Ispovijest prevarene žene….
Moderator: spacebound
-
Mon
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 5110 times
- Status: Offline
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Re: Ispovijest prevarene žene….
Plaho mi se ložite na te bičeve...sve fini a ovamo bičuj me stojane
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
tekst daje zenama nadu i hrabrost.
super je dori to nasla i odlucila postaviti kao temu.
na internetu se moze citati o bilo cemu, o svacemu, o bilo kome. toliko glupih vijesti i tekstova, toliko prica o tudjim zivotima u kojima se pljuje po zenama, toliko forumskih postova u kojima se pljuje po zenama.
pa bas je osvjezenje sto je ovo tekst o zeni koja je pokazala srednji prst patrijarhatu i svima koji su nesto ocekivali, pretpostavljali i imali misljenje sta bi ona trebala uraditi. pognuti glavu, otici od prevaranta, i valjda, pored toga sto je prevarena, trebala je jos i da nosi teret odgoja djece SAMA. sta kaze, alimentacija my ass. kao da je davanjem nekakvog novca, komada papira obicnog, ispunjena uloga oca.
bila ovo istina ili ne, koga briga, odlicna je motivacija.
na internetu se moze citati o bilo cemu, o svacemu, o bilo kome. toliko glupih vijesti i tekstova, toliko prica o tudjim zivotima u kojima se pljuje po zenama, toliko forumskih postova u kojima se pljuje po zenama.
pa bas je osvjezenje sto je ovo tekst o zeni koja je pokazala srednji prst patrijarhatu i svima koji su nesto ocekivali, pretpostavljali i imali misljenje sta bi ona trebala uraditi. pognuti glavu, otici od prevaranta, i valjda, pored toga sto je prevarena, trebala je jos i da nosi teret odgoja djece SAMA. sta kaze, alimentacija my ass. kao da je davanjem nekakvog novca, komada papira obicnog, ispunjena uloga oca.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Meni je bila zanimljiva tema….Nekako neke stvari se kod nas podrazumijevaju. A o dosta toga se ne priča…Mada znam i obrnutih slučajeva, naravno.Skin wrote: 19 Dec 2021, 09:08 tekst daje zenama nadu i hrabrost.
Sad bas gledam komentare i nadjoh nastavak:
Hvala svima na komentarima! Naravno da je sa decom sve ok! Kao prvo, imaju dobar odnos sa ocem i njihove potrebe sam najvise i gledala kad sam rekla da zelim 50-50 starateljstvo, ne samo svoje. Treba im i otac, ne samo majka. Kao drugo, nisu oni vise mali. Deci ne fali nista, zivimo blizu i nemaju cak ni veliko "cimanje" oko menjanja mesta boravka. Nisam ih nigde "ostavila", borave prosto i kod svog drugog roditelja, ne samo kod mene.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Sigurno mu nije pruzala, onaj...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
a obrnuti slucajevi su na nivou incidenta, budimo realni. ne znam da sam ikad cula za bosansku zenu koja je prevarila muza, on brine sam o djeci, a ona placa alimentaciju. to sta se dogadja sa zenama u ovakvim zivotnim situacijama je drustveni problem patrijarhata. koliko je zivota stalo, unisteno, jer je pritisak primitivne sredine prejak. zato valjda i pokusaji destigmatizacije, a i ovi tekstovi po internetu.
epilog je odlican, svaka cast zeni koja je nasla najbolje rjesenje za djecu i za sopstveni zivot.
epilog je odlican, svaka cast zeni koja je nasla najbolje rjesenje za djecu i za sopstveni zivot.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Njen plan je odlicno realiziran, jer joj bivši nije pečinar, dobar je roditelj, on ostaje u istom naselju.
Ali je istina, evo u Sarajevu znam nekoliko rastavljenih majki, nijednoj bivši muž nema ovakav plan, a svi su ostali u istom gradu. Vjerojatno je bitno podvuci, autorica teksta ima tinejdžere, ali da se razvod desio sa malom djecom, bilo bi teže realizirati.
Ali je istina, evo u Sarajevu znam nekoliko rastavljenih majki, nijednoj bivši muž nema ovakav plan, a svi su ostali u istom gradu. Vjerojatno je bitno podvuci, autorica teksta ima tinejdžere, ali da se razvod desio sa malom djecom, bilo bi teže realizirati.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

Narode, ja ne kužim ni pravni sistem, jer isti bi mogao malo jače pritisnuti odgovornost očeva, a trenutno isti upravo opravdava neodgovornost roditeljstva muškaraca. 
-
Venera
- Seksologinja

Realno, autorica je podvukla da je dobar otac, drugo, ne može pravno biti natjeran, ipak je rezultatat dogovora.Zizi505 wrote: 18 Dec 2021, 18:36 Dobro je i uradila, preduhitrila ga je da ne pobjegne od odgovornosti za djecu, što kod razvoda češće urade muškarci nego žene.
On joj je varanjem dao jasnu poruku da je više ne želi.
Mogla je i ona njega prevariti, i opet, se ovako dogovoriti.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Sa svakim ovakvim clankom superiornost serijata je evidentna. Hrpa mambo jambo gluposti kod ove zene gdje svi ispastaju na kraju.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4137 times
- Been thanked: 4273 times
Idealno je da oba roditelja budu uključena u odrastanje dece i da se brinu o njima, često i u potpunim porodicama ta uloga se pripiše samo majci a otac bude neko ko se povremeno uključi kao "taksista" ...
Tek kada se nađe u situaciji da se mora starati o svemu, da bude upućen u sve probleme sa kojima se deca suočavaju, da njihove potrebe budu zadovoljene, onda shvati šta znači biti roditelj.
Komunikacija između roditelja je vrlo bitna, naročito u tim situacijama, gde su deca u pubertetu, jer su tada sklona manipulaciji, emotivnim ucenama... Granice se moraju znati, biti jasne, kako ne bi došlo do problema.
Od izuzetnog značaja je pričati sa decom i objasniti im novonastalu situaciju, da znaju da su bez obzira na promene voljena, da ona nisu ni teret ni krivci za bilo šta što se dogodilo i prilagoditi priču u skladu sa uzrastom, izbegavati bilo kakva prepucavanja, ucene i svađe pred njima, što uglavnom karakteriše narušene odnose.
Tek kada se nađe u situaciji da se mora starati o svemu, da bude upućen u sve probleme sa kojima se deca suočavaju, da njihove potrebe budu zadovoljene, onda shvati šta znači biti roditelj.
Komunikacija između roditelja je vrlo bitna, naročito u tim situacijama, gde su deca u pubertetu, jer su tada sklona manipulaciji, emotivnim ucenama... Granice se moraju znati, biti jasne, kako ne bi došlo do problema.
Od izuzetnog značaja je pričati sa decom i objasniti im novonastalu situaciju, da znaju da su bez obzira na promene voljena, da ona nisu ni teret ni krivci za bilo šta što se dogodilo i prilagoditi priču u skladu sa uzrastom, izbegavati bilo kakva prepucavanja, ucene i svađe pred njima, što uglavnom karakteriše narušene odnose.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
-
Venera
- Seksologinja

The policy change was quietly unveiled in the force’s magazine Air Clues.Mutevelija wrote: 18 Dec 2021, 18:37 Jestel znali da riječ čovjek je muškog roda.
A bez čovjeka nema žene
Human man
Woman-. man
Today Air Chief Marshal Sir Mike Wigston confirmed the move as more than one in five of RAF recruits are now women.
He said: “The title ‘airmen’ does not reflect a modern, diverse Royal Air Force. Our business is aviation.
“The Army has soldiers, the Royal Navy has sailors, and the Royal Air Force has aviators.”
Stražnjica je ženskog roda, pa je uprkos tome imate.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Prvo se mora ustanoviti sta je idealno, znamo da feministicki narativ nije.srculence7 wrote: 19 Dec 2021, 10:08 Idealno je da oba roditelja budu uključena u odrastanje dece i da se brinu o njima, često i u potpunim porodicama ta uloga se pripiše samo majci a otac bude neko ko se povremeno uključi kao "taksista" ...
-
The 51st State
- Inventar foruma

Jes, zato ameri vec kukaji kako da nadju da otpuste zene iz mornarice i ostalih rodova jer su liability za neki ozbiljan rat.Venera wrote: 19 Dec 2021, 10:10The policy change was quietly unveiled in the force’s magazine Air Clues.Mutevelija wrote: 18 Dec 2021, 18:37 Jestel znali da riječ čovjek je muškog roda.
A bez čovjeka nema žene
Human man
Woman-. man
Today Air Chief Marshal Sir Mike Wigston confirmed the move as more than one in five of RAF recruits are now women.
He said: “The title ‘airmen’ does not reflect a modern, diverse Royal Air Force. Our business is aviation.
“The Army has soldiers, the Royal Navy has sailors, and the Royal Air Force has aviators.”
Stražnjica je ženskog roda, pa je uprkos tome imate.![]()
Kineze nije briga za te vase prosere.
- srculence7
- Forum [Bot]
Uh, šta je idealno?
Može li se to uopšte ustanoviti?
Može li se to uopšte ustanoviti?
- srculence7
- Forum [Bot]
Ja sam govorila u smislu da jeste ali to u praksi teško bude ...
-
Venera
- Seksologinja

A ozbiljni ratovi ne iziskuju ni približno razinu snage muških mišića, danas djete može pritisnuti gumb za pokretanje drona.The 51st State wrote: 19 Dec 2021, 10:14Jes, zato ameri vec kukaji kako da nadju da otpuste zene iz mornarice i ostalih rodova jer su liability za neki ozbiljan rat.Venera wrote: 19 Dec 2021, 10:10
The policy change was quietly unveiled in the force’s magazine Air Clues.
Stražnjica je ženskog roda, pa je uprkos tome imate.![]()
Kineze nije briga za te vase prosere.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Moze ali puno bi kuknjave bilo.
Last edited by The 51st State on 19 Dec 2021, 10:22, edited 1 time in total.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Djelomicno tacno, no kad i druga strana ima gumbe, onda to vise nije dovoljno. Bilo bi zanimljvo kako hiljade amazonzki iz rafa i usofa brane tajwan od invazije.Venera wrote: 19 Dec 2021, 10:19A ozbiljni ratovi ne iziskuju ni približno razinu snage muških mišića, danas djete može pritisnuti gumb za pokretanje drona.The 51st State wrote: 19 Dec 2021, 10:14
Jes, zato ameri vec kukaji kako da nadju da otpuste zene iz mornarice i ostalih rodova jer su liability za neki ozbiljan rat.
Kineze nije briga za te vase prosere.![]()