Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Rum wrote:U 12 stoljecu engleska wow ,svidjaju mi se građevine ,nosnje , vladari ,vitezovi, nema dalje
d0496bc7dda9686e7cbd0ef2bf501a21.jpg
v176209p0.jpg
U tom periodu postoji jedna zanimljiva i smrdljiva stvar,naime ljudi koji su tad zivjeli na evropskom kontinentu nisu imali higijenske navike tj nisu se kupali,prali zube itd ...a one perike sto su nosili su bile prepune vaski :lol i kad nisu vise mogli durati svrab onda bi ih samo zamijenili.
Neugodan miris su poksavali prekriti velikim kolicinama parfema..pa zamisli kad se to izmjesa :lol
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Ako ti je to u nicku godiste, onda definitivno nismo generacija. Ja sam puno mladja..
Meni su 80-te bile period djetinjstva, odrastanja, bezbriznosti. Svega lijepog sto se sjecam se desilo tada. 90-te mrzim, sto zbog rata, sto zbog drugih stvari.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
U recimo četrdesetim godinama prije naše ere u Rimskom carstvu, tj. u doba pred sklapanje prvog trijumvirata. Tada je živio Ciceron, najveći rimski govornik. To je nekako najbolje doba rimskog senata, rimskog prava i rimske republike. Na scenu se pojavljuju Kras, Pompej, Oktavijan i Gaj Julije Cezar - nikad više velikana na jednom mjestu u cijeloj rimskoj historiji.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
___________________________________________________ Think different
Nisam bas upoznati o nekim dostignucima rimskog carstva (osim vojnih). Imam osjecaj da sve sto su postigli, usvojili od potcinjenih. Nesto slicno kako se to sada desava na globalnom trzistu. Neko nesto napravi, i onda ga onaj s vrha hranidbenog lanca jednostavno kupi, a njega vremenos zatre da mu se trag ne vidi.
Ja ne znam ni za jednog jedinog čovjeka a kamoli cijelu jednu državu koji je nešto postigao a da nije radio na radovima ljudi prije njega/njih.
Naravno da su nam dali. Njihove ceste, akvadukti, njihovo pravo, umjetnost, njihovi intelektualci i još siguran sam štošta za šta ja ne znam ili se možda ne mogu da sjetim.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
___________________________________________________ Think different