočne granice prema Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj.

Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI.

Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji.

Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije.

(jutarnji.hr)
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

:ovaj ...moj susjed je prije nekoliko dana izjavio da će njegov sin napustiti posao - poštar koji raznosi pošiljke i otići u Ausstriju raditi...prije je konobarisao a lagali su da je pohađao vojnu akademiju....

Majke mi, postoji mogućnost da netko iz moga sela bude jedan od...ili suradnik u krijumčarenju...ne bih ja bila nimalo iznenađena ...ma što netko na fforumu o tome mislio...a i moj kumić je bio od sličnoga zanata :pusi
Last edited by Biba on 31 Aug 2015, 15:29, edited 1 time in total.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Zeman je debilcina kakve nema svakako :D Ovakve izjave me ne iznenadjuju
Supkolizacka ceska politika koju provode na ustrb onih kod kojih su do "juce" prodavali robu za "jednu crvenu", ali i prema Rumunima i Bugarima, je jedino za sta oni znaju. Gori su od nas, uliziju se Amerikancima, pogotovo Britancima, glume i misle da su bolji od ostatka istocne Evrope, pri tome zaboravljajuci da su samo to - ISTOCNA EVROPA.

Neka ih je stid...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

A ja taman tebe htjedoh staviti u kontext ali neka.. ne moram ni ja vazda..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ovo sve kaže predsjednik jedne slavenske zemlje, a slavenskih zemalja, nije ni bilo do prije 1200 godina, pa čak i tada uz svestranu pomoć ostalih naroda/rasa, jer Slaveni sami, nisu čak ni Rusiju osnovali. I sve to kaže za Sirijce, ljude iz kolijevke ljudske civilizacije.
Post Reply

Return to “Svijet”